Κυριακή 8 Απριλίου 2012

(Με) Σκόουλς και… με τη βούλα!!

(Με) Σκόουλς και… με τη βούλα!
Αυτά τα δύο χρειάστηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΚΠΡ στο «Ολντ Τράφορντ» και να παραμείνει άνετη στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ! Ένα πέναλτι – εφεύρημα του διαιτητή και ένα μακρινό σουτ του Πολ Σκόουλς έγραψαν το 2-0 στο Μάντσεστερ! Με δέκα από τα… αποδυτήρια οι Ρέιντζερς.

Οι γηπεδούχοι, ευτύχησαν να αποκτήσουν – έστω και λανθασμένα – αριθμητικό πλεονέκτημα από το 14ο λεπτό, όταν ο Ντέρι είδε τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι σε πέσιμο του Άσλεϊ Γιάνγκ μέσα στην περιοχή και επιπλέον, να τον αποβάλλει με κόκκινη κάρτα! Ο Ρούνεϊ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα, ενώ ο Σκόουλς έκλεισε το σκορ στο 68’ με μακρινό σουτ.

Δύο δοκάρια για τους «κόκκινους διαβόλους» με τους Ράφαελ και Κάρικ.

Α’ ημίχρονο:

Καλώς ή κακώς, το παιχνίδι κρίθηκε από μια απόφαση του διαιτητή της αναμέτρησης. Όσο μεγάλη κι αν ήταν η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και η Γιουνάιτεντ έπαιζε την ΚΠΡ σα τη γάτα με το ποντίκι, οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν στο γκολ στο 14ο λεπτό, από πέναλτι που δεν έπρεπε να υποδειχθεί ποτέ. Ο Σον Ντέρι, αποβλήθηκε για ανατροπή στον Άσλεϊ Γιάνγκ, ο οποίος βρισκόταν σε θέση οφσάιντ μόλις έγινε αποδέκτης της μπάλας, ο Ρούνεϊ ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-0 και οι Ρέιντζερς, με παίκτη λιγότερο πλέον, δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο, αλλά προς τιμήν τους, δεν άφηναν τους γηπεδούχους να απειλήσουν.

Β’ ημίχρονο:

Το παιχνίδι εξελισσόταν μονάχα στο μισό γήπεδο της ΚΠΡ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τον πλήρη έλεγχο και το μοναδικό ενδιαφέρον της αναμέτρησης ήταν το εύρος του σκορ. Οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν και δεύτερο γκολ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, αλλά αυτή τη φορά η απόφαση του ρέφερι ήταν σωστή καθώς δεν μέτρησε ποτέ το τέρμα που πέτυχε ο Γουέλμπεκ στο 47ο λεπτό. Ο Ράφαελ έχασε σπουδαία ευκαιρία με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, όταν ο Σκόουλς τον βρήκε με εξαιρετική ψιλή μπαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά ο δεξιός μπακ της Γιουνάιτεντ αστόχησε στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Κένι κι έπειτα στο οριζόντιο δοκάρι! Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Πολ Σκόουλς με μακρινό σουτ στο 68ο λεπτό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Εβρά, Φέρντιναντ, Έβανς, Ράφαελ (74’ Τζόουνς), Κάρικ, Γιάνγκ (61’ Γκιγκς), Σκόουλς (74’ Σκόουλς), Βαλέντσια, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ

ΚΠΡ: Κένι, Χιλ, Ταϊβό, Φέρντιναντ, Ονουόχα, Ντιακιτέ (71’ Ράιτ – Φίλιπς), Ντέρι, Τααράμπτ (71’ Σμιθ), Μπουζάκι, Μπόθροϊντ (81’ Ντι Τζέι Κάμπελ), Μακί

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

Παρασκευή 6/4

Σουίνσι-Νιούκαστλ 0-2
(5', 69' Σισέ)

Σάββατο 7/4

Σάντερλαντ-Τότεναμ 0-0

Μπόλτον-Φούλαμ 0-3
(30’, 45’ Ντέμπσεϊ, 80’ Ντιαρά)

Τσέλσι-Γουίγκαν 2-1
(62’ Ιβάνοβιτς, 90’ + 3’ Μάτα – 82’ Ντιαμέ)

Λίβερπουλ-Άστον Βίλα 1-1
(82’ Σουάρες – 10’ Χερντ)

Νόριτς-Έβερτον 2-2
(39’ Χόουσον, 76’ Χολτ – 22’, 61’ Γέλαβιτς)

Γουέστ Μπρομ-Μπλάκμπερν 3-0
(7’ αυτ. Όλσον, 69’ Φορτουνέ, 85’ Ρίτζουελ)

Στόουκ-Γουλβς 2-1
(37' Χουτ, 61' Κράουτς - 26' Κάιτλι)

Κυριακή 8/4

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ΚΠΡ 2-0
(14' Ρούνεϊ, 68' Σκόουλς)

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι

πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: