Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Μια «κυρία» όλα τα μπορεί!!

Μια «κυρία» όλα τα μπορεί!
Ένα σενάριο που δυο εβδομάδες πριν δεν συγκέντρωνε και πολλές πιθανότητες, έκανε πραγματικότητα η Γιουβέντους. Με ορμή και κουράγιο από τη νέα γκέλα της Μίλαν (ήττα 2-1 από τη Φιορεντίνα) πέρασε «αέρα» 2-0 από την έδρα της Παλέρμο, γκρέμισε τους «ροσονέρι» από την κορυφή της Serie A και πλέον έγινε το πρώτο φαβορί για τον τίτλο στην Ιταλία.


Η μισή δουλειά είχε γίνει νωρίτερα στο «Σαν Σίρο» από ένα πρώην δικό της παιδί, αφού στο 88’ ο Αμάουρι είχε δώσει τη νίκη στους «βιόλα» και στην παλιά του ομάδα την ευκαιρία να προσπεράσει τους Μιλανέζους.

Μερικές ώρες αργότερα τα έργο της Γιουβέντους έμοιαζε πολύ πιο εύκολο, αφού οι Σικελοί παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες και από το πρώτο λεπτό φάνηκε πως μόνος αντίπαλος των «μπιανκονέρι» θα ήταν το άγχος. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν χωρίς τους Μπερτολο, Ερνάντες, Μαντοβάνι, Ντονάτι, Μπαλτσαρέτι και Σιλβέστρ και έδειχναν ανίκανοι να αντισταθούν στην ανωτερότητα της Γιουβέντους. Αφού λοιπόν για ένα ημίχρονο Κουαλιαρέλα, Βούτσινιτς και Κάσερες έχασαν γκολ που δεν χάνονται, στο δεύτερο μέρος ο Μπονούτσι με κεφαλιά κατάφερε να ανοίξει το σκορ και με βάση τη δυναμικότητα των ομάδων, το ματς έδειχνε ήδη τελειωμένο.

Οριστικό «στοπ» πάντως, σε σκέψεις πως ίσως η «γηραιά κυρία» δεν έφευγε με τρεις βαθμούς «Ρέντσο Μπαρμπέρα» έβαλε το δεύτερο γκολ που σημείωσε ο Κουαλιαρέλα στο 69’. Οι φιλοξενούμενοι απλά έκαναν υπομονή λίγα λεπτά ακόμη για να γίνουν στο τέλος ένα «κουβάρι» μαζί με τον Αντόνιο Κόντε, που όπως συνηθίζει, πανηγύρισε σαν μικρό παιδί την επιτυχία της ομάδας του.


Φαβορί και χωρίς τον Κλόζε

Ξεκάθαρο φαβορί για να καταλάβει την τρίτη θέση που οδηγεί στο Champions League βρίσκεται η Λάτσιο. Η ομάδα της Ρώμης έστω και χωρίς τον Μίρο Κλόζε, ο οποίος είναι τραυματίας και κινδυνεύει να χάσει την υπόλοιπη σεζόν στη Serie A, κατάφερε να επικρατήσει 3-1 της Νάπολι στο «Ολίμπικο» στο ματς που έκλεισε την 31η αγωνιστική στην Ιταλία. Συγκίνηση στο αντίο του μεγάλου Τζόρτζιο Κινάλια.

Εκτός από ντέρμπι για τη τρίτη θέση, το παιχνίδι εξελίχθηκε και σε παιχνίδι απουσιών. Εκτός του Γερμανού επιθετικού, οι «λατσιάλι» αγωνίστηκαν δίχως τους Στανκεβίτσιους, Λούλιτς, Ματουζάλεμ και Ντίας, γεγονός που έδωσε στους Κάνα και Καντρέβα θέση βασικού. Ο δεύτερος μάλιστα ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 9’ για τους γηπεδούχους.

Τα πράγματα ήταν τόσο άσχημα στους… απέναντι σε τέτοιο σημείο που ο Βάλτερ Ματσάρι αναγκάστηκε να απαρνηθεί ακόμη και το αγαπημένο του σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Ζουνιγκα, Γκαργκάνο, Ντοναντέλ, Μάτζιο και Ροσάτι δεν μπορούσαν να βοηθήσουν και αυτοί που κλήθηκαν να τους αντικαταστήσουν ξεκάθαρα δεν κατάφεραν να το κάνουν. Προς στιγμήν ένας παλιός ποδοσφαιριστής της Λάτσιο, ο Γκόραν Πάντεφ, έφερε το ματς στα ίσα, αλλά στο δεύτερο μέρος ένα τέρμα του Μάουρι στο 68’ και το πεναλτι του Λεντέσμα στο 81’ έδωσαν τη νίκη στη Λάτσιο.

Πριν την έναρξη του αγώνα εκτυλίχθηκαν συγκινητικές σκηνές, καθώς παίκτες και φίλοι της Λάτσιο αποχαιρέτησαν ποδοσφαιρικά τον Τζόρτζιο Κινάλια, μεγάλη μορφή της ομάδας στο παρελθόν. Παρουσιάστηκε η φανέλα που φορούσε ο μεγάλος κανονιέρης το 1974 όταν οι «λατσιάλι» κατέκτησαν τον τίτλο, ενώ στο γήπεδο βρέθηκαν τόσο ο γιος του, όσο και ο αρχηγός της μεγάλης εκείνης ομάδας, Πίνο Γουΐλσον.

Αργότερα και κατά τη διάρκεια της τήρησης ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του, αποκαλύφθηκε ένα τεράστιο πανό που έγραφε «Long John», όπως ήταν το προσωνύμιο του θρυλικού επιθετικού.

Αναλυτικά η 31η αγωνιστική:

Κυριακή 7/4 (16:00)

Κιέβο-Κατάνια 3-2
(6’ Μπράντλεϊ, 20’ πεν. Πελισιέ, 51’ Παλόσι – 32’ αυτ. Αντρεόλι, 85’ Αλμιρόν)

Μίλαν-Φιορεντίνα 1-2
(31’ πεν. Ιμπραΐμοβιτς – 47’ Γιόβετιτς, 88’ Αμάουρι)

Αταλάντα-Σιένα 1-2
(9’ Σκελότο – 13’ πεν. Λαρόντο, 90’ Ντέστρο)

Κάλιαρι-Ίντερ 2-2
(5’ Αστόρι, 61’ Πινίγια – 6’ Μιλίτο, 64’ Καμπιάσο)

Τσεζένα-Μπολόνια 0-0

Λέτσε-Ρόμα 4-2
(22’, 49’ Μιριέλ, 44’, 56’ πεν. Ντι Μικέλε – 88’ Μπόγιαν, 90’ Λαμέλα)

Νοβάρα-Τζένοα 1-1
(68’ Μασκαρα - 7’ Παλάσιο)

Ουντινέζε-Πάρμα 3-1

(45’, 89’ Ασαμόα, 56’ Ντι Νατάλε – 84’ Λουκαρέλι)

Παλέρμο-Γιουβέντους 0-2
(56’ Μπονούτσι, 69’ Κουαλιαρέλα)

Λάτσιο-Νάπολι 3-1
(9’ Καντρέβα, 68’ Μάουρι, 81’ πεν. Λέντεσμα – 34’ Πάντεφ)

Η επόμενη αγωνιστική (32ή):

Τρίτη 10/4 (21:45)

Κιέβο-Μίλαν

Τετάρτη 11/4 (21:45)

Κατάνια-Λέτσε
Φιορεντίνα-Παλέρμο
Τζένοα-Τσεζένα
Ίντερ-Σιένα
Γιουβέντους-Λάτσιο
Νάπολι-Αταλάντα
Πάρμα-Νοβάρα
Ρόμα-Ουντινέζε

Πέμπτη 12/4 (21:45)

Μπολόνια-Κάλιαρι
πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: