Κυριακή 8 Απριλίου 2012

«Αφεντικό»

«Αφεντικό»
Άρχισε σιγά σιγά η Πόρτο να δείχνει ποιος είναι και φέτος το αφεντικό στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Οι «δράκοι» επικράτησαν με 1-0 της Μπράγκα στο «Μουνισιπάλ», στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής της Superliga και παρέμειναν σταθερά στην κορυφή, αυξάνοντας τη διαφορά από τη δεύτερη Μπενφίκα στους τέσσερις βαθμούς και στους πέντε από την αποψινή τους αντίπαλο, με τους «αετούς» να έχουν, όμως, ένα αγώνα λιγότερο και τους κατόχους του Europa League να περιμένουν «γκέλα» των Λουζιτανών στο παραδοσιακό ντέρμπι με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας τη Δευτέρα.

Αντίθετα, οι φιναλίστ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης έδειξαν πως δεν άντεξαν στα ψηλά τη μια εβδομάδα που βρέθηκαν εκεί.

Οι δυο ομάδες προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα ήταν ανώτεροι στο δεύτερο ημίχρονο και σημείωσαν το γκολ της νίκης με τον Χουλκ στο 55’.


ΜΠΡΑΓΚΑ: Κιμ, Νούνο Κοέλιο, Ελντερσον, Ντουγκλάο, Μοσσορό, Μπαρμπόσα (75’ Καρλάο), Μιγκέλ Λόπες, Κουστόντιο (83’ Νούνο Γκόμες), Ούγκο Βιάνα, Λίμα, Αλαν (68’ Πάουλο Σέζαρ)

ΠΟΡΤΟ: Ελτον, Μαϊκόν, Αλβαρο Περέιρα (63’ Αλεξ Σάντρο), Σαπουνάρου, Οταμέντι, Λούτσο Γκονζάλες, Μουτίνιο, Τζ. Ροντρίγκεζ (83’ Ρολάντο), Ντεφούρ, Κλέμπερ (45’ +1’ Βαρέλα), Χουλκ


«Στραπάτσο» για τη Μαρίτιμο, που έχασε με 4-2 στην έδρα της από την αδιάφορη Νασιονάλ και κινδυνεύει να βρεθεί στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, εφόσον η Σπόρτινγκ νικήσει τη Δευτέρα την Μπενφίκα στο ντέρμπι της πρωτεύουσας.

«Καθάρισε» με την υπόθεση παραμονή η Πάσος Φερέιρα, μετά το 2-1 στην έδρα της αδιάφορης Ολιανένσε. Παρέμεινε κάπως μακριά από τις επικίνδυνες θέσεις η Ρίο Αβε, μετά το 2-2 που παραχώρησε στην ουραγό Φεϊρένσε, που δύσκολα θα αποφύγει το μοιραίο.



Η 26η αγωνιστική:


Παρασκευή 6/4:

Λεϊρία-Ζιλ Βιθέντε 0-0

Μπέιρα Μαρ- Ακαντέμικα 2-1
(57’, 67’ Νίλντο-31’ Μαρίνιο)

Σετούμπαλ-Γκιμαράες 1-0
(57' Αμάρο)

Σάββατο 7/4

Ολιανένσε- Πάσος Φερέιρα 1-2

Ρίο Άβε- Φεϊρένσε 2-2

Μαρίτιμο- Νασιονάλ 2-4

Μπράγκα- Πόρτο 0-1

Δευτέρα 9/4

Σπόρτινγκ-Μπενφίκα (22:15)


Η επόμενη αγωνιστική 27η :

Πάσος Φερέιρα- Μπράγκα
Μπενφίκα- Μαρίτιμο
Γκιμαράες- Λεϊρία
Πόρτο- Μπέιρα Μαρ
Ζιλ Βιθέντε- Ρίο Άβε
Φεϊρένσε- Σετούμπαλ
Νασιονάλ- Σπόρτινγκ
Ακαντέμικα- Ολιανένσε

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: