Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Μαρκόπουλος: "Να μην δώσουμε δικαιώματα"

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στους κινδύνους που κρύβει το παιχνίδι του Σαββάτου (27/02, 21:00) με την Καβάλα, στη σημασία του συγκεκριμένου αγώνα, αλλά και σε αυτά που πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε ο προπονητής της ομάδας Σούλης Μαρκόπουλος, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε: "Η Καβάλα μπορεί να μην έχει κάνει μέχρι τώρα εκτός έδρας νίκη, αλλά έχει πολύ καλό ρόστερ, είναι ομάδα που εάν βρεθεί σε καλή μέρα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε κάθε αντίπαλο και για αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά του αγώνα.

Δεν πρέπει να δώσουμε κανένα δικαίωμα στην Καβάλα για να αναπτύξει το δικό της παιχνίδι. Ξέρουμε ότι έχει δυναμώσει αρκετά, τόσο στην περιφέρεια, όσο και κοντά στο καλάθι το τελευταίο χρονικό διάστημα και ίσως χρειαστούν λίγο χρόνο για να δεθούν μεταξύ τους. Θέλουμε να έχουμε καλή απόδοση στο παιχνίδι, όπως είχαμε στο παιχνίδι με το Μαρούσι, για να μπορέσουμε να έχουμε ένα εύκολο βράδυ".

Ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια της ομάδας στο πρωτάθλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Είχαμε αρκετά διαστήματα καλής απόδοσης στο παιχνίδι με το Μαρούσι κι αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε, για να δούμε και σε τι θέση θα τερματίσουμε στο τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος".

Όσον αφορά στην παρουσία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του Σαββάτου, τόνισε: "Πιστεύω ότι μετά την λήξη του αγώνα ποδοσφαίρου, οι φίλαθλοί μας θα έρθουν για να μας ενισχύσουν, όπως άλλωστε κάνουν και σε κάθε παιχνίδι στο γήπεδό μας. Η παρουσία του κόσμου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας και όλοι μας τους θέλουμε να είναι κοντά μας".

Εκτός εθνικής Γαλλίας ο Σισέ

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Εκτός αποστολής για το φιλικό αγώνα της εθνικής Γαλλίας με την Ισπανία άφησε ο Ρεϊμόν Ντομενέκ τον Τζιμπρίλ Σισέ. Οι «τρικολόρ» θα υποδεχθούν την προσεχή Τετάρτη τους πρωταθλητές Ισπανίας στο “Σταντ ντε Φρανς” σε αγώνα προετοιμασίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής το καλοκαίρι.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Χατέμ Μπεν Αρφά της Μαρσέιγ, ο οποίος είχε απασχολήσει μεταγραφικά τον Ολυμπιακό στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «πετεινών» έχει καταλήξει στους παίκτες που θα ταξιδέψουν στη «μαύρη» ήπειρο, αφήνοντας ανοικτό όμως το ενδεχόμενο να γίνουν μία-δύο αλλαγές μέχρι το καλοκαίρι.

Η αποστολή της Γαλλίας:

Τερματοφύλακες: Γιορίς (Λιόν), Μανταντά (Μαρσέιγ), Καρασό (Μπορντό)

Αμυντικοί: Μπουμσόνγκ (Λιόν), Σιανί (Μπορντό), Εσκουντέ (Σεβίλλη), Α.Σισόκο (Λιόν), Εβρά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Σανιά (Άρσεναλ), Φανί (Ρεν), Ραμί (Λιλ)

Μέσοι: Λ.Ντιαρά (Ρεάλ Μαδρίτης), Γκουρκίφ (Μπορντό), Μ.Σισόκο (Τουλούζ), Τουλαλάν (Λιόν), Σεϊρού (Μαρσέιγ), Μαλουντά (Τσέλσι)

Επιθετικοί: Ανελκά (Τσέλσι), Μπεν Αρφά (Μαρσέιγ), Ριμπερί (Μπάγερν Μονάχου), Ανρί (Μπαρτσελόνα), Γκοβού (Λιόν), Ρεμί (Νις), Σαχά (Έβερτον)

Μενδρινός: «Συγγνώμη από τους ''υγιείς'' οπαδούς»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Συγγνώμη από τους οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα ζήτησε ο Κώστας Μενδρινός με δήλωσή του μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας, για τη χειρονομία του στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη μόνο από τους υγιείς φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα αν πιστεύουν ότι με τη χειρονομία αυτή τους μείωσα», τόνισε και συνέχισε: Επειδή πρώτα από όλα είμαστε άνθρωποι και μετά ποδοσφαιριστές ξέρουμε καλά ότι όταν μας βρίζουν την μάνα η οποία δεν είναι εν ζωή βγαίνουμε εκτός εαυτού», δήλωσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Μενδρινού:

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη μόνο από τους υγιείς φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα αν πιστεύουν ότι με την χειρονομία αυτή τους μείωσα.
Η συγκεκριμένη χειρονομία που έκανα απευθύνονταν αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς οι οποίοι δεν αντιπροσωπεύουν τον ΠΑΣ Γιάννινα και οι οποίοι από το πρώτο λεπτό του αγώνα σκόπιμα μου έβριζαν την μάνα η οποία δεν βρίσκεται στην ζωή. Επειδή πρώτα από όλα είμαστε άνθρωποι και μετά ποδοσφαιριστές ξέρουμε καλά ότι όταν μας βρίζουν την μάνα η οποία δεν είναι εν ζωή βγαίνουμε εκτός εαυτού.

Όσο για την αγωνιστική κατάσταση πιστεύω ότι κάθε φορά που μπαίνω στο παιχνίδι δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και την ψυχή μου μέσα στο γήπεδο όσο αυτό είναι δυνατόν καθώς οι συνθήκες που προπονούμαστε καθημερινά είναι κάκιστες. Δίνουμε μάχη κάθε μέρα ώστε να είμαστε υγιής και να μπαίνουμε στο γήπεδο χωρίς σωματικά προβλήματα.

Προς τιμήν των ανθρώπων των Ιωαννίνων οι οποίοι μου συμπεριφέρθηκαν άψογα με ανάγκασαν με τον τρόπο τους να απορρίψω προτάσεις μεγάλων ομάδων της Ελλάδας και να έρθω στον ΠΑΣ Γιάννινα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, ώστε η ομάδα να μπορέσει να κάνει κάτι καλύτερο, από το να παλεύει για την σωτηρία της.

Το έργο αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν μπορούμε να προπονηθούμε σωστά όπως αρμόζει σε ομάδα Super League. Θέλω και πάλι να ζητήσω συγνώμη σε όσους αναγνωρίζουν αυτή την προσπάθεια μας και μόνο. Δεν ζητάω συγνώμη σε αυτούς που μας υποτιμούν, μας απαξιώνουν και μας συμπεριφέρονται σαν «σκουπίδια». Το θέμα από εμένα θεωρείται λήξαν και θα κάνω αυτό που έκανα πάντα στην ζωή μου, μαζί με την ψυχή μου στο γήπεδο».

Εννέα τελικοί σε 49 μέρες οι κίτρινοι

Εννέα τελικοί σε 49 μέρες οι κίτρινοι

Καλή η τακτική, βασικά στοιχεία η δουλειά στην προπόνηση και η αγωνιστική πειθαρχία αλλά πάνω απ΄ όλα προέχει η σωστή ψυχολογία
Ο Έκτορ Κούπερ θέλει να βελτιώσει την εικόνα του Άρη, πασχίζει καθημερινά για το καλύτερο, αλλά …αυτό που τον καίει είναι να σταθεροποιήσει την απόδοση της ομάδας στα κρίσιμα τεστ που έρχονται μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος(18 Απριλίου) .
Για να επιτευχθούν βέβαια οι δύο κυρίαρχοι στόχοι που έχουν να κάνουν με την είσοδο της ομάδας στα πλέϊ- οφ και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου, απαιτείται επαγρύπνηση και συνεχής προσπάθεια όχι μόνο από τον ίδιο, αλλά πρώτα από τους ποδοσφαιριστές και φυσικά από όλους όσοι βρίσκονται κοντά και αναπνέουν δίπλα από την ομάδα.

Ειδικές εντολές στον Φανταγκούσι

Ένα απρόοπτο προσωπικό πρόβλημα άλλαξε προς το παρόν τα σχέδια του Αργεντίνου τεχνικού. Ο τελευταίος, αναχώρησε αιφνιδιαστικά για την Ισπανία αφήνοντας στο… πόδι του τους άμεσους συνεργάτες του Φανταγκούσι και Πουέμπλα προκειμένου να αρχίσουν το πρόγραμμα και την προετοιμασία για τον αγώνα με τη Λάρισα.
Οι διαπιστώσεις του πάντως ήταν σαφείς και ξεκάθαρες. «Η ομάδα παίζει καλά αλλά δεν μπορεί να πάρει πάντα τα αποτελέσματα που πρέπει. Θα ανησυχούσα αν δεν παίζαμε και αν δεν δημιουργούσαμε τις φάσεις και τις προϋποθέσεις για να κερδίσουμε κάποιο ματς», τόνισε αμέσως μετά τη λήξη του άτυχου αγώνα με την ΑΕΚ.
Πως σκέφτεται να αντιδράσει; Πέρα από τις ειδικές προπονήσεις και τα ιδιαίτερα μαθήματα που άρχισε γύρω από τα τελειώματα των φάσεων, δίνει μεγάλη έμφαση στον τομέα της ψυχολογίας. Οι εντολές που άφησε στον κ.Φανταγκούσι ήταν συγκεκριμένες. «Να δουλέψουμε λίγο περισσότερο στο κομμάτι που αφορά την ψυχολογία». Ο συνεργάτης του ανέλαβε ήδη να ανυψώσει λίγο περισσότερο το ηθικό και να εμψυχώσει κάποιους από τους ποδοσφαιριστές που φαίνονται …κάπως «πεσμένοι». Πέρα από τις παροτρύνσεις και τα πολλά μπράβο που μοίρασε στη χτεσινή προπόνηση ο κ. Φανταγκούσι, είχε επιπλέον συζητήσεις με τους Κόκε και Τζόνσον, για το θέμα ης αξιοποίησης των ευκαιριών.
Η εμπιστοσύνη της τεχνικής ηγεσίας άλλωστε προς τους επιθετικούς της ομάδας είναι δεδομένη και εξασφαλισμένη.

Όλοι μαζί για τον πρώτο τελικό

Το πνεύμα πάνω στο οποίο κινούνται πλέον όλοι από χτες στον Άρη έχει να κάνει με εννέα συνολικά τελικούς , σε πρωτάθλημα και κύπελλο, μέσα σε 49 μέρες.
Η επικίνδυνη αποστολή και η μεγάλη αντεπίθεση ξεκινάει με τον πρώτο, εναντίον της Λάρισας. Στη χτεσινή προπόνηση πήραν μέρος όλοι οι ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν το υλικό της ομάδας, οι οποίοι θέτουν τη δική τους μεγάλη ή μικρή υποψηφιότητα για την αποστολή.
Στις σίγουρες επιστροφές συμπεριλαμβάνονται αυτές των Πρίττα και Κάμπορα, αφού και ο πρώτος πήρε τις ανάσες που ήθελε με τον αποκλεισμό του από τον αγώνα με την ΑΕΚ και ο δεύτερος εξέτισε την ποινή μιας αγωνιστικής.
Σήμερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση στην οποία αν προλάβει να επιστρέψει-ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και οι απεργίες- θα δώσει το παρόν και ο Κούπερ, διαφορετικά θα πραγματοποιηθούν υπό την επίβλεψη και πάλι του άμεσου συνεργάτη του.

O Άρης ανακοίνωσε νέα χορηγία

H ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοίνωσε την συμφωνία με την εταιρία GLASS CLEANING, η οποία αναλαμβάνει επίσημος υποστηρικτής για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010, αλλά και την σεζόν 2010-2011. Πιο αναλυτικά αναφέρεται στην ανακοίνωση πως: «Η εταιρία μέσα από μια αλματώδη, συνεχή και επιτυχημένη πορεία ετών έχει κατακτήσει τον τίτλο ως μιας από τις πλέον ταχεία αναπτυσσόμενες εταιρείες προϊόντων καθαρισμού. Με επενδύσεις πάνω από 12.000.000€ σε κτιριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό, έχει εδραιώσει την θέση της ανάμεσα στις ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες προϊόντων καθαρισμού. Μέσω του δικτύου των 48 καταστημάτων, 10 εταιρικά και 38 franchise σε 25 πόλεις της Ελλάδα, εξασφαλίζει την άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών της, με προϊόντα και συμβουλευτικές υπηρεσίες καθαρισμού».

Δήλωση του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θόδωρου Ζαγοράκη


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αισθάνομαι άσχημα κάθε φορά που πρέπει να υποδείξω σε ελεύθερους πολίτες ενός δημοκρατικού κράτους ποια συμπεριφορά πρέπει να ακολουθήσουν εν όψει ενός αγώνα της ομάδας μας. Μετά τα τελευταία γεγονότα κρίνω σκόπιμο να μοιραστώ με τον κόσμο του ΠΑΟΚ τις σκέψεις μου, σχετικά με τις μετακινήσεις οπαδών, καθώς έχουμε μπροστά μας έναν κρίσιμο αγώνα της ομάδας σε μια κοντινή και φιλική πόλη όπως είναι η Ξάνθη, με έντονο το ΠΑΟΚτσήδικο στοιχείο.

Δεν χωράει ο νους μου ότι προτιμούμε να διεξάγονται αγώνες σε άδεια γήπεδα, από τα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να βρίσκονται στις εξέδρες με ασφάλεια και σε φίλαθλα πλαίσια όσο το δυνατόν περισσότεροι φιλάθλοι και των δυο αγωνιζόμενων ομάδων.

Η πρόσφατη σχετική υπουργική απόφαση μας αφαιρεί αυτό το δικαίωμα, να είμαστε δηλαδή υπεύθυνοι για τις εκδρομές των φιλάθλων μας, ευθύνη που δεν είχαμε πρόβλημα να αναλάβουμε. Ως εκ τούτου η μόνη λύση θα ήταν η κοινή λογική των παραγόντων να διαθέτουν εισιτήρια σε μεμονωμένους φιλάθλους και να συνεργάζονται προς τον κοινό στόχο της αναβάθμισης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ήδη θεωρώ ότι έγινε μεγάλη κουβέντα για το αυτονόητο. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου πρεσβεύουμε τη λογική που θέλει το άθλημα και τον ποδοσφαιριστή τους πρωταγωνιστές σε ένα θέαμα για όσο το δυνατόν περισσότερους φιλάθλους.

Η ομάδα ανταποκρίνεται στο σχεδιασμό που έγινε και είναι κρίμα να σπαταλάμε διάθεση και ενέργεια για πράγματα που μπορούν να μας αποπροσανατολίσουν.

Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει θεσμικά να αλλάξει την ισχύουσα νομοθεσία που εφαρμόζεται κατά γράμμα στους δικούς μας φιλάθλους. Μέχρι τότε καλώ τους φιλάθλους μας να μην αγνοήσουν την νομοθεσία, όσο άδικη κι αν τη θεωρούν, και να μη δώσουν το δικαίωμα σε κανέναν να εκμεταλλευτεί το πάθος τους για τον ΠΑΟΚ και να δημιουργήσει εμπόδια στην προσπάθεια της ίδιας της ομάδας.

Για ακόμη μια φορά θα πρέπει να ζητήσουμε από τους φιλάθλους μας να εναρμονισθούν με τις τελευταίες υπουργικές αποφάσεις, αλλά και την απόφαση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη να μην επιτρέψει τη διάθεση εισιτηρίων από εκδοτήρια του γηπέδου, και να συμβάλλουν από την πλευρά τους στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες για την ομάδα.

Θόδωρος Ζαγοράκης

Ονουατσι: «Πατέρας μου ο Ψωμιάδης»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Play off και Κύπελλο ονειρεύονται στην Καβάλα, κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις του Μπέντζαμιν Ονουάτσι κατά τη διάρκεια της παραλαβής του βραβείου του πολυτιμότερου παίκτη της 23ης αγωνιστικής. Ο άσος των «αργοναυτών» αναφέρθηκε στη νέα πνοή που έδωσε στην ομάδα ο Ντε Μος, ενώ αναφερόμενος στον Ψωμιάδη, τον χαρακτήρισε... πατέρα του.

Ο Νιγηριανός που παρέλαβε το βραβείο του από τον δήμαρχο Καβάλας, Κώστα Σημιτζή, τόνισε: «Δεν έχω λόγια να περιγράψω την ικανοποίηση που νιώθω για το γεγονός ότι βραβεύομαι για 2η φορά φέτος. Αφιερώνω το βραβείο στην οικογένειά μου και τα παιδιά μου και βέβαια στον πρόεδρο της ομάδας, κύριο Ψωμιάδη, ο οποίος με βοήθησε να έρθω στην ομάδα και τον αισθάνομαι σαν πατέρα μου. Φυσικά μεγάλο μερίδιο ανήκει και στους συμπαίκτες μου, που με βοήθησαν ώστε να βραβευτώ για 2η φορά».

Στη συνέχεια, ο επιθετικός της Καβάλας, μίλησε και για τις αλλαγές που έχει φέρει ο ερχομός του Άαντ ντε Μος: «Από την ημέρα που ήρθε ο Ντε Μος, είμαστε μια οικογένεια. Όχι πως δεν ήμασταν πριν, αλλά θεωρώ ότι με την πειθαρχεία που μπήκε, οι δεσμοί έγιναν πιο δυνατοί. Στόχος μας είναι η συμμετοχή στα play-off και η κατάκτηση του Κυπέλλου. Για να τα πετύχουμε, πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά από αγώνα σε αγώνα. Τώρα, μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι στην Κομοτηνή, αλλά θεωρώ ότι με την ποιότητα που έχουμε ως ομάδα, μπορούμε να γυρίσουμε πίσω με τους 3 βαθμούς της νίκης».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Καβάλας Κωστής Σιμιτζής, είπε: «Η Καβάλα είναι μεγάλη ομάδα, με πολύ ικανούς παίκτες, γεγονός που επιβεβαιώνεται ότι φέτος έχουν βραβευτεί 6 παίκτες της, είτε για το καλύτερο γκολ, είτε ως MVP. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στην ομάδα, ενώ οι παροχές από τον Δήμο σε επίπεδο γηπεδικών εγκαταστάσεων, συμβάλει στην καλή πορεία της. Εύχομαι να αποδώσει ακόμη καλύτερα και να αγωνιστεί στα play-off. Ποτέ στην ιστορία της Καβάλας δεν υπήρχαν τόσο καλοί παίκτες. Γίνεται τεράστια δουλειά από την ιδιοκτησία αλλά και τους φιλάθλους, που αν δινόταν Κύπελλο ήθους, θα έπρεπε να το πάρουν, με τη βοήθεια που δίνουν στην ομάδα εντός κι εκτός έδρας».

ΑΓΓΛΙΑ - “Όχι” από Γ. Μπριτζ, λόγω Τέρι!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μεγάλο αντίκτυπο στη ομάδα της Αγγλίας, έχει το σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον Τζόν Τέρι και τον Γουέιν Μπριτζ. Μετά τις αποκαλύψεις ότι ο αμυντικός της Τσέλσι, διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με την σύντροφο του παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι, Βανέσα Περονσέλ, ο δεύτερος, αρνήθηκε την κλήση του στην Εθνική ομάδα!

Οι δικηγόροι του, γνωστοποίησαν σήμερα αυτήν του την απόφαση, τονίζοντας πως η παρουσία του στην Εθνική ομάδα, στο πλευρό του ανθρώπου με τον οποίο τον απατούσε η μητέρα του παιδιού του, θα ήταν ανυπόφορη και δυνητικά διασπαστική για την ομάδα.

“Σκέφτηκα για πολύ καιρό τη θέση μου στην Εθνική Αγγλίας μετά τα τελευταία γεγονότα. Ανέκαθεν ήταν τιμή μου να αγωνίζομαι με το εθνόσημο, αλλά κατόπιν ωρίμου σκέψεως πιστεύω πως η θέση μου στην ομάδα θα ήταν ανυπόφορη και δυνητικά διασπαστική. Μετά λύπης μου, για το συμφέρον της ομάδας και για να αποφευχθεί ο αποπροσανατολισμός της, αποφάσισα να μη θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση της εθνικής. Ήδη ενημέρωσα την τεχνική ηγεσία και εύχομαι το καλύτερο δυνατό στην εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο”, αναφέρει με ανακοίνωσή του, ο αριστερός μπακ της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Φάμπιο Καπέλο, είναι σε τρομερά δύσκολη θέση, μιας και μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Άσλεϊ Κόουλ χάνει και τη δεύτερη λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας. Οι πιθανές επιλογές του για τη θέση είναι ο Λέιτον Μπέινς της Έβερτον και ο ο Στίβεν Γουόρνοκ της Άστον Βίλα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. - Άτυχος ο Άντερσον


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν και το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής ο Αντερσον. Ο Βραζιλιάνος διεθνής μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπέστη ρήξη χιαστών στο παιχνίδι της Premier League κόντρα στη Γουέστ Χαμ και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τους επόμενους έξι μήνες.

Την άσχημη είδηση επιβεβαίωσε και ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων»,σΣερ Αλεξ Φέργκιουσον. Εν τω μεταξύ εκτός δράσης για τις επόμενες δέκα μέρες θα μείνει ο διεθνής Άγγλος αμυντικός, Ρίο Φέρντιναντ, που ταλαιπωρείται από πόνους στην μέση.

ΜΑΚΕΛΕΛΕ - “Κρεμάει” τα παπούτσια του

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τίτλους τέλους, σε μια τεράστια και άκρως επιτυχημένη καριέρα, θα ρίξει στο τέλος της χρονιάς ο Κλόντ Μακελελέ. Αυτό δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. “Είναι η τελευταία μου χρονιά. Το μέλλον είναι πλέον πίσω μου”, είπε χαρακτηριστικά ο παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο 38χρονος Γάλλος, έχει πραγματοποιήσει φέτος 23 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και μάλιστα έχει πετύχει και δυο γκολ. Αγωνίστηκε στις Νάντ (1992-1997), Μαρσέιγ (1997-1998), Θέλτα Βίγκο (1998-2000), Ρεάλ Μαδρίτης (2000-2003), Τσέλσι (2003-2008) και Παρί Σεν Ζερμέν (2008-σήμερα). Με την φανέλα της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, έχει πραγματοποιήσει 71 συμμετοχές.

Στην καριέρα του έχει κατακτήσει:

Πρωτάθλημα Γαλλίας 1994-1995 (Ναντ)
Πρωτάθλημα Ισπανίας 2000-2001 & 2002-2003 (Ρεάλ Μαδρίτης)
Σούπερ Κόπα Ισπανίας 2002 (Ρεάλ Μαδρίτης)
Champions League 2002 (Ρεάλ Μαδρίτης)
Super Cup 2002 (Ρεάλ Μαδρίτης)
Διηπειρωτικό Κύπελλο Συλλόγων 2002 (Ρεάλ Μαδρίτης)
Πρωτάθλημα Αγγλίας 2004-2005 & 2005-2006 (Τσέλσι)
FA Cup 2007 (Τσέλσι)
FA Community Shield 2005 (Τσέλσι)
Κύπελλο Αγγλίας 2005 & 2007

Ψήφος εμπιστοσύνης σε Κακά


Επιμέλεια: Δ.Μ.

O Kριστιάνο Ρονάλντο έχει κερδίσει με την απόδοση τους Μαδριλένους σε αντίθεση με τον Κακά που κολυμπάει σε ρηχά νερά.

Οι εμφανίσεις του δεν έχουν δικαιολογήσει τα λεφτά που ξόδεψε η Ρεάλ για χάρη του 67 εκατομμύρια ευρώ, δείχνοντας ότι είναι σκιά του καλού του εαυτού και των εμφανίσεων που έκανε στην Μίλαν.

Ο Πελεγκρίνι δείχνει να τον εμπιστεύεται και αυτό θα κάνει με την Τενερίφη το ερχόμενο Σάββατο. Τα εφτά γκολ που έχει στο ενεργητικό του ο Κακά σε όλες τις διοργανώσεις, παρότι λίγα, δεν απογοητεύουν ούτε τον παλαίμαχο παίκτη των "μερένγκες", Εμίλιο Μπουτραγκένιο.

"Όταν έχεις ταλέντο αργά ή γρήγορα θα το δείξεις. Ο Κακά είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και δεν χωράει καμία αμφιβολία", τόνισε ο Εμίλιο Μπουντραγένιο, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον Βραζιλιάνο.

Διαιτητες της 24ης Αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.


Επιμέλεια: Δ.Μ.

O Δημήτρης Καλόπουλος του συνδέσμου Μακεδονίας θα διευθύνει την αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα.

Στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο στο γήπεδο "Καραϊσκάκη", διαιτητής θα είναι ο Αθανάσιος Γιάχος του συνδέσμου Χίου ενώ στο παιχνίδι της Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια, θα "σφυρίξει" ο Σταύρος Τσιτσώνης του συνδέσμου Αθήνας.

Εξάλλου στη συνάντηση της ΑΕΚ με τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ, διαιτητής θα είναι ο Μιχάλης Ντάκος του συνδέσμου Ξάνθης. Πιο αναλυτικά οι διαιτητές των αγώνων της 24ης αγωνιστικής είναι:

ΑΕΚ-Εργοτέλης(Μιχάλης Ντάκος-Ξάνθης)

Ολυμπιακός-Ατρόμητος(Αθανάσιος Γιάχος-Χίου)

Άρης-Λάρισα(Γιώργος Σταθόπουλος-Αχαϊας)

Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής(Μιχάλης Κουκουλάκης-Ηρακλείου)

Πανθρακικός-Καβάλα(Μιχάλης Βοσκάκης-Ρεθύμνου)

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα(Γιώργος Δαλούκας-Θεσσαλίας)

Ξάνθη-ΠΑΟΚ(Σταύρος Τσιτσώνης-Αθήνας)

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός(Δημήτρης Καλόπουλος-Μακεδονίας)

Ηρακλής: Συμφώνησε ο Παντελή με Ρέμο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Νέα τάξη πραγμάτων στην ΠΑΕ Ηρακλής. Ο Ανδρέας Παντελή συμφώνησε σε όλα με τον Αντώνη Ρέμο και εντός της σημερινής ημέρας (25/2) αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για να πιάσει δουλειά.

Ο άνεμος της έλευσης του Ανδρέα Παντελή φαίνεται να φυσάει πλέον στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ηρακλής μετά την συμφωνία του Κύπριου επιχειρηματία με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ηρακλής, Αντώνη Ρέμο.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Ανόρθωσης σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να συμφώνησε σε όλα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ηρακλής στην συνάντηση που είχε μαζί του στην Αθήνα και εντός της σημερινής ημέρας (25/2) αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για να πιάσει δουλειά.

Την ίδια ώρα στο αγωνιστικό κομμάτι ο τεχνικός του Ηρακλή, Γιόζεφ Μπουμπένκο, συνεχίζει την προετοιμασία της ομάδας του εν όψει του Σαββατιάτικου εκτός έδρας παιχνιδιού (27/02, 16:45) στην Τρίπολη με τον Αστέρα με τον Σαρμπέλ Τούμα μετά την προσφυγή που έχει καταθέσει να βρίσκεται στην πατρίδα του την Σουηδία και να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Συριάνσκα.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε συνέχεια του εγγράφου που μας εστάλη την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010, από το Δ.Σ. της ΠΑΕ Skoda Ξάνθης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλει να επισημάνει τα εξής:

1. Θεωρούμε ότι η πρόταση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθης για τη διάθεση 1.200 δωρεάν εισιτηρίων προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ανέφικτη να υλοποιηθεί με δεδομένο ότι έχει τεθεί σε ισχύ η κοινή απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για την απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών των ομάδων, καθώς και της χορήγησης εισιτηρίων σε φιλοξενούμενες ομάδες.

2. Ανέφικτη ως προς την εφαρμογή της, βάσει του ΚΑΠ, είναι και η δεύτερη πρόταση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθης για την αλλαγή έδρας διεξαγωγής του αγώνα.

3. Η θέση μας αναφορικά με την παρουσία φιλάθλων της ομάδας μας στον αγώνα της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague εκφράστηκε επισήμως στη σύσκεψη για τα μέτρα τάξης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010 και δεν είναι άλλη από την ελεύθερη διάθεση εισιτηρίων από τα εκδοτήρια του γηπέδου των Πηγαδίων σε μεμονωμένους και χωρίς να φέρουν διακριτικά φιλάθλους οι οποίοι θα επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των δύο σωματείων. Κάτι το οποίο συμβαίνει κατά κόρον μέχρι σήμερα, ακόμα και μετά την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης.

Ντε Μος για Ολυμπιακό: "Με προσέγγισε άνθρωπος των Πειραιωτών"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού ο Αντ Ντε Μος!!! Αυτό υποστηρίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η ολλανδική εφημερίδα «De Telegraaf», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως γνωστός μάνατζερ ξεκίνησε διερευνητικές επαφές με τις δυο πλευρές, με σκοπό να διερευνήσει τις προθέσεις για πιθανή συνεργασία.

Όπως αναφέρεται, ο Ολυμπιακός μετά την απομάκρυνση του Ζίκο και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας προσωρινά από τον Μπάντοβιτς, βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, με τον νυν τεχνικό της Καβάλας να είναι ένας από τους υποψηφίους.

Το συμβόλαιο του 63χρονου Ολλανδού προπονητή με τους «αργοναύτες» ολοκληρώνεται με το τέλος της σεζόν, όμως πρόθεση των ιθυνόντων του συλλόγου είναι να ανανεωθεί για άλλα δυο χρόνια.

Ο Ντε Μος από τη μεριά του επιβεβαίωσε το ολλανδικό δημοσίευμα. «Με προσέγγισε άνθρωπος του Ολυμπιακού και με ρώτησε αν όντως λήγει το συμβόλαιό μου με την Καβάλα το καλοκαίρι. Κάτι που ισχύει», ανέφερε μιλώντας στον Τύπο της πατρίδας του.

Και συνέχισε: «Αμέσως μετά με επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Καβάλας, ο οποίος είχε μάθει για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και αμέσως μου πρόσφερε νέο συμβόλαιο για δύο ή τρία χρόνια. Η Καβάλα έχει τον πρώτο λόγο στις συζητήσεις μαζί μου. Είναι μία ομάδα με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Έχω το ίδιο συναίσθημα με την εποχή που ήμουν στον πάγκο της Μαλίν».

"Κάρα":"Ανυπομονούμε για Μουντιάλ"

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την ανυπομονησία του για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εξέφρασε ο Γιώργος Καραγκούνης με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA.

"Μετράω τις μέρες για το Μουντιάλ. Η συμμετοχή μας σε αυτή τη διοργάνωση είναι ένα όνειρο, αλλά δεν θα πάμε στη Νότιο Αφρική σαν τουρίστες. Θέλουμε να το διασκεδάσουμε όπως και στα προκριματικά. Ανυπομονούμε να αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο", είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον στόχο της Εθνικής ομάδας στην διοργάνωση, τόνισε:"Στόχος μας είναι το πρώτο παιχνίδι και μετά θα δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε. Στο EURO 2004 κανένας δεν στοιχημάτιζε υπέρ μας κι όμως κατακτήσαμε το τρόπαιο.

Η Αργεντινή δεν είναι μόνο φαβορί για την κορυφή του ομίλου μας, αλλά και για την κατάκτηση του τροπαίου. Η Νιγηρία και η Νότιος Κορέα είναι θεωρητικά ασθενέστερες ομάδες από την Αργεντινή, όμως και πάλι έχουν περισσότερη εμπειρία από τη διοργάνωση σε σχέση με μας.

Το 2004 στη φάση των ομίλων νικήσαμε την οικοδέσποινα Πορτογαλία και ήρθαμε ισόπαλοι με την Ισπανία, αλλά χάσαμε από τη Ρωσία, η οποία είχε θεωρηθεί ως η ασθενέστερη από τις αντιπάλους μας. Κανένας αντίπαλος δεν είναι εύκολος. Πρέπει να παλεύεις και να δείχνεις την αξία σου μέσα στο γήπεδο".

Συνεχίζοντας εξάλλου πρόσθεσε:"Παίζουμε αμυντικό ποδόσφαιρο και πρέπει να βελτιωθούμε στο επιθετικό κομμάτι. Είμαστε μία μικρή χώρα και δεν έχουμε τόσο πολλές επιλογές ποδοσφαιριστών. Κάθε μονάδα είναι σημαντική για μας. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο για μας να παραμείνουμε ενωμένοι σαν οικογένεια. Αυτή η ομοψυχία μάς κάνει πιο δυνατούς".

Τέλος για τον ρόλο των πιο παλιών παικτών στην ομάδα, ανέφερε:"Οι νεότεροι έρχονται με κίνητρα στην ομάδα και κάποιες φορές εμείς οι παλαιότεροι διορθώνουμε κάποια πράγματα. Δεν το κάνω όμως μόνο εγώ αυτό. Είμαστε ομάδα και υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που έχουν ανάλογη εμπειρία με τη δική μου".

"Γιατί παχύνατε τόσο κύριε Μπενίτεθ";


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε μία από τις πιο παράξενες συνεντεύξεις Τύπου στην προπονητική του καριέρα πρωταγωνίστηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Ράφα Μπενίτεθ, καθώς έγινε δέκτης πολλων ειρωνικών σχολίων από Ρουμάνους δημοσιογράφους (!), παραμονή του αγώνα ρεβάνς της Λίβερπουλ κόντρα στην Ουνιρέα για τη φάση των "32" του Europa League.,

"Δεν υποτιμώ καθόλου την Ουνιρέα", ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του ο τεχνικός των "κόκκινων" όταν του επισημάνθηκε πως η ομάδα του έφτασε με πτήση τσάρτερ αργά την Τετάρτη για το ματς στη Ρουμανία, και συνέχισε:

"Απλά έπρεπε να κοιτάξω την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την ομάδα, και αισθάνθηκα ότι είναι καλύτερο να δουλέψουμε πάνω σε τακτική και στημένα στο Μέλγουντ πριν, και ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν μία τρίωρη πτήση.

Όσο για το παιχνίδι, εάν πάει στην παράταση, το αεροπλάνο θα περιμένει αφού είναι τσάρτερ. Μην κάνετε το λάθος να πιστεύετε ότι αντιμετωπίζουμε χαλαρά το παιχνίδι".

Η απάντηση πάντως αυτή δεν φαίνεται να ικανοποίησε τους Ρουμάνους εκπροσώπους του Τύπου, που άρχισαν να "πυροβολούν" τον Μπενίτεθ χωρίς ίχνος τακτ.

"Πως αισθάνεστε όταν ακούτε τους αντίπαλους οπαδούς να τραγουδούν συνθήματα περί απόλυσής σας;", ήταν η πρώτη "δύσκολη" ερώτηση, με τον Μπενίτεθ να κάνει έξοχη... ντρίμπλα λέγοντας:

"Δεν τους ακούω. Όταν είσαι στις γραμμές του γηπέδου, βλέποντας την ομάδα σου, δεν προσέχεις κάτι άλλο. Η προσοχή σου είναι μόνο σε αυτό που συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Εξάλλου, δεν καταλαβαίνω τα πάντα. Τα αγγλικά μου δεν είναι ακόμα τόσο καλά".

Οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι είχαν μόλις "ζεσταθεί" και ένας από αυτούς ρώτησε τον Μπενίτεθ τί συμβόλαιο θα ζητούσε για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία μίας ρουμανικής ομάδας...

"Δεν είναι μόνο τα χρήματα. Το θέμα είναι να βρίσκεσαι στο σωστό σύλλογο, και νομίζω ότι έχω τώρα τη σωστή δουλειά στη Λίβερπουλ", ήταν η απάντησή του, με το αποκορύφωμα των ερωτήσεων-προκλήσεων να αφορά το... σωματικό βάρος του Μαδριλένου!

"Η τελευταία φορά που σας είδα κύριε Μπενίτεθ, ήταν το 2005 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και η σιλουέτα σας δείχνει να έχει αλλάξει από τότε. Γιατί αυτό;", ρώτησε δημοσιογράφος για να πάρει και σε αυτή την περίπτωση απάντηση από τον τεχνικό της Λίβερπουλ.

"Είναι το στρες που είσαι υποχρεωμένος να απαντάς σε τόσες πολλές ερωτήσεις από τον Τύπο. Σας ευχαριστώ και καληνύχτα".

Ανανεώνει με Ρόμα ο Ταντέι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «romagiallorossa.it.», η Ρόμα, αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League, βρίσκεται κοντά στην ανανέωση της συνεργασίας της με τον Ροντρίγκο Ταντέι.

Το συμβόλαιο του 29χρονου μέσου με τους Ρωμαίους ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν, ωστόσο οι πρωτευουσιάνοι ευελπιστούν να τον διατηρήσουν στο δυναμικό τους, μετά και τις εξαιρετικές εμφανίσεις του υπό τις οδηγίες του Κλαούντι Ρανιέρι φέτος.

Πάντως και η Τζένοα έχει εκφράσει την επιθυμία να αποκτήσει τον πρώην άσο της Σιένα, ωστόσο ο ίδιος ο παίκτης προτιμάει να παραμείνει στην Ρόμα, εφόσον φυσικά του προσφερθεί ένα καλό συμβόλαιο.

Σημειώνεται ότι ο Ταντέι αποκτήθηκε από τη Ρόμα το 2005 και μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει 130 εμφανίσεις με τη φανέλα της ομάδας στο Καμπιονάτο.

Εξάλλου, ο σύλλογος της Ρώμης, προσπαθεί να επεκτείνει τη συνεργασία του και με τον τερματοφύλακα Ζούλιο Σέρτζιο, ο οποίος έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Ταντέι. Μάλιστα εντός των επόμενων ημερών, ο εκπρόσωπος του Σέρτζιο και οι άνθρωποι της Ρόμα, πρόκειται να συναντηθούν γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

ΠΑΟΚ: Πορεία διαμαρτυρίας των οπαδών


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της απαγόρευσης εκδρομών και μετακινήσεων θα κάνουν οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, το Σάββατο 6 Μαρτίου.

Η απόφαση του Υπουργείου Προστασίας Πολίτη να απαγορεύσει όλες τις μετακινήσεις οπαδών, έχει προκαλέσει την αντίδραση πολλών συνδέσμων φιλάθλων στην Ελλάδα και η πρώτη αντίδραση έρχεται από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που οργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας και ανακοινώνουν:

«Οι ΣΦ ΠΑΟΚ ενημερώνουνε τον κόσμο του ΠΑΟΚ ότι το Σάββατο 6/3/2010 και ώρα 12.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη χουντική υπουργική απόφαση της απαγόρευσης εκδρομών που φαίνεται να αποφασίστηκε αποκλειστικά για εμάς. Το σημείο συγκέντρωσης είναι στην Καμάρα και από εκεί θα κατευθυνθούμε στο γήπεδο της Τούμπας για να παρακολουθήσουμε το ματς με τον Πανθρακικό».

ΜΠΑΓΕΡΝ Μ. - Φανέλα για τα 110 χρόνια ζωής


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Μπάγερν Μονάχου προχώρησε στην παρουσίαση της επετειακής εμφάνισης, με την οποία θα γιορτάσει τα 110 χρονιά ζωής από την ίδρυση της. Τη φανέλα, στην οποία θα υπάρχουν κάθετες ρίγες, ένα σχέδιο εμπνευσμένο από τις εμφανίσεις του 1910, θα φορούν οι Βαυαροί την επόμενη σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο εσωτερικό του γιακά θα υπάρχει η φράση ‘Legenden und Loyalitat’ («Θρύλοι και Πίστη») και ένα σχέδιο του κορυφαίου σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία του συλλόγου, Γκερντ Μίλερ.

Κοντρέρας: «Δικαίωμα στο όνειρο»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος σκέφτεται ο Πάμπλο Κοντρέρας. Ο διεθνής Χιλιανός αμυντικός αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός έχει μικρό προβάδισμα, ωστόσο αυτό δεν του απαγορεύει να πιστεύει πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να τερματίσει στην πρώτη θέση στο φετινό πρωτάθλημα.

«Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μικρό προβάδισμα, διότι βρίσκεται δύο βαθμούς μπροστά. Εμείς θα παλέψουμε για να παραμείνουμε ψηλά. Πάμε να παλέψουμε τους αγώνες που μας απομένουν και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε πετύχει», ανέφερε αρχικά μιλώντας στη «Sportday».

Και συνέχισε: «Έχουμε επτά δύσκολα ματς, βλέπουμε το καθένα ξεχωριστά και στόχος μας είναι να κάνουμε επτά νίκες. Όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο». Όσο για το ποια είναι η βασική διαφορά του φετινού ΠΑΟΚ με τον περσινό, είπε: «Φέτος κερδίζουμε τα μεγάλα ντέρμπι με τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος.

Κατά τα άλλα διατηρούμε τη σταθερότητά μας. Έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πιστεύουμε στην ομάδα, ενώ νομίζω ότι και το ρόστερ μας είναι πιο ισορροπημένο σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο. Όποιος κι αν λείψει, η ομάδα παραμένει οργανωμένη».

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - Πλήγμα με Μπουφόν


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Γιουβέντους θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Τζιανλουϊτζι Μπουφόν για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, καθώς ο Ιταλός διεθνής τερματοφύλακας τραυματίστηκε στον δεξιό μηρό στη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης.

Ετσι, ο Μπουφόν χάνει σίγουρα τον αγώνα της εθνικής Ιταλίας, την επόμενη Τετάρτη, κόντρα στο Καμερούν, αλλά και τα επόμενα παιχνίδια της «Γιούβε» στο καμπιονάτο.

ΕΛΛΑΔΑ - «Ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τις πληροφορίες περί μαζικής μετακίνησης οπαδών του ΠΑΟΚ στα Πηγάδια για την αναμέτρηση πρωταθλήματος με τη Skoda Ξάνθη, εξέδωσε ανακοίνωσή με την οποία επαναλαμβάνει πως υπάρχει σε ισχύ απόφαση για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών.

«Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοινώνεται ότι, η κοινή απόφαση με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για την απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών των ομάδων, καθώς και της χορήγησης εισιτηρίων σε φιλοξενούμενες ομάδες ισχύει στην ολότητά της. Διευκρινίζεται ότι, πρόκειται για ένα αναγκαίο μέτρο που έχει ληφθεί προσωρινά, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, και προφανώς δεν αφορά σε μεμονωμένες μετακινήσεις πολιτών, χωρίς διακριτικά ομάδων, από και προς οποιοδήποτε σημείο της χώρας».

ΕΛΛΑΔΑ - Εμπρηστική επίθεση σε σύνδεσμο της ΑΕΚ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Εμπρηστική επίθεση από αγνώστους σημειώθηκε, περίπου στις 2:30 τα ξημερώματα, στα γραφεία του συνδέσμου της ΑΕΚ, που βρίσκονται επί της οδού Ταξιαρχών 102 στον Κορυδαλλό.

Οι δράστες έριξαν τέσσερα πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά, η οποία έσβησε από μόνη της. Η μόνη ζημιά που σημειώθηκε ήταν ο αποχρωματισμός των τοίχων. Η αστυνομία έχει αρχίσει έρευνα για τον εντοπισμό των αγνώστων.

Προβάδισμα για Ιντερ και Σεβίλη

Η Ιντερ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Τετάρτης (24/2) για τη φάση των 16 του Champions League. Οι νερατζούρι επικράτησαν με 2-1 της Τσέλσι στο Τζουζέπε Μεάτσα, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να... πικραίνει την παλιά του ομάδα. Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Σεβίλη που αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο Λουζνίκι.

Ιντερ - Τσέλσι: 2-1 (3` Μιλίτο, 55` Καμπιάσο - 51` Καλού)
Η παράδοση που θέλει την Ιντερ να μην χάνει όταν σκοράρει ο Μιλίτο συνεχίστηκε και απέναντι στην Τσέλσι. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο πήρε τη νίκη με 2-1 επί των Μπλε και καλείται να μην ηττηθεί στο Στάμφορντ Μπριτζ στις 16 Μαρτίου, προκειμένου να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στους 8 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι νερατζούρι αιφνιδίασαν τους φιλοξενουμένους, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό ο Ετό έβγαλε την πάσα στον Σνάιντερ κι εκείνος άφησε ωραία για τον Μιλίτο, που πέρασε με εξαιρετική προσποίηση τον Τέρι και πλάσαρε για το 1-0. Η Τσέλσι συνήλθε γρήγορα από το σοκ του γρήγορου γκολ και στο 15` θα μπορούσε να έχει φέρει το ματς στα ίσα, αλλά η δυνατή εκτέλεση φάουλ του Ντρογκμπά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ζούλιο Σέζαρ.

Η Ιντερ είχε την ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 34`, με τον Σνάιντερ να βγάζει πάσα ακριβείας για τον Ετό από τα αριστερά, αλλά τον καμερουνέζο από ιδανική θέση να κλωτσάει... αέρα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε εν μέσω έντονων διαμαρτυριών από πλευράς Μπλε, οι οποίοι ζητούν πέναλτι σε ανατροπή του Καλού από τον Σάμουελ και αποβολή του παίκτη των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Καρλό Αντσελότι προσπάθησαν για το γκολ της ισοφάρισης και το κατάφεραν στο 51`, όταν μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια ο Ιβάνοβιτς άφησε την κατάλληλη στιγμή για τον Καλού που δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Τσεχ για το 1-1.

Παρόλα αυτά, η χαρά τους δεν κράτησε για πολύ, καθώς 4 λεπτά αργότερα ο Σνάιντερ γέμισε στην περιοχή, οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων έδιωξαν, η μπάλα έφτασε στον Καμπιάσο που επιχείρησε το σουτ, η μπάλα κόντραρε αλλά επέστρεψε στον άσο της Ιντερ που τη δεύτερη φορά δεν λάθεψε, διαμορφώνοντας το 2-1.

Οι Μπλε θα μπορούσαν να έχουν φύγει με την ισοπαλία από το Μεάτσα, όταν στο 65` ο Λάμπαρντ από κοντά έκανε το δυνατό σουτ, έπειτα από ωραίο συνδυασμό Ντρογκμπά και Ανελκά, αλλά ο Ζούλιο Σέζαρ πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση, κρατώντας τη νίκη για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Ιντερ (Ζ. Μούρινιο):
Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Σάμουελ, Λούσιο, Ζανέτι, Στάνκοβιτς (84` Μουντάρι), Καμπιάσο, Τιάγκο Μότα (58` Μπαλοτέλι), Σνάιντερ, Μιλίτο, Ετό (68` Πάντεφ)

Τσέλσι (Κ. Αντσελότι): Τσεχ (61` Ιλάριο), Ιβάνοβιτς, Καρβάλιο, Τέρι, Μαλουντά, Μπάλακ, Ομπι Μίκελ, Λάμπαρντ, Ανελκά, Καλού (78` Στάριτζ), Ντρογκμπά

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Σεβίλη: 1-1 (66` Μαρκ Γκονζάλες - 25` Νεγρέδο)
Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Σεβίλη στο Λουζνίκι και πλέον η υπόθεση-πρόκριση παραμένει ανοιχτή ενόψει της ρεβάνς στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν στις 16 Μαρτίου, με τους σεβιγιάνους να έχουν το προβάδισμα.

Οι ρώσοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μέρος, με το Νεσίντ να χάνει καλή ευκαιρία μόλις στο 8ο λεπτό, με το σουτ του να περνάει άουτ. Μαρκ Γκονζάλες και Χόντα έχασαν με τη σειρά τους ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, αλλά ήταν η Σεβίλη αυτή που πήρε προβάδισμα στο σκορ.

Στο 25ο λεπτό, ο Χεσούς Νάβας έβγαλε από τα δεξιά τη σέντρα στην περιοχή και ο Νεγρέδο από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, εκμεταλλευόμενος και το λάθος του Ακινφέεφ. Οι παίκτες του Λεονίντ Σλούτσκι προσπάθησαν να απαντήσουν στο γκολ, με τον Χόντα να απειλεί συχνά τον Πάλοπ και τον Αλντόνιν να χάνει καλή ευκαιρία στον 40`.

Στην επανάληψη, η ΤΣΣΚΑ συνέχισε δυνατά, με τον Χόντα να αποδεικνύεται μοιραίος ξανά στο 48` χάνοντας σημαντική ευκαιρία, αλλά στο 66` το σουτ-κεραυνός του πρώην άσου της Μπέτις - μισητής αντιπάλου της Σεβίλης - Μαρκ Γκονζάλες δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Πάλοπ.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν πάρει τη νίκη, όταν στο 85` ο Νασίντ είδε τον Πάλοπ να διώχνει με το πόδι το σουτ του, διατηρώντας το προβάδισμα για την ομάδα του, με τον επαναληπτικό στην Ισπανία μετά από 3 εβδομάδες.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Λ. Σλούτσκι):
Ακινφέεφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Σένικοφ, Αλντόνιν, Τσεμπέρας, Κράσιτς, Χόντα (83` Μαμάεφ), Μαρκ Γκονζάλες, Νεσίντ

Σεβίλη (Μ. Χιμένεθ): Πάλοπ, Στανκεβίτσιους, Εσκουντέ, Φάτσιο, Φερνάντο Ναβάρο, Ρόμαριτς, Ζοκορά, Χεσούς Νάβας, Αντριάνο (59` Περότι), Ρενάτο (89` Ακόστα), Νεγρέδο (76` Κανουτέ)

4Χ4 με... αέρα Κυπέλλου!

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση του στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα πετυχαίνοντας την τέταρτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια για το τοπ 16. Οι ερυθρόλευκοι λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, δεν έπεισαν πάντως με την εμφάνιση τους και δυσκολεύτηκαν να κάμψουν τη αντίσταση τους Τσιμπόνα με 97-94. Το παιχνίδι ήταν καρμπόν του πρώτου γύρου και ο νικητής κρίθηκε στα σημεία, στα τελευταία δευτερόλεπτα. Εξαιρετικοί από πλευράς νικητών ήταν οι Λίνας Κλέιζα και Μίλος Τεόντοσιτς, έχοντας 20 και 22 πόντους αντίστοιχα.

Μουδιασμένο ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός έμοιαζε υπνωτισμένος στο ξεκίνημα του αγώνα και ξεχασμένος στον νικηφόρο τελικό του Κυπέλλου, το Σάββατο (20/2). Η Τσιμπόνα με τη σειρά της εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρότητα που επέδειξαν οι ερυθρόλευκοι στα πρώτα λεπτά και με συνοπτικές διαδικασίες έσπευσε να θυμίσει στους αντιπάλους της, πως μπορεί να αποδειχτεί απειλητική σε περίπτωση που δεν προσεχθεί όπως πρέπει.

Το αστέρι της ομάδας του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, Μάρκο Τόμας έκανε και πάλι εξαιρετικά τη δουλειά του, σκόραρε με χαρακτηριστική ευκολία και πέτυχε το 17-11. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε άμεσα και με τον Λίνας Κλέιζα προσπέρασε (18-17), δείχνοντας να σοβαρεύεται και να παίζει βάσει των πραγματικών του δυνατοτήτων. Ωστόσο η μηχανή έσβησε και πάλι, οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη επαναπαυτήκαν και ως εκ τούτου βρέθηκαν πίσω με το τέλος της περιόδου με 18-25.

Oταν ήθελε…

Η διαφορά έφτασε ακόμα και σε διψήφια επίπεδα με τρίποντο του Ουντριχ για το 28-18, όμως ο Ολυμπιακός δεν πανικοβλήθηκε. Μόνος του μπήκε σε δύσκολη θέση, μόνος του και βγήκε από αυτή, τρέχοντας σερί 13-0, αποκατέστησε την τάξη (31-28, 14'). Η συνέχεια αποτέλεσε επανάληψη των προηγούμενων λεπτών, με τους γηπεδούχους να ανακάμπτουν, τους δε φιλοξενούμενους να κατεβάζουν ταχύτητα και τον Γκόρντον να διαμορφώνει το σκορ του πρώτου μέρους (45-43).

Η ανάπαυλα φάνηκε χρήσιμη στον Ολυμπιακό, ο οποίος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, περιόρισε τα λάθη σε άμυνα κα επίθεση, με συνέπεια να καλλιεργήσει ένα προβάδισμα της τάξεως των 7 πόντων (60-53). Δράστης και πάλι ο Λίνας Κλέιζα, φτάνοντας τους 15 πόντους έδειχνε το δρόμο του... διπλού στους συμπαίκτες του. Ο Μπογκντάνοβιτς θέλησε να αλλάξει εκ νέου τις ισορροπίες και να φέρει την πλάστιγγα στην μεριά της Τσιμπόνα (65-67,29), αλλά ο Θοδωρής Παπαλουκάς πέτυχε μεγάλο τρίποντο (70-65, 30').

Κρίθηκε στη… ρουλέτα

Τα καρδιοχτύπια δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά στην αναμέτρηση μεταξύ της Τσιμπόνας και του Ολυμπιακού με τα τελευταία λεπτά καθόρισαν την τύχη του αγώνα. Η παρέα του Τζος Τσίλντρες με δικούς του πόντους (84-75) βάδιζε με μαθηματική ακρίβεια σε νέο ροζ φύλλο, αλλά η Τσιμπόνα είχε πάραυτα διαφορετική άποψη. Με εκπληκτική ρελάνς στο τέλος, πέρασε μπροστά με βραχεία κεφαλή χάρη στον Γκόρντον (93-92, 33" πριν την λήξη). Ο Κλέιζα με κάρφωμα έφερε σε θέση ισχύος την ομάδα του (94-93), ο Μπογκντάνοβιτς αστόχησε σε τρίποντο και ο Μίλος Τεόντοσιτς οδηγήθηκε στη γραμμή των βολών.

Ο σέρβος έπραξε το καθήκον του κατά το ήμισυ (95-93), ο Γκόρντον τον μιμήθηκε (94-95), στη συνέχεια ο πρώτος δεν λάθεψε (97-94), ο Τόμας έχασε και τις δύο βολές, ο Κλέιζα μάζεψε το ριμπάουντ και ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος για το τοπ 16.