Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Προβάδισμα για Ιντερ και Σεβίλη

Η Ιντερ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Τετάρτης (24/2) για τη φάση των 16 του Champions League. Οι νερατζούρι επικράτησαν με 2-1 της Τσέλσι στο Τζουζέπε Μεάτσα, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να... πικραίνει την παλιά του ομάδα. Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Σεβίλη που αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο Λουζνίκι.

Ιντερ - Τσέλσι: 2-1 (3` Μιλίτο, 55` Καμπιάσο - 51` Καλού)
Η παράδοση που θέλει την Ιντερ να μην χάνει όταν σκοράρει ο Μιλίτο συνεχίστηκε και απέναντι στην Τσέλσι. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο πήρε τη νίκη με 2-1 επί των Μπλε και καλείται να μην ηττηθεί στο Στάμφορντ Μπριτζ στις 16 Μαρτίου, προκειμένου να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στους 8 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι νερατζούρι αιφνιδίασαν τους φιλοξενουμένους, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό ο Ετό έβγαλε την πάσα στον Σνάιντερ κι εκείνος άφησε ωραία για τον Μιλίτο, που πέρασε με εξαιρετική προσποίηση τον Τέρι και πλάσαρε για το 1-0. Η Τσέλσι συνήλθε γρήγορα από το σοκ του γρήγορου γκολ και στο 15` θα μπορούσε να έχει φέρει το ματς στα ίσα, αλλά η δυνατή εκτέλεση φάουλ του Ντρογκμπά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ζούλιο Σέζαρ.

Η Ιντερ είχε την ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 34`, με τον Σνάιντερ να βγάζει πάσα ακριβείας για τον Ετό από τα αριστερά, αλλά τον καμερουνέζο από ιδανική θέση να κλωτσάει... αέρα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε εν μέσω έντονων διαμαρτυριών από πλευράς Μπλε, οι οποίοι ζητούν πέναλτι σε ανατροπή του Καλού από τον Σάμουελ και αποβολή του παίκτη των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Καρλό Αντσελότι προσπάθησαν για το γκολ της ισοφάρισης και το κατάφεραν στο 51`, όταν μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια ο Ιβάνοβιτς άφησε την κατάλληλη στιγμή για τον Καλού που δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Τσεχ για το 1-1.

Παρόλα αυτά, η χαρά τους δεν κράτησε για πολύ, καθώς 4 λεπτά αργότερα ο Σνάιντερ γέμισε στην περιοχή, οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων έδιωξαν, η μπάλα έφτασε στον Καμπιάσο που επιχείρησε το σουτ, η μπάλα κόντραρε αλλά επέστρεψε στον άσο της Ιντερ που τη δεύτερη φορά δεν λάθεψε, διαμορφώνοντας το 2-1.

Οι Μπλε θα μπορούσαν να έχουν φύγει με την ισοπαλία από το Μεάτσα, όταν στο 65` ο Λάμπαρντ από κοντά έκανε το δυνατό σουτ, έπειτα από ωραίο συνδυασμό Ντρογκμπά και Ανελκά, αλλά ο Ζούλιο Σέζαρ πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση, κρατώντας τη νίκη για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Ιντερ (Ζ. Μούρινιο):
Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Σάμουελ, Λούσιο, Ζανέτι, Στάνκοβιτς (84` Μουντάρι), Καμπιάσο, Τιάγκο Μότα (58` Μπαλοτέλι), Σνάιντερ, Μιλίτο, Ετό (68` Πάντεφ)

Τσέλσι (Κ. Αντσελότι): Τσεχ (61` Ιλάριο), Ιβάνοβιτς, Καρβάλιο, Τέρι, Μαλουντά, Μπάλακ, Ομπι Μίκελ, Λάμπαρντ, Ανελκά, Καλού (78` Στάριτζ), Ντρογκμπά

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Σεβίλη: 1-1 (66` Μαρκ Γκονζάλες - 25` Νεγρέδο)
Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Σεβίλη στο Λουζνίκι και πλέον η υπόθεση-πρόκριση παραμένει ανοιχτή ενόψει της ρεβάνς στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν στις 16 Μαρτίου, με τους σεβιγιάνους να έχουν το προβάδισμα.

Οι ρώσοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μέρος, με το Νεσίντ να χάνει καλή ευκαιρία μόλις στο 8ο λεπτό, με το σουτ του να περνάει άουτ. Μαρκ Γκονζάλες και Χόντα έχασαν με τη σειρά τους ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, αλλά ήταν η Σεβίλη αυτή που πήρε προβάδισμα στο σκορ.

Στο 25ο λεπτό, ο Χεσούς Νάβας έβγαλε από τα δεξιά τη σέντρα στην περιοχή και ο Νεγρέδο από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, εκμεταλλευόμενος και το λάθος του Ακινφέεφ. Οι παίκτες του Λεονίντ Σλούτσκι προσπάθησαν να απαντήσουν στο γκολ, με τον Χόντα να απειλεί συχνά τον Πάλοπ και τον Αλντόνιν να χάνει καλή ευκαιρία στον 40`.

Στην επανάληψη, η ΤΣΣΚΑ συνέχισε δυνατά, με τον Χόντα να αποδεικνύεται μοιραίος ξανά στο 48` χάνοντας σημαντική ευκαιρία, αλλά στο 66` το σουτ-κεραυνός του πρώην άσου της Μπέτις - μισητής αντιπάλου της Σεβίλης - Μαρκ Γκονζάλες δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Πάλοπ.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν πάρει τη νίκη, όταν στο 85` ο Νασίντ είδε τον Πάλοπ να διώχνει με το πόδι το σουτ του, διατηρώντας το προβάδισμα για την ομάδα του, με τον επαναληπτικό στην Ισπανία μετά από 3 εβδομάδες.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Λ. Σλούτσκι):
Ακινφέεφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Σένικοφ, Αλντόνιν, Τσεμπέρας, Κράσιτς, Χόντα (83` Μαμάεφ), Μαρκ Γκονζάλες, Νεσίντ

Σεβίλη (Μ. Χιμένεθ): Πάλοπ, Στανκεβίτσιους, Εσκουντέ, Φάτσιο, Φερνάντο Ναβάρο, Ρόμαριτς, Ζοκορά, Χεσούς Νάβας, Αντριάνο (59` Περότι), Ρενάτο (89` Ακόστα), Νεγρέδο (76` Κανουτέ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: