Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

"Γιατί παχύνατε τόσο κύριε Μπενίτεθ";


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε μία από τις πιο παράξενες συνεντεύξεις Τύπου στην προπονητική του καριέρα πρωταγωνίστηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Ράφα Μπενίτεθ, καθώς έγινε δέκτης πολλων ειρωνικών σχολίων από Ρουμάνους δημοσιογράφους (!), παραμονή του αγώνα ρεβάνς της Λίβερπουλ κόντρα στην Ουνιρέα για τη φάση των "32" του Europa League.,

"Δεν υποτιμώ καθόλου την Ουνιρέα", ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του ο τεχνικός των "κόκκινων" όταν του επισημάνθηκε πως η ομάδα του έφτασε με πτήση τσάρτερ αργά την Τετάρτη για το ματς στη Ρουμανία, και συνέχισε:

"Απλά έπρεπε να κοιτάξω την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την ομάδα, και αισθάνθηκα ότι είναι καλύτερο να δουλέψουμε πάνω σε τακτική και στημένα στο Μέλγουντ πριν, και ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν μία τρίωρη πτήση.

Όσο για το παιχνίδι, εάν πάει στην παράταση, το αεροπλάνο θα περιμένει αφού είναι τσάρτερ. Μην κάνετε το λάθος να πιστεύετε ότι αντιμετωπίζουμε χαλαρά το παιχνίδι".

Η απάντηση πάντως αυτή δεν φαίνεται να ικανοποίησε τους Ρουμάνους εκπροσώπους του Τύπου, που άρχισαν να "πυροβολούν" τον Μπενίτεθ χωρίς ίχνος τακτ.

"Πως αισθάνεστε όταν ακούτε τους αντίπαλους οπαδούς να τραγουδούν συνθήματα περί απόλυσής σας;", ήταν η πρώτη "δύσκολη" ερώτηση, με τον Μπενίτεθ να κάνει έξοχη... ντρίμπλα λέγοντας:

"Δεν τους ακούω. Όταν είσαι στις γραμμές του γηπέδου, βλέποντας την ομάδα σου, δεν προσέχεις κάτι άλλο. Η προσοχή σου είναι μόνο σε αυτό που συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Εξάλλου, δεν καταλαβαίνω τα πάντα. Τα αγγλικά μου δεν είναι ακόμα τόσο καλά".

Οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι είχαν μόλις "ζεσταθεί" και ένας από αυτούς ρώτησε τον Μπενίτεθ τί συμβόλαιο θα ζητούσε για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία μίας ρουμανικής ομάδας...

"Δεν είναι μόνο τα χρήματα. Το θέμα είναι να βρίσκεσαι στο σωστό σύλλογο, και νομίζω ότι έχω τώρα τη σωστή δουλειά στη Λίβερπουλ", ήταν η απάντησή του, με το αποκορύφωμα των ερωτήσεων-προκλήσεων να αφορά το... σωματικό βάρος του Μαδριλένου!

"Η τελευταία φορά που σας είδα κύριε Μπενίτεθ, ήταν το 2005 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και η σιλουέτα σας δείχνει να έχει αλλάξει από τότε. Γιατί αυτό;", ρώτησε δημοσιογράφος για να πάρει και σε αυτή την περίπτωση απάντηση από τον τεχνικό της Λίβερπουλ.

"Είναι το στρες που είσαι υποχρεωμένος να απαντάς σε τόσες πολλές ερωτήσεις από τον Τύπο. Σας ευχαριστώ και καληνύχτα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: