Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Εννέα τελικοί σε 49 μέρες οι κίτρινοι

Εννέα τελικοί σε 49 μέρες οι κίτρινοι

Καλή η τακτική, βασικά στοιχεία η δουλειά στην προπόνηση και η αγωνιστική πειθαρχία αλλά πάνω απ΄ όλα προέχει η σωστή ψυχολογία
Ο Έκτορ Κούπερ θέλει να βελτιώσει την εικόνα του Άρη, πασχίζει καθημερινά για το καλύτερο, αλλά …αυτό που τον καίει είναι να σταθεροποιήσει την απόδοση της ομάδας στα κρίσιμα τεστ που έρχονται μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος(18 Απριλίου) .
Για να επιτευχθούν βέβαια οι δύο κυρίαρχοι στόχοι που έχουν να κάνουν με την είσοδο της ομάδας στα πλέϊ- οφ και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου, απαιτείται επαγρύπνηση και συνεχής προσπάθεια όχι μόνο από τον ίδιο, αλλά πρώτα από τους ποδοσφαιριστές και φυσικά από όλους όσοι βρίσκονται κοντά και αναπνέουν δίπλα από την ομάδα.

Ειδικές εντολές στον Φανταγκούσι

Ένα απρόοπτο προσωπικό πρόβλημα άλλαξε προς το παρόν τα σχέδια του Αργεντίνου τεχνικού. Ο τελευταίος, αναχώρησε αιφνιδιαστικά για την Ισπανία αφήνοντας στο… πόδι του τους άμεσους συνεργάτες του Φανταγκούσι και Πουέμπλα προκειμένου να αρχίσουν το πρόγραμμα και την προετοιμασία για τον αγώνα με τη Λάρισα.
Οι διαπιστώσεις του πάντως ήταν σαφείς και ξεκάθαρες. «Η ομάδα παίζει καλά αλλά δεν μπορεί να πάρει πάντα τα αποτελέσματα που πρέπει. Θα ανησυχούσα αν δεν παίζαμε και αν δεν δημιουργούσαμε τις φάσεις και τις προϋποθέσεις για να κερδίσουμε κάποιο ματς», τόνισε αμέσως μετά τη λήξη του άτυχου αγώνα με την ΑΕΚ.
Πως σκέφτεται να αντιδράσει; Πέρα από τις ειδικές προπονήσεις και τα ιδιαίτερα μαθήματα που άρχισε γύρω από τα τελειώματα των φάσεων, δίνει μεγάλη έμφαση στον τομέα της ψυχολογίας. Οι εντολές που άφησε στον κ.Φανταγκούσι ήταν συγκεκριμένες. «Να δουλέψουμε λίγο περισσότερο στο κομμάτι που αφορά την ψυχολογία». Ο συνεργάτης του ανέλαβε ήδη να ανυψώσει λίγο περισσότερο το ηθικό και να εμψυχώσει κάποιους από τους ποδοσφαιριστές που φαίνονται …κάπως «πεσμένοι». Πέρα από τις παροτρύνσεις και τα πολλά μπράβο που μοίρασε στη χτεσινή προπόνηση ο κ. Φανταγκούσι, είχε επιπλέον συζητήσεις με τους Κόκε και Τζόνσον, για το θέμα ης αξιοποίησης των ευκαιριών.
Η εμπιστοσύνη της τεχνικής ηγεσίας άλλωστε προς τους επιθετικούς της ομάδας είναι δεδομένη και εξασφαλισμένη.

Όλοι μαζί για τον πρώτο τελικό

Το πνεύμα πάνω στο οποίο κινούνται πλέον όλοι από χτες στον Άρη έχει να κάνει με εννέα συνολικά τελικούς , σε πρωτάθλημα και κύπελλο, μέσα σε 49 μέρες.
Η επικίνδυνη αποστολή και η μεγάλη αντεπίθεση ξεκινάει με τον πρώτο, εναντίον της Λάρισας. Στη χτεσινή προπόνηση πήραν μέρος όλοι οι ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν το υλικό της ομάδας, οι οποίοι θέτουν τη δική τους μεγάλη ή μικρή υποψηφιότητα για την αποστολή.
Στις σίγουρες επιστροφές συμπεριλαμβάνονται αυτές των Πρίττα και Κάμπορα, αφού και ο πρώτος πήρε τις ανάσες που ήθελε με τον αποκλεισμό του από τον αγώνα με την ΑΕΚ και ο δεύτερος εξέτισε την ποινή μιας αγωνιστικής.
Σήμερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση στην οποία αν προλάβει να επιστρέψει-ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και οι απεργίες- θα δώσει το παρόν και ο Κούπερ, διαφορετικά θα πραγματοποιηθούν υπό την επίβλεψη και πάλι του άμεσου συνεργάτη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: