Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

"Κάρα":"Ανυπομονούμε για Μουντιάλ"

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την ανυπομονησία του για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εξέφρασε ο Γιώργος Καραγκούνης με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA.

"Μετράω τις μέρες για το Μουντιάλ. Η συμμετοχή μας σε αυτή τη διοργάνωση είναι ένα όνειρο, αλλά δεν θα πάμε στη Νότιο Αφρική σαν τουρίστες. Θέλουμε να το διασκεδάσουμε όπως και στα προκριματικά. Ανυπομονούμε να αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο", είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον στόχο της Εθνικής ομάδας στην διοργάνωση, τόνισε:"Στόχος μας είναι το πρώτο παιχνίδι και μετά θα δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε. Στο EURO 2004 κανένας δεν στοιχημάτιζε υπέρ μας κι όμως κατακτήσαμε το τρόπαιο.

Η Αργεντινή δεν είναι μόνο φαβορί για την κορυφή του ομίλου μας, αλλά και για την κατάκτηση του τροπαίου. Η Νιγηρία και η Νότιος Κορέα είναι θεωρητικά ασθενέστερες ομάδες από την Αργεντινή, όμως και πάλι έχουν περισσότερη εμπειρία από τη διοργάνωση σε σχέση με μας.

Το 2004 στη φάση των ομίλων νικήσαμε την οικοδέσποινα Πορτογαλία και ήρθαμε ισόπαλοι με την Ισπανία, αλλά χάσαμε από τη Ρωσία, η οποία είχε θεωρηθεί ως η ασθενέστερη από τις αντιπάλους μας. Κανένας αντίπαλος δεν είναι εύκολος. Πρέπει να παλεύεις και να δείχνεις την αξία σου μέσα στο γήπεδο".

Συνεχίζοντας εξάλλου πρόσθεσε:"Παίζουμε αμυντικό ποδόσφαιρο και πρέπει να βελτιωθούμε στο επιθετικό κομμάτι. Είμαστε μία μικρή χώρα και δεν έχουμε τόσο πολλές επιλογές ποδοσφαιριστών. Κάθε μονάδα είναι σημαντική για μας. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο για μας να παραμείνουμε ενωμένοι σαν οικογένεια. Αυτή η ομοψυχία μάς κάνει πιο δυνατούς".

Τέλος για τον ρόλο των πιο παλιών παικτών στην ομάδα, ανέφερε:"Οι νεότεροι έρχονται με κίνητρα στην ομάδα και κάποιες φορές εμείς οι παλαιότεροι διορθώνουμε κάποια πράγματα. Δεν το κάνω όμως μόνο εγώ αυτό. Είμαστε ομάδα και υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που έχουν ανάλογη εμπειρία με τη δική μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: