Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

4Χ4 με... αέρα Κυπέλλου!

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση του στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα πετυχαίνοντας την τέταρτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια για το τοπ 16. Οι ερυθρόλευκοι λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, δεν έπεισαν πάντως με την εμφάνιση τους και δυσκολεύτηκαν να κάμψουν τη αντίσταση τους Τσιμπόνα με 97-94. Το παιχνίδι ήταν καρμπόν του πρώτου γύρου και ο νικητής κρίθηκε στα σημεία, στα τελευταία δευτερόλεπτα. Εξαιρετικοί από πλευράς νικητών ήταν οι Λίνας Κλέιζα και Μίλος Τεόντοσιτς, έχοντας 20 και 22 πόντους αντίστοιχα.

Μουδιασμένο ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός έμοιαζε υπνωτισμένος στο ξεκίνημα του αγώνα και ξεχασμένος στον νικηφόρο τελικό του Κυπέλλου, το Σάββατο (20/2). Η Τσιμπόνα με τη σειρά της εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρότητα που επέδειξαν οι ερυθρόλευκοι στα πρώτα λεπτά και με συνοπτικές διαδικασίες έσπευσε να θυμίσει στους αντιπάλους της, πως μπορεί να αποδειχτεί απειλητική σε περίπτωση που δεν προσεχθεί όπως πρέπει.

Το αστέρι της ομάδας του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, Μάρκο Τόμας έκανε και πάλι εξαιρετικά τη δουλειά του, σκόραρε με χαρακτηριστική ευκολία και πέτυχε το 17-11. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε άμεσα και με τον Λίνας Κλέιζα προσπέρασε (18-17), δείχνοντας να σοβαρεύεται και να παίζει βάσει των πραγματικών του δυνατοτήτων. Ωστόσο η μηχανή έσβησε και πάλι, οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη επαναπαυτήκαν και ως εκ τούτου βρέθηκαν πίσω με το τέλος της περιόδου με 18-25.

Oταν ήθελε…

Η διαφορά έφτασε ακόμα και σε διψήφια επίπεδα με τρίποντο του Ουντριχ για το 28-18, όμως ο Ολυμπιακός δεν πανικοβλήθηκε. Μόνος του μπήκε σε δύσκολη θέση, μόνος του και βγήκε από αυτή, τρέχοντας σερί 13-0, αποκατέστησε την τάξη (31-28, 14'). Η συνέχεια αποτέλεσε επανάληψη των προηγούμενων λεπτών, με τους γηπεδούχους να ανακάμπτουν, τους δε φιλοξενούμενους να κατεβάζουν ταχύτητα και τον Γκόρντον να διαμορφώνει το σκορ του πρώτου μέρους (45-43).

Η ανάπαυλα φάνηκε χρήσιμη στον Ολυμπιακό, ο οποίος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, περιόρισε τα λάθη σε άμυνα κα επίθεση, με συνέπεια να καλλιεργήσει ένα προβάδισμα της τάξεως των 7 πόντων (60-53). Δράστης και πάλι ο Λίνας Κλέιζα, φτάνοντας τους 15 πόντους έδειχνε το δρόμο του... διπλού στους συμπαίκτες του. Ο Μπογκντάνοβιτς θέλησε να αλλάξει εκ νέου τις ισορροπίες και να φέρει την πλάστιγγα στην μεριά της Τσιμπόνα (65-67,29), αλλά ο Θοδωρής Παπαλουκάς πέτυχε μεγάλο τρίποντο (70-65, 30').

Κρίθηκε στη… ρουλέτα

Τα καρδιοχτύπια δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά στην αναμέτρηση μεταξύ της Τσιμπόνας και του Ολυμπιακού με τα τελευταία λεπτά καθόρισαν την τύχη του αγώνα. Η παρέα του Τζος Τσίλντρες με δικούς του πόντους (84-75) βάδιζε με μαθηματική ακρίβεια σε νέο ροζ φύλλο, αλλά η Τσιμπόνα είχε πάραυτα διαφορετική άποψη. Με εκπληκτική ρελάνς στο τέλος, πέρασε μπροστά με βραχεία κεφαλή χάρη στον Γκόρντον (93-92, 33" πριν την λήξη). Ο Κλέιζα με κάρφωμα έφερε σε θέση ισχύος την ομάδα του (94-93), ο Μπογκντάνοβιτς αστόχησε σε τρίποντο και ο Μίλος Τεόντοσιτς οδηγήθηκε στη γραμμή των βολών.

Ο σέρβος έπραξε το καθήκον του κατά το ήμισυ (95-93), ο Γκόρντον τον μιμήθηκε (94-95), στη συνέχεια ο πρώτος δεν λάθεψε (97-94), ο Τόμας έχασε και τις δύο βολές, ο Κλέιζα μάζεψε το ριμπάουντ και ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος για το τοπ 16.

Δεν υπάρχουν σχόλια: