Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Χαλκιάς: «Η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου»

Βασικός συντελεστής στη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναικού και ένας από τους θεμέλιους λίθους της φετινής πορείας του ΠΑΟΚ, ο Κώστας Χαλκιάς «ζει το καλύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του»

και το «φωνάζει» με μία συνέντευξη εφʼ όλης της ύλης.

Ο έμπειρος γκολκίπερ και αρχηγός του «Δικέφαλου του Βορρά», μίλησε στην εφημερίδα «Εξέδρα» για τον οδηγό αυτής της επιτυχίας, Φερνάντο Σάντος, το στοίχημα του ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της σεζόν, την προσωπική του απόδοση, ευχόμενος να του δώσει μία θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναλυτικά τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων του 36χρονου τερματοφύλακα:

Για το αν είναι η καλύτερη σεζόν στην καριέρα του: «Μέχρι σήμερα που μιλάμε είναι όντως η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου. Αυτό δεν αφορά μόνο την προσωπική μου απόδοση αλλά συνδυάζεται και με την πορεία της ομάδας. Αυτό δε σημαίνει πως δε θέλω να πάω ακόμη καλύτερα. Βάζω πάντοτε πολύ υψηλούς στόχους, θέλοντας να διατηρήσω την προσπάθεια μου σε πολύ καλό επίπεδο.

Για το αν αισθάνεται και ο ίδιος μία συνεχή βελτίωση: «Όσο μεγαλώνω, βελτιώνομαι. Κανείς δεν μπορεί να τα γνωρίζει όλα για το ποδόσφαιρο. Παρακολουθώ αρκετά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, βλέπω τις εξελίξεις, δουλεύω πάνω σε αυτές και αισθάνομαι καλά. Εμπειρία προστίθεται από παιχνίδι σε παιχνίδι και αυτό δεν αλλάζει. Απλά είμαι πιο ώριμος πνευματικά, δεν αγχώνομαι, διασκεδάζω με το ποδόσφαιρο και θέλω με την απόδοση μου αλλά και με τη στάση μου να βελτιώσω λίγο το άθλημα και τον τρόπο που αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα. Λίγο, όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου».

Για το αν υπάρχει πίεση λόγω της διεκδίκησης του πρωταθλήματος: «Θεωρώ πως υπάρχει μία θετική πίεση. Υπάρχει γιατί έχουμε καταφέρει να απαιτούμε κάτι παραπάνω από την παρουσία μας στο πρωτάθλημα. Αλλά κάτι τέτοιο δεν το θέλουν οι ποδοσφαιριστές. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μάθουμε να ελέγχουμε τα συναισθήματα μας και να λειτουργούμε σωστά παιχνίδι με παιχνίδι. Το έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα. Γιατί να μην το καταφέρουμε και στη συνέχεια που απομένει;».

Για τα επτά παιχνίδια που απομένουν: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες που έχουν στόχους ακόμη στη σεζόν. Άρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και με σοβαρότητα. Όποιος και αν είναι ο αντίπαλος επιβάλλεται να του δείξουμε σεβασμό και να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη».

Για το ρόλο της διαιτησίας και αν μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο στα παιχνίδια που απομένουν: «Ειλικρινά, σε καμία κουβέντα με διαιτητή πριν ή στη διάρκεια του αγώνα δεν έχω ζητήσει στην προστασία του. Αυτό που ζητάω, και πιστεύω το αξίζουμε, είναι σεβασμό. Όταν ζητάς οτιδήποτε παραπάνω, σημαίνει αδικία για τον αντίπαλο και ασέβεια στο ρόλο του διαιτητή. Ελπίζω να σταθούν όλοι στο ύψος τους μέχρι το τέλος της σεζόν».

Για τον Φερνάντο Σάντος: «Όσοι κατανοούν πώς δουλεύει, αναγνωρίζουν την αξία του. Ο τρόπος σκέψης του, ο τρόπος που μεταφέρει κάποια πράγματα στους παίκτες, ο τρόπος που μιλάει γα τον αντίπαλο, είναι στοιχεία που σπάνια συναντάς. Χωρίς καμία υπρβολή, θεωρώ ότι ο Σάντος είναι πολυτέλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ. Αυτοί που τον κατηγορούν ότι οι ομάδες του δεν παίζουν καλό ποδόσφαιρο μάλλον δε γνωρίζουν από ποδόσφαιρο ή θέλουν να επιβάλλουν με τη στάση τους ένα ψέμα. Είναι ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιρανθρώπους στη χώρα μας και έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε».

Για το ζήτημα που προέκυψε μία ημέρα πριν τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Ήταν μία απλή παρεξήγηση και τίποτα παραπάνω. Ήταν ένα θέμα που κάποιοι το μεγαλοποίησαν χωρίς λόγο. Δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και τίποτα παραπάνω. Εκεί το θέμα έκλεισε».

Για το Πακόσμιο Κύπελλο: «Εγώ θα προσπαθήσω να είμαι έτοιμος για να βοηθήσω την ομάδα μου και τίποτα περισσότερο. Στην παρούσα φάση της καριέρας μου θα υποτιμούσα τον εαυτό μου αν αισθανόμουν πως πρέπει να αποδείξω κάτι. Θεωρώ χρέος μου να δώσω ό,τι καλύτερο στην εθνική ομάδα ακόμη και αν κληθώ να αγωνιστώ για ένα λεπτό. Όταν μιλάμε για την εθνική, εγωισμός και ακραία συμπεριφορά δε χωράνε».

Eπιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: