Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Δηλώσεις Ερνάντεθ και Σάντος

Ικανοποιημένος από την παρουσία των παικτών του στον αγωνιστικό χώρο παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Λεβαδειακού, Κίκε Ερνάντεθ.Ο Ισπανός θεώρησε ακόμα ως πολύ σημαντική την απουσία του Μπαλβορίν από τη συνάντηση με τον «δικέφαλο» του Βορρά, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Είχαμε μία απρόσμενη απώλεια αυτή του Μπαλβορίν πριν τον αγώνα που ήταν σημαντική για εμάς. Πιστεύω ότι μετά το γκολ παίξαμε αρκετά καλά. Ακόμα και αν δεν δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες η απόδοση μας ήταν πολύ καλή», για να προσθέσει:
«Στη συνέχεια η ομάδα πιέστηκε λόγω του εις βάρους του σκορ και του χρόνου που είχε μπροστά της. Όταν έμειναν με δέκα παίκτες οι αντίπαλοι ήμασταν αναγκασμένοι να παίξουμε πιο ψηλά και να ισοφαρίσουμε, ωστόσο δυστυχώς δεχτήκαμε και δεύτερο γκολ».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Ο ΠΑΟΚ έχει τον ίδιο προπονητή κάποια χρόνια, και σταθερό κορμό, με αποτέλεσμα να έχει μία σταθερότητα και μία πολύ καλή ομάδα».

Σάντος: Ο ΠΑΟΚ πήρε δίκαια τη νίκη

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του, παρουσιάστηκε από την άλλη ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος, θεωρώντας και δίκαιο το αποτέλεσμα.

«Μπήκαμε καλά στο παιχνίδι ελέγχαμε τον ρυθμό και είχαμε σωστή λειτουργία τόσο πίσω όσο μπροστά. Μετά το 20λεπτο χάναμε εύκολα την μπάλα ειδικά στο κέντρο του γηπέδου. Αυτό επέτρεψε την αντίπαλη ομάδα να έχει την κατοχή, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να κάνει κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ», σημείωσε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός και πρόσθεσε:

«Μπήκαμε στο δεύτερο ξέροντας ότι ο Λεβαδειακός θα κάνει τα πάντα για να πετύχει γκολ. Παρόλο που ξεκίνησε δυνατά η αντίπαλη ομάδα πάλι δεν δημιούργησε κάποια κλασική ευκαιρία. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και έγινε ακόμα πιο δύσκολο μετά την αποβολή», επισημαίνοντας πως:

«Ο ΠΑΟΚ ήξερε πως θα αμυνθεί και πως θα ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού και δίκαια πήρε την νίκη. Στην πράξη παρά το γεγονός ότι οπισθοχώρησε η άμυνα όταν μείναμε με δέκα, καταφέραμε να κάνουμε τρεις ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ. Τελικά μπορέσαμε να βάλουμε ένα γκολ περίεργο, έτσι όπως πήρε τροχιά η μπάλα, ενώ οι άλλες ευκαιρίες ήταν πιο καλές. Συγχρόνως στην άμυνα δεν επιτρέψαμε τον Λεβαδειακό να μας απειλήσει».
Καταλήγοντας και σε ερώτηση για την παρουσία των Σαβίνι – Μαλεζά στο κέντρο άμυνας, είπε: «Δεν έχουν παίξει πολλές φορές μαζί οι Μαλεζάς και Σαβίνι. Ωστόσο όπως έχω πει ο Σαβίνι έχει παίξει πολλές φορές ως κεντρικός αμυντικός στην καριέρα του ενώ και στις προπονήσεις οι δύο τους παίζουν χωρίς πρόβλημα μαζί. Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί. Όλοι προσπαθούμε να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Από εκεί και πέρα σίγουρα θα ήθελα να έχω όλους τους παίκτες στην διάθεση μου γιατί έτσι θα είχα περισσότερες λύσεις στα χέρια μου».

Υποσχέσεις από Ρέμο

Συνάντηση με επιτελείς του Ερασιτέχνη, είχε το Σάββατο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηρακλής, Αντώνης Ρέμος, με τον ισχυρό άνδρα του «γηραιού» να σημειώνει πως την Δευτέρα θα υπάρξει νέο ΔΣ.Κάποια από τα άτομα που θα βρίσκονται στο νέο σχήμα της διοίκησης, αναμένεται μάλιστα να προέρχονται από τον Ερασιτέχνη, αφού ήδη υπήρξαν κάποιες προτάσεις.

Ο Αντώνης Ρέμος τόνισε ακόμα πως η ομάδα θα ενισχυθεί μεταγραφικά, εκφράζοντας και την πίστη του για καλύτερη πορεία στη συνέχεια.

H Μαντσεστερ πέταξε βαθμούς

Δύο βαθμούς άφησε στο Σεντ Αντριους η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 με την Μπέρμιγχαμ. Οι κόκκινοι διάβολοι δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ομάδας του Αλεξ Μακ Λις και έχασαν την ευκαιρία να περάσουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Με το αποτέλεσμα αυτό το συγκρότημα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον παραμένει στη δεύτερη θέση, έναν βαθμό πίσω από την Τσέλσι, ενώ η Μπέρμιγχαμ ισοβαθμεί με τη Λίβερπουλ στην 7η θέση, με τους κόκκινους να έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Μπέρμιχγαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (39’ Ζερόμ – 63’ Νταν (αυτ.) )

Αν και η Γιουνάιτεντ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος, η ανάπαυλα του ημιχρόνου βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται. Στο 39ο λεπτό οι παίκτες της Μπέρμιγχαμ πραγματοποίησαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι , όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και αρκετές κόντρες ο Ζερόμ νίκησε τον Κούστζακ και έγραψε το 1-0.

Οι παίκτες του Φέργκιουσον κυνήγησαν την ισοφάριση στην επανάληψη και επισκέφθηκαν πολλές φορές τα καρέ του Χαρτ. Ωστόσο το 1-1 προήλθε από δώρο του Νταν, όταν στο 63ο λεπτό έστειλε κατά λάθος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Αν και ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ, ο διαιτητής καταλόγισε κανονικά το γκολ υπέρ της Γιουνάιτεντ.

Τίποτα δεν άλλαξε στον πίνακα του αποτελέσματος στα τελευταία είκοσι λεπτά του αγώνα, ενώ από το 84ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Φλέτσερ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Μπενίτεθ και πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια. Το 1-1 παρέμεινε ως το τέλος και οι δύο ομάδες αρκέστηκαν στον βαθμό της ισοπαλίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Σάββατο (09/01):
14:45GR Χαλ - Τσέλσι Αναβολή
Αρσεναλ - Εβερτον 2-2 (28’ Ντενίλσον, 92’ Ροζίτσκι – 12’ Οσμαν, 81’ Πιενάαρ)
17:00GR Μπέρνλι - Στόουκ Αναβολή
17:00GR Φούλαμ - Πόρτσμουθ Αναβολή
17:00GR Σάντερλαντ - Μπόλτον Αναβολή
17:00GR Γουίγκαν - Αστον Βίλα Αναβολή
Μπέρμιχγαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (39’ Ζερόμ – 63’ Νταν (αυτ.) )

Κυριακή (10/01):
15:30GR Γουέστ Χαμ - Γουλβς Αναβολή
18:00GR Λίβερπουλ - Τότεναμ Αναβολή

Ο Κατσικάρης ανέλαβε την ευθύνη

Ο Πανελλήνιος πέτυχε μια σπουδαία νίκη επί του Αρη στο Αλεξάνδρειο και ο Ηλίας Ζούρος... έβγαλε το καπέλο στους παίκτες. Στον αντίποδα, ο Φώτης Κατσικάρης ανέλαβε την ευθύνη της νέας ήττας, ενώ οι χλιαρές αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους για την απόδοση των κίτρινων φανέρωσε ουσιαστικά το κλίμα που επικρατεί.

"Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες γιατί μετά από το πιο κοπιαστικό ταξίδι που είχαμε, συνήλθαν στο μυαλό και ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στην αμυντική τακτική. Ξέραμε ότι ο Αρης θα είχε πίεση, λόγω του κόσμου που είναι κοντά στην ομάδα.

Ξέραμε επίσης ότι χρειαζόταν το αποτέλεσμα κι αυτό εκμεταλλευτήκαμε. Δουλέψαμε με σύνεση στην επίθεση και απέδωσαν τα πλάνα μας, καθώς περιορίσαμε τους Ρίτσαρτσον, Κλαρκ. Κερδίσαμε λόγω της άμυνας. Το μπάσκετ δεν είναι μόνο αριθμοί και βλέποντας τη στατιστική διαπιστώνω ότι ο Καλαϊτζής έδωσε 4 ασίστ, πέραν του ότι έπαιξε καταπληκτικά. Ο Αρης έχει δείξει πάντως ότι επανέρχεται. Οταν αλλάζεις παίκτες, προσπαθείς να βρεις τη χημεία σου και να κάνεις καινούργια πράγματα, αφού η ομάδα στην αρχή δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Εφόσον έχει υπομονή ο Αρης θα του βγουν αυτά που θέλει", είπε αρχικά ο Ηλίας Ζούρος και συμπλήρωσε:

"Παίρνω το θάρρος γιατί έχω περάσει από τον πάγκο του Αρη και γνωρίζω. Ο κόσμος του Αρη ξέρει μπάσκετ και το είχα ζήσει εγώ. Είχαμε χάσει από τον Πανελλήνιο και ο κόσμος είχε χειροκροτήσει. Σήμερα ήμασταν καλύτεροι. Δεν έχει τελειώσει όμως τίποτα, καθώς το φετινό πρωτάθλημα είναι διαφορετικό από τη στιγμή που παίζουν τρεις αμερικάνοι. Για μένα ήταν μια απλή νίκη και δεν σημαίνει ότι ο Αρης βγήκε εκτός 4αδας. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια, δύσκολες και σκληρές έδρες. Μια ομάδα που έχει δύο καρπούζια σε μια μασχάλη, είναι δύσκολο να συγκεντρώνεσαι σε δύο παιχνίδια".

Ο Φώτης Κατσικάρης ουσιαστικά είπε ότι η ομάδα του δεν αντέδρασε στα όσα έπρεπε να κάνει: "Την παραμονή του αγώνα, είχα πει ότι χρειάζεται μεγάλη ενέργεια, δύναμη, ταχύτητα και να βγάλουμε τον αντίπαλο από αγωνιστικούς στόχους του, για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είχα πει ότι ο Πανελλήνιος είναι μια καλά δουλεμένη ομάδα, με εμπειρία.

Ο Πανελλήνιος μπήκε δυνατά, έβγαλε τον Μπετς εκτός παιχνιδιού, ενώ ο Ρίτσαρντσον δεν είχε ανοιχτά σουτ. Μετά αγχωθήκαμε και βγήκαμε εκτός παιχνιδιού. Αντί να πιέσουμε εμείς τον Πανελλήνιο όσο περισσότερο μπορούσαμε, το έκανε ο Πανελλήνιος σε μας και αποδιοργανωθήκαμε εντελώς στην επίθεση. Δεν βρήκαμε λύσεις. Εκεί που πλησιάσαμε στο σκορ, ο Πανελλήνιος είχε τις λύσεις. Ήμασταν άστοχοι έξω από το καλάθι. Ο Πανελλήνιος έκανε πολύ καλύτερο παιχνίδι, ενώ εμείς θέλουμε δουλειά και στο κομμάτι της τακτικής. Πρέπει να γίνουμε πιο έτοιμοι, να μην χάνουμε υπομονή μας, να έχουμε την απαραίτητη συγκέντρωση και να παίζουμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι", είπε αρχικά και στη συνέχεια υπογράμμισε:

"Πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι. Είναι καλό το ότι παίζουμε σε δύο μέρες, με την έννοια ότι μας δίνεται η ευκαιρία να δείξουμε χαρακτήρα και να συνεχίσουμε. Θα ήταν λάθος αυτό το παιχνίδι να μας πληγώσει ψυχολογικά".

Ο προπονητής του Αρη ανέλαβε πάντως την ευθύνη της ήττας. "Πρώτος υπεύθυνος είναι ο προπονητής. Αρα εγώ έχω την απόλυτη ευθύνη για την εικόνα ομάδας. Η κριτική να γίνεται σε μένα και όχι στους παίκτες", είπε και αναφέρθηκε στο κομμάτι της ψυχολογίας:

"Πρέπει να επικεντρωθούμε και στη ψυχολογία που είναι ένα διαφορετικό κομμάτι από αυτό της τακτικής. Μόνοι μας πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Έχουμε δυνατότητες, έχουμε καλή ομάδα και είναι μια πρόκληση, δηλαδή να γίνουμε πιο απαιτητικοί με τους εαυτούς μας. Κανείς δεν θα μας βοηθήσει, πρέπει εμείς να το κάνουμε αυτό".

Ο Μπρίτον Τζόνσεν στάθηκε στην αξία της νίκης λέγοντας ότι "είναι σπουδαία νίκη για μας. Μου άρεσε το πώς παίξαμε. Ολοι στην ομάδα ήταν συγκεντρωμένοι στο πλάνο που είχαμε και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την απόδοσή μας, μετά την σκληρή ήττα εντός έδρας", είπε.

Ο Κίκι Κλαρκ αδυνατούσε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο Αρης βραχυκυκλώνει σε κρίσιμα παιχνίδια. "Οι αντίπαλοί μας πήραν ένα προβάδισμα στην αρχή και δεν φτάσαμε να τους κοιτάξουμε μάτια. Έφυγε νωρίς το παιχνίδι μέσα από τα χέρια μας και ακόμη εκεί που πλησιάσαμε, οι αντίπαλοι βρήκαν τρόπο και απάντησαν με σερί. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Ψάχνουμε την χημεία μας σαν ομάδα, προσπαθούμε βρούμε τρόπους αντίδρασης. Κι όταν παίρναμε διαφορές δεν έχουμε την αυτοσυγκέντρωση, για να τις κρατήσουμε. Προσπαθούμε να βρούμε τον εαυτό μας. Είναι πολύ σκληρό να χάνεις μπροστά στους οπαδούς σου, που σου συμπαραστέκονται".

Λεβαδειακός ΠΑΟΚ 0-2

Ο ΠΑΟΚ έχει μάθει να κερδίζει και μακριά από την Τούμπα πια. Μ' ένα γκολ στις αρχές του αγώνα και άλλο ένα στα τελευταία λεπτά, το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού και παραμένει σταθερά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, περιμένοντας καρτερικά στραβοπάτημα των πρωτοπόρων για να αναρριχηθεί ακόμα πιο ψηλά. Μόλις στο 11' ο Ιβιτς έβαλε τον ΠΑΟΚ στην θέση του οδηγού, ενώ ο Λίνο στο 82' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Οξύμωρο είναι πως στο τελευταίο μισάωρο που ο Δικέφαλος του Βορρά αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερ, εξαιτίας της αποβολής του Αραμπατζή, απώλεσε κλασσικές ευκαιρίες για να κλειδώσει το σκορ και να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη του. Στον αντίποδα, οι βοιωτοί δεν εκμεταλλεύτηκαν τις όποιες ευκαιρίες και εξακολουθούν να παραμένουν κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Κι ο Ιβιτς το βιολί του...
Με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις ξεκίνησε την αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ, αφού μόλις στο 11' κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να γίνει αφεντικό από την αρχή. Το τέρμα ήταν αποτέλεσμα εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ Βιεϊρίναι και Ιβιτς, με τον σέρβο να πλασάρει εύστοχα και να συνεχίζει να οδηγεί τον Δικέφαλο εκ του ασφαλούς. Από εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Σάντος προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και να κλείσουν τους διαδρόμους προς την περιοχή του Χαλκιά, ενώ απειλητικοί έγιναν μόνο με κάποια μακρινά σουτ.

Βιτόλο και Πάμπλο Γκαρσία έκλειναν πολύ καλά τους χώρους στο κέντρο, αλλά ο Νάτσο Γκονζάλες βρήκε τον τρόπο να διαπεράσει την καλοστημένη άμυνα του Δικεφάλου, αλλά τον Μπάρκογλου όμως να μην μπορεί να κερδίσει τονΧαλκιά που κράτησε ανέπαφη την εστία του. Με τον Ναπολεόνι να μην βρίσκεται στην καλύτερη μέρα του, οι παίκτες του Σάντος δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα, αφού και στην δεύτερη καλή στιγμή των βοιωτών, ο Μπάρκογλου και πάλι δεν είχε σωστή αντίδραση.

Καλύτερος με δέκα, το τελείωσε ο Λίνο
Στην επανάληψη το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά, με τον Λεβαδειακό να ξεκινάει δυνατά, ψάχνοντας την γρήγορη ισοφάριση, αλλά τον Χαλκιά να μην επιτρέπει την παραβίαση της εστίας του. Με την συμπλήρωση ενός τετάρτου στο β' μέρος, ο Αραμπατζής αποβλήθηκε, δίνοντας το αριθμητικό προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Στο τελευταίο μισάωρο και παρότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, ο ΠΑΟΚ έπαιξε έξυπνα και δημιούργησε και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του. Η αμυντική του λειτουργία, για ακόμα μία φορά, λειτούργησε άψογα, ενώ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τους κενούς χώρους που άφηναν οι γηπεδούχοι, καθώς είχαν βγει μπροστά για να ισοφαρίσου. Ο Βιεϊρίνια δεν κατάφερε να τελειώσει το παιχνίδι σε δύο ανεπανάληπτα τετ α τετ, αλλά ο Λίνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ κλείδωσε το παιχνίδι και η ομάδα του Σάντος πρόσθεσε ακόμα τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του.

ΠΑΟ Περιστέρι 92-61

Στα μάτια κοίταξε το Περιστέρι τον Παναθηναϊκό για ένα δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια επήλθε απόλυτη... κατάρρευση, με αποτέλεσμα οι πράσινοι να πάρουν μία εύκολη και ευρεία εντός έδρας νίκη με 92-61. Πλέον βρίσκονται μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία της Α1 και ευελπιστούν σε στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ με αντίπαλο τον Κολοσσό Ρόδου την Κυριακή (10/1).

Το σύνολο του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πραγματοποίησε για ακόμα μία φορά φέτος νωθρό ξεκίνημα και το Περιστέρι φυσικά δεν του το συγχώρησε. Αρχικά πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων με τρίποντο του Αρνλοντ (10-6), ενώ φρόντισε να βρίσκεται σταθερά μπροστά μέχρι τα μέσα της περιόδου(12-9). Αν και έτρεξε μικρό σερί 4-0, το τριφύλλι δεν συνήλθε, αλλά κατάφερε με τον Καλάθη να φέρει το παιχνίδι στο απόλυτο μηδέν (20-20) με το τέλος της περιόδου.

Στα πρώτα δύο λεπτά του δεύτερου δεκάλεπτου το παιχνίδι κύλησε στο ίδιο μοτίβο και το Περιστέρι να οδηγεί το σκορ (25-24). Ως δια... μαγείας οι πράσινοι ξύπνησαν, θυμήθηκαν τον καλό τους εαυτό και με τρεχαντήρια τους Τέπιτς και Καλάθη πήρε διαφορά ασφαλείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κόρνα της λήξης του πρώτου μέρους βρήκε τους γηπεδούχους στο +17(49-32)!

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό το τέλος έμοιαζε προδικασμένο. Οι παίκτες του Ζοτς δεν σταμάτησαν να συνδυάζονται ιδανικά στο παρκέ και να αυξάνουν τη διαφορά ολοένα και περισσότερο. Ακολούθησε νέος βομβαρδισμός του Νίκολας και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +28 (64-36 6'), ενώ ήταν φανερό πως το Περιστέρι είχε πετάξει πρόωρα λευκή πετσέτα.

Οπως ήταν λογικό και αναμενόμενο το σκηνικό δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά, ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δύναμης και επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις έπειτα από σημαντικό χρονικό διάστημα.

Άρης Πανελλήνιος 48-60

Η εκπληκτική πορεία του Πανελλήνιου στο πρωτάθλημα της Α1 συνεχίστηκε και στην 11η αγωνιστική που η ομάδα του Ηλία Ζούρου πανηγύρισε σπουδαία νίκη επί του Αρη στο Αλεξάνδρειο. Οι Ολυμπιονίκες είχαν το προβάδισμα από την πρώτη περίοδο και σημείωσαν την πέμπτη συνεχόμενη επιτυχία τους στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 60-48 των κίτρινων. Κορυφαίος για τους νικητές ο Ντέβιν Σμιθ, ενώ από πλευράς Αρη, Χατζηβρέττας και Μάιλς, πάλεψαν για την ανατροπή, αλλά έμειναν από δυνάμεις στην τελευταία περίοδο.

Στο ξεκίνημα οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο με τις δύο ομάδες να είναι πολύ προσεκτικές και το σκορ χαμηλό (5-5). Ο Πανελλήνιος, όμως, βρήκε πρώτος ρυθμός στο παιχνίδι του κι έχοντας στις τάξεις του έναν εκπληκτικό Ντέβιν Σμιθ έτρεξε επί μέρους σκορ 15-2 μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (20-7).

Ο Αρης μάταια προσπαθούσε να συμμαζέψει την κατάσταση, καθώς ο Πανελλήνιος έπαιζε μυαλωμένα και δεν έδινε εύκολους πόντους στους γηπεδούχους. Γι` αυτό και η διαφορά δεν έπεφτε κάτω από τους 10, μέχρι την εκπνοή του ημιχρόνου που ο Κλαρκ με τρίποντο μείωσε στους οκτώ για τον Αρη (24-32, 20`).

Οι κίτρινοι συνέχισαν την αντεπίθεσή τους στην τρίτη περίοδο, με τον Πανελλήνιο, ωστόσο, να αντιστέκεται σθεναρά. Χρειάστηκαν επτά λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο για να ξαναμπεί ο Αρης στο παιχνίδι, με τους Χατζηβρέττα και Μάιλς να μειώνουν σε 37-41.

Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη έπαιξαν καλή άμυνα στην τρίτη περίοδο και γι` αυτό... ροκάνισαν τη διαφορά, ωστόσο, χαλάρωσαν στο τελευταίο λεπτό και τιμωρήθηκαν από τον Ντέιβις, ο οποίος με πέντε συνεχόμενους πόντους έκανε το 46-37 για τους Ολυμπιονίκες (30`).

Aυτή η χαμένη ευκαιρία του Αρη να μπει για τα καλά στο παιχνίδι φαίνεται πως ήταν και καθοριστική, καθώς στην τελευταία περίοδο ο Πανελλήνιος είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και πέντε λεπτά πριν το φινάλε ξέφυγε με 15 (56-41).

Οι παίκτες του Αρη δεν έδειχναν πια ικανοί να γυρίσουν το ματς. Ο Πανελλήνιος είχε τον απόλυτο έλεγχο και δεν κινδύνευσε. Πήρε μία εύκολη νίκη με 60-48 και έφτασε τις 9 στην Α1, έχοντας... στρογγυλοκαθίσει στην τετράδα.

Νέα για βόλλευ

Mε νίκες που τους διατηρούν στην πρώτη και την τρίτη θέση της βαθμολογίας συνέχισαν την πορεία τους στο πρωτάθλημα οι παίκτριες του Ολυμπιακού και του Ηρακλή αντίστοιχα. Ερυθρόλευκες (3-1) και κυανόλευκες (3-0) είχαν εύκολο απόγευμα κόντρα σε Αρη και Απολλώνιο και με καθαρές νίκες οι μεν οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος και οι δε εδραιώνονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, 4 βαθμούς μακριά από τον τέταρτο Πανελλήνιο.

Απολλώνιος - Ηρακλής: 0-3

Mια τελείως διαφορετική ομάδα μετά την έλευση της Μπλιάνα Γκλιγκόροβιτς παρουσιάστηκε ο Απολλώνιος, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να πάρει κάποιο βαθμό κόντρα στις πολύ καλές κυανόλευκες. Οι παίκτριες του Θανάση Στράντζαλη ήταν καταιγιστικές σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με άριστη λειτουργία στο εσωτερικό της ομάδας έφτασαν με ευκολία στο τρίποντο το οποίο τις διατηρεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και μετά την ήττα του Πανελληνίου από το Μαρκόπουλο αυξάνει τη διαφορά τους από τις ολυμπιονίκες στους 4.

Τα σετ διαμορφώθηκαν ως εξής: 22-25, 15-25, 21-25

Αναλυτικά οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ (Ρουμελιώτης
): Γκλιγκόρoβιτς 3π (1 άσος, 2/7 επ.), Μπουζουνιεράκη 3 (1 άσος, 2/8 επ., 45% υπ.), Εμ. Νίστρομ 7 (7/20 επ., 75% υπ.), Ερ. Νίστρομ 12 (4 άσοι, 8/32επ., 30% υπ.), Ρεμούνδου, Ιορδάνου 9 (8/13 επ., 1 μπλ.), Καραχρήστου. (λ- 33%) / Καρκατζούλη, Μουστάκη.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Στράντζαλης): Τοτσίδου 7π. (7/23 επ., 65% υπ.), Κυριακίδου 15 (2 άσοι, 10/15 επ., 3 μπλ.), Μπάρνακ 11 (8/18 επ., 2 μπλ., 53% υπ.), Λιουλένοβα 12 (2 άσοι, 9/16 επ., 1 μπλ.), Γιακούμπ 9 (1 άσος, 5/6 επ., 3 μπλ.), Ράονιτς 6 (3 άσοι, 1/2 επ., 2 μπλ.), Κελεσίδου (λ- 50%) / Μπερμπέρογλου, Αναγνώστου, Λεωνιδάκη.

Ολυμπιακός - Αρης: 3-1

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισαν οι ερυθρόλευκες κόντρα στον Αρη του οποίου επικράτησαν με χαρακτηριστική άνεση. Οι παίκτριες του Γιάννη Νικολάκη έδειξαν να ξεπερνούν την ψυχρολουσία από την ήττα από τον Παναθηναϊκό για το Challenge Cup και παίζοντας με σβηστές μηχανές επέβαλαν τους ρυθμούς τους κόντρα στις κίτρινες. Μοναδική εξαίρεση καλού παιχνιδιού για τις παίκτριες του Μανώλη Σκουληκάρη ήταν το τρίτο σετ, στο οποίο έπιασαν στον ύπνο τις γηπεδούχες, στη συνέχεια όμως αδράνησαν σημαντικά και αναγκάστηκαν στην ενδέκατη ήττα τους για φέτος.

Τα σετ διαμορφώθηκαν ως εξής: 25-10, 25-18, 22-25, 25-12

Αναλυτικά οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός
: Μουλστεϊνοβα 7, Μαρκοπούλου 9, Χαντάβα 10, Νικολαϊδου 9, Κόλεβα 25, Τένεβα 11, Βλάχου(λ., 79%)/ Χούντα, Παπαδάκη, Κουτσιβίτη
Αρης: Καλανταρίδου3, Στάνιτς 10, Χρήστου 15, Μιλόσεβιτς 6, Σταφυλίδου 7, Μπιόλο 3, Διαμαντή(λ., 50%)/ Γεωργιάδου, Μπαχαράκη

Εργοτέλης Πανιώνιος 0-0

Σε ένα ματς που διεκδικεί δάφνες ποιότητας, Εργοτέλης και Πανιώνιος αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι είχαν την ελαφρά υπεροχή στο παιχνίδι, ωστόσο δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να επιβάλλουν την κυριαρχία τους στην αναμέτρηση και να κλειδώσουν το ματς.

Τόσο στο πρώτο μέρος, όσο και στην επανάληψη πάντως, ήταν αυτοί που είχαν τις πιο κλασικές ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο γκολ. Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι στηρίζονταν κυρίως στις αντεπιθέσεις από τα άκρα, με κυριότερους εκφραστές τους Ριέρα και Εστογιανόφ, ενώ προσπάθησαν να απειλήσουν και από τα στημένα.

Κάπως έτσι μάλιστα έστειλαν και τη μπάλα στα δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο με κεφαλιά του Καστεγιόνε, ένα γκολ που όμως δεν μέτρησε ποτέ καθώς ο αργεντινός είχε ξεχαστεί δύο μέτρα πίσω από την άμυνα του Εργοτέλη.

Σόου Λεάλ
Στο δεύτερο μέρος κυρίως και σε κάποιες στιγμές του πρώτου, ο Σέρχιο Λεάλ με κάποιες προσωπικές ενέργειες ξεσήκωσε τους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο Παγκρήτιο, ενώ αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός ή περισσότερο τυχερός, θα μπορούσε να έχει πετύχει και κάποιο τέρμα.

Στην καλύτερη στιγμή που επιχείρησε πάντως, διαμαρτύρεται για μη καταλογισμό πέναλτι σε βάρος του, σε μαρκάρισμά του εντός περιοχής από δύο αμυντικούς του Πανιωνίου.

Συμβιβάστηκαν και οι δύο
Κι ενώ το ματς έφτανε στην εκπνοή του, ο Νίκος Καραγεωργίου αποφάσισε να το χτυπήσει μέχρι τελευταίας πιθανότητας, ρίχνοντας στη μάχη και τον Μάρις Βερπακόφσκις.

Τόσο ο λετονός όμως, όσο και οι Γουνδουλάκης, Σιόβας, Κούκετς από πλευράς Πανιωνίου δεν μπόρεσαν να αλλάξουν κάτι στην ροή της αναμέτρησης, η οποία ολοκληρώθηκε στην ισοπαλία.

Ντάτολο θέλει ο Ολυμπιακός

Το όνομα του Χεσούς Ντάτολο της Νάπολι είναι το τελευταίο που προστέθηκε στην μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού, που ψάχνει να βρει λύσεις για την... γυμνή αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής.

Την ώρα που στο Λιμάνι ταλανίζονται από αγωνιστικά προβλήματα, με τον Ζίκο να μετράει αντίστροφα για την απομάκρυνσή του, οι επιτελείς του συλλόγου προσπαθούν να θέσουν σε εφαρμογή το εναλλακτικό πλάνο, μετά το ναυάγιο του Μπεν Αρφά.

Κινούμενοι σε αυτή την κατεύθυνση και σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Ιταλιά, οι ερυθρόλευκοι έχουν προσεγγίσει την διοίκηση της Νάπολι και έχουν ζητήσει ως δανεικό μέχρι το τέλος της περιόδου τον Ντάτολο.

Ο αργεντινός αριστερός ακραίος, που αποκτήθηκε πέρυσι από την Μπόκα Τζιούνορς, δεν έχει τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε και σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του, Ζόσεφ Σαμπιέρι, δεν θα είχε πρόβλημα να αγωνιστεί ως δανεικός σε άλλη ομάδα μέχρι το τέλος της περιόδου.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο μάλιστα, υπάρχει ήδη προφορική συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων για τον δανεισμό του, με οψιόν 4εκ. ευρώ το καλοκαίρι, γεγονός όμως που δεν επιβεβαιώνεται από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ.

Ενδιαφέρον για τον 25χρονο διεθνή αργεντινό φέρεται να έχει εκφράσει κι η Σεβίλη, με τον Ντάτολο να είναι πιο... ζεστός για την ισπανική ομάδα, καθώς θεωρεί πως στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου θα είναι πιο εύκολη η προσαρμογή του.

Περιμένουν Καστίγιο, απομακρύνεται ο Πέντερσεν

Στο Λιμάνι πάντως, δεν έχουν πάψει να ασχολούνται με τον Καστίγιο (ήταν στο Καραϊσκάκη στο ματς με την ΑΕΚ), ο οποίος ακόμα δεν έχει καταφέρει να πείσει τους διοικούντες την Σαχτάρ να του δώσουν την άδεια να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Αν τα καταφέρει, κάτι που θεωρείται δύσκολο, τότε αυτός θα είναι το επόμενο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού.

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους μεταγραφικούς στόχους, ο Πέντερσεν φαίνεται πως δύσκολα θα φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του, Ρουν Χάουγκε, θα ολοκληρώσει το συμβόλαιό του με την Μπλάκμπερν, που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι.

Σχετικά με το σενάριο που θέλει τον Ολυμπιακό να έχει κάνει πρόταση στην ΑΕΚ για την απόκτηση του Νάτσο Σκόκο, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διαψεύδουν, ενώ και η διοίκηση της ΑΕΚ δεν θα ήθελε σε τίποτα να προκαλέσει την οργή των φιλάθλων της την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Η καριέρα του Χεσούς Ντάτολο
Σεζόν/ομάδα/συμμετοχής/γκολ
2000-01 Κανουέλας 2/0
2002-06 Μπένφιλντ 41/6
2006-08 Μπόκα Τζιούνορς 66/5
2008- Νάπολι 18/1

Ξάνθη ΠΑΟ 1-2

Οι πράσινοι πέρασαν νικηφόρα (1-2) από την ακριτική πόλη και ξέφυγαν 8 βαθμούς από τον συνδιεκδικητή του τίτλου Ολυμπιακό, ο οποίος αγωνίζεται το μεσημέρι της Κυριακής (10/1) στο Καραϊσκάκη με την Λάρισα.Το τριφύλλι δεν είχε την ίδια απόδοση με το ματς κόντρα στον Εργοτέλη, ούτε την ίδια αποτελεσματικότητα, αφού οι παίκτες του σημάδευαν (τρεις φορές) τα δοκάρια, ενώ τα βρήκαν και... σκούρα από τους γηπεδούχους που πίεζαν ασφυκτικά στο β' μέρος, ωστόσο πέτυχαν τον στόχο τους σε μια ιδιαίτερα δύσκολη έδρα, που παραδοσιακά τους δυσκολεύει και κατά καιρούς η Ξάνθη τους φράζει το δρόμο για τον τίτλο. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε την φετινή σεζόν με τον Τζιμπρίλ Σισέ να πετυχαίνει δύο ακόμα γκολ (έφτασε τα 15 σε 17 παιχνίδια), τους πράσινους να φεύγουν νικητές από τα Πηγάδια και να αποθεώνονται από 1.500 και πλέον οπαδούς τους, που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου, ζητώντας επιτακτικά την κατάκτηση του τίτλου...

Μια αλλαγή ο Νιόπλιας, τρεις ο Μαντζουράκης
Δεν επεφύλασσε εκπλήξεις η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, με τον Νιόπλια να στήνει το τριφύλλι με 4-3-3. Οπως είχε προαναγγελθεί, ο Λέτο ξεκίνησε στην θέση του Νίνη στην αριστερή πτέρυγα, στη μοναδική αλλαγή των πρασίνων σε σχέση με το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Εργοτέλη. Στον αντίποδα, ο Γιάννης Μαντζουράκης πραγματοποίησε τρεις αλλαγές συγκριτικά με τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Φανέλα βασικού πήραν οι Λουτσιάνο, Στρμπά και Μαρσελίνιο στο 4-5-1 του τεχνικό της Skoda Ξάνθης.

Οι πράσινοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 10ο λεπτό, όμως ο Σαλπιγγίδης υπό την πίεση του Τζάγκι (σ.σ. υπάρχει υποψία για πέναλτι) δεν μπόρεσε να πλασάρει όπως ήθελε τον Γκσπούρνινγκ, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Οι θρακιώτες απάντησαν στο 12' με τον Ελινγκτον, που από πλεονεκτική θέση και με τον Τζόρβα να έχει εξουδετερωθεί από τον... Μπιέρσμιρ, σούταρε άουτ.

Τέσσερα οφσάιντ, την πέμπτη φορά το... 'σταξε
Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα ο Τζιμπρίλ Σισέ είχε... συλληφθεί οφσάιντ τέσσερις φορές (!) από τον επόπτη, ωστόσο πήρε το... αίμα του πίσω στο 26', όταν από κάθετη του Κατσουράνη κι ενώ η μπάλα κόντραρε στον Βάλλα στρώθηκε στον γάλλο, που με εναέριο σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Γκσπούρνιγκ κάνοντας το 0-1. Ο γάλλος είχε προειδοποιήσει τον γκολκίπερ της Ξάνθης τέσσερα λεπτά νωρίτερα (22'), όταν είχε σουτάρει στο δοκάρι, όμως ο αυστριακός φαίνεται πως δεν τον πήρε στα σοβαρά.

Δεύτερο δοκάρι για τον ΠΑΟ
Δοκάρι στο 28' είχε και ο Κατσουράνης, ο οποίος μετά το γκολ του τριφυλλιού ανέβασε αισθητά την απόδοσή του, ενώ εξαιρετική δουλειά στον χώρο του κέντρου έκανε και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα για τους πράσινους, που είχαν και πάλι κάποια κενά στην άμυνα, με συνέπεια η ακριτική ομάδα να φτάσει κοντά στην ισοφάριση στο 35' με τον Λουτσιάνο να βρίσκει τον Μαρσελίνιο, αλλά ο Τζόρβας δήλωσε παρών και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Το ημίχρονο έκλεισε για τους πράσινους με καλή ευκαιρία του Σισέ, που από μπαλιά του Σπυρόπουλο, ο γάλλος απέφυγε με όμορφο τρόπο τον Κωστούλα, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ με το αριστερό βρήκε σε ετοιμότητα, τούτη τη φορά τον Γκσπούρνιγκ που κράτησε το σκορ στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο...

Εδωσε χώρο ο ΠΑΟ, υπεροχή η Ξάνθη
Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο στην Ξάνθη και κάθισε πίσω προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τις κόντρα επιθέσεις. Η ακριτική ομάδα είχε την υπεροχή, δίχως να απειλεί ιδιαίτερα την εστία του Τζόρβα. Μάλιστα, οι πράσινοι σε δυο περιπτώσεις μέσα σε ένα λεπτό θα μπορούσαν να σκοράρουν και να κλειδώσουν τη νίκη. Στο 77' ο Γκσπούρνινγκ έσωσε σωτήρια σε κόρνερ εξ επαφής κεφαλιά του Σισέ και στην αμέσως επόμενη φάση ο Καντέ με προβολή από το ένα μέτρο έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και άουτ.

Θρίλερ στο φινάλε
Ο Γιάννης Μαντζουράκης φόρτωσε την επίθεση της ομάδας του σε μια απέλπιδα προσπάθεια για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης και στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι έγινε... γκραν-γκινιόλ. Στο 80' ο Τζάγκι είχε σουτ στο δοκάρι και στο 85' ο Ελινγκτον σούταρε μόλις πάνω από την εστία του Τζόρβα. Αφού γλίτωσαν το... έμφραγμα οι πράσινοι σε αυτές τις δυο φάσεις, στο 88' πέτυχαν το 0-2 με τον Σισέ, που έπαιξε έξοχα το ένα-δύο με τον Νίνη και αφού πέρασε και τον Γκσπούρνιγκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα φτάνοντας τα 15 τέρματα στην Σούπερ Λίγκα. Ομως το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει. Στην επόμενη φάση η Skoda Ξάνθη έπιασε στον ύπνο τους πράσινους που ακόμα... πανηγύριζαν και με τον Σουάνη μείωσαν σε 1-2. Μέχρι εκεί, όμως...

ΠΑΟΚ Μπασκετ Νίκησε αλλα κουράστηκε!


Μάχη Δικεφάλων στο «Παλατάκι», για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας μπάσκετ. Χωρίς κόσμο το ματς λόγω της άδικης τιμωρίας που επιβλήθηκε στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ…
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ καλά το ματς και προηγήθηκε με 6-0, αλλά η Ένωση αντέδρασε (6-5) και σταδιακά πήρε κεφάλι στο σκορ (9-11). Μάλιστα, βελτιώνοντας την άμυνά της, κατάφερε να χτίσει και μια διαφορά, φτάνοντας στο δεκάλεπτο στο 11-18.Στη δεύτερη περίοδο, τα πράγματα χειροτέρεψαν για τους Θεσσαλονικείς. Χωρίς ευστοχία και με κενά στην άμυνα, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έβλεπε τους αντιπάλους της να αυξάνουν τη διαφορά 16-23, 17-26, 19-30. Οι γηπεδούχοι μείωσαν προς στιγμή στους 7 (25-32), αλλά η ΑΕΚ διατήρησε την καθαρή διαφορά, κλείνοντας το ημίχρονο με 27-37.Οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν αποφασιστικά στο δεύτερο ημίχρονο και γρήγορα μείωσαν σε 35-39. Όμως, οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν ξανά τις λύσεις και ανέβασαν ξανά τη διαφορά στους 10 (35-45). Με συνεχή τρίποντα, οι «ασπρόμαυροι» πλησίασαν εκ νέου, αυτή τη φορά στον πόντο (44-45) και στη συνέχεια ισοφάρισαν 47-47. Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών, η ΑΕΚ προηγήθηκε με 49-52, ενώ για ένα ακόμη ματς τα σφυρίγματα των διαιτητών είναι εμφανέστατα κατά του ΠΑΟΚ, δημιουργώντας εκνευρισμό στους ανθρώπους του Δικεφάλου.Δεκάλεπτα: 11-18, 27-37, 49-52,

Τόνι: "Έφτασε η ώρα μου"


Mετά από τα λίγα λεπτά συμμετοχής που πήρε στο Κάλιαρι την περασμένη Τετάρτη (μπήκε στο 80' στη θέση του Βούτσινιτς), ο Λούκα Τόνι ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του ως βασικός με τη φανέλα της Ρόμα κόντρα στην Κιέβο Βερόνα στο "Ολίμπικο" (10/1), γεγονός που έχει δημιουργήσει θύελλα ενθουσιασμού στον Ιταλό στράικερ.

"Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να πετύχω κάτι σημαντικό και ελπίζω αυτό να γίνει αρχής γενομένης από το συγκεκριμένο παιχνίδι", τόνισε ο πρώην άσος των Φιορεντίνα και Μπάγερν Μονάχου στο επίσημο κανάλι των "τζαλορόσι", για να συνεχίσει: "Έχω πάρα πολλά κίνητρα και ελπίζω να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ένταση στον αγωνιστικό χώρο για να δώσουμε στους οπαδούς μας 90 συγκινητικά λεπτά ποδοσφαίρου. Η ομάδα είναι φανταστική και ήξερα ήδη μερικά από τα παιδιά, ενώ και οι άλλοι ήταν πολύ καλοί μαζί μου. Έχω μία ξεχωριστή σχέση με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι, καθώς στα 5-6 χρόνια που παίζαμε μαζί στην Εθνική Ιταλίας μιλούσαμε πολύ. Μου έχει δώσει αρκετές συμβουλές".

Μπλόκα στους φίλους του ΠΑΟΚ


Μπλόκα στους φίλους του ΠΑΟΚ, που θέλησαν να κατέβουν στη Λιβαδειά για το σημερινό ματς έκανε σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία. Τα ξημερώματα, άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης βρέθηκαν σε συνδέσμους και δεν επέτρεψαν να ξεκινήσουν τα πούλμαν. Επίσης, αργότερα, στα διόδια των Μαλγάρων υπήρξε νέο μπλόκο σε όσα λεωφoρεία είχαν ήδη ξεκινήσει. Ωστόσο, φίλαθλοι του Δικεφάλου είτε με ΙΧ, είτε με τρένα, κατεβαίνουν για την πρωτεύουσα της Βοιωτίας, καθώς άλλωστε η ΠΑΕ Λεβαδειακός έχει μεριμνήσει για να υπάρχουν εκδοτήρια με εισιτήρια για τον κόσμο του ΠΑΟΚ.Σύμφωνα με καταγγελίες μάλιστα έγιναν και προσαγωγές, με την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης να επιβεβαιώνει ότι έγιναν δύο προσαγωγές φίλων του ΠΑΟΚ που λίγο μετά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ηρακλής Παρών ο captain


Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκανε ο Τάσος Κατσαμπής έδειξαν ότι έχει ξεπεράσει πλήρως τη διάσειση που τον ταλαιπωρούσε και έτσι έθεσε υποψηφιότητα για την ενδεκάδα του Ηρακλή απέναντι στον Άρη την Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Έλληνας αμυντικός έλαβε μέρος κανονικά στην τελευταία προπόνηση του Γηραιού και έτσι συμπεριελήφθη στην αποστολή.Ευχάριστα νέα για τον Σάββα Κωφίδη και από τον Μπόσνιακ καθώς το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ανήκει στο παρελθόν και το όνομά του είναι σε αυτά της αποστολής. Εκτός έμεινε ο Πιλότο που ακολούθησε ακόμα μία μέρα ειδικό πρόγραμμα, ο Περπερίδης που άρχισε θεραπεία για το πρόβλημα στον προσαγωγό αλλά και ο Κοβαλέφσκι, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει προσφυγή.Η προετοιμασία για το παιχνίδι με τους «κίτρινους» ολοκληρώθηκε το Σάββατο το πρωί και στη συνέχεια ο Κωφίδης ανακοίνωσε τους 20 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους θα κοπούν 2 την Κυριακή για να προκύψει η 18αδα. Πρόκειται για τους: Μπαντή, Μέλκα, Κατσαμπή, Παπαζαχαρία, Σαρακατσάνο, Γιαννούλη, Ιωαννίδη, Λέκι, Μάρτος, Επστάιν, Τουμά, Μιλάνο, Παπαστεριανό, Ηλιάδη, Κονέ, Βουτσιά, Γιάντση, Βέλλιο, Μπόσνιακ και Γιάκομπ.

Δηλώσεις Μπολτ για Γκάτλιν

Ο Τζάστιν Γκάτλιν, ο οποίος επιστρέφει στους στίβους ύστερα από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών, είχε δηλώσει ότι δεν βλέπει την ώρα να αντιμετωπίσει τους Μπολτ, Πάουελ και Γκέι, τονίζοντας ότι οι χρόνοι που έχουν σημειώσει δεν τον τρομάζουν. Ο Μπολτ... συμβουλεύει τον αμερικανό σπρίντερ ότι δεν θα είναι και τόσο εύκολη η επιστροφή του στα κουλουάρ, εξαιτίας της πολυετούς απουσίας του.

"Πιστεύω ότι θα τα βρει λίγο δύσκολα, καθώς από την εποχή που έτρεχε αυτός έχουν σημειωθεί βήματα προόδου στο αγώνισμα. Δεν θα έχει να αντιμετωπίσει μόνο εμένα, τον Ασάφα και τον Τάισον, αλλά και πολλούς νέους σπρίντερ.

Νομίζω πάντως ότι θα είναι καλό για τον συναγωνισμό στα 100μ. η παρουσία του Γκάτλιν και καλωσορίζω την επιστροφή του", τόνισε ο Μπολτ.

Ο Φαμπιανέζι σκέφτεται να επιστρέψει στην Αργεντινή

Οι άνθρωποι της Ξάνθης περίμεναν πολλά περισσότερα πράγματα από τον Ιβάν Μορένο Φαμπιανέζι, ο οποίος σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Αργεντινή.

Ο άσος της ακριτικής ομάδας δεν κατάφερε να προσαρμοστεί και είναι πιθανόν να βλέπει με καλό μάτι τον επαναπατρισμό του, από τη στιγμή μάλιστα που η Κολόν Σάντα Φε δείχνει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Ο τεχνικός της ομάδας,Αντόνιο Μοάμεντ, με δηλώσεις στον τοπικό Τύπο, ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή και αυτό που απομένει είναι να λύσει το συμβόλαιό του με την Ξάνθη.

"Με τον Ιβάν έχουμε συμφωνήσει σε όλα. Πρόκειται για μία πολύ καλή συμφωνία και ο παίκτης θα μας βοηθήσει πολύ ώστε να μπούμε στους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες. Αυτό που απομένει είναι να μείνει ελεύθερος από την ομάδα του", ανέφερε ο τεχνικός της Κολόν.

Πλέον το μπαλάκι πάει στην πλευρά της Ξάνθης και δεν αποκλείεται σύντομα ο παίκτης να αποτελέσει παρελθόν για την ακριτική ομάδα.

Αναβολών συνέχεια


Μόλις τρεις αναμετρήσεις της Premier League έχουν... διασωθεί μέχρι στιγμής από την κακοκαιρία που πλήττει την Αγγλία. Το Σάββατο (9/1) ανακοινώθηκε η αναβολή και των αναμετρήσεων μεταξύ της Γουίγκαν και της Αστον Βίλα, καθώς και της Γουέστ Χαμ με τη Γουλβς, ανεβάζοντας στους 7 τους αναβληθέντες αγώνες της αγωνιστικής.

Το DW Στέιντιουμ κρίθηκε ακατάλληλο, καθώς το σύστημα θέρμανσης του αγωνιστικού χώρου δεν λειτούργησε σωστά λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών την Παρασκευή (8/1) με αποτέλεσμα το γήπεδο να κριθεί ακατάλληλο για τη διεξαγωγή αγώνα.


Στην περίπτωση του Γουέστ Χαμ-Γουλβς, η απόφαση πάρθηκε λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων γύρω από το Απτον Παρκ που καθιστά ιδιαιτέρως επικίνδυνη τη μεταφορά των θεατών στο γήπεδο.


Οι αναμετρήσεις Χαλ-Τσέλσι, Λίβερπουλ-Τότεναμ, Φούλαμ-Πόρτσμουθ, Μπέρνλι-Στόουκ και Σάντερλαντ-Μπόλτον είχαν αναβληθεί από την Παρασκευή (8/1), με τους αγώνες Αρσεναλ-Εβερτον, Μπέρμιγχαμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (και οι δύο για τις 9/1) και Μάντσεστερ Σίτι-Μπλάκμπερν (11/1) να είναι οι μοναδικές που... διασώζονται μέχρι στιγμής.

Άρης Πρώτη προπόνηση για Αντού


Την ίδια ώρα που οι "κιτρινόμαυροι" ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το ντέρμπι με τον Ηρακλή στο "Κλεάνθης Βικελίδης" (10/1, 16:45), ο Φρέντι Αντού έκανε την πρώτη του προπόνηση με την φόρμα του Άρη.

Ο Αμερικανός άσος πήρε μια πρώτη γεύση από... Άρη, κάνοντας την πρώτη του προπόνηση και σιγά σιγά αναμένεται να μπει σε κανονικούς ρυθμούς και να τεθεί στην διάθεση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Κατά τ' άλλα οι "κιτρινόμαυροι" ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή (10/1, 16:45) με μια πρωινώ προπόνηση. Στο στρατόπεδο του Άρη, δεν χωρά άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη και για βαθμολογικούς λόγους και για να αποδείξουν πως οι -εύκολες- και συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα με Ολυμπιακό (εντός) και Ατρόμητο (εντός) δεν ήταν τυχαίες, αλλά αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Ο Άρης βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και η νίκη στο τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή θα είναι ένα καλό μήνυμα προς τους αντιπάλους. Σ' ότι αφορά στην αποστολή που επέλεξε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ιδού: Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Πρίττας, Λαμπριάκος, Κουλουχέρης, Ρόβας, Αραβίδης, Κάλβο, Ντέιλι, Κάμπορα, Πίτου Γκαρσία, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο Γκιάρο, Νάτσο Γκαρσία, Χαβίτο, Ναφτί και Κόκε. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Φερνάντεζ, Βανγκέλι ο τιμωρημένος Νασούτι και οι Τζόνσον, Γκρασιάν, Αμπρέου, Ρομπέρζ, Οικονομόπουλος, Μπουγαίδης, Γραικός και Πιοβεζάν.

Το Τόγκο αποχώρησε από το Κόπα Άφρικα

Η εθνική ομάδα του Τόγκο αποφάσισε να αποχωρήσει από το Κόπα Αφρικα, μετά την επίθεση που δέχτηκε το πούλμαν της ομάδας την Παρασκευή (8/1) και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του οδηγού του πούλμαν και τον τραυματισμό άλλων 9 ατόμων της αποστολής. Την είδηση μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός RMC.

Σύμφωνα με τον έγκριτο ραδιοφωνικό σταθμό, η αποστολή του Τόγκο βρίσκεται ήδη στο αεροδρόμιο, με τους παίκτες να επιθυμούν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους το γρηγορότερο δυνατόν.

Πάντως, η οργανωτική επιτροπή του Κόπα Αφρικα δήλωσε ότι η διοργάνωση θα διεξαχθεί κανονικά παρά τις αντιδράσεις, καθώς είχε ζητηθεί ρητά από τις αποστολές των ομάδων να ταξιδέψουν αεροπορικώς στην Ανγκόλα και το Τόγκο ήταν το μόνο που ρίσκαρε παρακούοντας την εντολή της.

"Θέλω να κέρδιζω το Γουίμπλεντον"

Η Μαρία Σαράποβα μπορεί να μην έχει καταφέρει να κατακτήσει στην καριέρα της το Ρολάντ Γκαρός, αλλά αυτό δεν φαίνεται να την... απασχολεί και πάρα πολύ. Η εκρηκτική ρωσίδα τενίστρια ενδιαφέρεται αποκλειστικά για το Γουίμπλεντον, με το οποίο έχει δεθεί συναισθηματικά, καθώς είναι το πρώτο γκραν σλαμ που κατέκτησε.

"Φυσικά και φιλοδοξώ να κερδίσω το Ρολάντ Γκαρός, αλλά αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό για μένα. Με ενδιαφέρει πιο πολύ το Γουίμπλεντον, το οποίο είναι πολύτιμο για μένα.

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να κερδίζω το βρετανικό γκραν σλαμ. Ηταν το πρώτο γκραν σλαμ που κέρδισα και γι' αυτό το λόγο έχει ξεχωριστή σημασία", τόνισε χαρακτηριστικά η Σαράποβα σε βουλγάρικη ιστοσελίδα.

Η 22χρονη τενίστρια εξέφρασε την ικανοποίησή της που επέστρεψαν στα κορτ οι Ενάν και Κλάιστερς, ενώ υπογράμμισε ότι νοιώθει πως της ξαναήρθε η όρεξη να παίξει τένις σε υψηλό επίπεδο.

Δηλώσεις Τσόλοβιτς

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΑΡΗ, Ιβάν Τσόλοβιτς που από την Πέμπτη (7/1) ανήκει επισήμως στους κίτρινους, φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό της ομάδας ΑΡΗΣ fm 92,8, συζητώντας για τον ρόλο του και τις ατομικές του φιλοδοξίες.

Αναφορικά με την ιστορία του Αρη, ο σέρβος πασαδόρος τόνισε: "Είχα ενημερωθεί και είχα τρελαθεί κοιτάζοντας βίντεο στο youtube από αγώνες του συλλόγου και από την μαγευτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Αρη", ενώ σχετικά με τον προσεχή αγώνα της ομάδας την Δευτέρ (11/1) κόντρα στον Πανελλήνιο, είχε να πει: "Εφτασα τα ξημερώματα της Πέμπτης και ήμουν πολύ κουρασμένος. Γι΄αυτό δεν παρακολούθησα την πρωινή προπόνηση. Ομως, για το παιχνίδι της Δευτέρας νιώθω έτοιμος".

Επίσης, ερωτηθείς για το ελληνικό πρωτάθλημα σημείωσε: "Ξέρω ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, καθώς πολλοί καλοί παίκτες παίζουν εδώ. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον Αρη. Θα είναι εύκολο να προσαρμοστώ γιατί παίζουν και άλλοι σέρβοι εδώ και θα με βοηθήσει πολύ. Οι έλληνες μοιάζουν με τους σέρβους άλλωστε. Ο Αρης είναι καλή και δυνατή ομάδα και θα πάει καλά στους στόχους που έχει θέσει".

Επιπλέον, όσον αφορά στον λόγο που τον έκανε να υπογράψει στον Αρη δήλωσε: "Θα μου δοθεί η ευκαιρία να βελτιωθώ ατομικά. Δεν μπορείς να πεις όχι σε μια ομάδα όπως ο Αρης. Ο κόσμος που τον ακολουθεί είναι υπέροχος, θα είναι ωραία εμπειρία για εμένα".

Οι προσωπικές του φιλοδοξίες αναφορικά με τον Αρη αλλά και το Εθνικό συγκρότημα της χώρας του, είναι: "Θέλω να παίζω καλά. Να είμαι καλά, και να ικανοποιώ τον κόσμο. Η Εθνική Σερβίας δεν είναι πρωταρχικός στόχος για μένα αλλά στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή είναι να παίζω καλά για τον Αρη".

Σχετικά με το ελληνικό πρωτάθλημα υπογράμμισε: "Εχει δυνατές ομάδες που πρωταγωνιστούν στο Champions League και είναι καλό για κάθε αθλητή να συμμετέχει σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Είναι μεγάλη χαρά για εμένα το ότι θα συνεργαστώ με τον Νίκο Ρουμελιώτη. Εχω πολλά να μάθω από αυτόν τον εξαιρετικό παίκτη".

Τέλος, ο 23χρονος πασαδόρος έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Αρη: "Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία. Η Θεσσαλονίκη έχει καλό κόσμο . Εύχομαι να έχουμε τη στήριξη των αρειανών, να έρχονται στο γήπεδο να μας βοηθούν ώστε να πετυχαίνουμε πολλές νίκες".

ΣΤΟΙΧΗΜΑ GOAL ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ


GOAL ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ

Kαλησπέρα σε όλους τους φίλους των αθλητικών ψιθύρων και εντός λίγων ημερών και του ιντερνετικού Radio ROCK 'N' GOAL όπου θα τα λέμε και από εκεί.Σάββατο σήμερα χωρίς το συνηθισμένο μεγάλο κουπόνι.Ας ξεκινήσουμε με τους αγώνες που θα ασχοληθούμε στοιχηματικά.
Ξεκινάμε απο Αγγλία και το αγώνα Γουιγκαν-Αστον Βιλα.Η Αστον Βιλα τα τελευταία δύο χρόνια καταφέρνει να πέρνει την νίκη στην έδρα της Γουιγκαν.Προέρχεται απο δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και θέλει να επιστρέψει στις νίκες.Η Γουιγκαν έχει μια μόλις νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια και αν δεν βελτιώσει την άμυνα της θα έχει πρόβλημα.Θα πάμε με το διπλό και θα στηρίξουμε τους 'χωριάτες'.

Μεταφερόμαστε στην Ελλάδα και τον αγώνα του Λεβαδειακού-Π.Α.Ο.Κ.Ο δικέφαλος βρίσκεται σε ανοδική πορεία και στα 3 τελευταία παιχνίδια(εντος-εκτος) έχει φιλοδωρήσει σε κάθε αγώνα με 3 γκολ την ομάδα του Λεβαδειακου.Αντιμετωπίζει προβλήματα στο κέντρο της άμυνας καθώς λείπουν οι Κοντρέρας και Τσιρίλο.Δεν νομίζω ότι ο δικέφαλος θα χάσει βαθμούς στην Λειβαδεία.Διπλό και σε αυτόν τον αγώνα.

Συνεχίζουμε με Ισπανία και τον αγώνα Νουμάνθια-Μπέτις.Η Νουμάνθια προέρχεται απο νίκες και γενίκα μας δικαιώνει όποτε την ποντάρουμε.Στον αντίποδα η Μπέτις δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση έχει 3 ήττες στις τελευταίες εξόδους της και θα έχει τέσσερις απουσίες λόγο τιμωρίας,άσος λοιπόν.Επόμενος αγώνας Βαγιαδολίδ-Ατλέτικο Μαδρίτης.Πάμε να ποντάρουμε μια όμαδα όπως την Ατλέτικο που μαζί της δεν βγάζεις ποτέ συμπέρασμα.Λέμε οτι σήμερα θα είναι σοβαρή και θα αποτινάξει το κόμπλεξ της και θα πάρει το διπλό.

Τελευταίος αγώνας που θα ασχοληθούμε είναι Στρασβούργο-Λυων.Η Λυων έχει μείνει πολύ πίσω στο πρωτάθλημα και αν θέλει κάτι να πετύχει φέτος αυτό θα είναι η κατάκτηση του κυπέλου.Το Στρασβούργο έχει διοικητικά προβλήματα και παλεύει για την σωτηρία της στην δεύτερη κατηγορία και δεν πιστεύω πως είναι πρώτος στόχος το κύπελλο.Διπλό και σε αυτόν τον αγώνα.
Αυτές είναι οι σημερινές μας επιλογές με καλές αποδόσεις .Ελπίζουμε να δικαιωθούμε και να βγούνε τα σημεία που προτείναμε.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΚΡΙΤΟΠΟΛΟΣ

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα


Η Γαλατάσαραι θέλει Κυργιάκο

Στην Αγγλία βρίσκονται οι διοικούντες της Γαλατάσαραι για την μεταγραφή του Σωτήρη Κυργιάκου! Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν η Τουρκική ομάδα έχει έρθει σε μία πρώτη συμφωνία με την Λίβερπουλ και δεν αποκλείεται σύντομα να προχωρήσει στην μεταγραφή.

Δόξα Δράμας και διοικητικές εξελίξεις

Από δύσκολο έως και απίθανο μοιάζει το σενάριο να υπάρξουν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εξελίξεις σε ότι αφορά τις προσπάθειες της διοίκησης πρωτοδικείου και της Ερασιτεχνικής Δόξας να βρουν ισχυρούς… «συμπαίκτες». Ο πρώην Δήμαρχος Νευροκοπίου Μελέτης Μαυρίδης δεν κατάφερε τελικά χθες να μεταβεί στη Δράμα και να συζητήσει με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Πιταράκη το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε ένα διοικητικό σχήμα μαζί με τους Γουντσίδη, Σεβαστίδη και Μπουδούρογλου, με τον τελευταίο να αναμένεται τη Δευτέρα σύμφωνα με πληροφορίες να επιστρέψει από το εξωτερικό. Επιπλέον, αναβλήθηκε το σημερινό ταξίδι μελών της ΠΑΕ στη Θεσσαλονίκη με σκοπό τη συνάντηση με εκπρόσωπο του Γιώργου Δέδε ή ακόμα και με τον ίδιο τον εφοπλιστή από τη στιγμή που αυτός και οι συνεργάτες του παραμένουν στο εξωτερικό, με τη δική τους επιστροφή να τοποθετείται το αργότερο μέχρι την Τετάρτη. Σε κάθε περίπτωση, όσο κυλούν οι μέρες χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα τόσο μεγαλώνει η ανησυχία των φιλάθλων αλλά και οι δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει η προσωρινή διοίκηση πρωτοδικείου, που έχει ήδη ξεκινήσει από την πλευρά της την κατάστρωση ενός εναλλακτικού σχεδίου εάν και εφόσον δεν προκύψει… φως στο τούνελ.

Αποχώρησε ο Παπαδόπουλος από Εθνικό Αστέρα

Εκτός από το παιχνίδι, όπου Εθνικός Αστέρας και ΟΦΗ έχουν πολλά παράπονα από τον διαιτητή, επεισοδιακή ήταν και η συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο της Καισαριανής.

Μάλιστα, ο μεγαλομέτοχος του Εθνικού Αστέρα με δήλωσή του μέσω του εκπροσώπου Τύπου, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τον σύλλογο της Καισαριανής.

Η δήλωση του κ. Παπαδόπουλου αναφέρει: "Η κουλτούρα, η φιλοσοφία και η πανεπιστημιακή μου μόρφωση δεν μου επιτρέπει να παραμένω στο χώρο του ποδοσφαίρου. Δεν αντέχω το βούρκο και τη δυσοσμία του ελληνικού ποδοσφαίρου για αυτό και αποχωρώ".

Όσον αφορά τις δηλώσεις των δύο προπονητών, ο τεχνικός του ΟΦΗ Νίκος Γκουλής τόνισε: "Πιστεύω ότι βάλαμε ένα καθαρό γκολ, στην επόμενη φάση ο Κιάσσος δεν ήταν οφσάιντ ισοφαριστήκαμε με ένα πέναλτι εφεύρεση. Πετύχαμε το δεύτερο γκολ με ένα κανονικό πέναλτι, είχαμε δυο αποβολές. Τα παιδιά πέτυχαν μια παλικαρίσια νίκη, με όλα αυτά που συνέβησαν όμως δεν έχουμε τη διάθεση να τη χαρούμε. Το ματς τελείωσε χωρίς να μείνει κανείς ευχαριστημένος, είμαι πολύ απογοητευμένος".

Ο Αντώνης Μανίκας από την πλευρά του είπε: "Η ομάδα μου δεν βοηθήθηκε από τη διαιτησία. Ο διαιτητής ήταν ανίκανος αδίκησε και τις δύο ομάδες και κατάφερε να εκνευρίσει και την εξέδρα. Όλα τα πέναλτι είναι για το θέατρο σκιών. Όσο για την έδρα της Καισαριανής τα πράγματα όντως ξεφύγανε αλλά γίνονται στο ποδόσφαιρο".
Ο κ. Γκουλής σε αυτό το σημείο έκανε παρέμβαση λέγοντας πως αν αυτά γινόντουσαν στο «Γεντί Κουλέ», ο ΟΦΗ θα έπαιζε στην Αίγυπτο και ο κ. Μανίκας του απάντησε λέγοντας του ότι τα ίδια έγιναν στην Κρήτη στο παιχνίδι με τον Θρασύβουλο.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση ενός δημοσιογράφου από την Κρήτη, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά στον τεχνικό της Καισαριανής με αποτέλεσμα ο κ. Μανίκας να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Παράλληλα, δηλώσεις έκανε και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΦΗ, Αριστείδης Λεβεντάκης, ο οποίος τόνισε: "Στο γήπεδο μας επανειλημμένα η διοργανώτρια αρχή μας επισκέφτηκε και το χαρακτήρισε ακατάλληλο, είδαμε σήμερα σε πιο γήπεδο παίξαμε και αν αυτά συνέβαιναν στο γήπεδο μας θα μας απέβαλαν από το πρωτάθλημα".

Μετά το τέλος, του αγώνα, ο Κώστας Κοκκινάκης του ΟΦΗ αποχώρησε με ασθενοφόρο από το γήπεδο, καθώς δέχτηκε ένα αντικείμενο στο κεφάλι με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει.

Τα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής

Με τρία σπουδαία παιχνίδια για την εξέλιξη των θέσεων σε κορυφή, μέση και ουρά της βαθμολογίας ανοίγει η αυλαία της 17ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα. Ματς-"φωτιά" σε Ξάνθη, Παγκρήτιο και Λιβαδειά που θα διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του ποδοσφαιρικού κοινού.

Στην Ξάνθη η τοπική ομάδα που αποτελεί πάντα έναν δύσκολο αντίπαλο υποδέχεται τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό που θέλει να αποδράσει από τα Πηγάδια διατηρώντας το +5 που έχει τώρα από τον Ολυμπιακό. Στην Κρήτη, ο Εργοτέλης μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ υποδέχεται τον Πανιώνιου που προέρχεται και εκείνος από απώλεια στην Τούμπα, στην μάχη των δύο συλλόγων να φτάσουν ψηλά φέτος. Τέλος το Σάββατο, η ποδοσφαιρική πανδαισία ολοκληρώνεται με το σπουδαίο ματς του Λεβαδειακού απέναντι στον φιλόδοξο για πολλά ΠΑΟΚ.

Την επομένη στο κυρίως μενού, τρία ματς πραγματοποιούνται το μεσημέρι. Ο Ολυμπιακός με τον "θόρυβο" της απώλησης του Ζϊκο να ηχεί ακόμα μετά την ήττα από την ΑΕΚ, δεν έχει περιθώρια απώλειας στο νέο εντός έδρας ματς με την ΑΕΛ. Στην Τρίπολη ο Αστέρας του Βλάχου περιμένει την αξιόμαχη Καβάλα ενώ ο Πανθρακικός αναζητά την πρώτη του νίκη κόντρα στον αποδεκατισμένο ΠΑΣ Γιάννινα.

Τέλος, στο πρώτο ντέρμπι και της Θεσσαλονίκης ο Αρης φιλοξενεί τον πάντα επικίνδυνο και με διοικητικά προβλήματα Ηρακλή ενώ η αγωνιστική "κλείνει" με το ματς της ΑΕΚ που πετά στα σύννεφα μετά το "διπλό" στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ατρόμητο του πρώην προπονητή της "Ενωσης" Γιώργου Δώνη.

Δανεικός στην Ατλέτικο ο Τιάγκο Μέντες

Η διοίκηση της Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε γνωστό την Παρασκευή ότι έφτασε σε συμφωνία για την απόκτηση του Τιάγκο Μέντες με τη μορφή του δανεισμού από τη Γιουβέντους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι "ροχιμπλάνκος" έχουν οψιόν αγοράς για να αποκτήσουν το καλοκαίρι τον 28χρονο Πορτογάλο διεθνή, ο οποίος έχει αγωνιστεί, μεταξύ άλλων, σε Λιόν και Τσέλσι.

Ρονάλντο: "Θέλω να κατακτήσω το Μουντιάλ"


O Kριστιάνο Ρονάλντο έχει βάλει ψηλά τον πήχη για το ερχόμενο Μουντιάλ και ονειρεύεται την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την εθνική Πορτογαλίας.

Η Πορτογαλία διαθέτει ότι χρειάζεται ώστε να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια σύμφωνα με δηλώσεις του άσου της Ρεάλ. "Ονειρεύομαι την πιθανότητα κατάκτησης μίας μεγάλης διοργάνωσης για τη χώρα μου αλλά όλοι ξέρουν ότι αυτό το έχω πει πολλές φορές. Βρεθήκαμε πολύ κοντά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004 στην Πορτογαλία. Επίσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου τερματίσαμε τέταρτη. Υπάρχουν αρκετές ομάδες που μπορούν να κατακτήσουν τον τρόπαιο και η Πορτογαλία είναι μία από αυτές. Χρειάζονται όμως κάποια πράγματα: πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, να έχουμε αυτοπεποίθηση. Έχουμε τη στήριξη και μπορεί να είμαστε τυχεροί ή τουλάχιστον ελπίζουμε ότι δεν θα είμαστε κακότυχοι. Όλες οι σπουδαίες ομάδες και όλοι οι σπουδαίοι παίκτες θα είναι εκεί. Σε πρόσφατες διοργανώσεις υπήρχαν μεγάλες ομάδας αλλά αυτή τη φορά θα είναι οι πιο δυνατές. Οι ομάδες που προκρίνονται δικαιούνται να είναι εκεί αλλά αυτή τη φορά, αυτές που πέρασαν, θεωρητικά, είναι οι πιο ισχυρές", τόνισε ο Πορτογάλος επιθετικός.

Διέψευσε τα πάντα ο Σμόλαρεκ

Το πρωί της Παρασκευής είδαν το φως της δημοσιότητας δηλώσεις του Εμπι Σμόλαρεκ σε Πολωνικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίος μιλούσε ειρωνικά, τόσο για την Καβάλα, όσο και για τον πρόεδρό της, Σταύρο Ψωμιάδη. Το απόγευμα όμως ο παίκτης στην προπόνηση διέψευσε στην διοίκηση τα πάντα.

Μάλιστα και από την ΠΑΕ έλεγαν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και ότι δεν πρόκειται να ασχοληθούν περαιτέρω, καθώς ικανοποιήθηκαν από τις εξηγήσεις του παίκτη.

Σύμφωνα με τους Πολωνούς, ο Σμόλαρεκ δήλωσε για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό: "Στη δεξιά πτέρυγα δεν υπήρχε κανείς, ενώ όλοι οι παίκτες έτρεχαν γύρω από την μπάλα", είπε αρχικά ο Σμόλαρεκ, ο οποίος στην συνέχεια των δηλώσεών του, ανέφερε: "Ο πρόεδρος Σταύρος Ψωμιάδης κάθεται στα επίσημα αλλά και στον πάγκο και μπορεί ανά πάσα στιγμή να διώξει κάποιον παίκτη με τους σωματοφύλακές του"!

Φεύγει για Ντιναμό ο Βορονίν, μένει ο Μπάμπελ

Αντρέα Ντοσένα και ο συνωνόματος του Αντρέι Βορονίν θα αποτελέσει παρελθόν από τη Λίβερπουλ. Ο Ιταλός αμυντικός ανακοινώθηκε και επίσημα από τη Νάπολι, ενώ ο Ρώσος οδεύει προς ολοταχώς για τη Ντιναμό Μόσχας.

Για τον Βορονίν έχουμε μιλήσει με τη Ντιναμό Μόσχας και είμαστε κοντά. Ο παίκτης μιλά μαζί τους και απλώς περιμένουμε τα χαρτιά”, δήλωσε ο Ράφα Μπενίτεθ για τον Ουκρανό επιθετικό της “Liverpool Echo”.

Η μετακόμιση του 30χρονου παίκτη στη ρωσική ομάδα θα ολοκληρωθεί άμεσα, ώστε οι “κόκκινοι” να βάλουν στο ταμείο το ποσό του 1,8 εκ ευρώ που ορίζει η συμφωνία των δύο πλευρών. Παράληλλα, ο ίδιος επιθυμεί να μεταβεί στο Μπέλεκ της Τουρκίας, ώστε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Ντιναμό για τη νέα χρονιά.

Σε αντίθεση με τον Ουκρανό ο Ράιαν Μπάμπελ δύσκολα θα αφήσει το “Άνφιλντ”, όπως τόνισε ο Ισπανός τεχνικός. Όπως άλλωστε δήλωσε ο προπονητής του: “Ποτέ δεν είπα ότι θα φύγει ο Μπάμπελ. Λάβαμε μία προσφορά, αλλά μας είπε πως δεν θέλει να φύγει από το σύλλογο. Οπότε την απορρίψαμε”.

Μετά απ' αυτή την εξέλιξη ο 23χρονος Ολλανδός συνεχίσει στο “Άνφιλντ” με τον Μπενίτεθ να τονίζει: “Είναι καλός παίκτης και δουλεύει σκληρά. Τον θέλω στην ομάδα”.

Ενδιαφέρον Φούλαμ για Σαλπιγγίδη

Αλλη μια βρετανική ομάδα έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα. Συγκεκριμένα η Daily Mail αναφέρει ότι η Φούλαμ θέλει να εντάξει στο δυναμικό της.

Στο ρεπορτάζ τους αναφέρουν ότι ο διεθνής επιθετικός έχει την ικανότητα να παίξει από τα άκρα, ενώ υπογραμμίζεται ότι το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και πως μπορεί να αποκτηθεί από τώρα αρκεί να δοθεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, που αντιστοιχεί στην ρήτρα του.

Πάντως για τον έλληνα διεθνή, εκτός από την Φούλαμ, έχουν δείξει ενδιαφέρον η Μπέρμιγχαμ και η Στόουκ.

Στασιμότητα για Ταχτσίδη

Στασιμότητα υπάρχει το τελευταίο διάστημα στο θέμα της ανανέωσης συμβολαίου του Παναγιώτη Ταχτσίδη.Ο νεαρός άσος είχε συναντηθεί πριν από μερικές ημέρες με τον Νίκο Θανόπουλο και είχε φανεί θετικό κλίμα, παρόλα αυτά ούτε χθες υπήρξε επαφή μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Ταχτσίδης εμφανίζεται διστακτικός λόγω της διοικητικής αστάθειας που υπάρχει στον σύλλογο, παρότι η τελευταία προσφορά της ΑΕΚ (ύψους 120 χιλ. ευρώ ετησίως), έδειξε ότι τον καλύπτει.Μέσα σε όλα, χθες συνεχίστηκαν οι πληρωμές των παικτών. Οι «κιτρινόμαυροι» έλαβαν το 20% των οφειλομένων, όπως ήταν προγραμματισμένο και μέσα στο επόμενο διάστημα θα τους δοθούν κι άλλα.

Ετοιμάζουν καταγγελία για Λούα Λούα

Έτοιμοι να κάνουν καταγγελία στη FIFA για την μπλε κάρτα του Λούα Λούα, αν μέσα στο Σαββατοκύριακο η Ομοσπονδία του Κατάρ δεν την στείλει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, είναι οι «ερυθρόλευκοι».Όπως ανέφεραν χθες κύκλοι της διοίκησης, με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα η διαδικασία διαρκεί το αργότερο εφτά ημέρες.
Από τη στιγμή που ο Κονγκολέζος άσος έχει υπογράψει τη λύση της συνεργασίας του με την Αλ Αραμπί και έχουν κατατεθεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα, μέχρι το βράδυ της Κυριακής θα πρέπει να φτάσει η κάρτα του.

Διαφορετικά αποτελεί ειλημμένη απόφαση να γίνει καταγγελία στη ΦΙΦΑ για την καθυστέρηση.

Ενδιαφέρον Γκόμεζ για ΠΑΟΚ

Ο Νούνο Γκόμεζ δεν θα έβλεπε με κακό μάτι μια ενδεχόμενη μετακίνησή του στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δηλώνει ο μάνατζέρ του, Μάρκο Πιτσιόλι.

Ο ατζέντης του πορτογάλου άσου σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Εξέδρα υπογράμμισε ότι ο Δικέφαλος του Βορρά θα ήταν μια ενδιαφέρουσα προοπτική για τον πελάτη του, αλλά ξεκαθάρισε ότι ακόμα δεν έχει ενημερωθεί επίσημα από την Μπενφίκα για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ.

Δεν έχω λάβει κάποια ειδοποίηση από την Μπενφίκα για τον Νούνο. Ούτε εγώ είχα κάποια επαφή για το συγκεκριμένο ζήτημα με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Σίγουρα όμως ο ΠΑΟΚ αποτελεί ενδιαφέρουσα προοπτική για τον Νούνο.

Θέλει χρόνο συμμετοχής μέχρι το τέλος της σεζόν και στην Μπενφίκα δεν μπορούν να του εγγυηθούν κάτι τέτοιο. Ο Νούνο θέλει να βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής Πορτογαλίας για το Μουντιάλ και αυτό θα γίνει μόνο αν αγωνίζεται σε κάποια ομάδα που του προσφέρει πολύ χρόνο συμμετοχής", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάρκο Πιτσιόλι.

Νέα για NBA

Το Πόρτλαντ επικράτησε τον Λέικερς 107-98 έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Μπράντον Ρόι ο οποίος πέτυχε 32 πόντους. Ιδιους πόντους σημείωσε και ο Κόμπι Μπράιαντ, οι οποίοι όμως δεν ήταν αρκετοί για να πάρουν οι Λέικερς τη νίκη.

Στην Ουάσινγκτον οι Ουίζαρντς έχοντας σε εκπληκτική μέρα τον Τζέμισον (28π.) επιβλήθηκαν του Ορλάντο με 104 -97. Η Φιλαδέλφεια ηττήθηκε εντός έδρας από το Τορόντο (106-108), ενώ οι Γκρίζιλς επικράτησαν στις λεπτομέρειες των Τζαζ στο Μέμφις (91-89), με τον Ράντολφ να σημειώνει 29 πόντους.

Η Ατλάντα επικράτησε της Βοστόνης 93-85, ενώ η Νέα Ορλεάνη κέρδισε το Νιού Τζέρσεϊ με 103-99, με τον Γιουέστ να σημειώνει 32 πόντους. Χαμηλές πτήσεις για τον Στογιάκοβιτς που έμεινε στους 9 πόντους.

Στο ντέρμπι του Σαν Αντόνιο οι Μάβερικς κέρδισαν τους Σπερς 112-103 με τον Νοβίτσκι να πετυχαίνει 26 πόντους, ενώ στο αντίπαλο στρατόπεδο οι Πάρκερ (21π.) και Ντάνκαν (32π.) προσπάθησαν για το καλύερο, χωρίς όμως να πετύχουν το επιθυμητό γι' αυτούς αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Φιλαδέλφεια-Τορόντο 106-108
Ουάσινγκτον-Ορλάντο 104-97
Ατλάντα-Βοστώνη 93-85
Μέμφις-Γιούτα 91-89
Μινεσότα-Ιντιάνα 116-109
Νέα Ορλεάνη-Νιού Τζέρσεϊ 103-99
Μιλγουόκι-Σικάγο 96-93
Σαν Αντόνιο-Ντάλας 103-112
Φοίνιξ-Μαϊάμι 105-109
Πόρτλαντ-Λ.Α. Λέικερς 107-98
Ντένβερ-Κλίβελαντ 99-97
Γκόλντεν Στέιτ-Σακραμέντο 108-101