Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΟ Περιστέρι 92-61

Στα μάτια κοίταξε το Περιστέρι τον Παναθηναϊκό για ένα δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια επήλθε απόλυτη... κατάρρευση, με αποτέλεσμα οι πράσινοι να πάρουν μία εύκολη και ευρεία εντός έδρας νίκη με 92-61. Πλέον βρίσκονται μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία της Α1 και ευελπιστούν σε στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ με αντίπαλο τον Κολοσσό Ρόδου την Κυριακή (10/1).

Το σύνολο του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πραγματοποίησε για ακόμα μία φορά φέτος νωθρό ξεκίνημα και το Περιστέρι φυσικά δεν του το συγχώρησε. Αρχικά πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων με τρίποντο του Αρνλοντ (10-6), ενώ φρόντισε να βρίσκεται σταθερά μπροστά μέχρι τα μέσα της περιόδου(12-9). Αν και έτρεξε μικρό σερί 4-0, το τριφύλλι δεν συνήλθε, αλλά κατάφερε με τον Καλάθη να φέρει το παιχνίδι στο απόλυτο μηδέν (20-20) με το τέλος της περιόδου.

Στα πρώτα δύο λεπτά του δεύτερου δεκάλεπτου το παιχνίδι κύλησε στο ίδιο μοτίβο και το Περιστέρι να οδηγεί το σκορ (25-24). Ως δια... μαγείας οι πράσινοι ξύπνησαν, θυμήθηκαν τον καλό τους εαυτό και με τρεχαντήρια τους Τέπιτς και Καλάθη πήρε διαφορά ασφαλείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κόρνα της λήξης του πρώτου μέρους βρήκε τους γηπεδούχους στο +17(49-32)!

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό το τέλος έμοιαζε προδικασμένο. Οι παίκτες του Ζοτς δεν σταμάτησαν να συνδυάζονται ιδανικά στο παρκέ και να αυξάνουν τη διαφορά ολοένα και περισσότερο. Ακολούθησε νέος βομβαρδισμός του Νίκολας και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +28 (64-36 6'), ενώ ήταν φανερό πως το Περιστέρι είχε πετάξει πρόωρα λευκή πετσέτα.

Οπως ήταν λογικό και αναμενόμενο το σκηνικό δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά, ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δύναμης και επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις έπειτα από σημαντικό χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: