Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Άρης Πανελλήνιος 48-60

Η εκπληκτική πορεία του Πανελλήνιου στο πρωτάθλημα της Α1 συνεχίστηκε και στην 11η αγωνιστική που η ομάδα του Ηλία Ζούρου πανηγύρισε σπουδαία νίκη επί του Αρη στο Αλεξάνδρειο. Οι Ολυμπιονίκες είχαν το προβάδισμα από την πρώτη περίοδο και σημείωσαν την πέμπτη συνεχόμενη επιτυχία τους στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 60-48 των κίτρινων. Κορυφαίος για τους νικητές ο Ντέβιν Σμιθ, ενώ από πλευράς Αρη, Χατζηβρέττας και Μάιλς, πάλεψαν για την ανατροπή, αλλά έμειναν από δυνάμεις στην τελευταία περίοδο.

Στο ξεκίνημα οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο με τις δύο ομάδες να είναι πολύ προσεκτικές και το σκορ χαμηλό (5-5). Ο Πανελλήνιος, όμως, βρήκε πρώτος ρυθμός στο παιχνίδι του κι έχοντας στις τάξεις του έναν εκπληκτικό Ντέβιν Σμιθ έτρεξε επί μέρους σκορ 15-2 μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (20-7).

Ο Αρης μάταια προσπαθούσε να συμμαζέψει την κατάσταση, καθώς ο Πανελλήνιος έπαιζε μυαλωμένα και δεν έδινε εύκολους πόντους στους γηπεδούχους. Γι` αυτό και η διαφορά δεν έπεφτε κάτω από τους 10, μέχρι την εκπνοή του ημιχρόνου που ο Κλαρκ με τρίποντο μείωσε στους οκτώ για τον Αρη (24-32, 20`).

Οι κίτρινοι συνέχισαν την αντεπίθεσή τους στην τρίτη περίοδο, με τον Πανελλήνιο, ωστόσο, να αντιστέκεται σθεναρά. Χρειάστηκαν επτά λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο για να ξαναμπεί ο Αρης στο παιχνίδι, με τους Χατζηβρέττα και Μάιλς να μειώνουν σε 37-41.

Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη έπαιξαν καλή άμυνα στην τρίτη περίοδο και γι` αυτό... ροκάνισαν τη διαφορά, ωστόσο, χαλάρωσαν στο τελευταίο λεπτό και τιμωρήθηκαν από τον Ντέιβις, ο οποίος με πέντε συνεχόμενους πόντους έκανε το 46-37 για τους Ολυμπιονίκες (30`).

Aυτή η χαμένη ευκαιρία του Αρη να μπει για τα καλά στο παιχνίδι φαίνεται πως ήταν και καθοριστική, καθώς στην τελευταία περίοδο ο Πανελλήνιος είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και πέντε λεπτά πριν το φινάλε ξέφυγε με 15 (56-41).

Οι παίκτες του Αρη δεν έδειχναν πια ικανοί να γυρίσουν το ματς. Ο Πανελλήνιος είχε τον απόλυτο έλεγχο και δεν κινδύνευσε. Πήρε μία εύκολη νίκη με 60-48 και έφτασε τις 9 στην Α1, έχοντας... στρογγυλοκαθίσει στην τετράδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: