Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Ο Κατσικάρης ανέλαβε την ευθύνη

Ο Πανελλήνιος πέτυχε μια σπουδαία νίκη επί του Αρη στο Αλεξάνδρειο και ο Ηλίας Ζούρος... έβγαλε το καπέλο στους παίκτες. Στον αντίποδα, ο Φώτης Κατσικάρης ανέλαβε την ευθύνη της νέας ήττας, ενώ οι χλιαρές αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους για την απόδοση των κίτρινων φανέρωσε ουσιαστικά το κλίμα που επικρατεί.

"Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες γιατί μετά από το πιο κοπιαστικό ταξίδι που είχαμε, συνήλθαν στο μυαλό και ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στην αμυντική τακτική. Ξέραμε ότι ο Αρης θα είχε πίεση, λόγω του κόσμου που είναι κοντά στην ομάδα.

Ξέραμε επίσης ότι χρειαζόταν το αποτέλεσμα κι αυτό εκμεταλλευτήκαμε. Δουλέψαμε με σύνεση στην επίθεση και απέδωσαν τα πλάνα μας, καθώς περιορίσαμε τους Ρίτσαρτσον, Κλαρκ. Κερδίσαμε λόγω της άμυνας. Το μπάσκετ δεν είναι μόνο αριθμοί και βλέποντας τη στατιστική διαπιστώνω ότι ο Καλαϊτζής έδωσε 4 ασίστ, πέραν του ότι έπαιξε καταπληκτικά. Ο Αρης έχει δείξει πάντως ότι επανέρχεται. Οταν αλλάζεις παίκτες, προσπαθείς να βρεις τη χημεία σου και να κάνεις καινούργια πράγματα, αφού η ομάδα στην αρχή δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Εφόσον έχει υπομονή ο Αρης θα του βγουν αυτά που θέλει", είπε αρχικά ο Ηλίας Ζούρος και συμπλήρωσε:

"Παίρνω το θάρρος γιατί έχω περάσει από τον πάγκο του Αρη και γνωρίζω. Ο κόσμος του Αρη ξέρει μπάσκετ και το είχα ζήσει εγώ. Είχαμε χάσει από τον Πανελλήνιο και ο κόσμος είχε χειροκροτήσει. Σήμερα ήμασταν καλύτεροι. Δεν έχει τελειώσει όμως τίποτα, καθώς το φετινό πρωτάθλημα είναι διαφορετικό από τη στιγμή που παίζουν τρεις αμερικάνοι. Για μένα ήταν μια απλή νίκη και δεν σημαίνει ότι ο Αρης βγήκε εκτός 4αδας. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια, δύσκολες και σκληρές έδρες. Μια ομάδα που έχει δύο καρπούζια σε μια μασχάλη, είναι δύσκολο να συγκεντρώνεσαι σε δύο παιχνίδια".

Ο Φώτης Κατσικάρης ουσιαστικά είπε ότι η ομάδα του δεν αντέδρασε στα όσα έπρεπε να κάνει: "Την παραμονή του αγώνα, είχα πει ότι χρειάζεται μεγάλη ενέργεια, δύναμη, ταχύτητα και να βγάλουμε τον αντίπαλο από αγωνιστικούς στόχους του, για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είχα πει ότι ο Πανελλήνιος είναι μια καλά δουλεμένη ομάδα, με εμπειρία.

Ο Πανελλήνιος μπήκε δυνατά, έβγαλε τον Μπετς εκτός παιχνιδιού, ενώ ο Ρίτσαρντσον δεν είχε ανοιχτά σουτ. Μετά αγχωθήκαμε και βγήκαμε εκτός παιχνιδιού. Αντί να πιέσουμε εμείς τον Πανελλήνιο όσο περισσότερο μπορούσαμε, το έκανε ο Πανελλήνιος σε μας και αποδιοργανωθήκαμε εντελώς στην επίθεση. Δεν βρήκαμε λύσεις. Εκεί που πλησιάσαμε στο σκορ, ο Πανελλήνιος είχε τις λύσεις. Ήμασταν άστοχοι έξω από το καλάθι. Ο Πανελλήνιος έκανε πολύ καλύτερο παιχνίδι, ενώ εμείς θέλουμε δουλειά και στο κομμάτι της τακτικής. Πρέπει να γίνουμε πιο έτοιμοι, να μην χάνουμε υπομονή μας, να έχουμε την απαραίτητη συγκέντρωση και να παίζουμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι", είπε αρχικά και στη συνέχεια υπογράμμισε:

"Πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι. Είναι καλό το ότι παίζουμε σε δύο μέρες, με την έννοια ότι μας δίνεται η ευκαιρία να δείξουμε χαρακτήρα και να συνεχίσουμε. Θα ήταν λάθος αυτό το παιχνίδι να μας πληγώσει ψυχολογικά".

Ο προπονητής του Αρη ανέλαβε πάντως την ευθύνη της ήττας. "Πρώτος υπεύθυνος είναι ο προπονητής. Αρα εγώ έχω την απόλυτη ευθύνη για την εικόνα ομάδας. Η κριτική να γίνεται σε μένα και όχι στους παίκτες", είπε και αναφέρθηκε στο κομμάτι της ψυχολογίας:

"Πρέπει να επικεντρωθούμε και στη ψυχολογία που είναι ένα διαφορετικό κομμάτι από αυτό της τακτικής. Μόνοι μας πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Έχουμε δυνατότητες, έχουμε καλή ομάδα και είναι μια πρόκληση, δηλαδή να γίνουμε πιο απαιτητικοί με τους εαυτούς μας. Κανείς δεν θα μας βοηθήσει, πρέπει εμείς να το κάνουμε αυτό".

Ο Μπρίτον Τζόνσεν στάθηκε στην αξία της νίκης λέγοντας ότι "είναι σπουδαία νίκη για μας. Μου άρεσε το πώς παίξαμε. Ολοι στην ομάδα ήταν συγκεντρωμένοι στο πλάνο που είχαμε και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την απόδοσή μας, μετά την σκληρή ήττα εντός έδρας", είπε.

Ο Κίκι Κλαρκ αδυνατούσε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο Αρης βραχυκυκλώνει σε κρίσιμα παιχνίδια. "Οι αντίπαλοί μας πήραν ένα προβάδισμα στην αρχή και δεν φτάσαμε να τους κοιτάξουμε μάτια. Έφυγε νωρίς το παιχνίδι μέσα από τα χέρια μας και ακόμη εκεί που πλησιάσαμε, οι αντίπαλοι βρήκαν τρόπο και απάντησαν με σερί. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Ψάχνουμε την χημεία μας σαν ομάδα, προσπαθούμε βρούμε τρόπους αντίδρασης. Κι όταν παίρναμε διαφορές δεν έχουμε την αυτοσυγκέντρωση, για να τις κρατήσουμε. Προσπαθούμε να βρούμε τον εαυτό μας. Είναι πολύ σκληρό να χάνεις μπροστά στους οπαδούς σου, που σου συμπαραστέκονται".

Δεν υπάρχουν σχόλια: