Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Λεβαδειακός ΠΑΟΚ 0-2

Ο ΠΑΟΚ έχει μάθει να κερδίζει και μακριά από την Τούμπα πια. Μ' ένα γκολ στις αρχές του αγώνα και άλλο ένα στα τελευταία λεπτά, το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού και παραμένει σταθερά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, περιμένοντας καρτερικά στραβοπάτημα των πρωτοπόρων για να αναρριχηθεί ακόμα πιο ψηλά. Μόλις στο 11' ο Ιβιτς έβαλε τον ΠΑΟΚ στην θέση του οδηγού, ενώ ο Λίνο στο 82' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Οξύμωρο είναι πως στο τελευταίο μισάωρο που ο Δικέφαλος του Βορρά αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερ, εξαιτίας της αποβολής του Αραμπατζή, απώλεσε κλασσικές ευκαιρίες για να κλειδώσει το σκορ και να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη του. Στον αντίποδα, οι βοιωτοί δεν εκμεταλλεύτηκαν τις όποιες ευκαιρίες και εξακολουθούν να παραμένουν κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Κι ο Ιβιτς το βιολί του...
Με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις ξεκίνησε την αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ, αφού μόλις στο 11' κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να γίνει αφεντικό από την αρχή. Το τέρμα ήταν αποτέλεσμα εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ Βιεϊρίναι και Ιβιτς, με τον σέρβο να πλασάρει εύστοχα και να συνεχίζει να οδηγεί τον Δικέφαλο εκ του ασφαλούς. Από εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Σάντος προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και να κλείσουν τους διαδρόμους προς την περιοχή του Χαλκιά, ενώ απειλητικοί έγιναν μόνο με κάποια μακρινά σουτ.

Βιτόλο και Πάμπλο Γκαρσία έκλειναν πολύ καλά τους χώρους στο κέντρο, αλλά ο Νάτσο Γκονζάλες βρήκε τον τρόπο να διαπεράσει την καλοστημένη άμυνα του Δικεφάλου, αλλά τον Μπάρκογλου όμως να μην μπορεί να κερδίσει τονΧαλκιά που κράτησε ανέπαφη την εστία του. Με τον Ναπολεόνι να μην βρίσκεται στην καλύτερη μέρα του, οι παίκτες του Σάντος δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα, αφού και στην δεύτερη καλή στιγμή των βοιωτών, ο Μπάρκογλου και πάλι δεν είχε σωστή αντίδραση.

Καλύτερος με δέκα, το τελείωσε ο Λίνο
Στην επανάληψη το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά, με τον Λεβαδειακό να ξεκινάει δυνατά, ψάχνοντας την γρήγορη ισοφάριση, αλλά τον Χαλκιά να μην επιτρέπει την παραβίαση της εστίας του. Με την συμπλήρωση ενός τετάρτου στο β' μέρος, ο Αραμπατζής αποβλήθηκε, δίνοντας το αριθμητικό προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Στο τελευταίο μισάωρο και παρότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, ο ΠΑΟΚ έπαιξε έξυπνα και δημιούργησε και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του. Η αμυντική του λειτουργία, για ακόμα μία φορά, λειτούργησε άψογα, ενώ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τους κενούς χώρους που άφηναν οι γηπεδούχοι, καθώς είχαν βγει μπροστά για να ισοφαρίσου. Ο Βιεϊρίνια δεν κατάφερε να τελειώσει το παιχνίδι σε δύο ανεπανάληπτα τετ α τετ, αλλά ο Λίνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ κλείδωσε το παιχνίδι και η ομάδα του Σάντος πρόσθεσε ακόμα τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: