Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ο Ρανιέρι στηρίζει τον Μουρίνιο!!


Ο Ρανιέρι στηρίζει τον Μουρίνιο

Στο πλευρό του Ζοζέ Μουρίνιο ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Πλέκει το εγκώμιο της Τσέλσι του πορτογάλου και τονίζει ότι θα τερματίσει στην τετράδα.

Η Τσέλσι βρίσκεται στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η κριτική προς τον Ζοζέ Μουρίνιο είναι έντονη αλλά ο Κλαούντιο Ρανιέρι είναι στο πλευρό του.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σε εκπομπή του Skysports o τεχνικός της Λέστερ εξέφρασε την πεποίθηση ότι τελικά η Τσέλσι θα καταφέρει να τερματίσει στις τέσσερις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος.

«Η Τσέλσι είναι η Τσέλσι και ο Μουρίνιο είναι ο Μουρίνιο. Είμαι σίγουρος ότι μέχρι το τέλος θα είναι στις πρώτες τέσσερις θέσεις», τόνισε και συνέχισε:

«Μέχρι τώρα ίσως να έχουν και κακή τύχη. Αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει. Τους σέβομαι αρκετά και είδα το χθεσινό παιχνίδι και έπαιξαν φανταστικά. Γρήγορες πάσες, καλή αμυντική λειτουργία. Είναι οι πρωταθλητές μην το ξεχνάμε. Είμαι σίγουρος ότι τους επόμενους μήνες θα επιστρέψουν και θα είναι έτοιμοι για να δώσουν τη μάχη τους», κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόεδρος της Μαρσέιγ για τον Μαχρέζ: «Μην με περνάτε για βλάκα»


Πρόεδρος της Μαρσέιγ για τον Μαχρέζ: «Μην με περνάτε για βλάκα»

Σε μια απίστευτη γκάφα υπέπεσε ο πρόεδρος της Μαρσέιγ, Βινσάν Λαμπρούν, καθώς σημερινό δημοσίευμα αποκαλύπτει την επίθεση που εξαπέλυσε για το γεγονός ότι του προτάθηκε ο Ριγιάντ Μαχρέζ!

Έχει συμβεί και στις καλύτερες… οικογένειες να έχουν απορριφθεί από τη διοίκηση ή την τεχνική ηγεσία ποδοσφαιριστές που στη συνέχεια της καριέρας τους έχουν «βγάλει μάτια», αλλά αυτό που συνέβη στη Μαρσέιγ δεν έχει προηγούμενο, διότι οι σκάουτ που… τόλμησαν να προτείνουν τον Ριγιάντ Μαχρέζ «άκουσαν» τα εξ αμάξης.

Ο Ριγιάντ Μαχρέζ είναι ό,τι πιο «καυτό» κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην Premier League, μετά τον συμπαίκτη του στη Λέστερ, Τζέιμι Βάρντι και μάλιστα τα «λαγωνικά» της Μαρσέιγ τον είχαν εντοπίσει από το 2014 και μάλιστα στις 30 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου τον είχαν προτείνει στον πρόεδρο των Μασσαλών, Βινσάν Λαμπρούν, ώστε να αποκτηθεί τον Ιανουάριο του 2015.

Αντί, λοιπόν, το σκάουτινγκ τιμ να λάβει τα εύσημα για αυτή την εισήγηση αυτή, δέχθηκε μέσω e-mail δριμεία κριτική από τον ισχυρό άνδρα των Γάλλων για το γεγονός ότι τους προτάθηκε ένας Αλγερινός από τη Λέστερ. Το συγκεκριμένο e-mail έφερε στη δημοσιότητα το «France Football» και έχει μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα γράφονται σε αυτό.

«Αλήθεια πιστεύετε τώρα ότι παίκτες της Λέστερ έχουν θέση στη Μαρσέιγ στο πλάνο που έχουμε; Για να γλιτώνουμε χρόνο, αφήστε με να σας πω ότι προσπαθούμε να είμαστε επαγγελματίες και ποιοτικοί με το έμψυχο δυναμικό. Η πρόβλεψη να πάρουμε τέτοιου είδους παίκτες είναι μηδαμινή. Μην το παίρνετε στραβά, αλλά δεν ανέχομαι ανθρώπους που με θεωρούν βλάκα».

Βέβαια, ποιος έχει κρίνει λάθος στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι προφανές.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εκτός στοιχήματος Αχαρναϊκός και Παναιγιάλειος!


Εκτός στοιχήματος Αχαρναϊκός και Παναιγιάλειος

Από το επόμενο κιόλας κουπόνι στοιχηματισμού θα απουσιάζουν οι Αχαρναϊκός και Παναιγιάλειος όπως αποφάσισε σήμερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Οι αρμόδιες επιτροπές της Football League είχαν αποφασίσει ότι δεν τίθεται θέμα χειραγώγησης σε μια σειρά παιχνιδιών που είχαν γίνει πέρσι για τα πλέι-άουτ.

Τα στοιχεία αυτών εξετάσθηκαν –όπως συμβαίνει πάντα- και από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Και βάσει σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα ένα από αυτά –για τα οποία υπήρξε απόφαση- κρίθηκε ότι είναι ύποπτο προς χειραγώγηση.

Πρόκειται για το ματς ανάμεσα στον Αχαρναϊκό και τον Παναιγιάλειο με την Επιτροπή να αποφασίζει ότι από δω και στο εξής οι δύο ομάδες δεν θα μπορούν να συμμετέχουν σε κουπόνι στοιχηματισμού του ΟΠΑΠ αλλά και οποιασδήποτε άλλης στοιχηματικής εταιρείας που έχει άδεια λειτουργίας στη χώρα.

Αντίθετα στο ματς του Παναιγιαλείου με την Ερμιονίδα κρίθηκε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να θεωρηθεί χειραγωγημένο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στην οποία αναφέρονται και τα άλλα ματς (ένα εξ αυτών είναι εφετινό) για τα οποία όμως δεν υπήρξε απόφαση.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση:

5. Ακρόαση ΠΑΕ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ σε σχέση με τις έγγραφες διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος.

Η Επιτροπή θεωρεί ύποπτο χειραγώγησης τον ως άνω αγώνα και αποφασίζει την αφαίρεση των δυο ως άνω ομάδων από τον πίνακα των ΠΑΕ που μπορούν να συμπεριληφθούν στα έντυπα παιχνιδιών στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοση της ΟΠΑΠ ΑΕ και όλων των άλλων εταιρειών που νόμιμα δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με αντικείμενο τον στοιχηματισμό.

6. Ακρόαση ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΠΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ σε σχέση με τις έγγραφες διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος.

Η Επιτροπή έκρινε ότι δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ως προς τη χειραγώγηση αυτού του αγώνα.

7. Ακρόαση ΠΑΕ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ σε σχέση με τις έγγραφες διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος.

ΑΝΑΒΟΛΗ για την επόμενη συνεδρίαση στις 17.12.15

8. Ακρόαση ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ σε σχέση με τις έγγραφες διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος.

ΑΝΑΒΟΛΗ για την επόμενη συνεδρίαση στις 17.12.15

Μπήκε και ο Ουάρντα!!

Μπήκε και ο Ουάρντα
Στην διάθεση του Γιάννη Μαντζουράκη για το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό τέθηκε την Πέμπτη ο Ουάρντα, ο οποίος επέστρεψε από την άδειά του και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προκειμένου να μην ζοριστεί.

Ένα-ένα λύνονται τα προβλήματα για τον Γιάννη Μαντζουράκη ενόψει της αναμέτρησης κόντρα στον Ολυμπιακό, για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Μετά τον Καμαρά ο έμπειρος τεχνικός είδε την Πέμπτη και τον Ουάρντα να επιστρέφει από την άδειά του, αλλά να προπονείται μόνος του προκειμένου να μην επιβαρυνθεί.

Αντίθετα, εκτός παραμένουν οι τραυματίες Κόρσιενς, Μπεχεράνο, που έκαναν ατομικό, ενώ θεραπεία ακολούθησαν οι Παπάζογλου και Παπουτσογιαννόπουλος.

Η προετοιμασία της ομάδας του Αγρινίου θα συνεχιστεί την Παρασκευή με πρωινή προπόνηση (11.30).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επέστρεψε… λαβωμένος από την Ρουμανία ο Άρης!


Επέστρεψε… λαβωμένος από την Ρουμανία ο Άρης

Τις υπηρεσίες του Σλάβεν Τσούπκοβιτς θα στερηθεί ο Άρης για τις επόμενες ημέρες, καθώς επέστρεψε τραυματίας από την αναμέτρηση με την Στεάουα Βουκουρεστίου.

Με ένα πρόβλημα επέστρεψε η αποστολή του Άρη από τη Ρουμανία και την αναμέτρηση με την Στεάουα Βουκουρεστίου, όπου εκεί «σφραγίστηκε» η πρόκριση στους «32» του Eurocup. Συγκεκριμένα, λίγο πριν την ολοκλήρωση του ματς ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς τραυματίστηκε και έτσι αποσύρθηκε στον πάγκο χωρίς να μπει ξανά στο παρκέ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υποβλήθηκε, ο Σέρβος φόργουορντ έχει υποστεί μία κάκωση στο δεξί του γόνατο και έτσι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει συντηρητική αγωγή, όπου από την πορεία της θα φανεί το πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

Από ‘κει και πέρα, ο Δημήτρης Πρίφτης έδωσε ρεπό την Πέμπτη (10/12) στους παίκτες του, οι οποίοι θα επιστρέψουν στο «Nick Galis Hall» την Παρασκευή (11/12), προκειμένου να συνεχίσουν την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση με την Μπάνβιτ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οριστικά νοκ άουτ ο Στάμου!


Οριστικά νοκ άουτ ο Στάμου

Οι ενοχλήσεις στο δεξί πόδι του Στάμου δεν υποχώρησαν με αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή να γυμναστεί μόνος και να μην υπολογίζεται για το ματς με τον Πανθρακικό.

Δεν κατάφερε να επιστρέψει στις προπονήσεις του Ηρακλή ο Δημήτρης Στάμου ο οποίος είχε αποχωρήσει από εκείνη της Τετάρτης όταν και δέχτηκε ένα χτύπημα στο δεξί πόδι του.

Οι πόνοι δεν υποχώρησαν με αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής του «Γηραιού» να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα και ουσιαστικά να τεθεί οριστικά νοκ άουτ για το παιχνίδι κόντρα στον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.

Αυτή η απουσία έρχεται να προστεθεί σ’ εκείνες των Μπουλούτ, Σαραμαντά και Μπαρτολίνι.

Έχοντας αυτά τα προβλήματα στο μυαλό του ο Νίκος Παπαδόπουλος προπόνησε τους υπόλοιπους παίκτες του δίνοντας μεγαλύτερη βάση στο transition και την τακτική.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φεύγει από την Βαρέζε ο Ούκιτς!


Φεύγει από την Βαρέζε ο Ούκιτς

Παρελθόν αναμένεται αποτελέσει από την Βαρέζε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, καθώς ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού δεν έχει απαντήσει στην πρόταση ανανέωσης που του έχει κάνει η ιταλική ομάδα.

Ούτε 15 ημέρες δεν έμειναν για τον Ρόκο Λένι Ούκιτς στην Βαρέζε. Η ιταλική ομάδα είχε κάνει πρόταση ανανέωσης στον πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού, ωστόσο εκείνος δεν απάντησε και η προθεσμία έχει λήξει εδώ και δέκα ημέρες. Έτσι, πλέον στην Βαρέζε είναι αναγκασμένοι να ψάξουν για την εναλλακτική τους λύση, αφού το συμβόλαιο του πολύπειρου Κροάτη λήγει στις 23 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς είχε στο πρόσφατο ματς με την Αβελίνο ένα «θερμό επεισόδιο» με τον προπονητή, Πάολο Μορέτι, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με πρόστιμο από τη διοίκηση του συλλόγου.

«Η πρόταση που κάναμε στον Ούκιτς έχει λήξει εδώ και δέκα ημέρες. Εκείνος δεν μας έχει απαντήσει. Ο Ρόκο θα παίξει στα επόμενα τέσσερα ματς με εμάς, αλλά έχουμε ξεκινήσει ήδη να σκεφτόμαστε το μέλλον μας», ήταν τα λόγια του προέδρου της Βαρέζε, Στέφανο Κόπα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παπαδόπουλος: «Δεν πετύχαμε τίποτα με δύο νίκες»


Παπαδόπουλος: «Δεν πετύχαμε τίποτα με δύο νίκες»

Τους τόνους θέλησε να κατεβάσει ο προπονητής του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος, μετά τις νίκες επί Παναθηναϊκού και Αστέρα, τονίζοντας ότι η ομάδα δεν πέτυχε κάτι σημαντικό με δύο θετικά αποτελέσματα.

Από τα πόδια των παικτών του εξαρτάται η θετική για τον Ηρακλή έκβαση του αγώνα κόντρα στον Πανθρακικό όπως δήλωσε στο επίσημο σάιτ του «Γηραιού», ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Παπαδόπουλος.

Ο τεχνικός των «κυανολεύκων» τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν υποτιμά την ομάδα της Κομοτηνής, ενώ τόνισε ότι ο Ηρακλής δεν πέτυχε κάτι σπουδαίο μετά τις μεγάλες νίκες κόντρα σε Παναθηναϊκό και Αστέρα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κατεβάσει τους τόνους εν όψει της συνέχειας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Κόουτς, ένα «πονηρό» παιχνίδι περιμένει το Σάββατο τον Ηρακλή, ο οποίος υποδέχεται τον Πανθρακικό στο Καυτανζόγλειο. Αλήθεια, κρύβει «παγίδες» η συγκεκριμένη αναμέτρηση;

Κοιτάξτε, όλα τα παιχνίδια έχουν τις δικές τους δυσκολίες και έχουν ιδιαιτερότητες και «παγίδες». Το θέμα είναι κατά πόσο είσαι προετοιμασμένος να τις αντιμετωπίσεις και να τις ξεπεράσεις. Όντως, ο αγώνας με τον Πανθρακικό θα είναι αρκετά δύσκολος. Και το λέω αυτό, διότι βλέπουμε ότι στις 3 τελευταίες αγωνιστικές, η ομάδα της Κομοτηνής έχει σκοράρει 8 φορές, και μάλιστα απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους.

-Πόσο έτοιμη είναι η ομάδα για να συνεχίσει το νικηφόρο σερί;
Προερχόμαστε από δύο πολύ μεγάλες νίκες, επί του Παναθηναϊκού και του Αστέρα Τρίπολης, που εκτός από βαθμούς, έδωσαν ψυχολογία και ηρεμία στην ομάδα μου. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να παίξουμε και σ’ αυτό το παιχνίδι καλά και φυσικά να κερδίσουμε τους 3 βαθμούς. Θεωρώ ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη δική μας απόδοση και το πόσο συγκεντρωμένοι θα είμαστε, χωρίς να υποτιμώ καθόλου τον αντίπαλό μας.

-Πού θα κριθεί το παιχνίδι; Τι στοιχεία πρέπει να έχει ο Ηρακλής για να φτάσει σε μία ακόμη επιτυχία;

Δεν θα σταματήσω να το λέω ότι πρωταρχικό ρόλο παίζει η τακτική. Η σωστή τακτική κερδίζει τα παιχνίδια. Επίσης, πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε όλο το 90λεπτο. Όταν χάσεις τη συγκέντρωσή σου έστω και για λίγο, μπορεί να πάθεις τη ζημιά απ’ τον αντίπαλο. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και απόλυτα προσηλωμένοι στο πλάνο μας, νομίζω ότι θα είμαστε πολύ κοντά στην κατάκτηση της νίκης.

-Η ομάδα δείχνει να πηγαίνει απ’ το καλό στο καλύτερο και από νίκη σε νίκη. Σας φοβίζει αυτό; Ανησυχείτε μήπως επέλθουν σημάδια εφησυχασμού ή χαλάρωσης;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Οι παίκτες μου είναι 100% επαγγελματίες και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Τους έχω εμπιστοσύνη. Άλλωστε, καθημερινά μιλάμε όλοι μαζί και τονίζουμε ότι πρέπει να παραμένουμε προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι. Τα παιδιά το έχουν αντιληφθεί όλο αυτό. Τους λέω πως το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει διάρκεια στην καλή απόδοση και στα καλά αποτελέσματα. Δεν πιστεύω ότι με 2 μεγάλες νίκες έχουμε καταφέρει κάτι σημαντικό μέχρι στιγμής. Στόχος είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και φυσικά να φέρνουμε νίκες κι επιτυχίες.

-Τα ευχάριστα νέα ήρθαν και από την απόφαση της έφεσης, καθώς ο Ηρακλής θα παίξει τελικά με τον κόσμο του κόντρα στον Πανθρακικό. Πώς δεχθήκατε αυτή την είδηση;

Το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο άθλημα. Και γίνεται ακόμη πιο ωραίο, όταν οι αγώνες διεξάγονται σε γεμάτα γήπεδα και όχι σε άδεια. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, χάρηκα πάρα πολύ όταν άκουσα τα καλά νέα. Θα έχουμε κοντά μας τον κόσμο μας, που δίνει πάντα δύναμη και μεγάλη βοήθεια στους παίκτες και την ομάδα. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να τους δώσουμε χαρά το Σάββατο.

Νέα ατυχία με Τζεντίλε στην Αρμάνι!!


Νέα ατυχία με Τζεντίλε στην Αρμάνι!

Στον μεγάλο άτυχο της φετινής σεζόν για την Αρμάνι Μιλάνο εξελίσσεται ο Αλεσάντρο Τζεντίλε, καθώς τραυματίστηκε ξανά, πριν το ματς με την Τσεντεβίτα.

Δεν τον… θέλει φέτος τον Αλεσάντρο Τζεντίλε!

Ο φόργουορντ της Αρμάνι Μιλάνο τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς με την Τσεντεβίτα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο με τρεις εβδομάδες!

Ο διεθνής φόργουορντ υπέστη τον ίδιο μυϊκό τραυματισμό με εκείνον που είχε πάθει παραμονές της αναμέτρησης με την Αναντολού Εφές, στα τέλη Νοέμβρη, με τους ανθρώπους της ομάδας του Μιλάνου να βρίσκονται σε «αναμμένα κάρβουνα», καθώς η αναμέτρηση στην Κροατία θα κρίνει το μέλλον τους στη φετινή Ευρωλίγκα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Συνεχίζει με απουσίες ο ΠΑΣ!


Συνεχίζει με απουσίες ο ΠΑΣ

Χωρίς τους Ιωάννου, Τσάβες και Λίλα συνεχίστηκε την Πέμπτη η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για την αναμέτρηση κόντρα στον Πλατανιά.

Χωρίς απρόοπτα αλλά με τα προβλήματα απουσιών να παραμένουν συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα την Πέμπτη για την αναμέτρηση κόντρα στον Πλατανιά, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Γιάννης Πετράκης είδε τους Ιωάννου, Τσάβες και Λίλα να μένουν εκτός προγράμματος, αφού δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν κι έτσι παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή τους για το ματς κόντρα στους Κρητικούς.

Από εκεί και πέρα η υπόλοιπη ομάδα προπονήθηκε κανονικά με το βάρος να πέφτει στην τακτική και στις στημένες φάσεις.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξαφνικό πρόβλημα με Μπουρού στην Καλλονή!!


Ξαφνικό πρόβλημα με Μπουρού στην Καλλονή

Με ενοχλήσεις στον αστράγαλο αποχώρησε απ’ την προπόνηση της Καλλονής ο Δημήτρης Μπουρούς και τίθεται σε αμφιβολία η συμμετοχή του στην αποστολή για το εκτός έδρας ματς με τον Ατρόμητο.

Ξαφνικό πρόβλημα με προέκυψε στην Καλλονή, που συνεχίζει την προετοιμασία της για το εκτός έδρας ματς με τον Ατρόμητο.

Ο Δημήτρης Μπουρούς αποχώρησε νωρίτερα απ’ την προπόνηση νιώθοντας ενοχλήσεις στον αστράγαλο, με αποτέλεσμα, κατά πάσα πιθανότητα, να μην είναι στη διάθεση του Θαλή Θεοδωρίδη για το ερχόμενο ματς.

Εκτός δράσης έμεινε και ο Στρατής Βαλιός, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί στον τετρακέφαλο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Όλοι μαζί για το ΑΕΚ-Νεπτούνας»


«Όλοι μαζί για το ΑΕΚ-Νεπτούνας»

Κάλεσμα στον κόσμο της ΑΕΚ να δώσει το «παρών» στην καθοριστική αναμέτρηση κόντρα στην Νεπτούνας κάνει η ΑΕΚ, δίνοντας λεπτομέρειες για τη διάθεση των εισιτηρίων.

Με μότο: «η δύναμη της ΑΕΚ. Εσύ», η ΚΑΕ ζητά τη στήριξη του κόσμου στο πλευρό της ομάδας την ερχόμενη Τετάρτη (16/12, 19:00) στο ματς με την Νεπτούνας στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της πρώτης φάσης του Eurocup, καθώς η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τους «κιτρινόμαυρους» κόντρα στη λιθουανική ομάδα.

Η ανακοίνωση

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για το ΑΕΚ – Νεπτούνας

H «Βασίλισσα» δίνει την Τετάρτη (16/12/15, 19:00) τον «υπέρ πάντων» αγώνα με αντίπαλο τη Νεπτούνας για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup.

H «Βασίλισσα» θέλει τον κόσμο της στο πλευρό της για να πανηγυρίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο Κλειστό του ΟΑΚΑ την πολυπόθητη νίκη, βεβαίως με συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Τα εισιτήρια του αγώνα πωλούνται εδώ και καιρό μέσω του aekbc.gr και της viva.gr.

Ενημερώνουμε, ότι συνεχίζεται ο διαγωνισμός για τον τυχερό, που θα κερδίσει την διπλή πρόσκληση-δώρο για τη "baseline court seat", την οποία μπορεί να παραλάβει την Τρίτη (15/12/15) από τα Γραφεία της ΑΕΚ στο Κλειστό του ΟΑΚΑ, από 10:00 έως 18:00.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΙΣΑΙ. ΕΣΥ!

Τιμές εισιτηρίων: 5, 10, 20, 50 ευρώ

Κάντε εγγραφή στην επίσημη σελίδα http://www.aekbc.gr και τα social media της ΑΕΚ και κάντε την ομάδα μας "Βασίλισσα" και στο διαδίκτυο.

https://www.viva.gr/tickets/sports/kae-aek-eisitiria-agonon-15-16/


**Η ΑΕΚ ενημερώνει ότι για την έκδοση εισιτηρίων απαιτούνται: Ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, Επικυρωμένο έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, δίπλωμα ή διαβατήριο)**

ΤΡΟΠΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Η πώληση των εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί με τους παρακάτω τρόπους:

*Από τα Γραφεία της ΑΕΚ στο Κλειστό γήπεδο Καλαθοσφαίρισης του ΟΑΚΑ, 11:00 - 17:30 (είσοδος VIP, αίθουσα Τύπου, γραφείο OPERATION)
*Online από αυτή τη σελίδα.

*Από τα Γραφεία Viva (Καποδιστρίου 2 & Λεωφόρος Κηφισίας, Μαρούσι, 2ος όροφος, Ωράριο Λειτουργίας: 8π.μ. - 11μ.μ.)
*VivaMall (ώρες λειτουργίας καταστημάτων)
*Συνεργαζόμενα σημεία Viva (Public, Παπασωτηρίου, SevenSpot, Ιανός, Reload, ΕΚΟ, Shell, BP, MediaMarkt, Mymarket, Metro).
*Τηλεφωνικά στο 11876 (Χρέωση από σταθερό: 0,96? / λεπτό και από κινητό: 1,09? / λεπτό) επί 24 ώρες το 24ωρο.
*Επιπλέον, εισιτήρια θα πωλούνται και από το Ο.Α.Κ.Α. την ημέρα του αγώνα, 3 ώρες πριν από την έναρξη, από τα Εκδοτήρια του "ΗΣΑΠ Σταθμός Ειρήνη", Μπάσκετ Parking P1 & Μπάσκετ Parking P5 - Πλησίον ΟΑΚΑ Μπάσκετ.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

*Σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο, οι φίλοι της ομάδας που θέλουν να προμηθευτούν εισιτήριο αγώνα θα πρέπει να φέρουν πιστοποιημένο έγγραφο ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης).

*Η ΑΕΚ ενημερώνει ότι δεν παρέχεται δυνατότητα ακύρωσης/μεταβολής των αγορασμένων εισιτηρίων.

*Θα ισχύουν κανονικά όλες οι εκδοθείσες Κάρτες Διαρκείας (και τα προσωρινά τυπωμένα ηλεκτρονικά εισιτήρια).

*Τα εισιτήρια είναι αυστηρά προσωπικά και ονομαστικά και δεν μεταβιβάζονται, ενώ κάθε φίλαθλος μπορεί να έχει στην κατοχή του μόνο ένα.

*Τα εισιτήρια αφορούν αποκλειστικά στις θέσεις που αναγράφονται πάνω σε αυτά.

Ανάμεσα στις καλύτερες η γκολάρα του Εσιέν!! (video)


Ανάμεσα στις καλύτερες η γκολάρα του Εσιέν (video)

Ψηφοφορία μέσω της οποίας καλεί τον κόσμο να διαλέξει το καλύτερο γκολ ανάμεσα σ' αυτό του Εσιέν (όταν ήταν στην Τσέλσι) κόντρα στην Άρσεναλ και σε εκείνο του Λε Τισιέ κάνει η Premier League.

Σαν σήμερα πριν εννέα χρόνια ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού, Μικαέλ Εσιέν, σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ στο ντέρμπι της Τσέλσι με την Άρσεναλ, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 84’ και ενώ ο Φλαμινί άνοιξε το σκορ στο 78ο λεπτό.

Η Premier League το ξεχώρισε ως ένα από τα δύο καλύτερα που έχουν σημειωθεί στις 10 Δεκεμβρίου από τη σύστασή της και μετά (δημιουργήθηκε το 1992) και κάνει σχετική ψηφοφορία. Το άλλο υποψήφιο είναι του Ματ Λε Τισιέ, το 1994, με τη φανέλα της Σαουθάμπτον στο εκτός έδρας ματς κόντρα στην Μπλάκμπερν, στο οποίο οι γηπεδούχοι επικράτησαν 3-2.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Αντσελότι ντράμερ, η Καρμπονέρο κιθαρίστας!! (video)


Ο Αντσελότι ντράμερ, η Καρμπονέρο κιθαρίστας (video)

Ο Κάρλο Αντσελότι έγινε ροκάς ντράμερ με δερμάτινο και η πανέμορφη Σάρα Καρμπονέρο έπιασε την κιθάρα. Όλα για τις ανάγκες φιλανθρωπικής οργάνωσης.













*Πηγή: sport-fm.gr*

Το Europa League δεν ενδιαφέρει μόνο… Ολυμπιακό!!


Το Europa League δεν ενδιαφέρει μόνο… Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός δεν (πρέπει να) είναι ο μόνος που θα ασχοληθεί σοβαρά με την εξέλιξη του Europa League φέτος. Άμεσο ενδιαφέρον έχουν και άλλες ελληνικές ομάδες για να αποφύγουν... καλοκαιρινά ζόρια.

Άμεση συνάρτηση με το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχει η ομάδα που θα κατακτήσει το φετινό Europa League. Συγκεκριμένα, η ομάδα που θα πάρει το λεγόμενο «καλό» εισιτήριο για τη διοργάνωση, είτε κατακτώντας το Κύπελλο είτε (εφόσον ο πρωταθλητής κάνει νταμπλ) πάρει τη δεύτερη θέση στα play offs του πρωταθλήματος, θα ενδιαφέρεται πολύ για το ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Για ποιον λόγο; Γιατί η ομάδα που θα σηκώσει το Europa League θα κρίνει αν ο Κυπελλούχος ή σε περίπτωση νταμπλ ο δεύτερος των play offs θα μπει απευθείας στους ομίλους του Europa League ή θα χρειαστεί να δώσει μες στο κατακαλόκαιρο δύο προκριματικούς γύρους για να τα καταφέρει.

Εφόσον ο φετινός νικητής του Europa League έχει εξασφαλίσει μέσα από το εγχώριο πρωτάθλημά του συμμετοχή στο Champions League ή απευθείας στους ομίλους του Europa League, τότε ο Κυπελλούχος Ελλάδας ή σε περίπτωση νταμπλ ο δεύτερος των play offs θα μπει απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Το περσινό παράδειγμα είναι κατατοπιστικό: η Σεβίλλη κατέκτησε το Europa League και έχοντας τερματίσει πέμπτη στο ισπανικό πρωτάθλημα, σε θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Europa League δηλαδή, «μετακόμισε» στο Champions League και η θέση που… άδειασε από εκείνη καταλήφθηκε από τη Σιόν, εκπρόσωπο της 13ης χώρας στην κατάταξη της UEFA, Ελβετία.

Απευθείας θέση στους ομίλους του Europa League για τη σεζόν 2016/17 προβλέπεται να έχουν ο Κυπελλούχος Ισπανίας, ο 5ος της Ισπανίας, ο Κυπελλούχος Αγγλίας, ο 5ος της Αγγλίας, ο Κυπελλούχος Γερμανίας, ο 5ος της Γερμανίας, ο Κυπελλούχος της Ιταλίας, ο 4ος της Ιταλίας και οι Κυπελλούχοι Πορτογαλίας, Γαλλίας, Ρωσίας, Ουκρανίας, Ολλανδίας, Βελγίου, Ελβετίας και Τουρκίας. Μια από αυτές τις ομάδες, λοιπόν, επιθυμεί η Ελλάδα να σηκώσει το φετινό Europa League.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καλμαζίδης: «Δεν είμαι μάγος…»


Καλμαζίδης: «Δεν είμαι μάγος…»

Υπόσχεση ότι θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό ώστε να πάει ο ΠΑΟΚ όσο πιο ψηλά γίνεται, έδωσε ο Γιάννης Καλμαζίδης, αλλά τόνισε ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την επιστροφή του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ έκανε ο Γιάννης Καλμαζίδης, ο οποίος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Τους στόχους θα τους θέσουν αυτοί που έφτιαξαν την ομάδα», ανέφερε ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» και πρόσθεσε: «ότι δεν είμαι μάγος». Ωστόσο, τόνισε ότι θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό ώστε να κατακτηθεί το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά μίλησε για:

-την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ: «Δεν πρέπει να στεκόμαστε ούτε στην περσινή επιτυχία ούτε στις αιτίες του χωρισμού. Οφείλουμε να κοιτάξουμε το σήμερα και να δούμε πως θα πορευτούμε από εδώ και στο εξής. Η ομάδα προέρχεται από δύο ήττες αλλά αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό. Πρέπει να δούμε πως θα λειτουργήσουμε από εδώ και πέρα. Χρειάζομαι λίγο χρόνο για να ζήσω από μέσα αυτή την ομάδα και τι μπορεί να κάνει. Σίγουρα είναι πολύ σημαντική η απουσία του Γιάννη Παντακίδη αλλά και αυτή του Χιμένες που θα χάσει δύο ή τρια ματς».

-τους στόχους της ομάδας του: «Τους στόχους θα τους θέσουν αυτοί που έφτιαξαν την ομάδα. Παρόλα αυτά μετά και την περσινή πορεία δεν μπορείς να μη βλέπεις πολύ ψηλά και θα εξετάσουμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε και φέτος. Ελπίζω να μην έχουμε άλλους τραυματισμούς. Δεν είμαι μάγος και ούτε επειδή ήρθα εγώ θα πρέπει να θεωρούν όλοι το πρωτάθλημα δεδομένο. Θα δώσω όμως τον καλύτερο μου εαυτό για να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

-τον αγώνα με την Ορεστιάδα ο τεχνικός τόνισε: «Περισσότερο έχουμε να δούμε τη δική μας ομάδα. Χρειάζομαι λόγο χρόνο για να ζήσω αυτή την ομάδα και να βρούμε την ταυτότητα μας.Από εκεί και πέρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την απουσία του Χιμένες που είναι τιμωρημένος και σίγουρα αυτό είναι ένα πλήγμα. Με την Ορεστιάδα θεωρητικά δεν έχουμε την ίδια δυναμική αλλά το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει μια μεγάλη ανάκαμψη. Για εμάς προέχει να δούμε το δικό μας παιχνίδι και να μπούμε μέσα με αυτοπεποίθηση.

Μπαρόχα: «Δεν εφησυχάζουμε»


Μπαρόχα: «Δεν εφησυχάζουμε»

Οι τρεις σερί νίκες και οι ελπιδοφόρες εμφανίσεις δεν πρέπει να προκαλούν εφησυχασμό στην ΑΕΚ, όπως δήλωσε ο Αλάιν Μπαρόχα τονίζοντας τις δυσκολίες του αγώνα με τον Πανιώνιο.

Οι καλές εμφανίσεις της ΑΕΚ πρέπει να γίνουν… καλύτερες σύμφωνα με τον Αλάιν Μπαρόχα. Ο τερματοφύλακας από τη Βενεζουέλα μιλώντας στη Nova ξεκαθάρισε πως ο εφησυχασμός είναι μεγάλος εχθρός για την ομάδα του και στάθηκε στις δυσκολίες του αγώνα του Σαββάτου με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

«Οι συνεχόμενες νίκες μας δίνουν καλύτερη ψυχολογία. Βρισκόμαστε ήδη στη 2η θέση, αλλά δεν πρέπει να είμαστε ήρεμοι. Πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό γιατί έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολα παιχνίδια», ανέφερε και για το ματς της 14ης αγωνιστικής τόνισε: «Πρέπει συνολικά να μας ανησυχούν ως ομάδα οι εμφανίσεις του Πανιωνίου, αφού πρόκειται για μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα. Βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία και γι' αυτό πρέπει να πάμε συγκεντρωμένοι στην έδρα τους και να φύγουμε από εκεί με τους τρεις βαθμούς της νίκης».

Όσο για τα συγχαρητήρια που δέχτηκε από τον Γκουστάβο Πογέτ για τις αποκρούσεις του στον αγώνα με την Καλλονή, τόνισε: «Όταν βλέπεις κατά τη διάρκεια του αγώνα να σε συγχαίρει με αυτό τον τρόπο ο προπονητής, η ικανοποίηση για έναν παίκτη είναι ακόμα μεγαλύτερη. Γι' αυτό και προσπάθησα στη συνέχεια να παραμείνω το ίδιο συγκεντρωμένος μέχρι το τέλος. Ανεξαρτήτως του σκορ, είτε είναι 2-0, είτε 3-0, η θέση του τερματοφύλακα είναι σημαντική και απαιτεί συγκέντρωση. Όχι μόνο εγώ, αλλά κάθε τερματοφύλακας πρέπει να οργανώνει την ομάδα αμυντικά, έτσι ώστε να διατηρείται το μηδέν παθητικό. Γι' αυτό και είμαι χαρούμενος που πήρα τα εύσημα από τον προπονητή μου στο προηγούμενο ματς. Όταν το σκορ ήταν 2-0 και 3-0 προσπάθησα κι εγώ με τις αποκρούσεις μου να διατηρήσω ανέπαφη την εστία μας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σίγουρα υπάρχουν παιχνίδια που απαιτείται μεγάλη συμμετοχή από τον τερματοφύλακα κι άλλα που απαιτούν λιγότερη. Το προηγούμενο ματς ήταν ένα απ' αυτά που χρειάστηκε και τη δική μου συμβολή, γι' αυτό και είμαι χαρούμενος που δε δεχτήκαμε γκολ».

«Πέσιμο» σε Κοντονή λόγω Μαρινάκη!


«Πέσιμο» σε Κοντονή λόγω Μαρινάκη

Τα βέλη μελών του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε ο Σταύρος Κοντονής για την επικοινωνία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αιχμές για τη στάση του υφυπουργού από Κωνσταντινέα και Αυλωνίτου.

Άνω-κάτω έγινε η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ Αθλητισμού) του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία μετέχουν το τμήμα αθλητισμού, η κοινοβουλευτική ομάδα και η ηγεσία του Υπουργείου. Ο Σταύρος Κοντονής βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών μελών της Επιτροπής για το γεγονός ότι απάντησε σε τηλεφώνημα του Βαγγέλη Μαρινάκη στη διάρκεια των όσων έγιναν και οδήγησαν στη ματαίων του ντέρμπι των «αιωνίων».

Ο βουλευτής Μεσσηνίας και πρώην διαιτητής, Πέτρος Κωνσταντινέας, εγκάλεσε τον υφυπουργό Αθλητισμού λέγοντάς του πως δεν μπορεί να μιλά «με τον κάθε κύριο Μαρινάκη», από τη στιγμή που υπάρχουν σε βάρος του περιοριστικοί όροι, ενώ ζήτησε εξηγήσεις για το λόγο που απάντησε στην κλήση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο κ. Κοντονής απάντησε πως βάσει της θέσης του υποχρεούται να μιλάει με όλους για να του απαντήσει ο πρώην διαιτητής: «Δηλαδή αν ο Κουφοντίνας έπαιρνε τηλέφωνο τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο Παρασκευόπουλος θα ήταν υποχρεωμένος να το σηκώσει;».

Ο κ. Κωνσταντινέας υπενθύμισε στον υφυπουργό πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει δηλώσεις περί «πάταξης της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο» και αναρωτήθηκε: «Το να μιλάμε με υπόδικους είναι πάταξη της διαφθοράς;», ενώ κατηγόρησε τον κ. Κοντονή και για παρεμβάσεις στο έργο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Επίθεση κατά του Σταύρου Κοντονή εξαπέλυσε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, κυρίως για το θέμα του γηπέδου του Γαλατσίου. Ο υφυπουργός φέρεται να χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι και να αποχώρησε εκνευρισμένος από τη συνεδρίαση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Από το… 8-0 της Ρεάλ, στην εθνική Δανίας!!


Από το… 8-0 της Ρεάλ, στην εθνική Δανίας

Ο Άγκε Χαρέιντε είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Δανίας αντικαθιστώντας τον Μόρτεν Όλσεν.

Η εποχή Μόρτεν Όλσεν στην εθνική Δανίας ολοκληρώθηκε με τον αποκλεισμό στα μπαράζ από τη Σουηδία. Διάδοχός του είναι ο Άγκε Χαρέιντε, που ήταν στον πάγκο της Μάλμε η οποία το βράδυ της Τρίτης διασύρθηκε με 8-0 από τη Ρεάλ.

Ο Χαρέιντε αποχώρησε από τους πρωταθλητές Σουηδίας την περασμένη διετία για να αναλάβει την εθνική Δανίας υπογράφοντας διετές συμβόλαιο με αποστολή να την οδηγήσει στα τελικά του Μουντιάλ του 2018.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Περιμένοντας έναν Τσάκα!!


Περιμένοντας έναν Τσάκα

Αν ξινίζεις τη μούρη σου βλέποντας τον φετινό Παναθηναϊκό, σκέψου την ΑΕΚ και δες το λίγο αλλιώς. Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας.

Για όσους πετούν στα σύννεφα και περιμένουν βροχή από εκατομμύρια πάνω από το «Απόστολος Νικολαϊδης» ας ηχήσει ως ξυπνητήρι η πληροφορία ότι ουδείς σωτήρας έχει εμφανιστεί με πρόθεση να συνδράμει στην ΑΜΚ της ΠΑΕ που είναι σε εξέλιξη. Διότι ξυπνητήρι χρειάζεται όποιος κοιμάται και ονειρεύεται…

Είναι άλλο πράγμα να φαντάζεσαι και άλλο να διαπιστώνεις την πραγματικότητα. Μπορεί να φαντάζονται πολλοί τους νέους Σισέ και τους νέους Ζιλμπέρτο να προσγειώνονται στο «Ελ. Βενιζέλος», μπορεί να στραβώνουν με τον Στραματσόνι επειδή τους κάνει πιο πολύ ο Βαλβέρδε (!) αλλά αν δεν ξεκινήσουν νέα καριέρα στο Football Manager αφού πρώτα πειράξουν την editor τέτοιους παίκτες δεν πρόκειται να ξαναδούν. Μάλλον, να το πω καλύτερα: τόσο μεγάλα έξοδα δεν μπορεί να γίνουν. Και αυτό διότι όσο και να ανοίγει την πόρτα ο Αλαφούζος δεν την περνά κανείς. Δύο – τρεις βασικοί συμπαραστάτες στέκουν εκεί και κρατάνε τον Παναθηναϊκό με τη βοήθεια του πορτοφολιού του προέδρου της ΠΑΕ.

Μακάρι να διαψευστώ και μέχρι ο τέλος του Δεκέμβρη να ανοίξει κάποιο από τα φουσκωμένα πορτοφόλια που συνδέονται συναισθηματικά με τον Παναθηναϊκό. Και να κατασκευαστούν τα απαραίτητα «υποστυλώματα» για να μην καταρρεύσει τελικά ό,τι άρχισε να οικοδομείται τρία χρόνια τώρα.

Ναι, ξέρω… Πολλοί από εσάς ξινίζετε τη μούρη και σκέφτεστε ότι ο Παναθηναϊκός της τελευταίας τριετίας δεν είναι κανονικός Παναθηναϊκός. Είναι ένας Παναθηναϊκός φτηνός, με παίκτες από το χαμηλότερο ράφι στην πλειοψηφία τους, με χτυπητές αδυναμίες και ελλείψεις στο ρόστερ του.

Καμία διαφωνία. Δεν είναι το ρόστερ του Παναθηναϊκού αντάξιο εκείνων που στο παρελθόν δόξασαν τον σύλλογο στο Κύπελλο Πρωταθλητριών και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν μπορεί καν να συγκριθεί με εκείνο του βασικού εγχώριου αντιπάλου. Είναι όμως μια ομάδα που προσπαθεί δειλά – δειλά να κάνει βήματα προόδου. Είναι τουλάχιστον άδικο να συγκρίνεις την ομάδα που ξεκινούσε με Γιαννιτσάνη και Μουζακίτη βασικούς στην προετοιμασία το καλοκαίρι του 2013 με τη σημερινή και να μη διαπιστώνεις πρόοδο. Και αν δεν σου αρκεί η πρόοδος που έχει ήδη συντελεστεί δίκιο έχεις. Παραμένει χαμηλό το ταβάνι αλλά…

Θα κάνει πολύ καλό σε πολύ κόσμο να το δουν και λίγο ανάποδα. Αντί, δηλαδή, να περιμένουν βροχή εκατομμυρίων, σωτήρες και τον Ροναλντίνιο να κοιτούν λίγο προς την ΑΕΚ μεριά. Όχι τη σημερινή αλλά εκείνη που λέκιασε την ιστορία της υποβιβαζόμενη στη Γ’ Εθνική. Να το πούμε κι αλλιώς: είναι λογικό αν ονειρεύεσαι «Σισέδες» και βλέπεις τον Καλτσά να στραβώνεις και να γράφεις πύρινα άρθρα και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την «κατάντια του Παναθηναϊκού» στην πρώτη στραβή ή κάθε φορά που συνειδητοποιείς ότι η αγαπημένη σου ομάδα δεν μπορεί να χτυπήσει το εγχώριο πρωτάθλημα. Όπως επίσης είναι λογικό αν έχεις στο νου σου το κάζο που υπέστη η ΑΕΚ και όχι μόνο να νιώθεις μια σιγουριά ότι ο φτηνός αυτός Παναθηναϊκός δεν θα αναγκαστεί τουλάχιστον να κάνει περιοδεία σε εξωτικές περιοχές της Αττικής για να παίξει με την Τριγλία, τον Αστέρα Βάρης, την Κηφισιά κτλ…

Είναι, δηλαδή, πώς θες να βλέπεις τα πράγματα. Και πόσο στα σοβαρά θες να παίρνεις όλα αυτά τα σενάρια για τον ερχομό σωτήρων. Αλήθεια, μήπως, πανηγύριζες όταν ο Τσάκας σου έταζε τον Ροναλντίνιο;
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νικοπολίδης: «Παρασύρθηκε ο Ολυμπιακός»


Νικοπολίδης: «Παρασύρθηκε ο Ολυμπιακός»

Την άποψη ότι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού παρασύρθηκαν από την γενικότερη ατμόσφαιρα του Καραϊσκάκη εξέφρασε ο Αντώνης Νικοπολίδης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Τα αίτια της χθεσινοβραδινής ήττας του Ολυμπιακού από την Άρσεναλ μέσα στο Καραϊσκάκη προσπάθησε να εξηγήσει ο Αντώνης Νικοπολίδης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Οι παίκτες του Ολυμπιακού παρασύρθηκαν από την εξέδρα, τη δυναμική και μπήκαν επί 25 λεπτά με απίστευτο πρέσινγκ. Κατανάλωσαν πολλές δυνάμεις», δήλωσε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και πρόσθεσε:

«Το Καραϊσκάκη αν δεν έχεις την εμπειρία και την αυτοσυγκράτηση σου δίνει επιπλέον ώθηση και αυτό μερικές φορές μπορεί να μην είναι καλό».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νυν προπονητής της Εθνικής Ελπίδων στην εκπομπή του Σωτήρη Κωσταβάρα

Για το αν έχει ευθύνη ο Ρομπέρτο στην κεφαλιά του Ζιρού κατάφερε να σκοράρει: «Δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό το γεγονός. Πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι αποκλείστηκε η ομάδα. Αν φταίει ή δεν φταίει ο Ρομπέρτο έχει μικρότερη σημασία. Είναι άδικο να κρίνουμε τον Ρομπέρτο που έχει δώσει νίκες και βαθμούς στον Ολυμπιακό όλα αυτά τα χρόνια».

Για τη χθεσινοβραδινή ήττα του Ολυμπιακού: «Ήταν μία παγίδα του μυαλού, αφού ήξεραν ότι έχουν πολλά αποτελέσματα που δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς. Μπαίνεις σε ένα παιχνίδι να κερδίσεις και να μην χάσεις. Οι παίκτες του Ολυμπιακού παρασύρθηκαν από την εξέδρα, τη δυναμική και μπήκαν επί 25 λεπτά με απίστευτο πρέσινγκ. Κατανάλωσαν πολλές δυνάμεις. Υπήρχαν λάθος πάσες, που αυτές γίνονται όταν υπάρχει μεγάλη ένταση και κούραση. Εκεί υπάρχει ένα point που ο Ολυμπιακός έχασε από τη συγκέντρωσή του, αφού η Άρσεναλ έβρισκε περισσότερους κενούς χώρους και μπόρεσε να σκοράρει. Ήταν πολύ διαβασμένη και δεν άφησε κενούς χώρους στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είχε κάποιες προϋποθέσεις για ευκαιρίες για να μπορέσει να σκοράρει, όπως εκείνη του Ιντέγε, όμως σε κάθε περίπτωση το παιχνίδι το έλεγχε η Άρσεναλ».

Για το αν το κατάμεστο Καραϊσκάκη επηρέασε τους παίκτες του Σίλβα: «Το Καραϊσκάκη αν δεν έχεις την εμπειρία και την αυτοσυγκράτηση σου δίνει επιπλέον ώθηση και αυτό μερικές φορές μπορεί να μην είναι καλό. Αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός επί 25 λεπτά ήταν δύσκολο να διαρκέσει σε όλο το ματς, έπρεπε να κρατήσει το ρυθμό του και να μην παίζει στους ρυθμούς που μπορεί να αντέξει η Άρσεναλ».

Για την απουσία του Καμπιάσο: «Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού είναι αυτή. Ό,τι καλύτερο είχε ο προπονητής, το έβαλε. Και στο θέμα της ενδεκάδας και στο τακτικό κομμάτι λειτούργησε. Όμως παρασύρθηκε ο Ολυμπιακός. Έπρεπε οι ποδοσφαιριστές να το διαχειριστούν καλύτερα, εκεί είναι η προσωπικότητα ενός παίκτης και να διαβάσει σωστά το ματς. Ο Καμπιάσο είναι ένας παίκτης που μπορεί να διαβάσει τη φάση και την κατάσταση που μπορεί να διαμορφωθεί μέσα στο γήπεδο. Αυτά είναι θέματα εμπειρίας, που έχει ο Καμπιάσο, αλλά ο Ολυμπιακός έχει μία νέα ομάδα που έχει ορμή και πρέπει να την κρατήσει για να πάει στο επόμενο επίπεδο».

Για το τι μπορεί να κάνει στο Europa League: «Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο το έχουμε πολύ ψηλά. Βασικά είναι η κλήρωση. Ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί αν αποφύγει τα μεγαθήρια του Champions League και αποφύγει και κάποιες καλές ομάδες. Θα πρέπει να δούμε το πρώτο παιχνίδι και μακάρι να είναι ευνοϊκή η κλήρωση για εκείνον και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού προσπαθεί μέσω του Ολυμπιακού να ανέβει. Μακάρι σήμερα ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας να πάρουν βαθμούς σήμερα για τη χώρα μας. Υπάρχουν πολλές και καλές ομάδες που έχουν ως στόχο να διακριθούν στο Europa League».

Μπήκε και ο Χασομέρης!


Μπήκε και ο Χασομέρης

Οι επιστροφές συνεχίζονται για τον Πανθρακικό ενόψει του ματς με τον Ηρακλή, αφού στην τελευταία προπόνηση συμμετείχε και ο Δημήτρης Χασομέρης.

Συνεχίζονται τα ευχάριστα νέα για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στην προετοιμασία του Πανθρακικού για το ματς με τον Ηρακλή.

Ο τεχνικός των Θρακιωτών είδε με ικανοποίηση τον Δημήτρη Χασομέρη να βγάζει το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου για το ερχόμενο ματς.

Εκτός παρέμεινε ο τραυματίας Χρήστος Τζάνης, ενώ το ατομικό του συνέχισε ο Βάλτερ Μπαλούφο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πόποβιτς: «Δεν είναι μπάσκετ τα τρίποντα!»


Πόποβιτς: «Δεν είναι μπάσκετ τα τρίποντα!»

Αναγκαίο κακό στο σύγχρονο μπάσκετ θεωρεί τα τρίποντα ο προπονητής των Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς, που αποδίδει την επιτυχία των Γουόριορς στην έφεσή τους στα μακρινά σουτ.

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς δεν διστάζει να πει τη γνώμη του, έστω κι αν πολλές φορές ξενίζει. Ο προπονητής-θρύλος των Σπερς θεωρεί πως τα πολλά τρίποντα κάνουν κακό στο μπάσκετ κι έχουν αλλοιώσει τη φύση του, ωστόσο είναι αναγκαία για την επιτυχία μιας σύγχρονης ομάδας. Απέδωσε, δε, εκεί τις επιτυχίες των Γουόριορς και παραδέχτηκε πως ακόμη δεν έχει βρεθεί ο τρόπος να τους σταματήσει κάποιος.

«Δεν πιστεύω πως αυτό το πράγμα είναι μπάσκετ. Είναι κάτι σαν τσίρκο. Γιατί τότε να μην έχουμε πεντάποντο ή επτάποντο; Πού σταματά αυτό; Όμως έτσι σκέφτομαι εγώ, που είμαι της παλιάς σχολής. Σε όλα μας τα πρωταθλήματα το τρίποντο έπαιξε μεγάλο ρόλο, γιατί είναι σημαντικό και πρέπει να μπορείς να το χρησιμοποιείς σαν όπλο. Καμία ομάδα δεν το κάνει καλύτερα από τους Γουόριορς και βλέπουμε πού έχουν φτάσει. Καμία ομάδα δεν έχει βρει τρόπο να το σταματήσει», τόνισε ο πεντάκις πρωταθλητής του ΝΒΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το Σάββατο η απόφαση για το Ευρωμπάσκετ του 2017!


Το Σάββατο η απόφαση για το Ευρωμπάσκετ του 2017

Το μεσημέρι του Σαββάτου θα ανακοινωθεί πού θα διεξαχθεί το Ευρωμπάσκετ του 2017. Φινλανδία, Ισραήλ, Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία οι υποψήφιες χώρες.

Το Σάββατο στις 13:15 αναμένεται στο Μόναχο η ανακοίνωση της FIBA Europe για το πού θα διεξαχθεί το Ευρωμπάσκετ του 2017. Φινλανδία, Ισραήλ, Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία οι υποψήφιες χώρες, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει συνδιοργάνωση. Άλλωστε οι υποψηφιότητες αφορούσαν τρεις δυνατότητες: να φιλοξενήσει μια χώρα έναν όμιλο, έναν όμιλο και την φάση των νοκ άουτ ή ολόκληρο το τουρνουά.

Στις 11:00 θα αρχίσει η σύντομη παρουσίαση των υποψηφιοτήτων και μετά την ψηφοφορία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής της FIBA Europe θα γίνει γνωστό πού θα διεξαχθεί το Ευρωμπάσκετ του 2017. Εκτιμάται πως φαβορί είναι η Φινλανδία και η Τουρκία, αλλά καμία πρόβλεψη δεν είναι ασφαλής.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντιέγκο Κόστα: «Έκανα λάθος. Όλα καλά τώρα με Μουρίνιο»


Ντιέγκο Κόστα: «Έκανα λάθος. Όλα καλά τώρα με Μουρίνιο»

Παραδέχτηκε πως έσφαλε όταν πέταξε το φανελάκι προπόνησης προς τον Ζοσέ Μουρίνιο σε παλαιότερα αγώνα της Τσέλσι ο Ντιέγκο Κόστα και τόνισε πως έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις του με τον προπονητή.

Ο Ντιέγκο Κόστα δεν είναι από τους πιο εύκολους χαρακτήρες και το έδειξε στον πρόσφατο αγώνα της Τσέλσι με την Τότεναμ, όταν πέταξε εκνευρισμένος το φανελάκι προθέρμανσης προς τον Ζοσέ Μουρίνιο βλέποντας πως εκείνος δεν θα τον χρησιμοποιούσε ούτε ως αλλαγή. Έστω και με καθυστέρηση, ο γεννημένος στη Βραζιλία φορ παραδέχτηκε πως έσφαλε.

«Αυτό που έγινε ανήκει στο παρελθόν. Έκανα ένα λάθος, αλλά η σχέση μου με τον Μουρίνιο είναι εξαιρετική, τα πάμε πολύ καλά. Κάποια πράγματα πρέπει να τα ελέγχεις καλύτερα και στο συγκεκριμένο περιστατικό ενήργησα αυθόρμητα. Θα πρέπει να βελτιωθώ σε αυτό. Η εκκίνηση της σεζόν δεν ήταν καλή για μένα, όχι όσον αφορά στην απόδοσή μου ή στα γκολ», τόνισε ο Ντιέγκο Κόστα.

«Η αλήθεια είναι πως η Τσέλσι δεν είναι σε καλό φεγγάρι, ειδικά μετά την τελευταία μας ήττα στο πρωτάθλημα. Ήταν σημαντικό για μας να νικήσουμε την Πόρτο, να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας και να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας», ανέφερε για τη χθεσινή νίκη με 2-0 επί της Πόρτο.

Όσο για τις πιθανότητες που έχει να παίξει με την Ισπανία στο Euro 2016; «Ξέρω πως θα πρέπει να βελτιωθώ για να πάω στο Euro 2016 με την Ισπανία. Πρέπει να δουλέψω σκληρά και να δώσω μάχη, αλλά ξέρω πως έχω χρόνο για να γίνω καλύτερος κι ελπίζω να τα καταφέρω».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έκανε απλώς το αυτονόητο!!


Έκανε απλώς το αυτονόητο

O Χρήστος Σούτος γράφει στο sport-fm.gr για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Άρσεναλ.
Τέλος και για φέτος η πρώτη φάση του Champions League. Μετά το πέρας των ομίλων η γεύση που αφήνει στον εκπρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι μάλλον γλυκόπικρη. Από τη μια η πορεία των ερυθρολεύκων μέχρι το τελευταίο ματς. Με νίκες επί των αδύναμων Κροατών εντός και εκτός έδρας, νίκη στο Λονδίνο επί της μεγάλης Άρσεναλ και οι φυσιολογικές ήττες μέσα- έξω από την υπερταχεία του Μονάχου το πρόσημο είναι κάτι παραπάνω από θετικό.

Από την άλλη φθάνουμε στο χθεσινό παιχνίδι στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης όπου ο Ολυμπιακός πάει για τέσσερα αποτελέσματα!

Νίκη, ισοπαλία με οποιοδήποτε σκορ, ακόμα και ήττα με 0-1 ή 1-2. Οι προϋποθέσεις που είχε μπροστά του κάτι παραπάνω από ιδανικές. Αν ένα σενάριο του δινόταν η ευκαιρία να διαλέξει ίσως να ήταν αυτό. Τι πέτυχε; Να χάσει με 3-0 χωρίς ουσιαστικά να κάνει ευκαιρία, ένα μόνο σουτ που χρειάστηκε να επέμβει ο Τσεχ, και να αποκλειστεί από την συνέχεια της διοργάνωσης. Πρόσημο σαφέστατα αρνητικό. Τι μένει στη ζυγαριά; Η μέχρι τώρα πορεία ή ο οδυνηρός αποκλεισμός και η κακή παρουσία της μιας βραδιάς;

Εξαρτάται πως βλέπεις το ποτήρι. Κατά τη γνώμη μου η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Στα δικά μου μάτια ο πρωταθλητής Ελλάδας έκανε απλώς το αυτονόητο. Πέρασε τρίτος από έναν όμιλο που πρακτικά δεν μπορούσε να βγει τέταρτος. Η υπέρβαση δεν έγινε. Αν μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αρκεί στον κόσμο και στην διοίκηση του Ολυμπιακού μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη, που στην οικονομία του ομίλου τελικά δεν σήμαινε τίποτα, πάω πάσο.

Μία ομάδα, ένας οργανισμός με την οργάνωση του πρωταθλητή επιβάλλεται, όταν οι συνθήκες είναι τόσο ευνοϊκές όπως σήμερα, να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται. Σήμερα στο Φάληρο ο σχεδόν μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας, η ομάδα που από τα τελευταία είκοσι χρόνια μέρος στους όμιλους του Champions League παίρνει τα δεκαοχτώ, ο σύλλογος που με βάση τα λεγόμενα της διοίκησης του επενδύει σταθερά στην ανάπτυξη του, αν και κατά τη γνώμη μου ο μοναδικός επενδυτής στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η ίδια η UEFA, παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενόμενου.

Και πάμε στον προπονητή των Πειραιωτών. Η μέχρι τώρα παρουσία του στον πάγκο για πολλούς κρίνεται άκρως επιτυχημένη. Νέο ρεκόρ νικών στην Ελλάδα, έσπασε το στοιχειωμένο δικό του, διπλά σε έδρες όπως το Emirates και το Ζάγκρεμπ στην Ευρώπη. Υπάρχει και το αλλά όμως. Μπάλα καλή δεν έχουμε δει, με εξαίρεση το ματς στο Λονδίνο και τα ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, για πρώτη φορά μετά από χρόνια εντός έδρας στην Ευρώπη έχει αρνητικό συντελεστή γκολ και νικών- ηττών, ενώ και η διαχείριση του ρόστερ μοιάζει να έχει αρκετά ζητήματα.

Ντουρμάζ εκτός λίστας, όπως και ο έμπειρος Φουστέρ, πολλοί παίκτες φαίνεται στα πρόσφατα ματς να πάσχουν σε φυσική κατάσταση και αντοχή, ενώ και το ροτέισον μπάζει. Και φθάνουμε στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι. Κατεβάζει τον Ολυμπιακό χωρίς τους δύο πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές του. Καμπιάσο και Τσόρι είδαν, ο πρώτος ολόκληρο, ο δεύτερος το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης από τη θέση του αναπληρωματικού. Η είσοδος μάλιστα του Ντομίνγκεζ μετά το 3-0 πιο πολύ με ανέκδοτο φαίνεται παρά με κίνηση ουσίας για αλλαγή των συσχετισμών.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν ομάδα χωρίς εναλλακτικό πλάνο μόλις τους στράβωσε το ματς. Αυτό φαίνεται και από την τρικυμία του Σίλβα στις αλλαγές του. Και οι τρεις έγιναν σε χρονικό σημείο που δεν υπήρχε περιθώριο επιστροφής στην διεκδίκηση της πρόκρισης. Η πρώτη γίνεται μετά το τρίτο γκολ της ομάδας του Βενγκέρ και αφού πρώτα έχασε σχεδόν είκοσι λεπτά από το 2-0. Μπήκε στο ματς χωρίς ξεκάθαρο πλάνο, μάλλον πιο πολύ τον μπέρδεψε και αυτόν και την ομάδα του ότι δεν κυνηγούσε κάτι συγκεκριμένο, όπως η λονδρέζικη ομάδα, αλλά ότι βολευόταν με διάφορα αποτελέσματα.

Η επόμενη μέρα, λοιπόν, βρίσκει τους ερυθρόλευκους στο Europa League. Οι πιθανότητες διάκρισης μέσω του δεύτερου θεσμού στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι σαφώς περισσότερες. Δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν μεγάλα club και εδώ, αλλά δεν έχει την δυσκολία, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, του Champions League. Αν κοιτάξει κανείς τους λεγόμενους ανίσχυρους, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στους ισχυρούς, θα βρει ομάδες βουνά. Σύλλογοι όπως η Βαλένθια, η Σεβίλλη που έρχονται επίσης από την ίδια με τους Πειραίωτες διοργάνωση, αλλά και κάποιοι από τους πιθανούς από τους ομίλους του Europa, δεν είναι αμελητέες ποσότητες σε καμία περίπτωση. Όμως πολλές φορές έχουμε γίνει μάρτυρες ομάδων από ισχυρά πρωταθλήματα να " παρατούν" την ευρωπαϊκή προοπτική μπροστά στην πιθανότητα μιας εγχώριας διάκρισης. Τα υπόλοιπα μετά την κλήρωση της προσεχούς Δευτέρας.
152

Περισσότερα από τη κατηγορία Χρήστος Σούτος

*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο εφιάλτης για τους «Ατματσίδηδες» δεν τελείωσε!!


Ο εφιάλτης για τους «Ατματσίδηδες» δεν τελείωσε

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr κάποιες αντιδράσεις μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού.

• Οι διάφοροι «Ατματσίδηδες» είχαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν χθες. Να χαρούν λίγο μέσα στον εφιάλτη τους. Ένα εφιάλτη που κρατάει πολλά χρόνια.

• Ο Ολυμπιακός παίζει κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ και κάνει μίνιμουμ εννιά πόντους! Πλέον για τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ νίκες και προκρίσεις επί «υπαρκτών» ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης είναι άγνωστη έννοια. Για δε την ΑΕΚ είναι εδώ και χρόνια άγνωστη έννοια η Ευρώπη.

• Οι πάσης φύσεως αντιΟλυμπιακοί έχουν φτάσει στο σημείο να χαμογελάνε μία φορά τον χρόνο. Όταν ο Ολυμπιακός αποκλείεται από τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (πρόπερσι), από τις Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους (πέρσι) κι από την Άρσεναλ (φέτος). Μιλάμε για τέσσερα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κλαμπ. Και τα τέσσερα, παρά τους αποκλεισμούς του, τα κέρδισε ο Ολυμπιακός! Τα τρία μέσα στο σπίτι του, το ένα μέσα στο Λονδίνο.

• Αυτός είναι ο Ολυμπιακός! Ναι, δεν είναι Άρσεναλ! Αλλά την κερδίζει εκτός έδρας και την παλεύει για 65 λεπτά στο Καραϊσκάκη. Ναι, δεν είναι με τίποτα Μπάγερν, αλλά την παλεύει για 88 λεπτά μέσα στον Πειραιά.

• Αλλά είναι Ολυμπιακός! Κι ο εφιάλτης για τους άλλους δεν έχει σταματήσει. Μόνο για τις γιορτές. Τον Φλεβάρη ο Ολυμπιακός θα είναι πάλι στην Ευρώπη και τότε πάλι θα παρακαλάνε να του πάει ένα ματς στραβά.

• Αυτοί που έζησαν τα…μεγαλεία Φίτεσε-ΑΕΚ 3-0, ΑΕΚ-Παρί (της πλάκας τότε) 0-3, ΑΕΚ-Γκλάντμπαχ 1-4, ΑΕΚ-Σάλτσμπουργκ 1-3, Μπαρτσελόνα-ΑΕΚ 5-0 και τους…επικούς αποκλεισμούς της ΑΕΚ από την…τρομερή ΑΙΚ Στοκχόλμης και του ΠΑΟΚ από την…πανίσχυρη Ντεμπρέτσεν Ουγγαρίας.

• Αυτοί που έγραψαν ιστορία στα Ολυμπιακός-ΑΕΚ 6-1, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0, αλλά κι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 5-1,

• Αυτοί κι άλλοι πολλοί…
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ελάτε στο ΟΑΚΑ για την πρόκριση»!


«Ελάτε στο ΟΑΚΑ για την πρόκριση»

Κάλεσμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού να σταθεί και πάλι στο πλευρό της ομάδας και να την ωθήσει την Παρασκευή στη νίκη επί της Ζιέλονα Γκόρα και την πρόκριση στο Top 16 απευθύνει η διοίκηση της ΚΑΕ.

Η ανακοίνωση:

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός υπενθυμίζει στους φιλάθλους του πως συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων για την αναμέτρηση της Παρασκευής (11/12, 21.45) με τη Ζιέλονα Γκόρα. Πρόκειται για ένα καθοριστικής σημασίας παιχνίδι καθώς η νίκη θα χαρίσει στους «πράσινους» την πρόκριση για το Top16 της Ευρωλίγκας. Ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία του «έκτου παίκτη» της ομάδας, του κόσμου της, στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, ώστε να της δώσει την ώθηση που μόνο εκείνος ξέρει για την πρόκριση στην επόμενη φάση!

Ενημερώνουμε τους φιλάθλους μας πως λόγω και της λειτουργίας των τουρνικέ, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα ανοίξει όλες τις θύρες του γηπέδου προκειμένου να ελαττωθεί ο χρόνος αναμονής κατά την είσοδό σας στις εξέδρες. Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σας καλό θα είναι να έρθετε νωρίς στο γήπεδο.

Σημειώνεται επίσης πως η Θύρα που αναγράφεται στο εισιτήριό σας είναι ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ από την οποία θα εισέρχεστε στο γήπεδο με δεδομένο ότι το σύστημα δεν επιτρέπει την είσοδό σας από άλλη θύρα. Επιλέξτε να αγοράσετε εισιτήριο σε θύρες όπου η πρόσβασή σας σε αυτές είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη, ανάλογα με τον τρόπο που πηγαίνετε στο ΟΑΚΑ.

Σας παραθέτουμε αναλυτικά τον χάρτη του κλειστού και το που βρίσκεται η κάθε θύρα:

inner

Σημεία πώλησης εισιτηρίων:

*Το κατάστημα viva.gr στο «The Mall Athens», Α. Παπανδρέου 35, Μαρούσι, Επίπεδο 2

*Τα καταστήματα Παπασωτηρίου, seven spots και IANOS.

*Ηλεκτρονική αγορά μέσω του paobc.gr και viva.gr

*Τηλεφωνικά στο 11876 (Χρέωση από σταθερό: 0,96€ / λεπτό και από κινητό: 1,09€ / λεπτό) επί 24 ώρες το 24ωρο.

*Πληροφορίες στο 210-6440010.

*Τα εκδοτήρια στη θύρα 10 του «Απόστολος Νικολαϊδης» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

Τρίτη με Παρασκευή: 10.00-18:00

Την Παρασκευή (11/12) ημέρα του αγώνα με τη Ζιέλονα Γκόρα θα λειτουργήσουν τα εκδοτήρια στο P5 του ΟΑΚΑ και στο σταθμό Ειρήνη από τις 18.00 μέχρι την ώρα έναρξης του αγώνα.

Ως γνωστόν, πλέον, βάσει της σχετικής υπουργικής απόφασης για την αγορά εισιτηρίου απαιτείται η αναφορά του ΑΜΚΑ (Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης)!

Πέτα τον Φαν Χάαλ από το αεροπλάνο!! (σκίτσο)


Πέτα τον Φαν Χάαλ από το αεροπλάνο (σκίτσο)

Ο αποκλεισμός της Μαν. Γιουνάιτεντ από τη συνέχεια του Champions League έχει δώσει τροφή στους σκιτσογράφους. Το τελευταίο «χτύπημα» θέλει τον Λουίς Φαν Χάαλ να προσγειώνεται ανώμαλα.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γροθιά σε Βερμάλεν από Τσιτσαρίτο!! (video)


Γροθιά σε Βερμάλεν από Τσιτσαρίτο (video)

Ένα χτύπημα εκτός φάσης δέχθηκε ο Βερμάλεν από τον Τσιτσαρίτο στο ματς της Λεβερκούζεν με την Μπαρτσελόνα, με την αντιαθλητική συμπεριφορά του Μεξικανού να καταγράφεται στην κάμερα.

Δείτε το βίντεο που «εκθέτει» τον Τσιτσαρίτο






 


*Πηγή: sport-fm.gr*

Έκαναν το Βουκουρέστι... Αλεξάνδρειο!! (video)


Έκαναν το Βουκουρέστι... Αλεξάνδρειο (video)

Δείτε το... backstage της νίκης-πρόκρισης του Άρη επί της Στεάουα στο Βουκουρέστι, τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών και την τρομερή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στις κερκίδες οι εκδρομείς οπαδοί του.









*Πηγή: sport-fm.gr*

Τζόρτζεβιτς: «Θα σας πω τους στόχους μας σε δυο εβδομάδες»


Τζόρτζεβιτς: «Θα σας πω τους στόχους μας σε δυο εβδομάδες»

Έχοντας δει πώς πορεύεται ο Παναθηναϊκός ο Σ.Τζόρτζεβιτς έκανε γνωστό πως θα ανακοινώσει στους παίκτες του και τα ΜΜΕ τους ρεαλιστικούς στόχους της ομάδας σε 2 εβδομάδες.Αποθέωση ξανά για Διαμαντίδη.

Διαρκώς ανικανοποίητος, αλλά και ρεαλιστής για τους στόχους της ομάδας του δηλώνει ο Σάσα Τζόρτζεβιτς σε συνέντευξή του στο CNN Greece. Ο Σέρβος τεχνικός ξεκαθάρισε πως με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας θα ανακοινώσει στους παίκτες του τους στόχους που είναι εφικτοί για τη φετινή περίοδο, ενώ ανέλυσε τις φιλοδοξίες του για τους «πράσινους», αλλά και το δικό του μέλλον τονίζοντας πως θέλει να δουλέψει ΚΑΙ στο ΝΒΑ!

Παράλληλα αποθέωσε για πολλοστή φορά τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον κάλεσε ξανά να συνεχίσει να αγωνίζεται για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο γιατί τον έχει ανάγκη το μπάσκετ.

Αναλυτικά, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μίλησε για:

-το αν είναι δυσκολότερο να κοουτσάρει τον Παναθηναϊκό από την εθνική Σερβίας: «Πράγματι. Αρχικά ο στόχος μου, η μεγαλύτερη επιθυμία μου ήταν να κοουτσάρω την εθνική ομάδα. Το έχω πετύχει και είναι μεγάλη τιμή και το κάνω με την καρδιά μου. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να τα συνδυάσεις, όμως νομίζω ότι ήταν η σωστή στιγμή. Η ευκαιρία για κάποιον σαν εμένα, όχι μόνο για τον προπονητή, αλλά για τον άνθρωπο. Γιατί υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί προπονητές, που θα δικαιούνταν μια τέτοια ευκαιρία. Και την άρπαξα, γιατί μου αρέσουν οι προκλήσεις. Οι μεγάλες προκλήσεις. Να βάζω στον εαυτό μου φιλόδοξα πρότζεκτ».

-το πώς υποδέχτηκε το περιβάλλον του την απόφασή του: «Πολλοί άνθρωποι με τους οποίους θέλω να μιλάω, μεγαλύτεροι, πιο έμπειροι προπονητές, από την πατρίδα μου, που είναι καλοί μαζί μου και με συμβουλεύουν, ήταν λίγο επιφυλακτικοί με αυτή μου την απόφαση. Αλλά όχι εγώ. Την ξεχώρισα αμέσως μόλις μου έγινε η πρόταση. Και ανέλαβα την δουλειά με την ίδια αφοσίωση που έχω και στην εθνική ομάδα».

-τη βαριά κληρονομιά του Ομπράντοβιτς: «Κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Ομπράντοβιτς ή τον Ίβκοβιτς, ή τα μεγάλα ονόματα προπονητικής στο μπάσκετ. Δεν χρειάζεται όμως να το κάνεις αυτό. Ο χρόνος είναι με το μέρος μου. Ποιος ξέρει πού θα είμαι το 2027; Πού θα’ χει φτάσει η καριέρα μου; Δεν μπορείς να πεις. Δεν ανησυχώ καθόλου. Έχω τον τρόπο μου, τους στόχους μου. Δεν θα θελα ποτέ να με συγκρίνουν με άλλους. Είμαι «εγώ και ο εαυτός μου», όπως λέει και το τραγούδι».

-τι ήθελε να αλλάξει στον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός πέρυσι είχε το στίγμα του και έναν σπουδαίο προπονητή, όπως ο Ιβάνοβιτς. Δεν θέλω όμως να κάνω σύγκριση. Όπως δεν είναι σωστό να συγκρίνεις τους παίκτες την μια χρονιά με την άλλη. Ή να λες ο νέος Γκάλης ή ο νέος Ντανίλοβιτς. Δεν συγκρίνεις τους παίκτες ή το πώς αγωνίζονταν. Όλοι οι προπονητές έχουν τον ίδιο στόχο άλλωστε. Θέλουμε να παίζουμε καλά. Αυτό που ήθελα πρώτα από όλα, ήταν να φέρω αξιόλογους ανθρώπους στην ομάδα. Αυτός ήταν ο βασικός στόχος μου. Σωστούς ανθρώπους. Που αξίζουν να φορούν την φανέλα του Παναθηναϊκού. Αξίζουν αυτή την ευκαιρία και ξέρουν πώς πρέπει να παίξουν. Δεν είναι όλοι που γνωρίζουν τι σημαίνει να είσαι μέλος μιας τεράστιας ομάδας και με τέτοια ιστορία όπως ο Παναθηναϊκός. Η επιλογή λοιπόν των «κατάλληλων» ήταν ο πρώτος στόχος. Και όχι μόνον οι παίκτες. Αλλά και οι συνεργάτες μου. Δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι όλο το επιτελείο, που δουλεύει μαζί μου και φαίνομαι εγώ. Χάρη σε αυτούς έχω μεγάλη βοήθεια, από όλο το σταφ και έχουμε όχι μόνο επαγγελματική αλλά και φιλική σχέση».

-το πώς κρίνει την πορεία του Παναθηναϊκού ως τώρα: «Δεν είμαι ποτέ ευχαριστημένος. Ποτέ δεν θα είμαι αν δεν φτάσουμε στο τέλος. Τους στόχους μου, τους στόχους του Παναθηναϊκού, θα τους ανακοινώσω σε κανα-δυο εβδομάδες. Θα το ανακοινώσω στους παίκτες μου. Θα τους πω, «για αυτό πρέπει να αγωνίζεστε». Γιατί δεν μ’ αρέσει να παίζω μπάσκετ για να παίζω. Θέλω να παίζω για να κερδίζω. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Σύμφωνα με την δική μου αντίληψη πρέπει να έρχεσαι καθημερινά στο γήπεδο, να προπονείσαι και να παίζεις για να κερδίζεις. Θα είμαι λοιπόν πολύ ξεκάθαρος σε λίγες ημέρες. Θέλω απλά να τελειώσουμε αυτό το στάδιο της Ευρωλίγκας όπως πρέπει. Να συνεχίζουμε με καλά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Δεν είναι εύκολο. Οι ομάδες που μετέχουν και στην Ευρωλίγκα και στα εθνικά πρωταθλήματα θέλουν μεγάλο ρόστερ, πολλή ενέργεια, πνευματική και φυσική ετοιμότητα. Να είσαι μέλος μιας ομάδας που κάθε βράδυ πρέπει να παίζει καλά, να κερδίζει, να ικανοποιεί τους φιλάθλους, τον Τύπο, τους προπονητές. Πάντα λοιπόν κοιτάω μπροστά μου».

-το αν το ματς με την Μπαρτσελόνα έδειξε έναν Παναθηναϊκό όπως τον θέλει ο ίδιος: «Αν το νομίζετε με κάνει πολύ χαρούμενο. Γιατί ήταν πολλά παιχνίδια που δεν μπορούσε η ομάδα να κερδίσει έναν τέτοιο μεγάλο αντίπαλο όπως η Μπαρτσελόνα. Και είναι σημαντικό γιατί η Μπαρτσελόνα κάθε χρόνο είναι υποψήφια για το Final-4. Για τον τίτλο στην Ευρωλίγκα. Και έχουν διάρκεια. Αυτός λοιπόν είναι ο στόχος. Να είμαστε ξανά έτοιμοι να βρεθούμε εκεί. Ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα ήταν μια «σφραγίδα». Πρώτα από όλα να καταλάβουμε εμείς οι ίδιοι, οι παίκτες, όλοι μας, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Απέναντι στους καλύτερους. Αυτό έχουμε ανάγκη, αυτό πρέπει να κάνουμε. Ίσως δεν είναι εύκολο αλλά αυτό πρέπει να γίνει».

-τα στοιχεία που θέλει να έχει ο Παναθηναϊκός του: «Σκληρή άμυνα. Είναι ακριβώς το αντίθετο από το πώς ήμουν σαν παίκτης. Έτσι είναι όμως. Σκληρή άμυνα, γιατί έτσι νομίζω ότι μπορείς να χτίσεις και να έχεις κάτι. Που έχουμε καταφέρει σε ένα επίπεδο. Να παίζεις ομαδικά και να έχεις μια ωραία ατμόσφαιρα ανάμεσα στους παίκτες. Και οι σχέσεις με το προπονητικό τιμ είναι εξαιρετικές. Η φιλοσοφία μου είναι ότι σημασία δεν έχει το «εγώ», αλλά το «εμείς». Δεν είναι το παιχνίδι «μου», αλλά το παιχνίδι «μας». Οι παίκτες πρέπει να το καταλάβουν το συντομότερο δυνατό. Και νομίζω ότι θα γίνει».

-τους νεαρούς παίκτες: «Δουλειά του προπονητή είναι να βγάζει νέους παίκτες. Και είμαι χαρούμενος που έχω αυτά τα παιδιά. Τίποτε όμως δεν χαρίζεται σε κανέναν. Τίποτε δεν πρέπει να χαρίζεται, ούτε σε κάποιον νέο, ούτε σε κάποιον «βετεράνο». Πρέπει να το αξίζει. Η δουλειά μου λοιπόν και των βοηθών μου είναι να τους κάνουμε να καταλάβουν πόσο δύσκολη είναι αυτή η ζωή. Ότι θα πρέπει να «κερδίσουν» κάθε λεπτό που θα αγωνίζονται στο παρκέ. Με την καθημερινή δουλειά. Αυτό που πρέπει να αποδείξουν και να κερδίσουν είναι τον σεβασμό και την αποδοχή των συμπαικτών τους. Μέσα από την καθημερινή δουλειά στο γήπεδο. Αυτός είναι ο πρώτος κανόνας που πρέπει να διδάξουμε σε αυτά τα παιδιά. Μετά θα έρθουν τα αγωνιστικά λεπτά, ο αυτοσεβασμός, η ικανοποίηση για το τι κατάφεραν να πετύχουν, και ότι τίποτε δεν τους χαρίστηκε. Προς το παρόν, το να τους κάνεις «δώρο», να τους δώσεις λεπτά έτσι, είναι το χειρότερο, που μπορείς να προσφέρεις σε αυτά τα παιδιά. Θα νιώσουν πραγματικά υπέροχα, όταν το αξίζουν. Είναι μια διαδικασία, που στην πατρίδα μου την ξέρουμε καλά. Ότι θα πρέπει να το αξίζεις για να πάρεις την ευκαιρία. Και έτσι νιώθω και εγώ».

-το αν θα ήταν ένα καλό δώρο εν όψει γιορτών να συνεχίσει ο Διαμαντίδης και του χρόνου: «Αυτό θα ήταν εξαιρετικό. Έτσι όπως παίζει. Είναι ένας φανταστικός παίκτης. Και προσωπικότητα. Πάνω από όλα. Είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος. Και το’ χω πει. Είναι στόχος μου να τον πείσω να συνεχίσει να αγωνίζεται. Γιατί το μπάσκετ έχει ανάγκη τον Διαμαντίδη και ο Διαμαντίδης πρέπει να παίζει σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Είναι ο παίκτης που όταν μπαίνει στο δωμάτιο η λάμψη του φωτίζει τα πάντα. Το κλειστό. Είναι μια κληρονομία για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θα πρέπει να κατανοήσει ότι το όνομα του και αυτά που έχει επιτύχει ξεπερνούν την σεμνότητα του. Είναι μια αρετή του χαρακτήρα του. Να είναι τόσο ταπεινός. Όταν όμως βάζει την φανέλα του Παναθηναϊκού αντιπροσωπεύει κάτι μεγαλύτερο για το μπάσκετ. Όλοι το ξέρουν και ας μην θέλει εκείνος να το δεχθεί επειδή είναι τόσο σεμνός. Αυτός είναι. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να τον κάνουμε να νιώθει καλά στο γήπεδο. Και πρέπει να βρούμε χρόνο να τον ξεκουράζουμε. Μέχρι τώρα μας έχει δώσει πολλά. Με τον τραυματισμό του Μποχωρίδη, σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά λεπτά, ανατράπηκε ο σχεδιασμός μας. Παίζει και στο πρωτάθλημα πολλά λεπτά και αυτό είναι απώλεια ενέργειας. Για εκείνον, για την ομάδα. Ευτυχώς αυτές τις 3 εβδομάδες που μείναμε στην Αθήνα, είχαμε την δυνατότητα να προπονηθούμε και να γεμίσουμε τις «δεξαμενές ενέργειας». Για να συνεχίσουμε στην τόσο απαιτητική σεζόν. Βοηθά πλέον και τον ίδιο να υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ να τους δίνουν ανάσες. Να παίζει λιγότερο σε κάποιους αγώνες και να είναι πιο δυναμικός όσο αγωνίζεται».

-τους στόχους του σαν προπονητής: «Για την εθνική ομάδα, να ακούγεται ο εθνικός ύμνος σε κάθε διοργάνωση. Αυτό είναι το όνειρό μου. Γιατί ξέρω τι σημαίνει για τον καθένα, που το κάνει εφικτό. Να κερδίσεις μετάλλιο για την χώρα σου. Πάντα χρησιμοποιούσα σαν παράδειγμα τον Νοβίτσκι ή τον Πάρκερ, για να μην πω τους συμπατριώτες μου ή εσάς τους Έλληνες. Το 1987 και το 2005 είναι κάτι ξεχωριστό για εσάς. Και αν ρωτήσετε αυτούς τους παίκτες, ποια είναι η κορυφαία στιγμή, οι 9μιση στους δέκα θα πουν, ότι άκουσαν τον εθνικό ύμνο. Έτσι είναι. Όσοι με γνωρίζουν ή τώρα με μαθαίνουν σιγά-σιγά, ξέρουν ότι θέλω να επαναλάβω αυτό που πέτυχα σαν παίκτης. Δεν είναι εύκολο. Όλες οι ομάδες θέλουν να πετύχουν. Δεν θα μου επιτρέψουν να το κάνω κάθε μέρα. Και να απολαμβάνεις αυτή την αίσθηση κάθε φορά».

-το αν το ΝΒΑ αποτελεί στόχο του: «Ασφαλώς. Θα πάω! Γιατί όχι; Κοιτάξτε. Κανείς δεν μπορεί να σου απαγορέψει να έχεις μεγάλα όνειρα. Πρέπει απλά να δουλεύεις σκληρά. Και να είσαι ταπεινός. Και να έχεις δίπλα σους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι».

-το ευκολότερο να είναι προπονητής ή παίκτης: «Το δεύτερο! Παίκτης! Είναι διασκέδαση. Το μπάσκετ είναι διασκέδαση. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Βάζεις 10 προπονητές στο παρκέ, ποιος θα έρθει να τους δει; Κανείς. Αν όμως βάλετε δέκα παίκτες χωρίς προπονητή, θα είναι γεμάτο το κλειστό. Όλα έχουν να κάνουν με τους παίκτες».

-το μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Πρώτα από όλα πρέπει να τους πω ευχαριστώ. Γιατί πριν το ματς με την Καρσίγιακα ήρθαν στο κλειστό και μα έδωσαν τρομερή στήριξη. Και για τους νέους παίκτες στην ομάδα ειδικά, που δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοια υποστήριξη ή να παίζουν σε μια τόσο απαιτητική ομάδα, ήταν σημαντικό. Τους νιώθω κοντά μας, μείνετε κοντά μας. Δώστε μας αυτό που μας έχετε δώσει μέχρι σήμερα. Είναι μεγάλη ώθηση για εμάς. Θέλουμε να νιώθουμε οικογένεια. Αυτός είναι ο στόχος. Όταν ήρθα εδώ άκουγα συνέχεια την λέξη «οικογένεια». Πρέπει να αξίζουμε για να γίνουμε μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού αλλά και εσείς (οι φίλαθλοι) πρέπει να ανοίξετε την πόρτα σε εμάς. Να μας δείξετε ότι αποδέχεστε την αξία μας».