Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Μπάγερν και ρεκόρ: Έννοιες ταυτόσημες!!

Η Μπάγερν Μονάχου είναι... εθισμένη στα ρεκόρ και κατάφερε να σημειώσει άλλο ένα στο αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ιστορία έγραψε στο «Μάξιμιρ» και ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Μπάγερν και ρεκόρ: Έννοιες ταυτόσημες!Μπάγερν Μονάχου και… αδιαφορία είναι λέξεις που δεν πάνε μαζί. Οι Βαυαροί παρότι ήταν βαθμολογικά αδιάφοροι στο παιχνίδι της αυλαίας της φάσης των ομίλων του Champions League με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, εντούτοις, έκαναν το καθήκον τους και με δύο γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, πήραν τη νίκη με 2-0. Άλλη μια μέρα στη δουλειά, μπορεί να πει εύστοχα κάποιος…

Μπορεί η συγκεκριμένη νίκη να μην άλλαξε κάτι στην τελική βαθμολογία του 6ου ομίλου, αφού η πρώτη θέση ήταν εξασφαλισμένη, ωστόσο, είχε τη σημασία της. Ήταν η πέμπτη σε έξι παιχνίδια, κάτι που σημαίνει ότι οι Βαυαροί έφτασαν τους 15 βαθμούς, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοσή τους στη φάση των ομίλων. Τους ίδιους βαθμούς είχαν συγκεντρώσει επίσης την σεζόν 2014-15 σε όμιλο με Μάντσεστερ Σίτι, Ρόμα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη σεζόν 2013-14 με Μάντσεστερ Σίτι, Πλζεν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη σεζόν 2010-11 με Ρόμα, Βασιλεία και Κλουζ.

Υπάρχει, όμως, μια ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες περιπτώσεις. Αυτή έχει να κάνει με τη συνολική διαφορά τερμάτων, αφού η Μπάγερν πέτυχε 19 και δέχθηκε μόλις 3. Αυτό το +16 αποτελεί ρεκόρ και είναι κάτι που επιτυγχάνεται για πρώτη φορά από γερμανική ομάδα.

Ιστορία έγραψε στο παιχνίδι του Ζάγκρεμπ και ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Καταλανός πανηγύρισε την 50η νίκη του σε μόλις 80 παιχνίδια στο Champions League και είναι ο πρώτος που φτάνει τόσο σύντομα σε αυτό το νούμερο. Το ποσοστό επιτυχίας του 45χρονου τεχνικού με τους Βαυαρούς στη διοργάνωση φτάνει το 66% και είναι μεγαλύτερο από αυτό που είχε στη Μπαρτσελόνα, το οποίο έφτασε το 60%. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: