Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Οι αριθμοί του Ντόρτμουντ-ΠΑΟΚ!


Οι αριθμοί του Ντόρτμουντ-ΠΑΟΚ

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στατιστικά λίγες ώρες πριν από τον αποψινό αγώνα με την Ντόρτμουντ παρουσιάζει η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ.

#3 φορές έχει ταξιδέψει μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ στην Γερμανία για αναμέτρηση των Κυπέλλων Ευρώπης και έχει καταφέρει στις δύο τελευταίες του να κρατήσει την ισοπαλία στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Η Ντόρτμουντ είναι η τέταρτη γερμανική ομάδα που αντιμετωπίζει μετά τις Αϊντραχτ, Μπάγερν Μονάχου και Σάλκε.

#Η πρώτη αναμέτρηση ήταν με την Αίντραχτ Φρανκφούρτης στις 16 Σεπτεμβρίου 1981, όπου ηττήθηκε με 2-0. Στις 2 Νοεμβρίου 1983 αντιμετώπισε την Μπάγερν Μονάχου και μετά την λευκή ισοπαλία στα 120 λεπτά χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι που τελείωσε με 9-8 υπέρ των Βαβαρών.

#Το τελευταίο ματς ήταν με αντίπαλο την Σάλκε στις 21 Αυγούστου 2013 για τα προκριματικά του Champions League, όπου απέσπασε ισοπαλία 1-1. Σε καμία, πάντως, από τις αναμετρήσεις του με τις Γερμανικές ομάδες ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης, αφού με την Αϊντραχτ αποκλείστηκε στα πέναλτι στην Θεσσαλονίκη, ενώ με την Σάλκε με εντός έδρας ήττα 3-2.

#29 αγώνες έχει δώσει μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ σε αγώνες για τους ομίλους του Europa League και η συγκομιδή του είναι 11 νίκες, 13 ισοπαλίες και πέντε ήττες. Ο Δικέφαλος με τις 5 συμμετοχές του στην φάση των ομίλων της διοργάνωσης έχει τις περισσότερες από κάθε άλλη ελληνική ομάδα.

#8 γκολ έχει σημειώσει ο Μακ στην φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ και πλέον έχει τον τίτλο του πιο παραγωγικού σκόρερ σε μια σεζόν για τον Δικέφαλο. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε ο Στέφανος Αθανασιάδης μόλις την περσινή σεζόν, 2014-15, με 7 γκολ. Η τρίτη καλύτερη επίδοση ανήκει στον Γιασεμή Γιασεμάκη με 5 γκολ την σεζόν 2001-02.

#9 γκολ έχει ο Στέφανος Αθανασιάδης σε αγώνες για τους ομίλους του Europα League και παραμένει πρώτος στην λίστα με τους σκόρερ του ΠΑΟΚ. Με 6 γκολ στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ με 4 γκολ ακολουθεί ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: