Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Το Europa League δεν ενδιαφέρει μόνο… Ολυμπιακό!!


Το Europa League δεν ενδιαφέρει μόνο… Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός δεν (πρέπει να) είναι ο μόνος που θα ασχοληθεί σοβαρά με την εξέλιξη του Europa League φέτος. Άμεσο ενδιαφέρον έχουν και άλλες ελληνικές ομάδες για να αποφύγουν... καλοκαιρινά ζόρια.

Άμεση συνάρτηση με το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχει η ομάδα που θα κατακτήσει το φετινό Europa League. Συγκεκριμένα, η ομάδα που θα πάρει το λεγόμενο «καλό» εισιτήριο για τη διοργάνωση, είτε κατακτώντας το Κύπελλο είτε (εφόσον ο πρωταθλητής κάνει νταμπλ) πάρει τη δεύτερη θέση στα play offs του πρωταθλήματος, θα ενδιαφέρεται πολύ για το ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Για ποιον λόγο; Γιατί η ομάδα που θα σηκώσει το Europa League θα κρίνει αν ο Κυπελλούχος ή σε περίπτωση νταμπλ ο δεύτερος των play offs θα μπει απευθείας στους ομίλους του Europa League ή θα χρειαστεί να δώσει μες στο κατακαλόκαιρο δύο προκριματικούς γύρους για να τα καταφέρει.

Εφόσον ο φετινός νικητής του Europa League έχει εξασφαλίσει μέσα από το εγχώριο πρωτάθλημά του συμμετοχή στο Champions League ή απευθείας στους ομίλους του Europa League, τότε ο Κυπελλούχος Ελλάδας ή σε περίπτωση νταμπλ ο δεύτερος των play offs θα μπει απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Το περσινό παράδειγμα είναι κατατοπιστικό: η Σεβίλλη κατέκτησε το Europa League και έχοντας τερματίσει πέμπτη στο ισπανικό πρωτάθλημα, σε θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Europa League δηλαδή, «μετακόμισε» στο Champions League και η θέση που… άδειασε από εκείνη καταλήφθηκε από τη Σιόν, εκπρόσωπο της 13ης χώρας στην κατάταξη της UEFA, Ελβετία.

Απευθείας θέση στους ομίλους του Europa League για τη σεζόν 2016/17 προβλέπεται να έχουν ο Κυπελλούχος Ισπανίας, ο 5ος της Ισπανίας, ο Κυπελλούχος Αγγλίας, ο 5ος της Αγγλίας, ο Κυπελλούχος Γερμανίας, ο 5ος της Γερμανίας, ο Κυπελλούχος της Ιταλίας, ο 4ος της Ιταλίας και οι Κυπελλούχοι Πορτογαλίας, Γαλλίας, Ρωσίας, Ουκρανίας, Ολλανδίας, Βελγίου, Ελβετίας και Τουρκίας. Μια από αυτές τις ομάδες, λοιπόν, επιθυμεί η Ελλάδα να σηκώσει το φετινό Europa League.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: