Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Εκτός στοιχήματος Αχαρναϊκός και Παναιγιάλειος!


Εκτός στοιχήματος Αχαρναϊκός και Παναιγιάλειος

Από το επόμενο κιόλας κουπόνι στοιχηματισμού θα απουσιάζουν οι Αχαρναϊκός και Παναιγιάλειος όπως αποφάσισε σήμερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Οι αρμόδιες επιτροπές της Football League είχαν αποφασίσει ότι δεν τίθεται θέμα χειραγώγησης σε μια σειρά παιχνιδιών που είχαν γίνει πέρσι για τα πλέι-άουτ.

Τα στοιχεία αυτών εξετάσθηκαν –όπως συμβαίνει πάντα- και από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Και βάσει σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα ένα από αυτά –για τα οποία υπήρξε απόφαση- κρίθηκε ότι είναι ύποπτο προς χειραγώγηση.

Πρόκειται για το ματς ανάμεσα στον Αχαρναϊκό και τον Παναιγιάλειο με την Επιτροπή να αποφασίζει ότι από δω και στο εξής οι δύο ομάδες δεν θα μπορούν να συμμετέχουν σε κουπόνι στοιχηματισμού του ΟΠΑΠ αλλά και οποιασδήποτε άλλης στοιχηματικής εταιρείας που έχει άδεια λειτουργίας στη χώρα.

Αντίθετα στο ματς του Παναιγιαλείου με την Ερμιονίδα κρίθηκε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να θεωρηθεί χειραγωγημένο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στην οποία αναφέρονται και τα άλλα ματς (ένα εξ αυτών είναι εφετινό) για τα οποία όμως δεν υπήρξε απόφαση.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση:

5. Ακρόαση ΠΑΕ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ σε σχέση με τις έγγραφες διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος.

Η Επιτροπή θεωρεί ύποπτο χειραγώγησης τον ως άνω αγώνα και αποφασίζει την αφαίρεση των δυο ως άνω ομάδων από τον πίνακα των ΠΑΕ που μπορούν να συμπεριληφθούν στα έντυπα παιχνιδιών στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοση της ΟΠΑΠ ΑΕ και όλων των άλλων εταιρειών που νόμιμα δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με αντικείμενο τον στοιχηματισμό.

6. Ακρόαση ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΠΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ σε σχέση με τις έγγραφες διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος.

Η Επιτροπή έκρινε ότι δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ως προς τη χειραγώγηση αυτού του αγώνα.

7. Ακρόαση ΠΑΕ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ σε σχέση με τις έγγραφες διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος.

ΑΝΑΒΟΛΗ για την επόμενη συνεδρίαση στις 17.12.15

8. Ακρόαση ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ σε σχέση με τις έγγραφες διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος.

ΑΝΑΒΟΛΗ για την επόμενη συνεδρίαση στις 17.12.15

Δεν υπάρχουν σχόλια: