Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Πόποβιτς: «Δεν είναι μπάσκετ τα τρίποντα!»


Πόποβιτς: «Δεν είναι μπάσκετ τα τρίποντα!»

Αναγκαίο κακό στο σύγχρονο μπάσκετ θεωρεί τα τρίποντα ο προπονητής των Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς, που αποδίδει την επιτυχία των Γουόριορς στην έφεσή τους στα μακρινά σουτ.

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς δεν διστάζει να πει τη γνώμη του, έστω κι αν πολλές φορές ξενίζει. Ο προπονητής-θρύλος των Σπερς θεωρεί πως τα πολλά τρίποντα κάνουν κακό στο μπάσκετ κι έχουν αλλοιώσει τη φύση του, ωστόσο είναι αναγκαία για την επιτυχία μιας σύγχρονης ομάδας. Απέδωσε, δε, εκεί τις επιτυχίες των Γουόριορς και παραδέχτηκε πως ακόμη δεν έχει βρεθεί ο τρόπος να τους σταματήσει κάποιος.

«Δεν πιστεύω πως αυτό το πράγμα είναι μπάσκετ. Είναι κάτι σαν τσίρκο. Γιατί τότε να μην έχουμε πεντάποντο ή επτάποντο; Πού σταματά αυτό; Όμως έτσι σκέφτομαι εγώ, που είμαι της παλιάς σχολής. Σε όλα μας τα πρωταθλήματα το τρίποντο έπαιξε μεγάλο ρόλο, γιατί είναι σημαντικό και πρέπει να μπορείς να το χρησιμοποιείς σαν όπλο. Καμία ομάδα δεν το κάνει καλύτερα από τους Γουόριορς και βλέπουμε πού έχουν φτάσει. Καμία ομάδα δεν έχει βρει τρόπο να το σταματήσει», τόνισε ο πεντάκις πρωταθλητής του ΝΒΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: