Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Σημαντική συνάντηση με FIBA στο Μόναχο!


Σημαντική συνάντηση με FIBA στο Μόναχο

Ραντεβού με τις λίγκες και τις ομοσπονδίες θα έχει η FIBA στο Μόναχο σήμερα και αύριο για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ μετά την κόντρα με την Ευρωλίγκα.

Κρίσιμο είναι το διήμερο που διανύουμε για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η FIBA έχει καλέσει σε συνάντηση στο Μόναχο τις λίγκες και τις ομοσπονδίες, προκειμένου να τις ενημερώσει για το πλάνο του FIBA Champions League αλλά και το καλεντάρι που θα ισχύσει από το 2017 και το οποίο προβλέπει «παράθυρα» στη διάρκεια της σεζόν για τη διεξαγωγή προκριματικών για τις διοργανώσεις των εθνικών ομάδων.

Τη στιγμή που η Ευρωλίγκα έχει «προσηλυτίσει» έντεκα ομάδες (ανάμεσά τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός) υπογράφοντας δεκαετές συμβόλαιο, η FIBA δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει στο πλάνο για τη δική της διοργάνωση και θέλει να κερδίσει την υποστήριξη των εθνικών ομοσπονδιών και λιγκών. Οι λίγκες επιθυμούν να γίνει ξεκάθαρο πώς θα προκρίνονται μέσα από την παρουσία τους στις εγχώριες διοργανώσεις οι ομάδες στην Ευρώπη. Ασφαλώς θα γίνει ενημέρωση και για τα οικονομικά κίνητρα που θα δοθούν στις ομάδες.

Παρόντες στη συνάντηση θα είναι ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, και ο γενικός γραμματέας, Παναγιώτης Τσαγκρώνης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: