Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

«Τορπίλη» παραμονής από Λας Πάλμας μέσα στη Βιγιαρεάλ!! (video)


«Τορπίλη» παραμονής από Λας Πάλμας μέσα στη Βιγιαρεάλ! (video)

Την έκπληξη της αγωνιστικής έκανε η Λας Πάλμας στην Ισπανία. Η ομάδα των Κανάριων Νήσων πέρασε με σκορ 1-0 από την έδρα της Βιγιαρεάλ και έκανε τεράστιο βήμα παραμονής!

Με ένα γκολ του Νταβίντ Γκαρθία από το 30’, η Λας Πάλμας έκανε την έκπληξη της αγωνιστικής στην Ισπανία, φεύγοντας με σπουδαίο «διπλό» (0-1) από το «Ελ Μαδριγάλ» της Βιγιαρεάλ και κάνοντας τεράστιο βήμα παραμονής!

Η ομάδα από τις Κανάριες Νήσους έφτασε τους 30 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τη ζώνη του υποβιβασμού, παίρνοντας ένα «τρίποντο» πραγματικό… χρυσάφι!

Το «κίτρινο υποβρύχιο», από την άλλη, υπέστη ήττα-σοκ, μένοντας στο -7 από την τρίτη θέση, τη Ρεάλ Μαδρίτης και την απευθείας συμμετοχή στο Champions League της επόμενης περιόδου, αλλά η διαφορά της από την 5η Σεβίλλη (που έχει ματς λιγότερο) παραμένει αρκετά μεγάλη (στο +9).



Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής

Σάββατο, 5 Μαρτίου

Ρεάλ Μαδρίτης-Θέλτα 7-1
(41' Πέπε, 50', 58', 64', 76' Ρονάλντο, 77' Χεσέ, 81' Μπέιλ - 62' Άσπας)

Βιγιαρεάλ-Λας Πάλμας 0-1
(30' Νταβίντ Γκαρθία)

Χετάφε-Σεβίλλη (21:30)
Ντεπορτίβο Λα Κορούνια-Μάλαγα (23:05)

Κυριακή, 6 Μαρτίου

Μπέτις-Γρανάδα (13:00)
Εϊμπάρ-Μπαρτσελόνα (17:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Λεβάντε (19:15)
Σπόρτινγκ Χιχόν-Αθλέτικ Μπιλμπάο (19:15)
Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης (21:30)

Δευτέρα, 7 Μαρτίου

Εσπανιόλ-Ράγιο Βαγεκάνο (21:30)

Επόμενη αγωνιστική (29η)

Παρασκευή, 11/03

Μάλαγα-Σπόρτινγκ Χιχόν (21:30)

Σάββατο, 12/03

Μπαρτσελόνα-Χετάφε (17:00)
Θέλτα-Ρεάλ Σοσιεδάδ (19:15)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λα Κορούνια (21:30)
Βαγιεκάνο-Εϊμπάρ (23:05)

Κυριακή, 13/03)

Λεβάντε-Βαλένθια (13:00)
Σεβίλλη-Βιγιαρεάλ (17:00)
Μπιλμπάο-Μπέτις (19:15)
Λας Πάλμας-Ρεάλ Μαδρίτης (21:30)

Δευτέρα, 14/03

Γρανάδα-Εσπανιόλ (21:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Απίστευτο γκολ από τον υιό Ασουνσάο!! (video)


Απίστευτο γκολ από τον υιό Ασουνσάο! (video)

Ο γιος του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Πάουλο Ασουνσάο, με μία απίστευτη εκτέλεση φάουλ, χάρισε τη νίκη στην Κ-12 της Ατλέτικο κόντρα στη Ρεάλ!

Ο Ζοάο Ασουνσάο, με το No. 4 στην πλάτη, θέλει να βαδίσει στα χνάρια του πατέρα του και αν κρίνουμε από αυτό το απίστευτο τέρμα που σημείωσε, έχει λαμπρές προοπτικές.

Το δικό του γκολ έκρινε το ντέρμπι της Μαδρίτης για την ηλικία Κ-12.

Απολαύστε την απίστευτη εκτέλεση φάουλ, λίγο πάνω από τη σέντρα που θα ζήλευαν και επαγγελματίες συνάδελφοι του νεαρού.





*Πηγή: sport-fm.gr*

«Επτάρα» η Ρεάλ με τρομερό ρεκόρ Ρονάλντο!! (video)


«Επτάρα» η Ρεάλ με τρομερό ρεκόρ Ρονάλντο! (video)

Με καρέ του Κριστιάνο Ρονάλντο, που έγινε ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, η Ρεάλ Μαδρίτης ξέσπασε απέναντι στη Θέλτα με το απίστευτο 7-1 και κέρδισε… καμπόση ηρεμία.

Ένα ματς που ξεκίνησε με μπόλικο κράξιμο και πανό κατά Φλορεντίνο Πέρεθ και παικτών, εξελίχθηκε σε θρίαμβο -και κάτι παραπάνω…- για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ συνοδεύτηκε από νέο, τρομερό ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Η «βασίλισσα» ξέσπασε απέναντι στην… άμοιρη Θέλτα και με τέσσερα γκολ του Πορτογάλου (τα δύο, δε, γκολάρες) νίκησε με το απίστευτο 7-1!

Ο 31χρονος, μάλιστα (που πανηγύρισε σε ένα από τα γκολ του δείχνοντας το αυτί του στην κερκίδα…), με το καρέ που πέτυχε, έφτασε τα 350 τέρματα -σε όλες τις διοργανώσεις- σε 335 αγώνες με τη Ρεάλ, σημείωσε, ταυτόχρονα, το 36ο χατ τρικ του στην Ισπανία, αφήνοντας ξανά πίσω τον Λιονέλ Μέσι στη σχετική λίστα, ενώ ξεπέρασε τον εμβληματικό Τέλμο Θάρα στους σκόρερ όλων των εποχών στο ισπανικό πρωτάθλημα και βρίσκεται, πλέον, μόνο πίσω από τον Αργεντινό σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα!

Μακριά του, βέβαια, καθώς ο Μέσι έχει 305 γκολ, ενώ ο Ρονάλντο 252 (251 έχει ο θρύλος της Μπιλμπάο).

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 41’ ο Πέπε, με τρομερή κεφαλιά, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, οι γηπεδούχοι, με… μπροστάρη τον CR7, ήταν, απλά, καταιγιστικοί! Από το 50’ μέχρι το 76’, ο Ρονάλντο πέτυχε τέσσερα γκολ, προσπερνώντας, μάλιστα, τον Λουίς Σουάρες (25) στη λίστα των φετινών σκόρερ! Ο Άσπας μείωσε στο 62’, αλλά Χεσέ (77’) και Μπέιλ (81’) ολοκλήρωσαν το… πάρτι των «μερένχες».



Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής

Σάββατο, 5 Μαρτίου

Ρεάλ Μαδρίτης-Θέλτα 7-1
(41' Πέπε, 50', 58', 64', 76' Ρονάλντο, 77' Χεσέ, 81' Μπέιλ - 62' Άσπας)

Βιγιαρεάλ-Λας Πάλμας (19:15)
Χετάφε-Σεβίλλη (21:30)
Ντεπορτίβο Λα Κορούνια-Μάλαγα (23:05)

Κυριακή, 6 Μαρτίου

Μπέτις-Γρανάδα (13:00)
Εϊμπάρ-Μπαρτσελόνα (17:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Λεβάντε (19:15)
Σπόρτινγκ Χιχόν-Αθλέτικ Μπιλμπάο (19:15)
Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης (21:30)

Δευτέρα, 7 Μαρτίου

Εσπανιόλ-Ράγιο Βαγεκάνο (21:30)

Επόμενη αγωνιστική (29η)

Παρασκευή, 11/03

Μάλαγα-Σπόρτινγκ Χιχόν (21:30)

Σάββατο, 12/03

Μπαρτσελόνα-Χετάφε (17:00)
Θέλτα-Ρεάλ Σοσιεδάδ (19:15)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λα Κορούνια (21:30)
Βαγιεκάνο-Εϊμπάρ (23:05)

Κυριακή, 13/03)

Λεβάντε-Βαλένθια (13:00)
Σεβίλλη-Βιγιαρεάλ (17:00)
Μπιλμπάο-Μπέτις (19:15)
Λας Πάλμας-Ρεάλ Μαδρίτης (21:30)

Δευτέρα, 14/03

Γρανάδα-Εσπανιόλ (21:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανέβηκαν πανό κατά Πέρεθ και παικτών στο «Μπερναμπέου»! (pics)

Δύο πανό, το ένα κατά του Πέρεθ, με το οποίο οι οπαδοί της Ρεάλ ζητούσαν να φύγει(!) από την ομάδα -και κατέβηκε αμέσως…- και ένα κατά των παικτών, ανέβηκαν στο «Μπερναμπέου», στο ματς με τη Θέλτα.

Ανέβηκαν πανό κατά Πέρεθ και παικτών στο «Μπερναμπέου»! (pics)Η κατάσταση στη Ρεάλ παραμένει… καζάνι που βράζει!

Πριν την έναρξη του αγώνα με τη Θέλτα, οπαδοί της «βασίλισσας» σήκωσαν δύο πανό στο «Μπερναμπέου», το ένα, δε, κατά του Φλορεντίνο Πέρεθ, με το οποίο ζητούσαν να φύγει(!) από την ομάδα -αλλά κατέβηκε αμέσως…- και το άλλο κατά των παικτών.

Το πρώτο, εναντίον του αφεντικού της Ρεάλ, έγραφε: «Άκου το στάδιο και φύγε, Φλορεντίνο», ενώ εκείνο κατά των ποδοσφαιριστών: «Για να φοράς αυτήν τη φανέλα πρέπει να την ιδρώνεις»!









*Πηγή: sport-fm.gr*

Επέκταση συμβολαίου στον Μέσι!!


Επέκταση συμβολαίου στον Μέσι

Η καταλανική Sport αποκαλύπτει την πρόθεση της Μπαρτσελόνα για επέκταση συμβολαίου στον Λιονέλ Μέσι.

Μπορεί να έχει μπροστά της πολλές εκκρεμότητες με συμβόλαια σημαντικών παικτών της που λήγουν αλλά η Μπαρτσελόνα έχει σκοπό να θέσει επί τάπητος άλλο ένα τέτοιο ζήτημα.

Σύμφωνα με την καταλανική Sport η πρόθεση των διοικούντων την «Μπάρτσα» είναι να κάνουν πρόταση για επέκταση συμβολαίου και στον Λιονέλ Μέσι.

Στην ομάδα έχουν αρχίσει ήδη να ετοιμάζουν την πρόταση που θα κάνουν στον αργεντινό με στόχο να του διευρύνουν την συνεργασία μέχρι το 2022.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που θα μπορούσαν να το έχουν αφήσει οι υπεύθυνοι της Μπαρτσελόνα καθώς το συμβόλαιο του Μέσι λήγει το 2018 και έχουν μπροστά τους διαπραγματεύσεις με Νεϊμάρ, Μπούσκετς και Σουάρες, είτε για ανανέωση συμβολαίου, είτε για αναπροσαρμογή του, κάτι που έχουν υποσχεθεί στην περίπτωση του τελευταίου.

Όμως πάντα για την Μπαρτσελονα ο Μέσι θα είναι μια προτεραιότητα και έτσι αντιμετωπίζεται και θέλουν με τη νέα συνεργασία με τον Αργεντινό να τον δέσουν με την ομάδα ουσιαστικά μέχρι και το τέλος της καριέρας του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ: Το «χώσιμο» και η πατρική αγκαλιά του Γκουαρντιόλα στον Κίμιχ!! (pics+vids)


ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ: Το «χώσιμο» και η πατρική αγκαλιά του Γκουαρντιόλα στον Κίμιχ (pics+vids)

Αποδέκτης του έντονου εκνευρισμού του Πεπ Γκουαρντιόλα δευτερόλεπτα μετά το τέλος του αγώνα έγινε ο 21χρονος, Τζόσουα Κίμιχ, ωστόσο στη συνέχεια ο Καταλανός πήρε αγκαλιά τον νεαρό άσο.













*Πηγή: sport-fm.gr*

Μια πεντάδα εκτός με ΠΑΟΚ!


Μια πεντάδα εκτός με ΠΑΟΚ

Τις υπηρεσίας πέντε ποδοσφαιριστών θα στερηθεί ο Γιάννης Χατζηνικολάου από το εντός έδρας ματς του Πανθρακικού κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Χωρίς πέντε ποδοσφαιριστής θα παραταχθεί ο Πανθρακικός στην εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου δεν έχει στην διάθεσή του τους τραυματίες Χρήστου, Μελλίση και Τζάνη, τον τιμωρημένο Χασομέρη και τον Ψάλτη, που έμεινε εκτός για λόγους τακτικής.

Η αποστολή: Αθανασιάδης, Τζελέπης, Γιούδας, Παπαγεωργίου, Ζδράβος, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Πεταυράκης, Ρούσσος, Ηλιάδης, Λαδάκης, Μεχία, Τσιάρας, Γαβριηλίδης, Μπαϊκαρά, Φωτάκης, Ροτζέριο, Μουδούρογλου, Βάλτερ, Χαβίτο, Ντίγκινι, Νικόλτσης, Ίγκορ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μηδέν εις το πηλίκο!!


Μηδέν εις το πηλίκο

Σημαντικό βαθμό (0-0) στην μάχη της εισόδου του στην πεντάδα, πήρε ο Πανιώνιος στην Κρήτη επί του Πλατανιά, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν δικαίως για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 2ο λεπτό.

Σημαντικό βαθμό, στην προσπάθειά του να μπει στην πρώτη πεντάδα που οδηγεί στα πλέι οφ, πήρε ο Πανιώνιος μέσα στην Κρήτη επί του Πλατανιά (0-0). Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και με περισσότερες ευκαιρίες, ενώ φωνάζουν δικαιολογημένα για πέναλτι στο 2’, σε χέρι του Ρισβάνη μέσα στην περιοχή. Δεν μέτρησε γκολ του Μασούρα για τους φιλοξενούμενους, με τον σκόρερ να είναι οριακά εκτεθειμένος.

Το ματς


Ο Πλατανιάς μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 2’ θα μπορούσε να βρεθεί στα… έντεκα βήματα, ωστόσο ο διαιτητής Λαμπρόπουλος δεν καταλόγησε πέναλτι σε χέρι του Ρισβάνη μέσαστην περιοχή, έπειτααπό σου του Μιλούνοβιτς. Έξι λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι ζήτησαν εκ νέου πέναλτι ωστόσο αυτή τη φορά, ο ρέφερι είχε δίκιο και άφησε το παιχνίδι να εξελιχτεί.

inner

Ο Πανιώνιος δεν πάταγε στο πρώτο εικοσάλεπτο καλά στο γήπεδο, με τον Πλατανιά να πιέζει για το γκολ, όμως δεν μπορούσε να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενουμένων. Στο 22’, πάντως, οι Κρητικοί έφθασαν κοντά στο γκολ αλλά ο Διούδης έδιωξε με δυσκολία την κεφαλιά-ψαράκι του Ανγκούλο. Οι κυανέρυθροι από την μεριά τους, απείλησαν για πρώτη φορά στο 32’, όταν ο Σιώπης έβγαλε τον Καθάριο με πενηντάρα μπαλιά στην πλάτη της άμυνας αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

inner

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, ήταν η σειρά του Πανιωνίου να φωνάξει. Σε υποδειγματική αντεπίθεση, ο Καραμάνος σέντραρε με το εξωτερικό και ο Μασούρας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός Καρατζίκας, σήκωσε το σημαιάκι του, υποδεικνύοντας τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ. Απόφαση που αμφισβητήθηκε έντονα από τον πάγκο του Πανιωνίου, ωστόσο η φάση ήταν πολύ δύσκολη και συνάμα οριακή, με τον Μασούρα να φαίνεται πως ήταν ελάχιστα πιο μπροστά.

inner

Στην επανάληψη, το παιχνίδι δεν είχε τον ίδιο καλό ρυθμό με το πρώτο μέρος, κάτι που είχε ως συνέπεια να υπάρχουν και λιγότερες καλές στιγμές οι δύο ομάδες. Ο Πανιώνιος ειδικά, δεν απείλησε καθόλου, με τον Πλατανιά να έχει δύο πολύ καλές στιγμές να πάρει το τρίποντο. Ο Ανγκούλο, όμως, δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ούτε με το σουτ του έξω από την περιοχή στο 60’ (λίγο άουτ), ενώ ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του πέντε λεπτά μετά.

inner

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Σελίν, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Αποστολόπουλος (61’ Τσουράκης), Μουνάφο (83’ Στανισάβλιεβιτς), Ανγκούλο, Μιλούνοβιτς (77’ Πάγκαλος), Ντίνας.

Στον πάγκο: Κοκκαλάς, Δημήτρης, Ιτούα, Βαλεριάνος.

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Οικονόμου, Ρισβάνης, Τασουλής, Σιώπης, Τζανδάρης (65’ Χαλκιαδάκης), Καθάριος, Μπακασέτας (88’ Πατσατζόγλου), Μασούρας (90’+3’ Μπαργκάν), Καραμάνος.

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Βιγιάλμπα, Ποζατζίδης.

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος

Γήπεδο: Περιβόλλια *Πηγή: sport-fm.gr*

Σοϊλέδης: «Την πληρώνουν κάποιοι που δεν φταίνε»


Σοϊλέδης: «Την πληρώνουν κάποιοι που δεν φταίνε»

Απογοητευμένος από τη διακοπή του Κυπέλλου εμφανίστηκε ο Άρης Σοϊλέδης. Ο μπακ της ΑΕΚ σημείωσε ότι την πληρώνουν κάποιοι που δεν φταίνε και χαρακτήρισε αναγκαίο να γίνει υγιές το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το ξενέρωμα ενός παίκτη που χάνει την ευκαιρία να διεκδικήσει έναν τίτλο παραδέχθηκε ο Άρης Σοϊλέδης.

Μιλώντας στη NOVA, ο αμυντικός της ΑΕΚ χαρακτήρισε θλιβερά τα επεισόδια της Τούμπας και αφού σημείωσε ότι μας φέρνουν χρόνια πίσω, τόνισε ότι με την απόφαση διακοπής του Κυπέλλου την πληρώνουν κάποιοι που δεν φταίνε.

Υπογράμμισε, δε, ότι είναι αναγκαίο να ξαναγίνει υγιές το ελληνικό ποδόσφαιρο για να μπορέσει να ανέβει επίπεδο και στην Ευρώπη.


Αναλυτικά όσα είπε ο Σοϊλέδης

Για τα επεισόδια στην Τούμπα και τη διακοπή του Κυπέλλου: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα πράγματα αυτά είναι θλιβερά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Την πληρώνουν κάποιοι που δεν φταίνε. Μας φέρνουν χρόνια πίσω και πρέπει να τα ξεπεράσουμε κάποια στιγμή. Να γίνει υγιές το ελληνικό ποδόσφαιρο, έτσι ώστε να κερδίσουμε πράγματα μέσα από αυτό. Να έρχονται περισσότεροι καλοί παίκτες και προπονητές από το εξωτερικό. Να ανέβουμε επίπεδο σαν χώρα και οι ομάδες μας να δείχνουν στους ευρωπαϊκούς αγώνες ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.

Χάσαμε έναν από τους στόχους μας, ο οποίος ήταν πολύ σημαντικός για μας. Τώρα ρίχνουμε την προσοχή μας στο παιχνίδι της Δευτέρας γιατί είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη για να έχει αντίκτυπο η νίκη που κάναμε με τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε γιατί είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση αυτή την περίοδο. Ο στόχος μας πλέον είναι να τερματίσουμε δεύτεροι και να εξασφαλίσουμε την έξοδό μας στην Ευρώπη».


Για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης: «Η νίκη στο ντέρμπι μας δίνει ψυχολογία. Έχουμε και τον κόσμο πάντα κοντά μας και μας στηρίζει και θα πάμε να πάρουμε τη νίκη για να συνεχιστεί θετικά η προσπάθεια που κάνουμε. Η ήττα μας από τον Αστέρα στον πρώτο γύρο είναι ένα επιπλέον κίνητρο που έχουμε για να πάμε για τη νίκη στην Τρίπολη, αν και κάθε αντίπαλο τον βλέπουμε ξεχωριστά.

Σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο και σε κάθε ματς δίνουμε τα πάντα. Ο Αστέρας θα έχει νέο προπονητή στον αγώνα της Δευτέρας και κάθε έλευση νέου προπονητή φέρνει διαφορετική ψυχολογία στην ομάδα και οι παίκτες του Αστέρα θα θέλουν να του δείξουν κάποια πράγματα, αλλά εμείς αν είμαστε αυτοί που πρέπει δεν θα έχουμε πρόβλημα».

*Πηγή: sport-fm.gr*

Έπεσε… κράξιμο για Βάργκας!!


Έπεσε… κράξιμο για Βάργκας!

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στη Βενεζουέλα η απόφαση του ομοσπονδιακού τεχνικού να μην καλέσει στην εθνική τον Ρόναλντ Βάργκας. Δεν έχουν βάση τα σενάρια ότι η ΑΕΚ ζήτησε την εξαίρεσή του.

Στις τάξεις των φίλων της ΑΕΚ έχει γίνει ήρωας. Δεν έχει αφήσει ντέρμπι για ντέρμπι που να μη σκοράρει. Όλα αυτά όμως φαίνεται πώς δεν ήταν αρκετά για να κληθεί ο Ρόναλντ Βάργκας στην εθνική του.

Στην αποστολή που ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βενεζουέλας, Νοέλ Σανβιθέντε, για τα παιχνίδια των προκριματικών του Μουντιάλ με Περού και Χιλή δεν συμπεριλαμβανόταν το όνομα του άσου της «Ένωσης».

Κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από φιλάθλους -στα social media- και δημοσιογράφους, μέσω σχετικών δημοσιευμάτων. Στην προσπάθεια να ερμηνεύσουν αυτή την απόφαση του Σανβιθέντε κάποια εξ αυτών την απέδωσαν στην κόντρα που υπάρχει μεταξύ κάποιων διεθνών παικτών και της ομοσπονδίας.

Κάποια άλλα όμως ενέπλεξαν και την ΑΕΚ. Πιο συγκεκριμένα, γράφτηκε ότι ο Βάργκας δεν κλήθηκε στην εθνική κατόπιν αιτήματος των «κιτρινόμαυρων», επειδή κουβαλάει τραυματισμό από το ματς με τον Παναθηναϊκό και δεν έχει ακόμα αποθεραπευθεί. Τα συγκεκριμένα σενάρια ωστόσο δεν έχουν καμία βάση, καθώς η «Ένωση» δεν διατύπωσε κανένα τέτοιο αίτημα, ενώ και να ήθελε να το κάνει, δεν της επιτρεπόταν βάσει κανονισμών για ματς που είναι στο τέλος του μήνα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Περιμένοντας το επόμενο!!


Περιμένοντας το επόμενο

Δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους οι παίκτες του Ολυμπιακού για τα φαινόμενα βίας και για την απόφαση του κ. Κοντονή. Χωρίς αγώνα για δέκα μέρες θα πάει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη αναβλήθηκε και έτσι οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν έχουν αύριο αγωνιστικές υποχρεώσεις. Οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας προπονήθηκαν σήμερα στου Ρέντη υπό τις οδηγίες του Μάρκο Σίλβα, με τον Πορτογάλο τεχνικό της ομάδας του λιμανιού να προσπαθεί να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίκτες του.

Κάτι τέτοιο δεν είναι βέβαια εύκολο μετά τα όσα έχουν συμβεί, με τους «ερυθρόλευκους» ποδοσφαιριστές να μην κρύβουν την απογοήτευση τους για τα φαινόμενα βίας και τις αποφάσεις που ελήφθησαν από τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Ο 39χρονος κόουτς των πρωταθλητών έδωσε ρεπό γι’ αύριο στους παίκτες του και έτσι οι πρωταθλητές θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν. Οι «ερυθρόλευκοι» θα επιστρέψουν τη Δευτέρα στου Ρέντη και με τη μεθαυριανή προπόνηση θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το ντέρμπι της μεθεπόμενης Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί χωρίς να έχει επίσημο ματς στα πόδια του για δέκα μέρες, μετά την απόφαση για αναβολή του αυριανού αγώνα των πρωταθλητών με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» μίλησε χθες και θα ξαναμιλήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα στους παίκτες του για την αναμέτρηση με τους «πράσινους» σε μια προσπάθεια να κρατήσει σε αγωνιστική εγρήγορση τους παίκτες του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η… πρώτη του Λέτο!!


Η… πρώτη του Λέτο!

Για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό ο Σεμπάστιαν Λέτο συμπεριλήφθηκε σε αποστολή και είναι πιθανό κόντρα στον Ατρόμητο να πάρει και χρόνο συμμετοχής.

Την ευκαιρία να δουν αγωνιζόμενο τον Σεμπάστιαν Λέτο θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα οι φίλοι του Παναθηναϊκού την Κυριακή.

Ο Αργεντινός συμπεριλήφθηκε στην 20μελή αποστολή του αγώνα με τον Ατρόμητο -κι εφόσον δεν βρίσκεται μεταξύ των δύο που θα «κοπούν»- ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού, ενδεχομένως να πάρει χρόνο συμμετοχής από τον Αντρέα Στραματσόνι.

Ο Στάθης Ταυλαρίδης επανέρχεται, ενώ δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Αμπέντ, Μέστο και Λαγός, ούτε οι προερχόμενοι από τραυματισμό Σάντσεθ και Πέτριτς. Φυσικά, εκτός αποστολής είναι ο Μπουμάλ που συνεχίζει την αποθεραπεία του και ο Νάνο, ο οποίος εδώ και κάποιες μέρες βρίσκεται σε άδεια.

Αναλυτικά η αποστολή: Κοτσόλης, Στιλ, Γιαννακόπουλος, Κουτρουμπής, Ζέκα, Μπεργκ, Κλωναρίδης, Πράνιτς, Ταυλαρίδης, Μαρινάκης, Λουντ, Καλτσάς, Τελάντερ, Εσιέν, Βλαχοδήμος Π., Μαμούτε, Εβαντζελίστα, Μολέδο, Λέτο, Βιγιαφάνιες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η «Sun» για τις σχέσεις Μαρινάκη-Θεοδωρίδη!!

Νέες αναφορές στον Βαγγέλη Μαρινάκη κάνει ο Τύπος του εξωτερικού. Σε δημοσίευμά της, η «Sun» γράφει για τις σχέσεις του προέδρου του Ολυμπιακού με τον νέο γενικό γραμματέα της UEFA, Θόδωρο Θεοδωρίδη

Η «Sun» για τις σχέσεις Μαρινάκη-ΘεοδωρίδηΈνα ακόμα δημοσίευμα που αναφέρεται στον Βαγγέλη Μαρινάκη εντοπίστηκε στον Τύπο του εξωτερικού.

Η «Sun» που κυκλοφόρησε το Σάββατο περιέχει στις σελίδες της ρεπορτάζ που αναφέρεται στις σχέσεις του προέδρου του Ολυμπιακού με τον νέο γενικό γραμματέα της UEFA, Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Στο κείμενο γίνεται επίσης αναφορά στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Μαρινάκης στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» και συγκρίνεται η αντιμετώπιση του Ολυμπιακού από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία σε σχέση με την αντίστοιχη της Φενέρμπαχτσε.


Αναλυτικά το δημοσίευμα της «Sun»

«Ο νέος Γενικός Γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης ισχυρίζεται ότι η σχέση του με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο στημένων αγώνων, δεν επηρέασε ποτέ τη δουλειά του.

Ο Θεοδωρίδης τοποθετήθηκε στη θέση του προσωρινού Γενικού Γραμματέα μετά την εκλογή του Τζιάνι Ινφαντίνο ως προέδρου της FIFA. Είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος διοικητικός της UEFA δεδομένου του ότι ο Μισέλ Πλατινί εκτίει την ποινή της FIFA.

Η UEFA επέτρεψε στον Ολυμπιακό να συμμετάσχει στο Champions League μία ημέρα αφού οι ανακριτές είχαν κατηγορήσει τον Μαρινάκη με τέσσερα κακουργήματα που σχετίζονται με στημένους αγώνες και ένα που σχετίζεται με εντολή για ανατίναξη φούρνου ενός διαιτητή. Ο Μαρινάκης αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Ο πατέρας του Θεοδωρίδη, ο Σάββας, είναι ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού. Αλλά δεν είναι μόνο οικογενειακοί οι λόγοι οι οποίοι εντείνουν τις αμφιβολίες. Δικαστικά έγγραφα που έχουν διαρρεύσει και έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα παρουσιάζουν έναν νομίμως μαγνητοφωνημένο διάλογο από την ΕΥΠ, ο οποίος φέρεται να έγινε μεταξύ του Θεοδωρίδη και του Μαρινάκη τον Ιούνιο του 2012.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι στην κασέτα ο Σάββας περνάει το τηλέφωνο στον γιο του και ο Μαρινάκης φέρεται να λέει στον Θεόδωρο ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τέσσερις μήνες πριν από την ψηφοφορία. Με τοποθέτησή του στη Sun χθες το βράδυ, ο Θεοδωρίδης είπε: "Πριν από τον τελικό του Euro 2012 στο Κίεβο, είχα μια μικρή τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύριο Μαρινάκη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το περιεχόμενο της συνομιλίας δεν διακινδύνευσε ποτέ τον ρόλο μου στην UEFA".

Αλλά ο Θεοδωρίδης δεν απάντησε αν το φερόμενο ως περιεχόμενο του διαλόγου του με τον Μαρινάκη ήταν αληθινό. Και απέτυχε να πει αν ενημέρωσε τα σώματα της UEFA ότι ο Μαρινάκης φέρεται να γνώριζε ποιος θα κέρδιζε στις εκλογές της ΕΠΟ μερικούς μήνες πριν αυτές λάβουν χώρα.

Ο άνθρωπος για τον οποίο ο Μαρινάκης φέρεται να είπε στον Θεοδωρίδη πως θα κέρδιζε ήταν ο Γιώργος Σαρρής, ο οποίος και εξελέγη ως πρόεδρος της ΕΠΟ. Ο Σαρρής παραιτήθηκε πέρυσι βδομάδες αφού είχε κατηγορηθεί και επισήμως από τους ανακριτές ότι είναι ο φερόμενος “συν-επικεφαλής” μαζί με τον Μαρινάκη μιας "εγκληματικής οργάνωσης" που "ελέγχει" το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τόσο ο Σαρρής όσο και ο Μαρινάκης αρνούνται τις κατηγορίες.

Η UEFA επέμενε χθες βράδυ ότι μελετάει με προσοχή την περίπτωση του Ολυμπιακού καθώς τα ελληνικά δικαστήρια δεν έχουν ανακοινώσει τις αποφάσεις τους. Ωστόσο, αντιμετώπισε το θέμα του Ολυμπιακού διαφορετικά από την περίπτωση της Φενερμπαχτσέ.

Το 2011 η UEFA είχε προειδοποιήσει την Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ώστε να αποκλείσει τη Φενερμπαχτσέ από το Champions League αφού διοικητικά στελέχη της είχαν εμπλακεί σε στημένους αγώνες. Η Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είχε αποκλείσει τη Φενερμπαχτσέ πριν οποιοσδήποτε κριθεί ένοχος στο δικαστήριο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς τους τιμωρημένους η Ξάνθη!!


Χωρίς τους τιμωρημένους η Ξάνθη

Ουσιαστικά πλήρης θα παίξει η Ξάνθη στην αναμέτρηση κόντρα στην Καλλονή, αφού οι μοναδικοί απόντες για την ομάδα του Λουτσέσκου είναι οι τιμωρημένοι, Μπέρτος και Λουσέρο.

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Ξάνθης για την αναμέτρηση της 25ης αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας απέναντι στην Καλλονή. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου στην προπόνηση του Σαββάτου είδε όλους του τους παίκτες να προπονούνται κανονικά και να τελειώνουν το πρόγραμμα χωρίς κάποιο πρόβλημα. Μετά το τέλος ο Ρουμάνος τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή για το ματς με την ομάδα της Λέσβου.

Απ’ από αυτή απουσιάζουν οι Μπέρτος και Λουσέρο, που είναι τιμωρημένοι.

Αναλυτικά: Ζαρόπουλος, Τσενάμο, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Γουάλας, Καρυπίδης, Λισγάρας, Γούτας, Καμαρά, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Νιέτο, Ντιμιτρόφ, Σολτάνι, Ορφανίδης, Φασίδης, Τριάδης, Κρίστοφερ, Καπετάνος, Σκούρτης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαμούτε: «Να πάρω τίτλους με τον Παναθηναϊκό»


Μαμούτε: «Να πάρω τίτλους με τον Παναθηναϊκό»

Έτοιμος να δείξει τι αξίζει δήλωσε ο Γιούρι Μαμούτε, ο οποίος μίλησε για τη θέλησή του να κατακτήσει τίτλους με τον Παναθηναϊκό και αποκάλυψε την ιστορία που κρύβεται πίσω απ’ το παρατσούκλι «μαμούθ».

Την θέλησή του να πανηγυρίσει τίτλους με τον Παναθηναϊκό τόνισε σε δηλώσεις του ο Γιούρι Μαμούτο, ο οποίος μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από την Ελλάδα, αλλά και τις προσδοκίες του.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας, δήλωσε έτοιμος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να δείξει τι αξίζει και… αποκάλυψε την ιστορία που κρύβει το όνομά του, το οποίο στα πορτογαλικά σημαίνει «μαμούθ».

Αναλυτικά όσα είπε στη Nova:

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό: «Είναι πολύ σημαντικό βήμα, το ότι ήρθα στην Ευρώπη για να μπορέσω να δείξω όσα έκανα στη Βραζιλία. Ευχαριστώ το θεό που με αξίωσε να έρθω εδώ. Νομίζω πως δουλεύοντας σκληρά και προσπαθώντας ολοένα και περισσότερο θα δείξω τις δυνατότητές μου».

Για την παρουσία του Λούκας Ευαντζελίστα: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω εδώ τον φίλο μου. Τον ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και για την φιλία του. Είναι ένας καλός και έμπειρος παίκτης. Ακριβώς επειδή ήταν στην Ιταλία έχει εμπειρίες. Αυτό είναι θετικό και με βοηθάει».

Για τις προσδοκίες που έχει: «Ήρθα για να παίξω, να δείξω αυτά που ξέρω να κάνω και να βοηθήσω αυτή τη μεγάλη ομάδα, που είναι ο Παναθηναϊκός. Ο απώτερος σκοπός μου είναι να μπορέσω να κατακτήσω τίτλους με τον Παναθηναϊκό».

Για την ήττα από την ΑΕΚ: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος. Όλοι εμείς δουλεύουμε σκληρά καθημερινά, με σκοπό το καλύτερο. Τα αποτελέσματα δεν έχουν έρθει ακόμα. Πιστεύω όμως ότι με σκληρή δουλειά κάποια στιγμή θα έρθουν κι αυτά».

Για το ερχόμενο παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο: «Ο Παναθηναϊκός θα πάρει τους τρεις βαθμούς. Δουλεύουμε δυνατά όλη τη βδομάδα. Δεν πρέπει να μιλήσουμε πολύ, αλλά να δουλέψουμε πολύ. Είμαι πεπεισμένος πως θα νικήσουμε».

Για το πώς βγήκε το παρατσούκλι Μαμούτι: «Όταν γεννήθηκα ήμουν πολύ μεγάλο μωρό. Πάνω από πέντε κιλά. Με είδε ένας θείος και είπε πως μοιάζω με ένα μικρό μαμούθ. Από κει βγήκε το Μαμουτίνιο, που σημαίνει μικρό μαμούθ στα πορτογαλικά και έμεινε το όνομα Μαμούτε, δηλαδή μαμούθ».

ΠΑΣ… καλά για πλέι οφ!!!


ΠΑΣ… καλά για πλέι οφ!

Ο εξαιρετικός ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε Παναιτωλικό (2-0) και Κυριακίδη (που… κατέβασε ξανά ρολά) και πιάνοντας τους Αγρινιώτες στην 7η θέση, έβαλε και αυτός στην άκρη του μυαλού του τα πλέι οφ!

Με τέτοιες εμφανίσεις, ναι, μπορεί να ονειρεύεται ακόμη και πλέι οφ!

Ο εξαιρετικός ΠΑΣ Γιάννινα του Γιάννη Πετράκη έπεσε πάνω σε έναν τρομερό Δημήτρη Κυριακίδη, αλλά με πανέμορφες κεφαλιές των Λίλα (73’) και Ακόστα (90’+2’) νίκησε, τελικά, 2-0 τον Παναιτωλικό και τον έπιασε στη βαθμολογία, βάζοντας και αυτός στην άκρη του μυαλού του τα πλέι οφ και την Ευρώπη.

Οι Ηπειρώτες έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και μετά το 65’, και αν δεν είχαν απέναντί τους τον 29χρονο γκολκίπερ ίσως είχαν ξεμπερδέψει νωρίτερα με τη νίκη…

Στο -5, πλέον, η διαφορά του ΠΑΣ (εκεί παρέμειναν και οι Αγρινιώτες) από την 5η θέση, έπειτα από το αποτέλεσμα στους «Ζωσιμάδες», στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 25ης αγωνιστικής της Super League.

Πέμπτο σερί ματς στα Γιάννενα χωρίς γκολ για τα «καναρίνια»!

Πώς έπαιξαν


Σε τρίτο σερί παιχνίδι, ο Γιάννης Πετράκης χρησιμοποίησε το αγαπημένο του, όπως εξελίσσεται, 3-5-2 -όταν επιτίθεται, καθώς το γυρνάει σε 5-3-2 όταν αμύνεται-, το οποίο, πραγματικά, ταιριάζει… γάντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Περιστερίδης, ο οποίος είχε μπροστά του -από αριστερά προς τα δεξιά- τους Μιχαήλ, Σκόνδρα και Τζημόπουλο. Από αριστερά… αλώνιζε την πλευρά ο Ναδάλες, δεξιά έκανε το ίδιο ο Στρούνα, ενώ στα χαφ αγωνίστηκαν οι Λίλα, Τσουκαλάς και Ακόστα. Μπροστά ήταν οι Μανιάς και Ίλιτς.

inner

Στον αντίποδα, ο Γιάννης Ματζουράκης επέλεξε και πάλι 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Κυριακίδης, στη δεξιά πλευρά της άμυνας αγωνίστηκε ο Μύγας, με τον Κέβιν αριστερά και τους Κούσα και Μάκο στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικά χαφ ήταν ο Βασιλούδης (πρώτο ματς που ξεκίνησε βασικός) με τον Πάουλο και η τριάδα πίσω από τον Μαρκόφσκι ήταν οι -από αριστερά προς τα δεξιά- Ουάρντα, Μουνιός και Κάπελ.

Το ματς


Με τον Ίλιτς σε… τρομερά κέφια και το 3-5-2 (που άλλαζε σε 5-3-2 όταν αμυνόταν) του Γιάννη Πετράκη -σύστημα που χρησιμοποίησε σε τρίτο σερί παιχνίδι- να… πετάει φωτιές, ο ΠΑΣ Γιάννινα «έπιασε από τον λαιμό» απ’ το ξεκίνημα τον Παναιτωλικό, αλλά έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό (και πάλι) Κυριακίδη, που είχε… κατεβάσει τα ρολά! Οι γηπεδούχοι έκλεισαν στο μισό γήπεδο τους Αγρινιώτες, γεγονός που έκανε έξαλλο τον Γιάννη Ματζουράκη, που προσπαθούσε να… ξυπνήσει με τις φωνές του από τον πάγκο τους παίκτες του.

inner

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά μόλις στο 5’, όταν το σουτ στην κίνηση του Ακόστα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 9' έχασαν την πρώτη τους -από τις… πάμπολλες- μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μανιάς, έπειτα από γύρισμα του Ίλιτς από δεξιά, δεν έκανε καλή προβολή από τη μικρή περιοχή, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 10’, στο 26’ και στο 28’ ο Κυριακίδης βροντοφώναξε «όχι», για να κλείσει, τελικά, το πρώτο ημίχρονο ισόπαλο χωρίς σκορ.

inner

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε κάπως νωθρά, με τον Παναιτωλικό να παίζει λίγο πιο ψηλά, προσπαθώντας να φέρει στα ίσα το 62%-38% της κατοχή μπάλας του πρώτο 45λέπτου. Η όποια πρωτοβουλία είχε, ωστόσο, δεν μετουσιώθηκε σε κάτι καλό και από το 65’ και έπειτα ο ΠΑΣ ανέλαβε ξανά δράση, χάνοντας τρεις τεράστιες ευκαιρίες σε διάστημα μικρότερο των τριών λεπτών (μεταξύ 67’ και 69’)! Ο Κυριακίδης, όμως… τον χαβά του, έβγαζε ό,τι πήγαινε προς την εστία του, μέχρι το 73’ όμως, γιατί εκεί, πια, απλά δεν μπορούσε κάνει τίποτα, στην εξαιρετική ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Λίλα, ο οποίος άνοιξε το σκορ.

inner

Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 78’, ο Τζημόπουλος «αναγκάστηκε» να δώσει το χέρι του στον 29χρονο γκολκίπερ της ομάδας του Αγρινίου, αφού του έβγαλε κεφαλιά από το ένα μέτρο(!), στις καθυστερήσεις, ωστόσο, «προδόθηκε» και πάλι από την άμυνά του, καθώς ο Ακόστα, έπειτα από την εξαιρετική σέντρα του Ηλιάδη, «καθάρισε» τη νίκη με νέα, πολύ ωραία κεφαλιά, γράφοντας το τελικό 2-0.

inner

inner



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Λίλα, Μανιάς (82’ Γιάκος), Ναδάλες (90’+3’ Καρανίκας), Ακόστα, Στρούνα, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Ίλιτς (90’ Ηλιάδης).

Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν (87’ Κλέσιο), Μάρκος Πάουλο (79’ Χαντάκιας), Βασιλούδης (79’ Φερέιρα), Ουάρντα, Κάπελ, Μουνιός, Μαρκόβσκι.

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Γήπεδο: Ζωσιμάδες
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μάγοι είστε;


Μάγοι είστε;

Μαγική εικόνα το 0-0 στο klassiker. Η Ντόρτμουντ καιγόταν, αλλά η Μπάγερν της... έβγαλε το λάδι και παρότι έχασε πολλές και περισσότερες ευκαιρίες διατήρησε μέσα στο καυτό Signal Iduna το +5.

Να πανηγυρίσει ή να στεναχωρηθεί η Μπάγερν; Οι Βαυαροί διατήρησαν το +5 από την Ντόρτμουντ, με το 0-0, όμως θα μπορούσαν να πάρουν μεγάλη νίκη στο klassiker μέσα στο κατάμεστο Signal Iduna Park.

Πολύ καλό παιχνίδι ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Τόσο η ομάδα του Τούχελ όσο και αυτή του Γκουαρντιόλα είχαν καλές στιγμές. Στο δεύτερο 45λεπτο η Μπάγερν ήταν το απόλυτο αφεντικό, άγγιξε το γκολ, όμως στη μεγαλύτερή της φάση (δοκάρι του Βιδάλ στο 64’), είδε τον Μπουρκί και το δοκάρι του να της βάζουν «μπλόκο».

Το ματς:



Ντέρμπι, όπως θα έπρεπε να είναι. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά. Καυτή ατμόσφαιρα, ρυθμός από νωρίς και επίδειξη ικανοτήτων από τους παίκτες και των δύο ομάδων, ειδικά σε δημιουργικά επίπεδο. Τσάμπι Αλόνσο έκοβε απ’ τη μία, Μχιταριάν έραβε από την άλλη. Η Ντόρμουντ ξεπέρασε το άγχος και με δημιουργό τον Αρμένιο έδειχνε να έχει τον έλεγχο, αλλά η ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες. Δύο για κάθε πλευρά στο πρώτο 20λεπτο.

Αφού ο Γκουαρντιόλα «διάβασε» τον Τούχελ, η Μπάγερν πήρε τα ηνία με την άμυνα του Μπουρκί (που κράτησε όρθια την ομάδα του στο τετ-α-τετ με τον Κόστα στο 28’) άρχισε… τον χορό. Όσο περνούσαν τα λεπτά τόσο ο Ρόμπεν έμπαινε στο ματς και οι Βεστφαλοί δεν ήξεραν σε ποια απ’ τις δύο πτέρυγες να ρίξουν το βάρος. Το ημίχρονο έκλεισε με το klassiker να παραμένει στο 0-0, γεγονός που αδικούσε και τους δύο μονομάχους.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, ή μάλλον… η Μπάγερν έχει ακόμη πιο Μπάγερν. Οι Βαυαροί αφού έβγαλαν εκτός παιχνιδιού τους Ομπαμεγιάνγκ και Ρόις και στη συνέχεια βγήκαν μπροστά. Η Ντόρτμουντ, ενώ αρχικά έδειχνε cool με την πίεση, δεν μπόρεσε να μείνει ψύχραιμη για πολύ. Οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, με μεγαλύτερη το δοκάρι του Βιδάλ στο 64ο λεπτό, όπου έβαλε και το… χεράκι σωτήρια του ο Μπουρκί.

Σταδιακά, οι παίκτες του Γκουαρντιόλα ατόνησαν. Οι Βεστφαλοί, δεν προβληματίστηκαν ιδιαίτερα από την είσοδο του Ριμπερί (75’), κι έβγαλαν τους αντίπαλους από την περιοχή τους. Όσο πλησίαζε το φινάλε τόσο ο ρυθμός έπεφτε, ενώ η Μπάγερν πριν το τελευταίο σφύριγμα στάθηκε άτυχη καθώς τραυματίστηκε ο Αλόνσο.

Οι συνθέσεις:



Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Μπουρκί, Πίστσεκ, Μπέντερ, Χούμελς, Σμέλτσερ, Γκουντογκάν (90+1' Σαχίν), Βιγκλ, Ντουρμ, Μχιταριάν, Ρόις (80’ Ράμος), Ομπαμεγιάνγκ

Στον πάγκο: Βαϊντενφέλερ, Σούμποτιτς, Λάιτνερ, Κάστρο, Γκίτνερ

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Λαμ, Κίμιχ, Αλάμπ, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο (90+1' Μπενατιά), Βιδάλ, Ντάγκλας Κόστα (75’ Ριμπερί), Ρόμπεν, Μίλερ, Λεβαντόφσκι

Στον πάγκο: Ρόντε, Ουλράιχ, Αλκάνταρα, Ραφίνια, Γκέτσε

Διαιτητής: Τόμπιας Στίλερ *Πηγή: sport-fm.gr*

Σίτι που δεν παραιτείται, Τσέλσι που δεν… διορθώνεται!!


Σίτι που δεν παραιτείται, Τσέλσι που δεν… διορθώνεται! (video)

Αντίθετες πορείες τραβούν Μαν. Σίτι και Τσέλσι! Ενώ οι «πολίτες» καθάριζαν 4-0 την Άστον Βίλα και ανανέωναν τις ελπίδες για τίτλο, οι «μπλε» επέστρεφαν στις γκέλες μένοντας στο 1-1 με τη Στόουκ.

Η παροιμία λέει «δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι». Παρόλο που αντιμετώπιζε «χωριάτες» όμως, εκείνη που πήρε θάρρος (για τη μάχη του τίτλου) ήταν η Μάντσεστερ Σίτι.

Οι «πολίτες» τα βρήκαν σκούρα για ένα ημίχρονο με τη μαχητική Άστον Βίλα, ωστόσο αρκούσε να ξεκλειδώσει την άμυνα ο Τουρέ για ν’ ακολουθήσουν δυο γκολ του Αγουέρο και ένα του Στέρλινγκ που έγραψαν το άνετο 4-0.

Έτσι, η ομάδα του Πελεγκρίνι εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία στο Τότεναμ-Άρσεναλ, πλησίασε «κανονιέρηδες» και «σπιρούνια» και με ένα ματς λιγότερο, ελπίζει ότι μπορεί να κυνηγήσει τη Λέστερ.

Αντίθετα, δύσκολα δείχνει ότι θα κυνηγήσει μια θέση στην Ευρώπη η Τσέλσι. Οι «μπλε» διεύρυναν το αήττητό τους στα 13 παιχνίδια, ωστόσο το έκαναν με την έβδομη ισοπαλία σ’ αυτά απέναντι στη Στόουκ (1-1). Οι παίκτες του Χίντινκ θεώρησαν ότι θα καθάριζαν με το γκολ του Τραορέ, αλλά ο Ντιουφ τους πήρε την μπουκιά από το στόμα στο 85’ και τους στέρησε πολύτιμο έδαφος στην αντεπίθεση για την πεντάδα.

Εκεί όπου εισέβαλε… εντυπωσιακά σήμερα η Γουέστ Χαμ! Η εκπληκτική ομάδα του Μπίλιτς έμεινε πίσω με δυο γκολ των Λουκάκου-Λένον, αλλά έστω και αργά εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Μιραλάς. Με δυο τέρματα, λοιπόν, σε ένα τρίλεπτο από τους Αντόνιο και Σακό (78’-81’) και άλλο ένα του Παγιέ στο 90’, έφυγε με τεράστιο διπλό από το «Γκούντισον Παρκ» (3-2 την Έβερτον) και ξεπέρασε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όσο για τη Σαουθάμπτον, τα κατάφερε να πάρει ισοπαλία στην έδρα της με την ουραγό Σάντερλαντ και να είναι και… ευχαριστημένη. Οι «άγιοι» κόλλησαν απέναντι στο τείχος των φιλοξενούμενων και σαν να μην έφτανε ότι έμειναν με δέκα παίκτες στο 80’ (αποβολή του Φοντέ), χτυπήθηκαν και από τον αγέραστο Ντεφόε. Παρόλα αυτά δεν το έβαλαν κάτω και στις καθυστερήσεις έσωσαν έστω τον πόντο με γκολ του Φαν Ντάικ (1-1).

Κατά τ’ άλλα, τεράστια νίκη (δεύτερη συνεχόμενη μετά απ’ αυτή με την Άρσεναλ) πέτυχε η Σουόνσι, που λύγισε 1-0 τη Νόριτς και απομακρύνθηκε από τους μπελάδες. Κι όλα αυτά ενώ η Μπόρνμουθ έκανε νέα «κηδεία» στη Νιούκαστλ και φεύγοντας με το 3-1 από το «Σεντ Τζέιμς Παρκ», κράτησαν βυθισμένους τους γηπεδούχους στη προτελευταία θέση.


Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Σάββατο, 5/3

Τότεναμ-Άρσεναλ 2-2
(60’ Αλντερβάιρελντ, 62’ Κέιν - 39’ Ράμσεϊ, 76’ Σάντσες)

Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα 2-0
(48’ Τουρέ, 50’, 60’ Αγουέρο, 66’ Στέρλινγκ)

Νιούκαστλ-Μπόρνμουθ 1-3
(80’ Πέρεθ - 28’ αυτ. Τέιλορ, 70’ Κινγκ, 90’+2’ Ντάνιελς)

Σουόνσι-Νόριτς 1-0
(61’ Σίγκουρντσον)

Τσέλσι-Στόουκ 1-1
(39’ Τραορέ - 85’ Ντιουφ)

Σαουθάμπτον-Σάντερλαντ 1-1
(90’+3’ Φαν Ντάικ - 85’ Ντεφόε)

Έβερτον-Γουέστ Χαμ 2-3
(13’ Λουκάκου, 56’ Λένον - 78’ Αντόνιο, 81’ Σακό, 90’ Παγιέ)

Γουότφορντ-Λέστερ (19:30)

Κυριακή, 6/3

Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ (15:30)
Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (30η)

Σάββατο, 12/3 (17:00)

Νόριτς-Μάντσεστερ Σίτι (14:45)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας (αναβολή)
Μπόρνμουθ-Σουόνσι
Στόουκ Σίτι-Σαουθάμπτον
Σάντερλαντ-Έβερτον
Γουέστ Χαμ-Γουότφορντ
Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ

Κυριακή, 13/3

Λίβερπουλ-Τσέλσι (Αναβολή)
Άστον Βίλα-Τότεναμ (18:00)

Δευτέρα, 14/3

Λέστερ-Νιούκαστλ (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Κερασμένο στον Ρανιέρι!!!


Κερασμένο στον Ρανιέρι!

Ούτε Τότεναμ, ούτε Άρσεναλ! Στο ντέρμπι του Λονδίνου νίκησε ο… Ρανιέρι! Μετά από φοβερή ματσάρα, «σπιρούνια» και «κανονιέρηδες» έμειναν στο 2-2 που δίνει την ευκαιρία στη Λέστερ να απομακρυνθεί.

Με συνομωσία του σύμπαντος για να πάρει το πρωτάθλημα η… Λέστερ έμοιαζε το λονδρέζικο ντέρμπι!

Έπειτα από ένα φοβερό παιχνίδι με γκολάρες, ανατροπές, αποβολή και μπόλικες συγκινήσεις, η μόνη που χαμογέλασε με το τελικό 2-2 ήταν η ομάδα του Ρανιέρι.

Η ένταση που προηγήθηκε έξω από το γήπεδο (και είχε ως αποτέλεσμα σοβαρά επεισόδια και τραυματισμούς) μεταφέρθηκε και μέσα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Εν μέσω όμως δυνατών μονομαχιών και σκληρών μαρκαρισμάτων, ήρθε μια «ομορφιά» του Ράμσεϊ (τακουνάκι στην κίνηση) να δώσει προβάδισμα στην Άρσεναλ και να σοκάρει τους γηπεδούχους.

Πού να ήξεραν ωστόσο οι «κανονιέρηδες» τι σοκ θα περίμενε τους ίδιους στο β’ μέρος… Γιατί μέσα σε λιγότερο από οκτώ λεπτά είδαν τον κόσμο να χάνεται κάτω από τα πόδια τους. Πρώτα λοιπόν ο Κοκλέν αποβλήθηκε στο 55’ (με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Κέιν) και έπειτα η Τότεναμ το εκμεταλλεύτηκε σε χρόνο DT: Με τον Αλντερβάιρελντ να ισοφαρίζει στο 60’ και τον Κέιν να τα φέρνει όλα τούμπα με ασύλληπτο φαλτσαριστό σουτ δυο λεπτά αργότερα.

Οι «κανονιέρηδες» όμως ήταν πολύ σκληροί (τουλάχιστον σήμερα) για να πεθάνουν. Όχι μόνο δεν τα παράτησαν λοιπόν, αλλά βρήκαν τον τρόπο -με όμορφο πλασέ του Σάντσες στο 76’ έπειτα από ασίστ του Μπεγερίν- να απαντήσουν. Και αφού άντεξαν στην πίεση των τελευταίων λεπτών να αποσπάσουν μια ισοπαλία που τους κρατά μεν μακριά από την κορυφή, αλλά δεν αφήνει παράλληλα και την μισητή συμπολίτισσα να ανέβει εκεί.




Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Σάββατο, 5/3 (17:00)

Τότεναμ-Άρσεναλ 2-2
(60’ Αλντερβάιρελντ, 62’ Κέιν - 39’ Ράμσεϊ, 76’ Σάντσες)

Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα
Νιούκαστλ-Μπόρνμουθ
Σουόνσι-Νόριτς
Τσέλσι-Στόουκ
Σαουθάμπτον-Σάντερλαντ
Έβερτον-Γουέστ Χαμ
Γουότφορντ-Λέστερ (19:30)

Κυριακή, 6/3

Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ (15:30)
Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (30η)

Σάββατο, 12/3 (17:00)

Νόριτς-Μάντσεστερ Σίτι (14:45)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας (αναβολή)
Μπόρνμουθ-Σουόνσι
Στόουκ Σίτι-Σαουθάμπτον
Σάντερλαντ-Έβερτον
Γουέστ Χαμ-Γουότφορντ
Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ

Κυριακή, 13/3

Λίβερπουλ-Τσέλσι (Αναβολή)
Άστον Βίλα-Τότεναμ (18:00)

Δευτέρα, 14/3

Λέστερ-Νιούκαστλ (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι «λύκοι» βγήκαν παγανιά!! (videos)


Οι «λύκοι» βγήκαν παγανιά (videos)

Την αντεπίθεση για έξοδο στην Ευρώπη συνεχίζει η Βόλφσμπουργκ, που νίκησε 2-1 την Γκλάντμπαχ. «Ξύπνησε» η Σάλκε, που εδραιώνεται στην 5άδα μετά το «διπλό» στην Κολωνία (3-1). Σημεία ζωής η Λεβερκούζεν

Συνεχίζει… φουριόζα η Βόλφσμπουργκ. Οι «λύκοι» αν και δυσκολεύτηκαν αρκετά λύγισαν στην έδρα τους με σκορ 2-1 την Γκλάντμπαχ και πλησίασαν στο -2 την Μάιντς στην 6η θέση, που δίνει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.



Πιο άνετη για τη μάχη με φόντο την Ευρώπη είναι η Σάλκε. Οι «βασιλικοί μπλε» πέρασαν από την Κολωνία επικρατώντας 3-1. Έτσι ανέβηκαν στην 4η θέση και θα συνεχίσει την προσπάθειά της για το Champions League.

Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι με τίποτα η Λεβερκούζεν. Οι ασπιρίνες μπορούν να αισθάνονται τυχερές με την ισοπαλία 3-3 στην έδρα της Άουγκσμπουργκ, που ήρθε χάρη σε παλικαρίσια επιστροφή (ήταν 3-0) με πέναλτι του Τσαλχάνογλου στο 90+3’. Στο 85’ μπήκε αλλαγή ο Σταφυλίδης, δεν έπαιξε για τους φιλοξενούμενους, που έμειναν για τέταρτο ματς χωρίς νίκη, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.



Εύκολη νίκη για την Βέρντερ κόντρα στο Αννόβερο (4-1), πάρτι η Στουτγκάρδη (5-1) κόντρα στην Χόφενχαϊμ, χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση της Άιντραχτ με την Ίνγκολσταντ (1-1).


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Σάββατο 5/3 (16:30)

Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 2-1
(15’ Ντράξλερ, 17’ Κρούσε – 23’ Ράφαελ)

Στουτγκάρδη-Χόφενχαϊμ 5-1
(5’, 51’ Νιντμάιερ, 42’ Ρουπ, 78’ Κόστιτς, 83’ Βέρνερ – 73’ Κράμαριτς)

Άουγκσμπουργκ-Λεβερκούζεν 3-3
(5’,44’,57’ Κου – 60’ Μπελαραμπί, 80’ Βέρχεκ, 90+3’ Τσαλχάνογλου)

Βέρντερ Βρέμης-Ανόβερο 4-1
(18’ Μπάρτελς, 26’ Πιζάρο, 56’ Γκεμπρεσελασιά, 67’ Γιουνούζοβιτς – 45’ Κάραμαν)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ίνγκολσταντ 1-1
(69’ Ρας – 8’ Χάρτμαν)

Κολωνία-Σάλκε 1-3
(33’ Μπιτενκούρ – 2’ Χούντελαρ, 23’ Μάιερ, 76’ Ντι Σάντο)

Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου (19:30)

Κυριακή 6/3
Μάιντς-Ντάρμσταντ (16:30)
Αμβούργο-Χέρτα Βερολίνου (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (26η)

Παρασκευή 11/3 (21:30)
Χέρτα Βερολίνου-Σάλκε (21:30)

Σάββατο 5/3 (16:30)
Γκλάντμπαχ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Ανόβερο-Κολωνία
Χόφενχαϊμ-Βόλφσμπουργκ
Ίνγκολσταντ-Στουτγκάρδη
Ντάρμσταντ-Άουγκσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου-Βέρντερ Βρέμης (19:30)

Κυριακή 6/3
Λεβερκούζεν-Αμβούργο 16:30
Ντόρτμουντ-Μάιντς 18:30
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστροφές, αλλά και πολλά προβλήματα στη Ρεάλ!!


Επιστροφές, αλλά και πολλά προβλήματα στη Ρεάλ

Αλχημείες αναμένεται να κάνει ο Ζινεντίν Ζιντάν καθώς η Ρεάλ είναι αποδεκατισμένη στο κέντρο. Σημαντική η επάνοδος του Μπέιλ.

Μπορεί ουσιαστικά να 'χει τεθεί εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος, ωστόσο η Ρεάλ Μαδρίτης καλείται μέχρι τέλους να παίξει σαν... Ρεάλ. Άλλωστε η τέταρτη Βιγιαρεάλ (θέση που στέλνει στα προκριματικά του Champions League κι όχι απευθείας στη διοργάνωση) είναι σε απόσταση αναπνοής από τη βασίλισσα...

Ο Ζινεντίν Ζιντάν ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Θέλτα, στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, υπολογίζει εκ νέου στις υπηρεσίες των Μπέιλ-Πέπε που ξεπέρασαν τα προβλήματά τους και επανέρχονται στην αποστολή.

Ο Ζιζού, όμως, έχει και σοβαρές απώλειες να διαχειριστεί. Οι δύο βασικοί στο κέντρο, Μόντριτς και Κρόος είναι ασθενείς και «κόπηκαν», όπως συνέβη και με τον τραυματία Μπενζεμά.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τι θέλει να πετύχει ο Ρονάλντο πριν αποσυρθεί!


Τι θέλει να πετύχει ο Ρονάλντο πριν αποσυρθεί

Αυτός είναι ο στόχος-όνειρο του Πορτογάλου άσου πριν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Με 500 γκολ στο βιογραφικό του, υπάρχει άραγε κάτι που δεν έχει πετύχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο; Κι όμως.

Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης αποκάλυψε πως πριν τον βρει η ώρα της αποχώρησης από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, θα ήθελε να έχει πετύχει το «Απόλυτο Γκολ». Ποιο είναι αυτό; Όπς δήλωσε ο ίδιος, θέλει να περάσει και τους 11 αντιπάλους του και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Μπορεί βέβαια, οι περισσότεροι να υποστηρίζουν πως ένα τέτοιο γκολ μπορεί να επιτευχθεί μόνο Playstation, αλλά αυτό είναι μια μικρή λεπτομέρεια που δεν μπορεί να χαλάσει το όνειρο του Κριστιάνο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντέρμπι κορυφής που κρίνει τίτλο!!


Ντέρμπι κορυφής που κρίνει τίτλο

Ντόρτμουντ και Μπάγερν, που πλέον χωρίζονται από μόλις πέντε βαθμούς, αναμετρώνται στο σούπερ ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τον τίτλο στην Bundesliga.

Η ήττα της Μπάγερν από τη Μάιντς στο Μόναχο την Τετάρτη έβαλε «φωτιά» στην Bundesliga. Η διαφορά από τη Ντόρτμουντ μειώθηκε στους πέντε βαθμούς και οι Βεστφαλοί υποδέχονται τους Βαυαρούς για την 25η αγωνιστική απειλώντας να πλησιάσουν στους δύο βαθμούς και να διεκδικήσουν πλέον με αξιώσεις την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι η μοναδική πλην όμως σημαντική απουσία για την ομάδα του Τόμας Τούχελ, την ώρα που στον αντίποδα ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν υπολογίζει και πάλι στους Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ και Μαρτίνεθ.

Η τρίτη Χέρτα δοκιμάζεται στο Αμβούργο, ενώ η τέταρτη Γκλάντμπαχ στην έδρα της Βόλφσμπουργκ, που «καίγεται» για τρίποντο καθώς χάνει την επαφή της όχι απλώς με τις θέσεις του Champions League, αλλά και του Europa. Οι «λύκοι» έχουν στην άκρη του μυαλού και τη ρεβάνς της Τρίτης με τη Γάνδη για τους «16» του Champions League.

Σάλκε και Λεβερκούζεν έχουν εκτός έδρας αποστολές σε Κολωνία και Άουγκσμπουργκ αντίστοιχα κυνηγώντας μια θέση στην τετράδα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Σάββατο 5/3 (16:30)
Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ
Στουτγκάρδη-Χόφενχαϊμ
Άουγκσμπουργκ-Λεβερκούζεν
Βέρντερ Βρέμης-Ανόβερο
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ίνγκολσταντ
Κολωνία-Σάλκε
Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου (19:30)

Κυριακή 6/3
Μάιντς-Ντάρμσταντ (16:30)
Αμβούργο-Χέρτα Βερολίνου (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (26η)

Παρασκευή 11/3 (21:30)
Χέρτα Βερολίνου-Σάλκε (21:30)

Σάββατο 5/3 (16:30)
Γκλάντμπαχ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Ανόβερο-Κολωνία
Χόφενχαϊμ-Βόλφσμπουργκ
Ίνγκολσταντ-Στουτγκάρδη
Ντάρμσταντ-Άουγκσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου-Βέρντερ Βρέμης (19:30)

Κυριακή 6/3
Λεβερκούζεν-Αμβούργο 16:30
Ντόρτμουντ-Μάιντς 18:30
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επικός καυγάς ΜακΛάρεν με δημοσιογράφο!!!


Επικός καυγάς ΜακΛάρεν με δημοσιογράφο!

Σε προσωπική διαμάχη του Στιβ ΜακΛάρεν με έναν δημοσιογράφο που καλύπτει το ρεπορτάζ της Νιούκαστλ μετετράπη η συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Μπόρνμουθ!

Το… φυτίλι άναψε όταν ο προπονητής των «καρακαξών» κλήθηκε να σχολιάσει τις φήμες ότι οι παίκτες του απορούν που ακόμη η διοίκηση δεν του έχει δείξει την πόρτα της εξόδου μετά την αποκαρδιωτική πορεία της ομάδας τη φετινή σεζόν.

Ο ΜακΛάρεν, εμφανώς εκνευρισμένος, δήλωσε: «Μου ανέφερε κάποιος αυτές τις φήμες και δυστυχώς αυτά γράφτηκαν από έναν δημοσιογράφο, ο οποίος τους 18 τελευταίους μήνες αναφέρεται μόνο με αρνητικά σχόλια για τη Νιούκαστλ και που, απ’ όσο ξέρω, παλιότερα εργαζόταν στην ομάδα και απολύθηκε. Λυπάμαι, αλλά εγώ δεν διαβάζω όσα γράφει ο συγκεκριμένος. Το συγκεκριμένο άρθρο είχε μισές αλήθειες και μισά ψέματα. Προσπαθεί να χαλάσει αυτό που προσπαθούμε να φτιάξουμε στα αποδυτήρια. Πρέπει να το αγνοήσουμε»!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των αγγλικών Μέσων, ο δημοσιογράφος (δεν αναφέρεται το όνομά του) θίχτηκε από τις ατάκες του ΜακΛάρεν, οι οποίες ουσιαστικά τον «φωτογράφιζαν» και πέρασε στην αντεπίθεση!

«Τολμάς και με κατηγορείς γι’ αυτό το πράγμα; Είσαι προτελευταίος στην κατηγορία. Αυτή είναι η τελευταία σου δικαιολογία; Εσύ είσαι το πρόβλημα, όχι εγώ! Φύγε Στιβ, χαμογέλα, χαμογέλα (σ.σ. την ώρα που αποχωρούσε ο ΜακΛάρεν)! Είσαι έξω από τα νερά σου από την πρώτη μέρα που ήρθες εδώ»!

Το πράγμα, λοιπόν, φαίνεται ξεκάθαρα ότι αρχίζει να ξεφεύγει. Το κλίμα για τον ΜακΛάρεν είναι ιδιαίτερα βαρύ, ενώ σύμφωνα με όσα λέγονται, το αποτέλεσμα του αγώνα με την Μπόρνμουθ θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον του στον πάγκο της ομάδας.

Πηγή: england365.gr

Οπαδός της Λέστερ εξαργύρωσε δελτίο 29.000 λιρών!!


Οπαδός της Λέστερ εξαργύρωσε δελτίο 29.000 λιρών!

Ένας… υπεραισιόδοξος οπαδός της Λέστερ έγινε κατά 29.000 λίρες πλουσιότερος, αφού εξαργύρωσε το στοίχημα που είχε παίξει στην αρχή της περιόδου για κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ από την ομάδα του!

Πείτε το υπέρμετρη αισιοδοξία.

Πείτε το όπως θέλετε!

Το θέμα είναι πως ο Τζον Πράικ είδε το «χαμένο» -όπως θα το αποκαλούσε ο καθένας στην αρχή της περιόδου- δελτίο του να μετατρέπεται σε… χρυσάφι!

Πίστεψε στην κατάκτηση του τίτλου από τη Λέστερ, την πόνταρε 20 λίρες σε απόδοση 5.000 και αποφάσισε, λίγους μήνες πριν τη λήξη της σεζόν και ενώ η ομάδα παραμένει στην κορυφή, να αποδεχτεί το cash out της εταιρείας που είχε ποντάρει και να βάλει στην τσέπη του 29.000 λίρες.

Δεν ήθελε, όπως είπε, να ρισκάρει, περιμένοντας τις 100.000 λίρες μέχρι το τέλος της περιόδου και προτίμησε να πάρει τα… λίγα και καλά!

«Πλέον οι αντίπαλοι έχουν αρχίσει να μαθαίνουν τον τρόπο παιχνιδιού μας και μας αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Θα ήταν χαζό να περιμένω και να μην πάρω τις 29.000 λίρες, οι οποίες επίσης είναι πολύ μεγάλο ποσό», είπε χαρακτηριστικά ο Τζον Πράικ.

Πηγή: england365.gr

Στην εκπνοή έχασε το τρίποντο η Μονακό!


Στην εκπνοή έχασε το τρίποντο η Μονακό

Η ομάδα του Ζαρντίμ προηγήθηκε δύο φορές, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη απέναντι στην Καέν που ισοφάρισε στο 89ο λεπτό. Στο +9 από την 3η θέση οι Μονεγάσκοι.

Για 6ο συνεχόμενο παιχνίδι η Μονακό κατόρθωσε να μείνει αήττητη, πλην όμως έχασε την ευκαιρία να πάρει ένα σημαντικό τρίποντο που θα της διευκόλυνε ακόμα περισσότερο στο κυνήγι της 2ης θέσης. Ωστόσο η διαφορά των εννέα πόντων δίνει ασφάλεια στην ομάδα του Ζαρντίμ για απευθείας πρόκριση στους ομίλους του προσεχούς Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η 3η Λιόν βρίσκεται εννέα πόντους πίσω με ένα ματς λιγότερο.

Μετά από ένα στείρο πρώτο μέρος, στο 55ο λεπτό ο Λεμάρ άνοιξε το σκορ για τη Μονακό, όμως ο Φερέ στο 64ο λεπτό έφερε το παιχνίδι στα ίσια με εκτέλεση πέναλτι. Στο 69ο λεπτό ο Γιαχία με αυτογκόλ έδωσε ξανά προβάδισμα στους Μονεγάσκους, όμως ο Κουακού στο 89’ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.


Παρασκευή (04/03)
Καέν-Μονακό 2-2
(64'πεν. Φερέ, 89' Κουακού - 54' Λεμάρ, 69' αυτ. Γιαχία)

Σαββάτο (05/03)
Παρί Σεν Ζερμέν-Μονπελιέ (18:00)
Ανζέ-Σεντ Ετιέν (21:00)
Μπορντό-Γκαζελέκ Αζαξιό (21:00)
Λιλ-Ρεμς (21:00)
Νις-Τρουά (21:00)
Μπαστιά-Λοριάν (21:00)

Κυριακή (06/03)
Μαρσέιγ-Τουλούζ (15:00)
Ρεν-Ναντ (18:00)
Λιόν-Γκινγκάμπ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (29η)

Παρασκευή (11/03)
Μονακό-Ρεμς (21:30)

Σάββατο (12/03)
Λοριάν-Μαρσέιγ (18:00)
Γκινγκάμπ-Σεντ Ετιέν (21:00)
Γκαζελέκ Αζαξιό-Καέν
Μονπελιέ-Νις (21:00)
Μπαστιά-Λιλ (21:00)
Τουλούζ-Μπορντό (21:00)

Κυριακή (13/03)
Τρουά-Παρί Σεν Ζερμέν (15:00)
Ναντ-Ανζέ (18:00)
Ρεν-Λιόν (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μεθυστική» Ρόμα! (video)


«Μεθυστική» Ρόμα! (video)

Ποιο ντέρμπι; Ατελείωτο... πάρτι! Η εκπληκτική Ρόμα «πάτησε» την Φιορεντίνα με 4-1 και όχι μόνο πήρε προβάδισμα για τα προκριματικά του Champions League, αλλά... πιέζει και γι' απευθείας έξοδο.

Μια Ρόμα να την… πιεις στο ποτήρι εμφανίστηκε απόψε στο Ολίμπικο!

Η ομάδα του Σπαλέτι (με βασικό τον Μανωλά) έκανε ό,τι ήθελε την Φιορεντίνα και επικρατώντας 4-1, είναι μόνη στην τρίτη θέση και στο +3 από τους βιόλα. Έτσι, πήρε ένα μικρό προβάδισμα για το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και παράλληλα βρίσκεται στο -2 από την Νάπολι (ματς λιγότερο) και τη δεύτερη θέση που δίνει απευθείας έξοδο στο... σεντόνι.

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, οι «τζιαλορόσι» ανέβασαν εντελώς ταχύτητα και ισοπέδωσαν τους φιλοξενούμενους. Στο 22’ ο Ελ Σαραουΐ έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα (σε φάση που είχε ξεκινήσει από οφσάιντ), τρία λεπτά αργότερα ο Σαλάχ ανέβασε το δείκτη του σκορ, ενώ στο 38’ ο Περότι πήρε ωραία μπαλιά από τον «Φαραώ» και έγραψε μέσα σε αποθέωση το 3-0 (νωρίτερα είχαν και δοκάρι οι γηπεδούχοι).

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ίλιτσιτς κατάφερε με εκτέλεση πέναλτι να μειώσει, αλλά δεν ήταν αρκετό όχι μόνο για να κρατήσει ζωντανούς τους παίκτες του Πάουλο Σόουζα, αλλά για το ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Φρόντισε γι’ αυτό ο Σαλάχ, ο οποίος στο 58’ πέτυχε το δεύτερο τέρμα του, έγραψε το 4-1 και ουσιαστικά… τελείωσε τις όποιες πιθανότητες να ‘χουμε πιο συγκινητικό δεύτερο μέρος (το οποίο κύλησε... ήρεμα ως το τέλος).



Αναλυτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Παρασκευή (4/3)

Ρόμα-Φιορεντίνα 4-1
(22’ Ελ Σαραουΐ, 25’, 58’ Σαλάχ, 38’ Περότι – 45+3’ πεν. Ίλιτσιτς)

Σάββατο (5/3)

Βερόνα-Σαμπντόρια (19:00)
Νάπολι-Κιέβο (21:45)

Κυριακή (6/3)

Τορίνο-Λάτσιο (13:30)
Μπολόνια-Κάρπι (16:00)
Τζένοα-Έμπολι
Αταλάντα-Γιουβέντους
Σασουόλο-Μίλαν
Φροζινόνε-Ουντινέζε
Ίντερ-Παλέρμο (21:45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπριζ, να η ευκαιρία!!


Μπριζ, να η ευκαιρία!

Η Γάνδη παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Λέουβεν και έδωσε την ευκαιρία στην Μπριζ, αν νικήσει το Σάββατο (5/3) τη Σιντ Τρούιντεν, να «σκαρφαλώσει» στην κορυφή της βαθμολογίας!

«Γκέλα» για τη Γάνδη, τρεις μέρες πριν τον αγώνα ρεβάνς για το Champions League με τη Βόλφσμπουργκ.

Η πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος (προς το παρόν;) του Βελγίου έμεινε στο 1-1 με τη Λέουβεν και αν νικήσει το Σάββατο η Μπριζ θα την… γκρεμίσει από την κορυφή.

Το σκορ για τους φιλοξενούμενους (στον πάγκο των οποίων ήταν ο Κώστας Ρουγκαλάς) άνοιξε ο Τροσάρ στο 52', εκμεταλλευόμενος τραγικό λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, ενώ ο Μαρκ Μπουσουφά ισοφάρισε στο 69'. Η Γάνδη, ωστόσο, δεν κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή και απώλεσε βαθμούς στην έδρα της.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 4/3

Γάνδη-Λέουβεν 1-1

Σάββατο 5/3

Κλαμπ Μπριζ -Σιντ Τρούιντεν (21:00)
Σταντάρ Λιέγης-Γκενκ
Οστάνδη-Σαρλερουά
Μουσκρόν-Άντερλεχτ
Λόκερεν-Βέστερλο
Κόρτραϊκ-Ζούλτε Βάρεγκεμ
Μπέβερεν-Μαλίν

Η επόμενη (30η) αγωνιστική:

Κυριακή, 13/3

Άντερλεχτ-Κόρτραϊκ (19:00)
Γκενκ-Οστάνδη
Μαλίν-Σταντάρ Λιέγης
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Μουσκρόν
Σαρλερουά-Γάνδη
Λέουβεν-Κλαμπ Μπριζ
Βέστερλο-Μπέβερεν
Σιντ Τρούιντεν-Λόκερεν
*Πηγή: sport-fm.gr*

Όντομ: «Χαρούμενος που ξεσήκωσα τον κόσμο»


Όντομ: «Χαρούμενος που ξεσήκωσα τον κόσμο»

Στις αντιδράσεις από το εκπληκτικό κάρφωμά του στάθηκε ο Ντάριους Τζόνσον Όντομ.

Στις αντιδράσεις από το εκπληκτικό κάρφωμά του στάθηκε ο Ντάριους Τζόνσον Όντομ.

«Τα είδα, την ώρα που προσπαθούσα να συγκεντρωθώ στην άμυνα. Είμαι χαρούμενος που ξεσήκωσα τον κόσμο και οι συμπαίκτες μου είναι τέτοιες αντιδράσεις», ανέφερε ο άσος του Ολυμπιακού.

«Κάναμε τα σωστά πράγματα στην άμυνα και γυρίσαμε σωστά την μπάλα στην επίθεση και αυτό θα κάνει ευκολότερη τη δουλειά μας», το σχόλιό του για το ματς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το συγκινητικό ευχαριστώ του Πελεκάνου!!


Το συγκινητικό ευχαριστώ του Πελεκάνου

Ο Μιχάλης Πελεκάνος ευχαρίστησε θερμά όσους έχουν σταθεί στο πλευρό του μετά τη δημοσιοποίηση του οικογενειακού του δράματος και κάλεσε όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα να μην το βάλουν κάτω.

Μετά τη δημοσιοποίηση του οικογενειακού δράματος που περνά ο Μιχάλης Πελεκάνος πολύς κόσμος έσπευσε να του εκφράσει τη συμπαράστασή του. Τα δίδυμα κοριτσάκια που έφερε στον κόσμο η σύζυγός του το καλοκαίρι γεννήθηκαν πρόωρα, το ένα-δυστυχώς-δεν τα κατάφερε, αλλά το άλλο δίνει τη μάχη του και την κερδίζει μέρα με τη μέρα.

Ο άσος του Άρη ευχαρίστησε θερμά όσους έχουν σταθεί στο πλευρό του και κάλεσε όσους αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα να μην το βάλουν κάτω.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την απίστευτη στήριξη και συμπαράσταση, που έχετε δείξει τις τελευταίες ημέρες στην οικογένειά μου. Όλη αυτή η αγάπη, που έχουμε εισπράξει, μας έχει συγκινήσει βαθύτατα και να ξέρετε ότι κάθε μήνυμα, κάθε ευχή και κάθε θετικό σχόλιο δίνουν πολύ μεγάλη δύναμη στην οικογένειά μου.

Το ενδιαφέρον, που έχετε δείξει όλοι, φίλοι και γνωστοί, αλλά και άνθρωποι, που δεν έχει τύχει να γνωρίζω προσωπικά, δίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στη σύζυγό μου, η οποία έχει περάσει τα περισσότερα. Είναι τιμή μου και ευλογία που την έχω δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια και είναι η μητέρα των παιδιών μου. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τη συμπαράστασή μου σε όλες της οικογένειες που έχουν περάσει και περνάνε δύσκολες στιγμές. Να συνεχίσουν με δύναμη και να μην το βάζουν κάτω. Να σας έχει καλά ο Θεός
...».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Όντομ στην κορυφή, Γκιστ και Μιλουτίνοφ στο Top 10!! (video)


Όντομ στην κορυφή, Γκιστ και Μιλουτίνοφ στο Top 10 (video)

Το απίστευτο κάρφωμα του Ντάριους Τζόνσον-Όντομ είναι στην κορυφή του Top 10 της εβδομάδας. Στις δέκα καλύτερες φάσεις μια τάπα του Νίκολα Μιλουτίνοφ κι ένα κάρφωμα του Τζέιμς Γκιστ.

 
 
 
 
 
 
 
 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παπανικολάου: «Ένας Ολυμπιακός μαχητής»


Παπανικολάου: «Ένας Ολυμπιακός μαχητής»

Τη μαχητικότητα που έβγαζε στο παρελθόν θύμισε ο Ολυμπιακός με την εμφάνισή του στη νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα, όπως δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου.

Ένας Ολυμπιακός βγαλμένος από τα… παλιά ήταν αυτός στη νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα, σύμφωνα με τον Κώστα Παπανικολάου.

«Σήμερα η εικόνα του παιχνιδιού δείχνει έναν Ολυμπιακό από τα παλιά, έναν Ολυμπιακό νικητή, μαχητή. Δεν είναι αρκετό, όμως, γιατί ο μήνας που έρχεται είναι πολύ κρίσιμος και πρέπει να τον κοιτάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Ελπίζουμε να είναι η αρχή και πρέπει να κοιτάξουμε τη συνέχεια», δήλωσε αρχικά ο Κώστας Παπανικολάου στην κάμερα της ΕΡΤ.

Για το «κλειδί» της νίκης: «Κάναμε παρά πολύ καλή δουλειά αμυντικά, ειδικά ο Ντι Τζέι (σ.σ. Στρόμπερι) έχει βάλει χέρια στην μπάλα πάνω από 4-5 φορές. Αυτά είναι πράγματα που δεν αποτυπώνονται στην στατιστική. Είχαμε μεγάλη ενέργεια, θέληση και διάθεση».

Για το επόμενο παιχνίδι με την Μπάμπεργκ: «Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Η Μπάμπεργκ είναι από τις ομάδες καλύτερο μπάσκετ, να καθαρίσουμε μυαλό μας, να ξεκουραστούμε και να παρουσιαστούμε το ίδιο καλοί. Η Μπάμπεργκ έχει καταφέρει με την αξία της να βρίσκεται εδώ και έχουμε μεγάλο σεβασμό. Πρέπει, πάνω από όλα, να σεβαστούμε τους εαυτούς μας και τις προσπάθειές μας».

Για το πώς αισθάνεται που επέστρεψε στον Ολυμπιακό: «Είναι η ομάδα που με ανέδειξε, νιώθω όμορφα σε κάθε αγώνα και ανυπομονώ για τη συνέχεια. Ελπίζω να είμαι χρήσιμος και να βοηθάω και εγώ με τη σειρά μου».

Ντατόμε αντί… Ζήση!!


Ντατόμε αντί… Ζήση

Αν η Μπάμπεργκ είχε νικήσει, τότε ο Νίκος Ζήσης θα είχε αναδειχθεί MVP της 9ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη και το «τρόπαιο» πήγε στον Ντατόμε που έκανε… παπάδες!

Ο Τζίτζι Ντατόμε αναδείχθηκε MVP της 9ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, συγκεντρώνοντας 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, την ώρα που ο Νίκος Ζήσης ήταν στην κορυφή με 35, αλλά με την Μπάμπεργκ του ηττημένη.

Ο Ιταλός φόργουορντ ήταν «μαγικός» στη νίκη της Φενέρμπαχτσε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Σε 39' συμμετοχής σημείωσε 27 πόντους (7/11 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 1/1 βολές), είχε 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 τάπες, ενώ κέρδισε και 2 φάουλ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στρόμπερι: «Θα παλέψουμε ως το τέλος»


Στρόμπερι: «Θα παλέψουμε ως το τέλος»

Αποφασισμένος να παλέψει για την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας τόνισε ο Στρόμπερι.

Αποφασισμένος να παλέψει και αυτός όπως και όλος ο Ολυμπιακός για την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας τόνισε ο Στρόμπερι.

«Παίξαμε με ενέργεια, ξεκινώντας από την άμυνα. Κλέψαμε μπάλες και τρέξαμε στο αιφνιδιασμό. Ξέραμε ότι ήταν τελικός. Τώρα κοιτάμε τον επόμενο τελικό», τόνισε και συνέχισε:

«Ολοι ξέρουμε πως είναι η κατάσταση. Εμείς βάλαμε τους εαυτούς μας σε αυτήν την κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε. Θα παλέψουμε ως το τέλος», κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παπαπέτρου: «Ποτέ δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας»


Παπαπέτρου: «Ποτέ δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας»

Κανέναν δεν έχει να φοβηθεί ο Ολυμπιακός όταν είναι ο εαυτός του, όπως δήλωσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου μετά τη νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα.

Εμφανώς χαρούμενος ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Λαμποράλ Κούτσα, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις… μαϊμουδιές που έκαναν εκείνος και οι συμπαίκτες του στον πάγκο για το εντυπωσιακό κάρφωμα του Ντάριους Τζόνσον-Όντομ.

«Ήταν μία πάρα πολύ σημαντική νίκη για εμάς απόψε. Ποτέ δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος το Ολυμπιακού είναι ο κακός του εαυτός και αν είμαστε αυτοί που πρέπει, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Έχουμε πέντε παιχνίδια μπροστά μας πολύ σημαντικά, αλλά κοιτάμε ένα βήμα τη φορά και πάμε παρακάτω», δήλωσε αρχικά ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος στη συνέχεια ερωτήθηκε για την αντίδραση στο εντυπωσιακό κάρφωμα του Τζόνσον-Όντομ:

«Το κάρφωμα του Όντομ ήταν εντυπωσιακό και γι’ αυτό σηκωθήκαμε όλοι και κάναμε… μαϊμουδιές στον πάγκο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μιλουτίνοφ: «Έτσι πρέπει να παίζουμε»


Μιλουτίνοφ: «Έτσι πρέπει να παίζουμε»

Οδηγός ενόψει της συνέχειας θα πρέπει να αποτελέσει για τον Ολυμπιακό η εμφάνιση στη νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα, σύμφωνα με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ευχαριστημένος και με το παραπάνω ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Λαμποράλ Κούτσα, με τον Σέρβο να τονίζει πως έτσι θα πρέπει να παίζουν οι «ερυθρόλευκοι» και στη συνέχεια.

«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για μας. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα κι από εκεί πήραμε εύκολους πόντους στην επίθεση. Πήραμε μια διαφορά από την αρχή. Έτσι πρέπει να παίζουμε και στα επόμενα παιχνίδια», ήταν τα λόγια του Νίκολα Μιλουτίνοφ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σφαιρόπουλος: «Έτσι να συνεχίσουμε»


Σφαιρόπουλος: «Έτσι να συνεχίσουμε»

Οδηγό για τη συνέχεια πρέπει να αποτελέσει για τον Ολυμπιακό η εμφάνιση απέναντι στη Λαμποράλ σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, που εξήρε τον Γουόρικ και το κάρφωμα του Όντομ.

Πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα του Ολυμπιακού απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Ήταν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για μας. Θέλαμε να επιστρέψουμε στις νίκες και τα καλά αποτελέσματα. Είμαστε χαρούμενοι που η νίκη συνδυάστηκε με μια πολύ καλή εμφάνιση. Επικρατήσαμε απόλυτα δίκαια, γιατί ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά και επιθετικά. Ελέγξαμε το παιχνίδι από την άμυνά μας, δεχτήκαμε λίγους πόντους από μια πολύ επιθετική ομάδα κι έτσι είχαμε ενέργεια και ρυθμό στην επίθεση, κάτι που μας έδωσε εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και αρκετά ελεύθερα σουτ. Συγχαρητήρια σε όλους, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Από μεθαύριο ξεκινάμε την προετοιμασία για το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ. Αυτό που έχει σημασία είναι πως όλοι όσοι μπήκαν πρόσφεραν και προσπάθησαν για την ομάδα. Αυτό είναι το ζητούμενο, να παίζουν όλοι για την ομάδα. Ευχαριστώ τον κόσμο που στήριξε την ομάδα και πιστεύω πως με τη βοήθειά του θα τα καταφέρουμε», τόνισε.

Για τη χρησιμοποίηση του Γουόρικ είπε: «Θα παίζει στο ‘5’ κυρίως. Είναι ήδη μπερδεμένο το παιχνίδι, δεν ξέρω πρόσωπα, καταστάσεις και συστήματα. Αν του δώσουμε να παίξει δύο θέσεις, θα τον μπερδέψουμε ακόμη περισσότερο. Είναι ένας πάουερ φόργουορντ που μπορεί να παίξει και στο ‘5’. Στα πέντε λεπτά που έπαιξε σήμερα έδειξε την ποιότητά του, αν κι έχει κάνει μόλις τρεις προπονήσεις με την ομάδα. Είναι ένας παίκτης που πιστεύουμε πως θα μας βοηθήσει πολύ».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο από τη Ρωσία (!) για την ψυχραιμία του στις αποφάσεις των διαιτητών στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, απάντησε: «Εδώ είναι η συνέντευξη Τύπου για το Ολυμπιακός-Λαμποράλ. Έχω μιλήσει για τη διαιτησία πριν το παιχνίδι, δεν θέλω να μιλήσω παραπάνω».

Τέλος, σχολίασε το εντυπωσιακό κάρφωμα του Ντάριους Τζόνσον-Όντομ. «Είναι ένας παίκτης με πολλά φυσικά προσόντα παρά το ύψος του. Έχει δυνατά πόδια και συνεισφέρει στην άμυνα. Πρόσφερε ένα τρομερό highlight, το κάνει καμιά φορά και στην προπόνηση. Είναι στο ρεπερτόριό του. Ξεσήκωσε τον κόσμο και ήταν κάτι ευχάριστο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπουρούσης: «Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός καιγόταν…»


Μπουρούσης: «Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός καιγόταν…»

Εντός στόχου, που είναι η πρόκριση στα playoffs της Ευρωλίγκας, παραμένει η Λαμποράλ Κούτσα παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Γιάννης Μπουρούσης.

Παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό, η Λαμποράλ Κούτσα παραμένει δεύτερη στη βαθμολογία και έτσι βρίσκεται για τα καλά σε τροχιά playoffs της Ευρωλίγκας, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάννης Μπουρούσης.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός καιγόταν για τη νίκη. Εμείς παραμένουμε ακόμη δεύτεροι, έχουμε άλλα τρία ματς στην έδρα μας κι ευελπιστούμε να πάμε στα playoffs που θα είναι για μας μεγάλη επιτυχία. Μας έχει ανοίξει η όρεξη μετά τις νίκες που κάναμε με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ», δήλωσε ο Γιάννης Μπουρούσης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χάκετ: «Ήταν θέμα περηφάνιας»


Χάκετ: «Ήταν θέμα περηφάνιας»

Στην πολύ καλή άμυνα του Ολυμπιακού απέδωσε ο Ντάνιελ Χάκετ τη νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα.

Να «εξαργυρώσει» την κακή εμφάνιση και την ήττα από την Μπαρτσελόνα ήθελε ο Ολυμπιακός, όπως δήλωσε ο Ντάνιελ Χάκετ μετά τη νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα.

«Ήταν θέμα περηφάνιας σήμερα για εμάς. Προερχόμασταν από ένα κακό παιχνίδι στην Μπαρτσελόνα και δεν είχαμε περιθώρια για άλλη ήττα. Αλλά, όλοι έπαιξαν το ρολό τους σε αυτή τη νίκη. Βελτιώσαμε πολύ την άμυνά μας που είναι το σήμα κατατεθέν μας. Βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση και έτσι καταφέραμε να νικήσουμε», δήλωσε αρχικά ο Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος στη συνέχεια ερωτήθηκε για τους πέντε εναπομείναντες αγώνες:

«Δεν έχουμε πέντε παιχνίδια μπροστά μας, αλλά έχουμε μόνο ένα αυτό με την Μπάμπεργκ την ερχόμενη εβδομάδα και θέλουμε να νικήσουμε και εκεί. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε».
*Πηγή: sport-fm.gr*