Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Μάγοι είστε;


Μάγοι είστε;

Μαγική εικόνα το 0-0 στο klassiker. Η Ντόρτμουντ καιγόταν, αλλά η Μπάγερν της... έβγαλε το λάδι και παρότι έχασε πολλές και περισσότερες ευκαιρίες διατήρησε μέσα στο καυτό Signal Iduna το +5.

Να πανηγυρίσει ή να στεναχωρηθεί η Μπάγερν; Οι Βαυαροί διατήρησαν το +5 από την Ντόρτμουντ, με το 0-0, όμως θα μπορούσαν να πάρουν μεγάλη νίκη στο klassiker μέσα στο κατάμεστο Signal Iduna Park.

Πολύ καλό παιχνίδι ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Τόσο η ομάδα του Τούχελ όσο και αυτή του Γκουαρντιόλα είχαν καλές στιγμές. Στο δεύτερο 45λεπτο η Μπάγερν ήταν το απόλυτο αφεντικό, άγγιξε το γκολ, όμως στη μεγαλύτερή της φάση (δοκάρι του Βιδάλ στο 64’), είδε τον Μπουρκί και το δοκάρι του να της βάζουν «μπλόκο».

Το ματς:



Ντέρμπι, όπως θα έπρεπε να είναι. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά. Καυτή ατμόσφαιρα, ρυθμός από νωρίς και επίδειξη ικανοτήτων από τους παίκτες και των δύο ομάδων, ειδικά σε δημιουργικά επίπεδο. Τσάμπι Αλόνσο έκοβε απ’ τη μία, Μχιταριάν έραβε από την άλλη. Η Ντόρμουντ ξεπέρασε το άγχος και με δημιουργό τον Αρμένιο έδειχνε να έχει τον έλεγχο, αλλά η ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες. Δύο για κάθε πλευρά στο πρώτο 20λεπτο.

Αφού ο Γκουαρντιόλα «διάβασε» τον Τούχελ, η Μπάγερν πήρε τα ηνία με την άμυνα του Μπουρκί (που κράτησε όρθια την ομάδα του στο τετ-α-τετ με τον Κόστα στο 28’) άρχισε… τον χορό. Όσο περνούσαν τα λεπτά τόσο ο Ρόμπεν έμπαινε στο ματς και οι Βεστφαλοί δεν ήξεραν σε ποια απ’ τις δύο πτέρυγες να ρίξουν το βάρος. Το ημίχρονο έκλεισε με το klassiker να παραμένει στο 0-0, γεγονός που αδικούσε και τους δύο μονομάχους.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, ή μάλλον… η Μπάγερν έχει ακόμη πιο Μπάγερν. Οι Βαυαροί αφού έβγαλαν εκτός παιχνιδιού τους Ομπαμεγιάνγκ και Ρόις και στη συνέχεια βγήκαν μπροστά. Η Ντόρτμουντ, ενώ αρχικά έδειχνε cool με την πίεση, δεν μπόρεσε να μείνει ψύχραιμη για πολύ. Οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, με μεγαλύτερη το δοκάρι του Βιδάλ στο 64ο λεπτό, όπου έβαλε και το… χεράκι σωτήρια του ο Μπουρκί.

Σταδιακά, οι παίκτες του Γκουαρντιόλα ατόνησαν. Οι Βεστφαλοί, δεν προβληματίστηκαν ιδιαίτερα από την είσοδο του Ριμπερί (75’), κι έβγαλαν τους αντίπαλους από την περιοχή τους. Όσο πλησίαζε το φινάλε τόσο ο ρυθμός έπεφτε, ενώ η Μπάγερν πριν το τελευταίο σφύριγμα στάθηκε άτυχη καθώς τραυματίστηκε ο Αλόνσο.

Οι συνθέσεις:



Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Μπουρκί, Πίστσεκ, Μπέντερ, Χούμελς, Σμέλτσερ, Γκουντογκάν (90+1' Σαχίν), Βιγκλ, Ντουρμ, Μχιταριάν, Ρόις (80’ Ράμος), Ομπαμεγιάνγκ

Στον πάγκο: Βαϊντενφέλερ, Σούμποτιτς, Λάιτνερ, Κάστρο, Γκίτνερ

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Λαμ, Κίμιχ, Αλάμπ, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο (90+1' Μπενατιά), Βιδάλ, Ντάγκλας Κόστα (75’ Ριμπερί), Ρόμπεν, Μίλερ, Λεβαντόφσκι

Στον πάγκο: Ρόντε, Ουλράιχ, Αλκάνταρα, Ραφίνια, Γκέτσε

Διαιτητής: Τόμπιας Στίλερ *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: