Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΠΑΣ… καλά για πλέι οφ!!!


ΠΑΣ… καλά για πλέι οφ!

Ο εξαιρετικός ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε Παναιτωλικό (2-0) και Κυριακίδη (που… κατέβασε ξανά ρολά) και πιάνοντας τους Αγρινιώτες στην 7η θέση, έβαλε και αυτός στην άκρη του μυαλού του τα πλέι οφ!

Με τέτοιες εμφανίσεις, ναι, μπορεί να ονειρεύεται ακόμη και πλέι οφ!

Ο εξαιρετικός ΠΑΣ Γιάννινα του Γιάννη Πετράκη έπεσε πάνω σε έναν τρομερό Δημήτρη Κυριακίδη, αλλά με πανέμορφες κεφαλιές των Λίλα (73’) και Ακόστα (90’+2’) νίκησε, τελικά, 2-0 τον Παναιτωλικό και τον έπιασε στη βαθμολογία, βάζοντας και αυτός στην άκρη του μυαλού του τα πλέι οφ και την Ευρώπη.

Οι Ηπειρώτες έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και μετά το 65’, και αν δεν είχαν απέναντί τους τον 29χρονο γκολκίπερ ίσως είχαν ξεμπερδέψει νωρίτερα με τη νίκη…

Στο -5, πλέον, η διαφορά του ΠΑΣ (εκεί παρέμειναν και οι Αγρινιώτες) από την 5η θέση, έπειτα από το αποτέλεσμα στους «Ζωσιμάδες», στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 25ης αγωνιστικής της Super League.

Πέμπτο σερί ματς στα Γιάννενα χωρίς γκολ για τα «καναρίνια»!

Πώς έπαιξαν


Σε τρίτο σερί παιχνίδι, ο Γιάννης Πετράκης χρησιμοποίησε το αγαπημένο του, όπως εξελίσσεται, 3-5-2 -όταν επιτίθεται, καθώς το γυρνάει σε 5-3-2 όταν αμύνεται-, το οποίο, πραγματικά, ταιριάζει… γάντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Περιστερίδης, ο οποίος είχε μπροστά του -από αριστερά προς τα δεξιά- τους Μιχαήλ, Σκόνδρα και Τζημόπουλο. Από αριστερά… αλώνιζε την πλευρά ο Ναδάλες, δεξιά έκανε το ίδιο ο Στρούνα, ενώ στα χαφ αγωνίστηκαν οι Λίλα, Τσουκαλάς και Ακόστα. Μπροστά ήταν οι Μανιάς και Ίλιτς.

inner

Στον αντίποδα, ο Γιάννης Ματζουράκης επέλεξε και πάλι 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Κυριακίδης, στη δεξιά πλευρά της άμυνας αγωνίστηκε ο Μύγας, με τον Κέβιν αριστερά και τους Κούσα και Μάκο στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικά χαφ ήταν ο Βασιλούδης (πρώτο ματς που ξεκίνησε βασικός) με τον Πάουλο και η τριάδα πίσω από τον Μαρκόφσκι ήταν οι -από αριστερά προς τα δεξιά- Ουάρντα, Μουνιός και Κάπελ.

Το ματς


Με τον Ίλιτς σε… τρομερά κέφια και το 3-5-2 (που άλλαζε σε 5-3-2 όταν αμυνόταν) του Γιάννη Πετράκη -σύστημα που χρησιμοποίησε σε τρίτο σερί παιχνίδι- να… πετάει φωτιές, ο ΠΑΣ Γιάννινα «έπιασε από τον λαιμό» απ’ το ξεκίνημα τον Παναιτωλικό, αλλά έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό (και πάλι) Κυριακίδη, που είχε… κατεβάσει τα ρολά! Οι γηπεδούχοι έκλεισαν στο μισό γήπεδο τους Αγρινιώτες, γεγονός που έκανε έξαλλο τον Γιάννη Ματζουράκη, που προσπαθούσε να… ξυπνήσει με τις φωνές του από τον πάγκο τους παίκτες του.

inner

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά μόλις στο 5’, όταν το σουτ στην κίνηση του Ακόστα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 9' έχασαν την πρώτη τους -από τις… πάμπολλες- μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μανιάς, έπειτα από γύρισμα του Ίλιτς από δεξιά, δεν έκανε καλή προβολή από τη μικρή περιοχή, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 10’, στο 26’ και στο 28’ ο Κυριακίδης βροντοφώναξε «όχι», για να κλείσει, τελικά, το πρώτο ημίχρονο ισόπαλο χωρίς σκορ.

inner

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε κάπως νωθρά, με τον Παναιτωλικό να παίζει λίγο πιο ψηλά, προσπαθώντας να φέρει στα ίσα το 62%-38% της κατοχή μπάλας του πρώτο 45λέπτου. Η όποια πρωτοβουλία είχε, ωστόσο, δεν μετουσιώθηκε σε κάτι καλό και από το 65’ και έπειτα ο ΠΑΣ ανέλαβε ξανά δράση, χάνοντας τρεις τεράστιες ευκαιρίες σε διάστημα μικρότερο των τριών λεπτών (μεταξύ 67’ και 69’)! Ο Κυριακίδης, όμως… τον χαβά του, έβγαζε ό,τι πήγαινε προς την εστία του, μέχρι το 73’ όμως, γιατί εκεί, πια, απλά δεν μπορούσε κάνει τίποτα, στην εξαιρετική ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Λίλα, ο οποίος άνοιξε το σκορ.

inner

Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 78’, ο Τζημόπουλος «αναγκάστηκε» να δώσει το χέρι του στον 29χρονο γκολκίπερ της ομάδας του Αγρινίου, αφού του έβγαλε κεφαλιά από το ένα μέτρο(!), στις καθυστερήσεις, ωστόσο, «προδόθηκε» και πάλι από την άμυνά του, καθώς ο Ακόστα, έπειτα από την εξαιρετική σέντρα του Ηλιάδη, «καθάρισε» τη νίκη με νέα, πολύ ωραία κεφαλιά, γράφοντας το τελικό 2-0.

inner

inner



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Λίλα, Μανιάς (82’ Γιάκος), Ναδάλες (90’+3’ Καρανίκας), Ακόστα, Στρούνα, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Ίλιτς (90’ Ηλιάδης).

Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν (87’ Κλέσιο), Μάρκος Πάουλο (79’ Χαντάκιας), Βασιλούδης (79’ Φερέιρα), Ουάρντα, Κάπελ, Μουνιός, Μαρκόβσκι.

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Γήπεδο: Ζωσιμάδες
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: