Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Δούλεψε για... Ολυμπιακό ο Σάρας!!


Δούλεψε για... Ολυμπιακό ο Σάρας

Η Ζαλγκίρις επικράτησε της Μπάμπεργκ με 75-73 και έκανε μίνι δώρο στον Ολυμπιακό, αναγκάζοντας τους Γερμανούς να χάσουν έδαφος για το κόλπο της πρόκρισης. Όργια απ' τον... μοιραίο Ζήση (25π.).

Αποτέλεσμα που βόλεψε τον Ολυμπιακό από την Λιθουανία. Η Ζαλγκίρις επικράτησε 75-73 της Μπάμπεργκ, πανηγύρισε την δεύτερη νίκη της στο Top-16, αλλά το σημαντικό είναι πως στέρησε την ευκαιρία από τους Γερμανούς να μείνουν γερά στο κόλπο της πρόκρισης, υποχωρώντας πλέον στο 3-6 (3-5 ο Ολυμπιακός).

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Γιασικεβίτσιους ήταν ο Γιανκούνας με 17 πόντους, ενώ κατέβασε και 13 ριμπάουντ ανεβαίνοντας στη τρίτη θέση της σχετικής λίστας στην Ευρωλίγκα. Ο Βουγιούκας -που υπέγραψε το ροζ φύλλο αγώνα- σε 23' συμμετοχής είχε 13 πόντους (1/7 σουτ και 11/12 βολές), ενώ μέτρησε και 9 ριμπάουντ (5 εξ' αυτών επιθετικά).

Από πλευράς ηττημένων, ο Ζήσης έκανε... παπάδες. Ο αρχηγός της Εθνικής σταμάτησε στους 25 πόντους (ρεκόρ καριέρας) με 7/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 5/5 βολές, ωστόσο στο... νήμα (όπως και ο Στρέλνιεκς) είχε χαμένο λέι-απ για να στείλει το παιχνίδι σε παράταση.

Το ματς

Οι Λιθουανοί είχαν εξ’ αρχής ένα μίνι προβάδισμα, το οποίο έφτασε στο +6 στο τέλος της πρώτης περιόδου (26-19) και στο 30-23 στο 12’. Με τον Ζήση να κάνει τα πάντα σε οργάνωση και εκτέλεση προς το τέλος του πρώτου μέρους, οι Γερμανοί κατάφεραν να μειώσουν στο τρίποντο, 41-38.

Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν ξανά με επτά πόντους (47-40), αλλά με τον Έλληνα γκαρντ ηγέτη, οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαζαν κάτω και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 55-55, προτού η τρίτη περίοδος κλείσει με ένα μικρό +4 για την ομάδα του Σάρας, 59-55.

Επτά λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, η Ζαλγκίρις έδειξε να γέρνει υπέρ της την πλάστιγγα, φτάνοντας για πρώτη φορά στο +9 (66-57), ωστόσο ένα προσωπικό show του Ζήση (επτά σερί πόντους), έκανε ξανά ντέρμπι την αναμέτρηση, για το 68-64. Ο Γουοναμέικερ βγήκε… σύμμαχος στον Έλληνα άσο και ισοφάρισε σε 73-73, μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό. Ο Βουγιούκας ευστόχησε σε δύο βολές, 30’’ πριν τη λήξη και ουσιαστικά διαμόρφωσε το τελικό 75-73, αφού στην τελευταία κατοχή του αγώνα τόσο ο Ζήσης, όσο (κυρίως) και ο Στρέλνιεκς αστόχησαν σε λέι-απ και δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν την αναμέτρηση σε παράταση.

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: