Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Σίτι που δεν παραιτείται, Τσέλσι που δεν… διορθώνεται!!


Σίτι που δεν παραιτείται, Τσέλσι που δεν… διορθώνεται! (video)

Αντίθετες πορείες τραβούν Μαν. Σίτι και Τσέλσι! Ενώ οι «πολίτες» καθάριζαν 4-0 την Άστον Βίλα και ανανέωναν τις ελπίδες για τίτλο, οι «μπλε» επέστρεφαν στις γκέλες μένοντας στο 1-1 με τη Στόουκ.

Η παροιμία λέει «δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι». Παρόλο που αντιμετώπιζε «χωριάτες» όμως, εκείνη που πήρε θάρρος (για τη μάχη του τίτλου) ήταν η Μάντσεστερ Σίτι.

Οι «πολίτες» τα βρήκαν σκούρα για ένα ημίχρονο με τη μαχητική Άστον Βίλα, ωστόσο αρκούσε να ξεκλειδώσει την άμυνα ο Τουρέ για ν’ ακολουθήσουν δυο γκολ του Αγουέρο και ένα του Στέρλινγκ που έγραψαν το άνετο 4-0.

Έτσι, η ομάδα του Πελεγκρίνι εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία στο Τότεναμ-Άρσεναλ, πλησίασε «κανονιέρηδες» και «σπιρούνια» και με ένα ματς λιγότερο, ελπίζει ότι μπορεί να κυνηγήσει τη Λέστερ.

Αντίθετα, δύσκολα δείχνει ότι θα κυνηγήσει μια θέση στην Ευρώπη η Τσέλσι. Οι «μπλε» διεύρυναν το αήττητό τους στα 13 παιχνίδια, ωστόσο το έκαναν με την έβδομη ισοπαλία σ’ αυτά απέναντι στη Στόουκ (1-1). Οι παίκτες του Χίντινκ θεώρησαν ότι θα καθάριζαν με το γκολ του Τραορέ, αλλά ο Ντιουφ τους πήρε την μπουκιά από το στόμα στο 85’ και τους στέρησε πολύτιμο έδαφος στην αντεπίθεση για την πεντάδα.

Εκεί όπου εισέβαλε… εντυπωσιακά σήμερα η Γουέστ Χαμ! Η εκπληκτική ομάδα του Μπίλιτς έμεινε πίσω με δυο γκολ των Λουκάκου-Λένον, αλλά έστω και αργά εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Μιραλάς. Με δυο τέρματα, λοιπόν, σε ένα τρίλεπτο από τους Αντόνιο και Σακό (78’-81’) και άλλο ένα του Παγιέ στο 90’, έφυγε με τεράστιο διπλό από το «Γκούντισον Παρκ» (3-2 την Έβερτον) και ξεπέρασε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όσο για τη Σαουθάμπτον, τα κατάφερε να πάρει ισοπαλία στην έδρα της με την ουραγό Σάντερλαντ και να είναι και… ευχαριστημένη. Οι «άγιοι» κόλλησαν απέναντι στο τείχος των φιλοξενούμενων και σαν να μην έφτανε ότι έμειναν με δέκα παίκτες στο 80’ (αποβολή του Φοντέ), χτυπήθηκαν και από τον αγέραστο Ντεφόε. Παρόλα αυτά δεν το έβαλαν κάτω και στις καθυστερήσεις έσωσαν έστω τον πόντο με γκολ του Φαν Ντάικ (1-1).

Κατά τ’ άλλα, τεράστια νίκη (δεύτερη συνεχόμενη μετά απ’ αυτή με την Άρσεναλ) πέτυχε η Σουόνσι, που λύγισε 1-0 τη Νόριτς και απομακρύνθηκε από τους μπελάδες. Κι όλα αυτά ενώ η Μπόρνμουθ έκανε νέα «κηδεία» στη Νιούκαστλ και φεύγοντας με το 3-1 από το «Σεντ Τζέιμς Παρκ», κράτησαν βυθισμένους τους γηπεδούχους στη προτελευταία θέση.


Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Σάββατο, 5/3

Τότεναμ-Άρσεναλ 2-2
(60’ Αλντερβάιρελντ, 62’ Κέιν - 39’ Ράμσεϊ, 76’ Σάντσες)

Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα 2-0
(48’ Τουρέ, 50’, 60’ Αγουέρο, 66’ Στέρλινγκ)

Νιούκαστλ-Μπόρνμουθ 1-3
(80’ Πέρεθ - 28’ αυτ. Τέιλορ, 70’ Κινγκ, 90’+2’ Ντάνιελς)

Σουόνσι-Νόριτς 1-0
(61’ Σίγκουρντσον)

Τσέλσι-Στόουκ 1-1
(39’ Τραορέ - 85’ Ντιουφ)

Σαουθάμπτον-Σάντερλαντ 1-1
(90’+3’ Φαν Ντάικ - 85’ Ντεφόε)

Έβερτον-Γουέστ Χαμ 2-3
(13’ Λουκάκου, 56’ Λένον - 78’ Αντόνιο, 81’ Σακό, 90’ Παγιέ)

Γουότφορντ-Λέστερ (19:30)

Κυριακή, 6/3

Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ (15:30)
Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (30η)

Σάββατο, 12/3 (17:00)

Νόριτς-Μάντσεστερ Σίτι (14:45)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας (αναβολή)
Μπόρνμουθ-Σουόνσι
Στόουκ Σίτι-Σαουθάμπτον
Σάντερλαντ-Έβερτον
Γουέστ Χαμ-Γουότφορντ
Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ

Κυριακή, 13/3

Λίβερπουλ-Τσέλσι (Αναβολή)
Άστον Βίλα-Τότεναμ (18:00)

Δευτέρα, 14/3

Λέστερ-Νιούκαστλ (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: