Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

3ος όμιλος: Και τώρα τρέχει...

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Γουέιν Ρούνεϊ τραυματία εκτός αποστολής, έμεινε στο 2-2 εντός έδρας κόντρα στην Μπενφίκα. Οτελούλ-Βασιλεία 2-3.
Παρότι τώρα παραμένει πρώτη στον όμιλο της, θέλει τη νίκη στο τελευταίο ματς στην έδρα της Βασιλείας για την πρωτιά, ή έστω την ισοπαλία για να εξασφαλίσει την πρόκριση.


Οτελούλ Γκαλάτι - Βασιλεία 2-3
Η Βασιλεία έπαιξε με τη φωτιά απέναντι στην Οτελούλ αλλά τελικά επικράτησε με 3-2 και διατήρησε ελπίδες πρόκρισης αν και το πρόγραμμα δεν την ευνοεί. Στο 9ο λεπτό ο Φαμπιάν Φρέι σούταρε, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Γκράχοβατς και η Βασιλεία πήρε κεφάλι στο σκορ. Μόλις τέσσερα λεπτά μετά ο Στρέλερ με εξαιρετική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και έκοψε στον Αλεξάντερ Φρέι που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-2. Με δύο γκολ στην... πλάτη η Οτελούλ είχε πέσει στο καναβάτσο και στο 37' ήρθε και το 0-3 με σκόρερ αυτή τη φορά όχι κάποιον από την οικογένεια Φρέι, αλλά τον Στρέλερ.
Οι Ρουμάνοι κατάφεραν να μειώσουν στο 75' με τον Γκιόργκιου και δέκα λεπτά μετά έκανε το 2-3 με τον Αντάλ. Όπως ήταν φυσικό στα τελευταία λεπτά η Οτελούλ πίεσε αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπενφίκα 2-2
(30` Μπερμπάτοφ, 59` Φλέτσερ - 3` Τζόουνς αυτ., 61` Αϊμάρ)
Οτελούλ Γκαλάτι - Βασιλεία 2-3
(75` Γκιούργκιου, 81` Αντάλ - 10` Φ.Φράι, 14` Α.Φράι, 37` Στρέλερ)


1ος Όμιλος: Βαυαρική κορυφή, θρίαμβος της Νάπολι!

Στα χέρια της κρατάει, πλέον, η Νάπολι την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τη νίκη με 2-1 επί της Μάντσεστερ Σίτι. Μπάγερν-Βιγιαρεάλ 3-1.
Σε ένα πολύ ωραίο ματς, με γρήγορο ρυθμό και πολλές ευκαιρίες, ο Έντινσον Καβάνι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ιταλικής ομάδας,  αφού πέτυχε και τα δύο γκολ στο 17’ και το 49’. Για τους «πολίτες» είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μάριο Μπαλοτέλι στο 33’.
 
Το σκορ θα μπορούσε να είναι άνετα μεγαλύτερο, αφού και οι δύο ομάδες έχασαν κλασικές ευκαιρίες. Δύο η Σίτι με τον Μπαλοτέλι και ένα οι «παρτενοπέι» με τον Χάμσικ, όταν βγήκε τετ α τετ με τον Χαρτ.
 
Έτσι, οι Ιταλοί προσπέρασαν την Σίτι στη βαθμολογία του πρώτου ομίλου και με νίκη την τελευταία αγωνιστική επί της Βιγιαρεάλ παίρνει την πρόκριση.
 
Νάπολι: Ντε Σάνκτις, Αρόνικα, Ντοσένα (89’ Φερνάντες), Καμπανιάρο, Μάτζιο, Χάμσικ, Γκαργκάνο, Ινλέρ (59’ Τζεμαϊλί), Καβάνι (83’ Πάντεφ), Λαβέτσι.
 
Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα (86’ Τζόνσον), Λέσκοτ, Κολάροφ, Μίλνερ, Ντε Γιονγκ (71’ Νασρί), Γιάγια Τουρέ, Τζέκο (81’ Αγκουέρο), Σίλβα, Μπαλοτέλι.
 
 
Η Μπάγερν Μονάχου είχε εύκολο έργο στο Αλιάνζ Αρίνα κόντρα στην Βιγιαρεάλ και το έδειξε από το… τρίτο λεπτό! Ο Φρανκ Ριμπερί άνοιξε το σκορ στο 3’, για να έρθει ο Γκόμεζ στο 23΄ να κάνει το 2-0.
 
Οι Ισπανοί μείωσαν προσωρινά με τον Ντε Γκούζμαν στο 50’, αλλά ο Γάλλος εξτρέμ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, που σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα ήταν απόλυτα δίκαιη.

Μπάγερν: Νόιερ, Βαν Μπούιτεν, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Λαμ, Ριμπερί (81’ Πράνιτς), Ρόμπεν (76’ Ρόμπεν), Αλάμπα, Κρόος, Τίμοστσουκ, Γκόμεζ (72’ Μίλερ).

Βιγιαρεάλ: Ντιέγκο Λόπεθ, Οριόλ, Μουζάτσιο, Μαρτσένα, Άνχελ Λόπεθ (70’ Σένα), Γκασπάρ, Ντε Γκουσμάν (63’ Μουμπάρακ), Πέρεθ, Βαλέρο (78’ Χοσέλου), Σοριάνο, Ρούμπεν.
 
Αποτελέσματα:
 
Νάπολι-Μάντσεστερ Σίτι  2-1
(17', 49' Καβάνι - 33' Μπαλοτέλι)
 
Μπάγερν Μονάχου-Βιγιαρεάλ 3-1 
(3', 69' Ριμπερί, 23' Γκόμεζ - 50' Ντε Γκούζμαν)
 
Βαθμολογία
 
Μπάγερν 13
Νάπολι 8
Μάντσεστερ Σίτι 7
Βιγιαρεάλ 0
 
Η τελευταία αγωνιστική:
 
Μαν. Σίτι – Μπάγερν
Βιγιαρεάλ – Νάπολι

4ος Όμιλος: «Φονικό» με… ρεκόρ!

Η Ρεάλ Μαδρίτης γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την πρόκριση της στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ! «Διέσυρε» την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Μπερναμπέου» με 6-2 και έσπασε τέσσερα ρεκόρ!
Πρώτο και σημαντικότερο, έγινε η πρώτη ομάδα που πέτυχε τέσσερα γκολ  στα πρώτα 20 λεπτά, δεύτερον σημείωσε το γρηγορότερο γκολ της ιστορίας της στο Τσάμπιονς Λιγκ (2’ ο Μπενζεμά), τρίτον έκανε για πρώτη φορά το 5 στα 5 στους ομίλους και τελευταίο, ο Μουρίνιο έγινε ο πρώτος  που έκανε τρεις απανωτές αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου!

Σε μεγάλα κέφια για την ομάδα του Πορτογάλου βρέθηκαν οι Μπενζεμά και Καγεχόν, που σημείωσαν από δύο γκολ έκαστος, ενώ από ένα πέτυχαν οι Ιγκουαΐν και Εζίλ! Για τους φιλοξενούμενους, ο Μπετσιράι και ο Τόμεσακ σημείωσαν τα πρώτα γκολ της ομάδας τους στη φετινή διοργάνωση.

Με την απώλεια βαθμών, οι Κροάτες έμειναν και μαθηματικά εκτός Ευρώπης.

Στο άλλο ματς του ομίλου, ο Άγιαξ έμεινε όρθιος στην έδρα της Λιόν και παρέμεινε το μεγάλο φαβορί για την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης. Με το 0-0 του «Ζερλάν», οι  Ολλανδοί έφτασαν τους οκτώ βαθμούς, τρεις περισσότερους από τους «λιονέ».

Δείτε τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Ρεάλ Μαδρίτης- Ντιναμό Ζάγκρεμπ 6-2
Λιόν- Άγιαξ 0-0

Η επόμενη αγωνιστική (6η) 7/12:


Άγιαξ- Ρεάλ Μαδρίτης
Ντιναμό Ζάγκρεμπ- Λιόν

Η βαθμολογία του 4ου Ομίλου:


Ρεάλ Μαδρίτης 15
Άγιαξ 8
Λιόν 5
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0

2ος Όμιλος: Τα χρειάστηκε η Ίντερ

Σε ακόμη ένα ματς η Ίντερ παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Τραμπζονσπόρ στην Τουρκία!
Παρά το γεγονός ότι οι «νερατζούρι» είχαν εξασφαλίσει νωρίτερα την πρόκριση στην επόμενη φάση (μετά τη νίκη της Λιλ επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 2-0) του Τσάμπιονς Λιγκ δεν κατάφεραν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις!

Ο Αλβάρες άνοιξε το σκορ για τους Ιταλούς στο 18’, για να έρθει λίγα λεπτά αργότερα ο Άλτιντοπ να φέρει το ματς στα ίσα για τους γηπεδούχους. Μάλιστα, οι Τούρκοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν το ματς στα τελευταία λεπτά, αλλά μια προσπάθειά τους κατέληξε στο δοκάρι.

Με το πέρας της 5ης αγωνιστικής, βρίσκονται στη δεύτερη θέση με ένα βαθμό διαφορά από τους υπόλοιπους διώκτες τους.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Λιλ 0-2

Τραμπζονσπόρ- Ίντερ 1-1

Η επόμενη αγωνιστική (6η) στις 7/12:

Ίντερ- ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Λιλ- Τραμπζονσπόρ

Η βαθμολογία του 2ου Ομίλου:

Ίντερ 10
Τραμπζονσπόρ 6
Λιλ 5
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5

O Άρης θυμήθηκε την ιστορία του

Μπορεί να άργησε μερικούς μήνες αλλά ο Άρης θυμήθηκε την ιστορία του κι ύστερα από την πρώτη του νίκη σε επίσημη υποχρέωση κόντρα στον Ίκαρο ήρθε κι η πρώτη ευρωπαϊκήαπέναντι στη Ρουντούπις (60-71)!

Aris!
Οι «κίτρινοι» πήγαν στη Λιθουανία έχοντας καλή ψυχολογία, αφού το περασμένο Σαββατοκύριακο έφτασαν στην πρώτη του φετινή επικράτηση σε επίσημες υποχρεώσεις κόντρα στον Ίκαρο Καλλιθέας. Οι Λιθουανοί μπορεί να προσπάθησαν να προσελκύσουν τους φιλάθλους τους βάζοντας το εισιτήριο μόλις 4,5 ευρώ για να γεμίσουν την Καόυνας Σπορτς Χολ, αλλά ο Άρης έχοντας στο πλευρό του μόλις έξι φιλάθλους πήρε τη νίκη.
Το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή έκαμψε της αντίσταση της Ρουντούπις χάρις σε ένα ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «κίτρινοι» έτρεξαν επιμέρους σκορ 14-2 στην τρίτη περίοδο (29-36, 22') και παίζοντας πολύ καλή άμυνα επέτρψαν στους γηπεδούχους να πετύχουν μόλις 12 πόντους.
Η διαφορά άνοιγε σταδιακά με τους Λιθουανούς που στηρίζονται μόνο σε ντόπιους παίκτες να μην μπορούν να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Παρά την κούραση από το πολύωρο ταξίδι και την ίωση που έκρινε αμφίβολη τη συμμετοχή του Χρήστου Ταπούτου η ομάδα του Άρη αντεπεξήλθε στις απαιτήσεις κι έφτασε άνετα στη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 14-11, 27-24, 39-49, 60-71.

Ψάχνει θείο από την Αμερική!

Λυτούς και δεμένους έχει βάλει ο Ζαγοράκης για να βρει ρευστό στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τον Λεωνίδα Βελή να ενεργοποιεί τις γνωριμίες του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Ψάχνει θείο από την Αμερική! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο δημοφιλής τραγουδιστής, που είναι πλέον μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, κάνει προσπάθειες για να βοηθήσει μέσω ομογενών επιχειρηματιών. Τόσα χρόνια τραγούδαγε για την ομογένεια, να μην του κάνουν κι ένα χατίρι τώρα που τους χρειάζεται για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ;
Το ζήτημα στον ΠΑΟΚ δεν είναι αν θα βρεθούν ευρώ, δολάρια ή …γεν, αλλά να βρεθεί άμεσα ρευστό που θα δώσει ανάσα στη διοίκηση που μία ακόμα φορά βρίσκεται σε αδιέξοδο.
Ο ίδιος ο Ζαγοράκης, άλλωστε, ζήτησε από τους συνεργάτες του να βρουν ανθρώπους που να θέλουν να βοηθήσουν τον Δικέφαλο του Βορρά. Αν θα τα καταφέρει ο Βελής στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, είναι ένα θέμα. Από την άποψη πως η οικονομική κρίση είναι παγκόσμια και έχουν επηρεαστεί οι τσέπες όλων και όχι μόνο των Ελλήνων επιχειρηματιών.
Στην παραμονή του στις ΗΠΑ, άλλωστε, μπορεί να του δοθεί και η ευκαιρία να δώσει καμιά συναυλία για τους ομογενείς και στην προσπάθειά τους να τους "ψήσει" να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ, να τους πει μερικές από τις παλιές και νεότερες επιτυχίες του...

Eλληνική ευρεσιτεχνία για καύσιμα από υδρογόνο!!

Καύσιμα από υδρογόνο και μάλιστα όχι απαραίτητα καθαρό, μπορεί να παράξει η ευρεσιτεχνία που έχει κατοχυρώσει η ομάδα του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών με επικεφαλής τον καθηγητή Ιωάννη Καλλίτση.
Eλληνική ευρεσιτεχνία για καύσιμα από υδρογόνο
Τη νέα αυτή πατέντα που ήδη κυκλοφορεί σε εφαρμογές στο εξωτερικό παρουσίασε κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλλάς, ο κ. Καλλίτσης μιλώντας στη συνάντηση επιστημόνων και εκπροσώπων επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα RoleMak για τη διάχυση και αξιοποίηση της τεχνολογίας των οργανικών ηλεκτρονικών.
Όπως είπε ο κ Καλλίτσης «με τη νέα αυτή μετατροπή μπορεί κανείς να αξιοποιήσει την ενέργεια που μένει αναξιοποίητη από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες». Η πατέντα μετατροπής του υδρογόνου σε ενέργεια χρησιμοποιείται ήδη από το EuropeanSpaceCenter για την ενεργειακή αυτονομία των δορυφόρων.
«Προς το παρόν οι εφαρμογές μετατροπής ενέργειας είναι περιορισμένες. Μπορεί για παράδειγμα κάποιος με μια φιάλη φυσικού αερίου να τροφοδοτήσει ενεργειακά ένα τροχόσπιτο, ή ακόμη και ένα σπίτι» εξήγησε ο κ Καλλίτσης.
Ο υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος RoleMakπου χρηματοδοτείται με 24,7 εκατομμύρια ευρώ από την Ε.Ε και του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, εξήγησε ότι θα γίνουν και άλλες σημαντικές ερευνητικές και επιχειρηματικές συναντήσεις μέσα στους επόμενους μήνες προκειμένου να αναπτυχθούν στενότερες επαφές μεταξύ των ερευνητών και του επιχειρηματικού κλάδου.

πηγή: sportdog.gr   

Για Κίνα... κίνησε ο Ανελκά;

O επιθετικός της Τσέλσι, Νικολά Ανελκά, ετοιμάζεται να υπογράψει με την ομάδα της Κίνας, Σαγκάη Σινχουά, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα.
Για Κίνα... κίνησε ο Ανελκά;
Ο 32χρονος Γάλλος είναι προς την πόρτα εξόδου του "Στάμφορντ Μπριτζ" αφού το ερχόμενο καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του και φέτος έχει σκοράρει μόλις ένα γκολ σε 14 αγώνες.
Η ομάδα της Άπω Ανατολής προσφέρει στον Ανελκά το απίστευτο ποσό των 10.5 εκατ. ευρώ τη σεζόν.
Η Σινχουά, είναι γνωστή ως «μπλε διάβολοι» και είναι στην 11η θέση του κινέζικου πρωταθλήματος όπου συμμετέχουν 16 ομάδες.
Εκπρόσωπος του κινέζικου συλλόγου, είπε: «Είναι αρκετά δύσκολο. Είναι αλήθεια πως ρωτήσαμε για τον Ανελκά. Επίσης, γνωρίζουμε πως μπορεί να φύγει από τους μπλε και ότι πολλοί συλλόγοι ενδιαφέρονται για αυτόν, όπως η Μίλαν, ρωσικοί σύλλογοι και κάποιο αραβικοί σύλλογοι. Αν πραγματικά θέλουμε να τον αποκτήσουμε, θα μας κοστίσει αρκετά».
Πηγή: shootandgoal.com

"Υπάρχουν κι άλλοι Γιαννιώτες". Από τα Γιάννενα;

Στις ακαδημίες του Άρη υπάρχουν και άλλοι νεαροί και αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του ο Νίκος Πασσιαλής.
"Υπάρχουν κι άλλοι Γιαννιώτες". Από τα Γιάννενα;
Ο προπονητής της δεύτερης ομάδας του Άρη μίλησε στον "NovasportFM" για τον Γιαννιώτα και την εμφάνισή του στην Κρήτη, σχολιάζοντας:
«Δεν νιώθω καμία έκπληξη για τις εμφανίσεις του. Τον γνωρίζω καλά και τον πίστευα πάντα όπως και τώρα. Περίμενα την στιγμή που θα μπορέσει να μπει στην ομάδα και να δείξει τι αξίζει. Υπάρχουν και άλλα παιδιά και άλλοι… Γιαννιώτες στον Άρη».

Ερωτηθείς για το ποιοι είναι αυτοί, είπε:

«Πιστεύω ότι ο Κατίδης είναι έτοιμος όπως και ο Οικονομόπουλος. Έτοιμοι να μπουν και να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Ο νέος προπονητής μέχρι τώρα έχει δείξει ενθαρρυντικά στοιχεία σε αυτόν τον τομέα και πιστεύω ότι θα δώσει και άλλες ευκαιρίες στα νέα παιδιά».

Για την δική του… βοήθεια στο να αναδειχθεί ο Γιαννιώτα, τόνισε:

«Εκείνη την εβδομάδα που ανέλαβα την ομάδα, είχα στα πλάνα τον Γιαννιώτα. Ο νέος προπονητής ήρθε, τον είδε, δούλεψε μαζί του κάποιες μέρες και έτσι τον ξανάβαλε. Δεν είχε λόγο να μην το κάνει. Είναι θέμα του κάθε προπονητή να βάζει τα νέα παιδιά και ο δικός μας στην προκειμένη περίπτωση παίρνει αυτό το ρίσκο. Δεν έχεις να χάσεις από αυτά τα παιδιά».

Όσο για το γεγονός ότι ο Τσιώλης δεν δοκίμασε τα νέα παιδιά που είχε στην διάθεσή του, είπε:

«Ο κ. Τσιώλης δεν είχε τα αποτελέσματα. Δεν ήθελε λοιπόν να ρισκάρει και βάλει πιτσιρικάδες, αν ήταν αλλιώς τα αποτελέσματα και δεν είχε την πίεση θα τα έβαζε. Όταν έχεις τόση πίεση θες τους έτοιμους παίκτες που πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσουν».

Για το αν η οικονομική συγκυρία θα βοηθήσει να δοθούν ευκαιρίες σε νέα παιδιά στο μέλλον, τόνισε:

«Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει αυτό. Εκ των πραγμάτων… Θα δείτε ότι σύντομα πολλές ελληνικές ομάδες θα στραφούν στα δικά τους παιδιά. Την άλλη οδό… την δοκιμάσαμε για χρόνια και είδαμε ότι δεν βγάζει κάπου».

Crash Test διαρκείας!!

Το crash test των ντέρμπι ήταν η πρώτη και απαραίτητη προϋπόθεση για να τεστάρουν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού τον εαυτό τους.
Crash Test διαρκείας
Οριοθετώντας τους στόχους τους για τη συνέχεια. Τα αποτελέσματα στα τρία ματς με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, δεν τους κρατούν απλά ζωντανούς στην πορεία του πρωταθλητισμού, αλλά τους μεταφέρουν και την υποχρέωση να υπερτερούν όλων των υποδεέστερων αντιπάλων τους στη συνέχεια, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Τα οποία, μπορεί να έχουν πάντοτε την πιο μεγάλη σημασία, αλλά οι φίλοι των πρασίνων, περιμένουν μετά από χρόνια να βγαίνει η ομάδα δυνατή στο γήπεδο.
Οι τίτλοι προφανώς και δεν κερδίζονται μόνο στα ντέρμπι, ακόμα κι αν στην Ελλάδα παίζουν πιο μεγάλο ρόλο, αφού η απόσταση που χωρίζει τους μεγάλους από τους μικρούς είναι πολύ μεγάλη.
Η συνέχεια των τεσσάρων αγώνων, μέχρι τη διακοπή για τα Χριστούγεννα, κρύβει πολλά «μυστικά», που οι πράσινοι καλούνται να ανακαλύψουν. Ο ΟΦΗ του Νίκου Αναστόπουλου, δεν πρόκειται να παραδοθεί χωρίς μεγάλη αντίσταση την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Το κλίμα στην ομάδα της Κρήτης είναι φορτισμένο, μετά τις αποβολές των Μάντζιου-Ταυλαρίδη, στο παιχνίδι με τον Άρη και οι παίκτες του θα παλέψουν, χωρίς ν αφήσουν χώρους στον Παναθηναϊκό, που θα κληθεί πρώτη φορά να λύσει φέτος τέτοιο πρόβλημα.
Η χρονική στιγμή της μάχης της Θεσσαλονίκης με τον Άρη, με την έλευση του φιλόδοξου Πρόμπιερζ στον πάγκο, είναι η δυσκολότερη. Ο Πολωνός δείχνει αποφασισμένος να οργανώσει το παιχνίδι των κιτρινόμαυρων, χάνοντας δύσκολα από τον Ολυμπιακό στο Βικελίδης, ενώ έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την έδρα του ΟΦΗ. Εκεί που έχασε η ΑΕΚ. Οι πράσινοι θα συνεχίσουν εκτός, με τον ταλαιπωρημένο Πανιώνιο στη Ν.Σμύρνη και θα κλείσουν το καρέ των παιχνιδιών στο ΟΑΚΑ με τον Αστέρα Τρίπολης, που έχει νέο αφεντικό τον Σάκη Τσιώλη.
Μία συζήτηση είναι αυτή που θα αποδείξει τον χαρακτήρα των παικτών του Φερέϊρα. Οι οποίοι για την ώρα παίρνουν άριστα. Λέτο, Ζέκα και Κουίνσι, αλλά και ο Καπίνο, οδηγούν την κούρσα και κάνουν τη διαφορά, σε μία 11αδα που δεν αλλάζει.
Η άλλη -και καθοριστική-συζήτηση είναι μάλλον αυτή. Η μονιμοποίηση της ενδεκάδας και για πόσο αυτή μπορεί να αντέξει χωρίς καμία αλλαγή. Η καταρχήν απάντηση για τις επαναλαμβανόμενες επιλογές του ίδιου σχήματος από τον Πορτογάλο, έχει να κάνει με τα αποτελέσματα και της επιτυχίες του. Δυστυχώς υπάρχει κι άλλη και αφορά στην έλλειψη των εναλλακτικών ισάξιων λύσεων.
Με τον Καραγκούνη εκτός για δύο εβδομάδες και τους Τοτσέ και Ρούντολφ να μην υπόσχονται απαραίτητα, με την επιστροφή τους στην αποστολή της Κυριακής, την ίδια αποτελεσματικότητα όταν θα έρθει η ώρα να προσφέρουν, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Χριστοδουλόπουλος και Νίνης να αναμένονται το 2012.
Η ποιότητα των πρώτων επιλογών του Παναθηναϊκού έχει ήδη αποδείξει την αξία της. Το βάθος του ρόστερ δεν έχει προλάβει ούτε να κριθεί.
Πηγή: pamesports.gr

Έρχεται η Γκενκ για Λεονάρντο;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γκενκ παρακολουθεί στενά τον Λεονάρντο και μάλιστα λέγεται ότι άνθρωπος της βελγικής ομάδας το Σάββατο θα βρίσκεται στο Αγρίνιο για να δει τον «Λεό» από κοντά στο ματς με τον Παναιτωλικό.
Έρχεται η Γκενκ για Λεονάρντο;
Να θυμίσουμε ότι ο Βραζιλιάνος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2014, ενώ η Γκενκ έχει αγοράσει ξανά από την ΑΕΚ ποδοσφαιριστή, όταν το καλοκαίρι του 2008 είχε αποκτήσει τον Ντάνιελ Τόζερ.

πηγή: sportdog.gr   

Όλοι μέσα!!

Εκτός του τραυματία Εϊντούρ Γκούντγιονσεν και του Παναγιώτη Λαγού που δεν είναι έτοιμος, άπαντες οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ είναι διαθέσιμοι για το ματς με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ αύριο το απόγευμα (19:00).
Όλοι μέσα!
Ετσι, ο Νίκος Κωστένογλου συμπλήρωσε την καλύτερη δυνατή 19αδα για τον αγώνα με τους Βοιωτούς.
Η αποστολή της ΑΕΚ απαρτίζεται από τους εξής: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Καφές, Λυμπερόπουλος, Γεωργέας, Μάκος, Μανωλάς, Καράμπελας, Κοντοές, Δέλλας, Λεονάρντο, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Κλωναρίδης, Σιαλμάς, Χοσέ Κάρλος, Ρίκκα, Κάλα, Βάργκας.
Εκτός έμειναν ο Μπερνς, ο Γκέντσογλου, ο Αργυρίου και οι «μικροί» της ομάδας.

Δύο βγήκαν, δύο μπήκαν!!

Ο Γιώργος Παράσχος ανακοίνωσε την αποστολή του Λεβαδειακού για το ματς με την ΑΕΚ, που έχει δύο διαφοροποιήσεις σε σχέση με εκείνη του παιχνιδιού στο Περιστέρι.
Δύο βγήκαν, δύο μπήκαν
Συγκεκριμένα, εκτός έμειναν οι Πόποβιτς και Αλεξίου, με τους Νικολακάκη και Μπουντόπουλο να παίρνουν τις θέσεις. Σε ακόμη ένα ματς ο τεχνικός των Βοιωτών δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ναπολεόνι και Κοτίτσα, οι οποίοι είναι τραυματίες.
Στο γήπεδο της Χαιρώνειας διεξήχθη η σημερινή προπόνηση των ποδοσφαιριστών του Λεβαδειακού με τον Γιώργο Παράσχο να δίνει έμφαση σε κάποια θέματα τακτικής εν όψει του αυριανού αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.
Μετά το τέλος της προπόνησης ο έλληνας τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία το απόγευμα θα μεταβεί στην Αθήνα. Την αποστολή αποτελούν οι: Κυριακίδης, Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Tομάς, Ζησόπουλος, Ιωάννου, Νικολακάκης, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Κόρμπος, Βιάνα, Μαχαίρας, Κοιλιάρας, Μελισσάς, Φαβάλι, Σάντσεζ, Ζουρούδης, Βασιλείου, Γκρμπιτς και Μπουντόπουλος.

πηγή: sportdog.gr   

"Ποιο Γιουρόπα Λιγκ; Είμαστε Τσάμπιονς"!

Την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ θα κυνηγήσει ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τον Βαλβέρδε, που ξεκαθάρισε πως οι "ερυθρόλευκοι" θα τα δώσουν όλα για τη νίκη με τη Μαρσέιγ!
"Ποιο Γιουρόπα Λιγκ; Είμαστε Τσάμπιονς"!
Ο Ισπανός τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης των Πειραιωτών εναντίον της Μαρσέιγ, στη Γαλλία και αναφέρθηκε στις απουσίες που έχει η ομάδα του. Ενώ σχολίασε και τα γκολ που δέχονται νωρίς οι "ερυθρόλεκυοι" και θα πρέπει να το... αποφύγουν!
Εάν πιστεύει στην πρόκριση: «Εμείς δεν σκεφτόμαστε το Γιουρόπα Λιγκ. Θα παλέψουμε για το Τσάμπιονς Λιγκ. Θα τα δώσουμε όλα. Θα κοιτάξουμε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας για την πρόκριση».
Τις απουσίες της ομάδας του: «Ελπίζω να μας κάνουν πιο δυνατούς οι απουσίες. Εμείς θέλουμε να παίξουμε καλά απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Το εντός έδρας παιχνίδι με την Μαρσέιγ ήταν η χειρότερή μας εμφάνιση στην Ευρώπη. Μια νίκη θα μας δώσει πάρα πολλά . Γνωρίζουμε τον βαθμό δυσκολίας απέναντι σε έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο όπως είναι η Μαρσέιγ».
Τα γκολ που δέχεται νωρίς η ομάδα του: «Ελπίζω να το αποφύγουμε αυτή τη φορά. Η Μαρσέιγ κάνει νωρίς ευκαιρίες. Έτσι θα πρέπει να το αποφύγουμε».

Ουζουνίδης: «Βαρύτητα στα νέα παιδιά»


????U 
?????- OJ??
OUZOUNIDIS 
PANIONIOS - IRAKLIS

Ο τεχνικός της SKODA Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τα τελευταία επιτυχημένα αποτελέσματα της ομάδας του, το πλάνο βάσει του οποίου δίνεται βαρύτητα στα νεαρά παιδιά, αλλά και την εικόνα που έχει αποκομίσει για το ελληνικό πρωτάθλημα.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Ουζουνίδης στο Τρίτο Ημίχρονο

Για την πορεία της SKODA Ξάνθης στο φετινό πρωτάθλημα τόνισε:
«Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε καλά, από ποιότητα και ανταγωνιστικότητα, αλλά δεν ήρθαν τα αποτελέσματα και αυτό μας έκανε επιφυλακτικούς. Παρ’ όλα αυτά, δεν άλλαξε το στυλ μας, παρέμεινε γρήγορη και πιεστική η ομάδα πιο προσεκτικοί στο αμυντικό κομμάτι γιατί αυτή ήταν η αιτία που μας στέρησε τα αποτελέσματα τις πρώτες αγωνιστικές. Στα τελευταία ματς είμαστε πιο προσεκτικοί και από τη στιγμή που έχουμε την επιθετικότητα κερδίζουμε τα παιχνίδια. Στα δύο τελευταία ματς δε δεχθήκαμε γκολ, ήρθαν οι νίκες και αυτό μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια».
Για τις δυνατότητες που έχει η SKODA Ξάνθη και την πρωτοβουλία που θέλει να δώσει σε ορισμένους παίκτες είπε:

«Ακόμη μερικά παιδιά έχουν να δώσει περισσότερα με τις ικανότητες και τη φαντασία που έχουν. Οι προπονητές λόγω της πίεσης κοιτούν την τακτική και αφαιρούν την πρωτοβουλία του παίκτη και είπα φέτος να το αλλάξω. Το έχουμε σε γενικές γραμμές, με Μαρσελίνιο, Βλαχοδήμο, Βασιλακάκη που μπορούν να το κάνουν. Μπορούμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι και θεαματικοί, διότι πολλά παιδιά μπορούν να δώσουν περισσότερα. Ξέρουμε το όριο που μπορεί να γίνει αυτό, οπότε δε μας φοβίζει. Άλλωστε, μέσα από αυτή τη διαδικασία η ομάδα προσφέρει και θέαμα που αρέσει στον κόσμο.
Για την προσπάθεια της Ξάνθης να δώσει χρόνο συμμετοχής στα νεαρά παιδιά τόνισε:

«Τα τελευταία χρόνια είχε δοθεί βαρύτητα σε άλλους τομείς, από την προηγούμενη σεζόν όμως ξεκίνησε στην Ξάνθη μία προσπάθεια για επιλογή παικτών κάτω των 20 και 17 ετών, που προέρχονται τόσο από την Ξάνθη, όσο και από άλλες πόλεις της Ελλάδας. Έγινε καλή επιλογή παικτών, έχουν ήδη προωθηθεί στην πρώτη ομάδα αρκετά παιδιά και ήδη αγωνίζονται σε αυτήν 4 με 5 παιδιά από τις ακαδημίες. Σε μερικά χρόνια θέλουμε η ομάδα να απαρτίζεται από Έλληνες παίκτες και από παιδιά που θα προέρχονται από τις ακαδημίες μας. Κυρίως αυτό συμβαίνει γιατί η προηγούμενη συνταγή ήταν πετυχημένη. Ομάδες σαν τη SKODA δεν μπορούν να επιβιώσουν έχοντας συνέχεια έξοδα. Αυτό γίνεται ακόμη πιο αναγκαίο αυτή την εποχή, από τη στιγμή που λείπουν οι χορηγοί. Αυτό μας αναγκάζει να το κάνουμε πιο γρήγορα και πιο έντονα. Αν θέλεις να είσαι σοβαρή ομάδα και να δεις αλλιώς το μέλλον, πρέπει να αλλάξεις τη δομή και την οργάνωση της ομάδας. Αυτό γίνεται, δίνουμε βαρύτητα στις νεαρές ηλικίες και προσπαθούμε να το συνδυάσουμε με καλή αγωνιστική παρουσία. Μέσα από την κρίση ακολουθούμε αυτή τη φιλοσοφία. Το αξίζουν τα παιδιά, δεν τους κάνουμε χάρη, απλά γίνεται πιο εύκολα απ’ ότι παλαιότερα».
Για τη σχέση ομάδας και προπονητή και πως αυτή πρέπει να είναι είπε:

«Πρέπει να υπάρχει μια φιλοσοφία σε κάθε ομάδα και πάνω σε αυτό να επιλέξει και προπονητή. Ανεξάρτητα από το αν θα μείνει ή θα φύγει από μια ομάδα, θα πρέπει να έχει μια φιλοσοφία. Δεν το είχαν αυτό πολλές ομάδες και για αυτό και άλλαζαν προπονητή. Οι περισσότερες ομάδες δεν ήξεραν τι ήθελαν. Ανεξάρτητα από το αν ρισκάρει ή όχι ένας προπονητής πρέπει να ακολουθήσει συγκεκριμένη φιλοσοφία. Με την Ξάνθη έτσι έγινε και αυτό φαίνεται από το πώς λειτουργεί η ομάδα, αλλά και από το αγωνιστικό. Δε φύγαμε από το πλάνο αυτό, ακόμη κι όταν δεν ήρθαν τα αποτελέσματα. Θα το προχωρήσουμε».
Όσον αφορά την εικόνα που έχει σχηματίσει για το πρωτάθλημα ανέφερε:

«Το πρωτάθλημα έχει ενδιαφέρον, γιατί και στην κορυφή θα έχουμε μονομαχία μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, αλλά θα γίνει μάχη τόσο για την Ευρώπη, όσο και για τον υποβιβασμό. Δε μιλάμε βέβαια για σοβαρά πράγματα, όταν οι ομάδες μπαίνουν στο πρωτάθλημα ενώ έχει χειμωνιάσει. Δεν βγαίνουν και ακριβή συμπεράσματα, με τις διακοπές, τα ρεπό και δεν έχουμε ακριβή εικόνα.
Θα θέλαμε να είναι περισσότερες οι ομάδες που διεκδικούν τίτλο, αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα δε θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό. Τα προβλήματα δεν επιτρέπουν άλλες ομάδες. Δε γίνεται η μία ομάδα δεν μη χρωστά καθόλου, άλλη να χρωστάει 10 και άλλη 100. Δε γίνεται αυτό, δεν είναι τίμιο το πρωτάθλημα».
Για την πορεία του Άρη, του ΠΑΟΚ, αλλά και των άλλων ομάδων υπογράμμισε:

«Περίμενα περισσότερα από τον Άρη, αλλά ποδόσφαιρο είναι και τα αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να δημιουργήσουν ακόμη περισσότερα προβλήματα σε ομάδες όπως τον Άρη, όπου που υπάρχει πίεση. Θεωρώ όμως ότι θα το βρει το δρόμο του. Περίμενα και από τον ΠΑΟΚ περισσότερα, όμως πρέπει να βλέπουμε μακροπρόθεσμα και έγιναν προσθήκες για το μέλλον, με νέα παιδιά που θα προσφέρουν. Θα μπορούσε να φέρει και καλύτερα αποτελέσματα. Από τις άλλες ομάδες, δεν ξεχωρίζω κάποια, παρά τον Ατρόμητο, η πορεία και τα αποτελέσματα του οποίου είναι σημαντικά. Πήρε αυτό που άξιζε βέβαια, είναι κακή ομάδα».
Για την διαβόητη κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο σχολίασε:

«Πολύ κακό για το τίποτα. Όχι μόνο δεν άλλαξε τίποτα, αλλά όλα τα λόγια στην αρχή δεν έγιναν πράξη και από αυτό έχασε και από την αξιοπιστία του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έτσι όπως έγινε, ήταν χειρότερο».
Για τις ομάδες που δούλεψε στο παρελθόν, τη Λάρισα και τον Ηρακλή τέλος, ανέφερε:
«Δεν ξέρω τι έγινε πέρυσι στην ΑΕΛ και η ομάδα έφτασε με τόσο καλούς παίκτες να υποβιβάζεται, αλλά επειδή ξέρω τη νοοτροπία εκεί, αλλά θεωρώ σίγουρο ότι θα ανέβει στη Σούπερ Λίγκα».


πηγή: metrosport.gr