Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η κατάσταση έχει ξεφύγει!!

Στο Ροστόκ περίπου διακόσιες μπανάνες έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο. Καπνογόνα και βιαιοπραγίες διέκοψαν το παιχνίδι με τη Ζανκτ Πάουλι. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει
Προ εβδομάδων στο Ντόρτμουντ οι οπαδοί της Ντιναμό Δρέσδης έκαναν τα δικά τους.
Εκτός γηπέδων οι συμπλοκές οπαδών έχουν αρχίσει να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Ζωή δεν έχει χαθεί ακόμα, αλλά πλησιάζει. Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 19χρονος φίλαθλος της Νυρεμβέργης δέχτηκε επίθεση από τριάντα οπαδούς της Μάιντς στο σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας. Οι Ούνοι τον πέταξαν στις γραμμές και, παρά τις προσπάθειες των γιατρών του, ο 19χρονος Αντρέ έχασε το χέρι του.
Για να το γράψουμε λαϊκά, «αφόδευσε» η οικογένειά του από την απόλυτη στήριξη και βοήθεια που πρόσφερε τάχιστα η διοίκηση της Νυρεμβέργης. Οπως έχουν κάνει και δικές μας οικογένειες απ' τις «ομορφιές» εντός και εκτός των γηπέδων μας.
Τώρα οι Γερμανοί μαθαίνουν τη ματαιότητα των πολιτικών υποσχέσεων, όπως για παράδειγμα την προχθεσινή του Γιόαχιμ Χέρμαν, υπουργού Εσωτερικών του βαυαρικού κρατιδίου. «Ο κοινός αγώνας συλλόγων, αστυνομίας και δυνάμεων ασφαλείας πρέπει να ισχυροποιηθεί το 2012» είπε. Οπως έχουν πει και στο παρελθόν και οι δικοί μας πολιτικοί.
Μη βιαστείτε να πείτε Γερμανοί είναι, θα τη βρουν την άκρη. Δεν είναι τόσο απλό. Η κατάσταση έχει ξεφύγει επειδή, όπως διαβάζουμε στις πολιτικές εφημερίδες τους, η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας δεν είναι τόσο ρόδινη όσο θέλει να την παρουσιάζει με την ηγεμονική παρουσία της στα ευρωπαϊκά πολιτικά και οικονομικά δρώμενα η καγκελαρία της. Η κυβέρνησή της δηλαδή.
Η κοινή λογική έχει αρχίσει και χάνεται. Το απρόβλεπτο των αντιδράσεων των ανθρώπων που ζουν πίσω από τη βιτρίνα, αλλά όχι με τη φαινομενική λάμψη αυτής, αιφνιδιάζει μηχανισμό που είχε συνηθίσει να απολαμβάνει το σεβασμό του πολίτη.
Μα θέλετε η «μίξη» εθνικοτήτων, μα η διαρκώς αυξανόμενη δύναμη των ακροδεξιών παρατάξεων, μα η «αφύπνιση» παλιών ανατολικών στοιχείων που είχαν τεθεί στο περιθώριο μετά την ένωση της Γερμανίας, όλα έχουν παίξει ρόλο ώστε να γίνεται την προηγούμενη εβδομάδα καταμέτρηση νεκρών από τη δράση νεοναζί σε διάφορα σημεία της χώρας.
Κάποια στιγμή θα υπάρξει και νεκρός, λέμε συχνά για τα επεισόδια στα δικά μας γήπεδα, αλλά όπως και εμείς έτσι και οι Γερμανοί ξεχνούν κάτι. Νεκροί υπάρχουν ήδη εκτός γηπέδων ως τραγικό αποτέλεσμα μιας κοινωνίας που δεν λειτουργεί σωστά.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: