Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η κρίση βγάζει νέους (και καλούς) παίκτες!!

Ένας επιχειρηματίας που ξέρει να βγάζει χρήματα από το… πουθενά μου έλεγε τις προάλλες ότι η κρίση βγάζει κροίσους! Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Η κρίση βγάζει νέους (και καλούς) παίκτες
Εγώ βέβαια, που δεν έχω καμία ιδέα από επιχειρηματικές δραστηριότητες πήρε την φράση του και την προσάρμοσα πάνω στο ελληνικό ποδόσφαιρο που υποφέρει όχι μόνο από την οικονομική κρίση, αλλά και από αυτή που του προκάλεσε η υπόθεση των στημένων αγώνων τους τελευταίους μήνες.

Και σήμερα, δέκα αγωνιστικές από την έναρξη του πρωταθλήματος, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι τα χαμηλά μπάτζετ των ομάδων έδωσαν ευκαιρίες σε νέους παίκτες και κυρίως Έλληνες, να αναδειχθούν.

Αν ο Παναθηναϊκός είχε χρήματα, μετά τον Τζόρβα θα είχε πάρει άλλο τερματοφύλακα και ο 17χρονος Καπίνο θα περίμενε για πολλά ακόμα χρόνια την σειρά του.

Ο Άρης μπορεί να άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ του, αλλά αν ξεκινούσε εντυπωσιακά και δεν έχανε βαθμούς, το πιθανότερο είναι να μην είχαμε γνωρίσει τόσο σύντομα τον 18χρονο Γιάννη Γιαννιώτα.

Στον ΠΑΟΚ οι τραυματισμοί των Λίνο και Λεονάρντο έφεραν στην επιφάνια τον τρίτο αριστερό μπακ της ομάδας, τον 18χρονο Κώστα Σταφυλίδη, που ήταν εξαιρετικός με τον Παναιτωλικό και κάνει όνειρα για περισσότερες συμμετοχές.

Στον Αστέρα Τρίπολης, που είχε παράδοση στους πολλούς ξένους, ο κεντρικός αμυντικός Δημήτρης Κουρμπέλης (18) και ο επιθετικός Τάσος Μπακασέτας (18) έχουν ήδη καθιερωθεί στην ενδεκάδα.

Ακόμα και ο 19χρονος Χάρης Μαυρίας μετρά ήδη 5 συμμετοχές στην ομάδα του Φερέιρα, ενώ στην ΑΕΚ αρχίζει να εμφανίζεται ο Βίκτωρ Κλωναρίδης (19), με τον πιτσιρικά Στιβ Μπέλεκ (18) να έχει παίξει στα 8 από τα 9 ματς τους πρωταθλήματος.

Μόνο ο Ολυμπιακός έχει αφήσει στο περιθώριο τα δικά του νέα παιδιά, κάτι που αντιλαμβάνομαι ότι δεν αρέσει στον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά η πίεση του πρωταθλητισμού τον υποχρεώνει να αποδεχθεί τα τερτίπια του Βαλβέρδε.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: