Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

1ος Όμιλος: Βαυαρική κορυφή, θρίαμβος της Νάπολι!

Στα χέρια της κρατάει, πλέον, η Νάπολι την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τη νίκη με 2-1 επί της Μάντσεστερ Σίτι. Μπάγερν-Βιγιαρεάλ 3-1.
Σε ένα πολύ ωραίο ματς, με γρήγορο ρυθμό και πολλές ευκαιρίες, ο Έντινσον Καβάνι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ιταλικής ομάδας,  αφού πέτυχε και τα δύο γκολ στο 17’ και το 49’. Για τους «πολίτες» είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μάριο Μπαλοτέλι στο 33’.
 
Το σκορ θα μπορούσε να είναι άνετα μεγαλύτερο, αφού και οι δύο ομάδες έχασαν κλασικές ευκαιρίες. Δύο η Σίτι με τον Μπαλοτέλι και ένα οι «παρτενοπέι» με τον Χάμσικ, όταν βγήκε τετ α τετ με τον Χαρτ.
 
Έτσι, οι Ιταλοί προσπέρασαν την Σίτι στη βαθμολογία του πρώτου ομίλου και με νίκη την τελευταία αγωνιστική επί της Βιγιαρεάλ παίρνει την πρόκριση.
 
Νάπολι: Ντε Σάνκτις, Αρόνικα, Ντοσένα (89’ Φερνάντες), Καμπανιάρο, Μάτζιο, Χάμσικ, Γκαργκάνο, Ινλέρ (59’ Τζεμαϊλί), Καβάνι (83’ Πάντεφ), Λαβέτσι.
 
Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα (86’ Τζόνσον), Λέσκοτ, Κολάροφ, Μίλνερ, Ντε Γιονγκ (71’ Νασρί), Γιάγια Τουρέ, Τζέκο (81’ Αγκουέρο), Σίλβα, Μπαλοτέλι.
 
 
Η Μπάγερν Μονάχου είχε εύκολο έργο στο Αλιάνζ Αρίνα κόντρα στην Βιγιαρεάλ και το έδειξε από το… τρίτο λεπτό! Ο Φρανκ Ριμπερί άνοιξε το σκορ στο 3’, για να έρθει ο Γκόμεζ στο 23΄ να κάνει το 2-0.
 
Οι Ισπανοί μείωσαν προσωρινά με τον Ντε Γκούζμαν στο 50’, αλλά ο Γάλλος εξτρέμ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, που σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα ήταν απόλυτα δίκαιη.

Μπάγερν: Νόιερ, Βαν Μπούιτεν, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Λαμ, Ριμπερί (81’ Πράνιτς), Ρόμπεν (76’ Ρόμπεν), Αλάμπα, Κρόος, Τίμοστσουκ, Γκόμεζ (72’ Μίλερ).

Βιγιαρεάλ: Ντιέγκο Λόπεθ, Οριόλ, Μουζάτσιο, Μαρτσένα, Άνχελ Λόπεθ (70’ Σένα), Γκασπάρ, Ντε Γκουσμάν (63’ Μουμπάρακ), Πέρεθ, Βαλέρο (78’ Χοσέλου), Σοριάνο, Ρούμπεν.
 
Αποτελέσματα:
 
Νάπολι-Μάντσεστερ Σίτι  2-1
(17', 49' Καβάνι - 33' Μπαλοτέλι)
 
Μπάγερν Μονάχου-Βιγιαρεάλ 3-1 
(3', 69' Ριμπερί, 23' Γκόμεζ - 50' Ντε Γκούζμαν)
 
Βαθμολογία
 
Μπάγερν 13
Νάπολι 8
Μάντσεστερ Σίτι 7
Βιγιαρεάλ 0
 
Η τελευταία αγωνιστική:
 
Μαν. Σίτι – Μπάγερν
Βιγιαρεάλ – Νάπολι

Δεν υπάρχουν σχόλια: