Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Εφιάλτης η έξοδος της Ελλάδας απο το ευρώ!!

Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ παραμένει μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρωζώνη ως ένα πιθανό και ταυτόχρονα καταστροφικό για τη χώρα μας σενάριο ή για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση, για να παραμείνει στο ευρώ η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει άρδην πολλά πράγματα.
Εφιάλτης η έξοδος της Ελλάδας απο το ευρώ
Το άρθρο του Σωτήρης Τριανταφύλλου:
Πρέπει να γίνουν αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, την οικονομία, τη νοοτροπία των εργαζομένων και βεβαίως όσο συμβολική και αν είναι η παρουσία της στην ευρωζώνη, ουδείς θα διστάσει να την πετάξει έξω εάν δεν προσαρμοστεί και μάλιστα εγκαίρως.
Οπως σημειώνουν έγκυροι αναλυτές εντός και εκτός Ελλάδας, η οικονομική κρίση εξαπλώνεται και πέραν των νοτίων χωρών της ευρωζώνης, σε σημείο που να χτυπά την πόρτα και της ίδιας της Γερμανίας.
Οι αναλυτές σημειώνουν πως εντός των επόμενων εβδομάδων θα κριθούν τα πάντα και πως όλα τα σενάρια είναι πλέον ανοιχτά τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ίδια την ευρωζώνη, της οποίας ούτε η διάσπαση και ούτε η διάλυση μπορούν πλέον να αποκλειστούν ως σενάρια, τα οποία βεβαίως θα ήταν κάτι παραπάνω από εφιαλτικά για τη χώρα μας.
Μια Ελλάδα χωρίς ευρώ, είτε η ευρωζώνη διατηρηθεί είτε όχι, θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε μόνο με την Ελλάδα των αρχών του προηγούμενου αιώνα από πλευράς βιοτικού επιπέδου.
Ολα αυτά, βεβαίως, δεν σημαίνουν ότι ο λαός θα πρέπει να κάνει και άλλες θυσίες και να υποστεί και νέες περικοπές στα εισοδήματά του. Ολα αυτά σημαίνουν μεταρρυθμίσεις, προσέλκυση επενδύσεων και βεβαίως εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα είναι υπερ-αναγκαία η εκταμίευση της 6ης δόσης παρά τον εκβιασμό που υφιστάμεθα από ορισμένα κέντρα της Ευρώπης.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: