Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Από το "σημείο" Ρεκόμπα στο σημείο μηδέν!!

O Νίκος Σαρίδης γράφει για την κατάσταση που επικρατεί στον Πανιώνιο και για το αβέβαιο μέλλον των "κυανέρυθρων".
Από το "σημείο" Ρεκόμπα στο σημείο μηδέν
«Ο άγριος λατρεύει πέτρινα και ξύλινα είδωλα. Ο πολιτισμένος άνθρωπος λατρεύει τα είδωλα με σάρκα και οστά». Κι ως φαίνεται, ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, που το 2008 έφερνε στη Νέα Σμύρνη τον Άλβαρο Ρεκόμπα, είχε διαβάσει αρκετόν Μπέρναρντ Σο. Αλλά, επίσης ως αποδείχτηκε, δεν είχε μελετήσει καθόλου Πολιτική Οικονομία ισοζύγιο συναλλαγών και τα ρέστα. Δυνητική εισροή χρήματος από το «μέγεθος» Πανιώνιος - εκροή κεφαλαίου για «τα είδωλα με σάρκα και οστά».
Και όχι... ρέστα δεν του έμειναν, αλλά έχασε τα αβγά και τα καλάθια. Στο τέλος «στέγνωσε», παρέδωσε διάθεση και μετοχές κι έκτοτε η ταλάντωση του Πανιωνίου από το «σημείο» Ρεκόμπα» φτάνει στο σημερινό: διοίκηση Πρωτοδικείου. Που θα κάνει τι; Θα προσπαθήσει τα κουτσοβολέψει. Όχι για να λύσει το πρόβλημα, αλλά για να οδηγήσει την ομάδα στην επόμενη μέρα, για την οποία κανείς δεν ξέρει πότε θα έρθει και ποια θα είναι...

Στην Πλατεία έχουν πλέον πολύ σοβαρότερη ατζέντα απ' ό,τι πριν από κάποιους μήνες. Οι άνθρωποι του συλλόγου δεν έχουν ν' ασχοληθούν με το αν η ΑΕΚ είναι προσφυγική ομάδα επειδή ιδρύθηκε στην Αθήνα και όχι στις χαμένες πατρίδες και αν (λέμε εμείς) οι... προσφυγικές πολυκατοικίες στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας πρέπει να λέγονται έτσι επειδή δεν χτίστηκαν εδώ και δεν ήρθαν από τη Μικρασία! Τώρα παίζεται η επιβίωση της ποδοσφαιρικής ομάδας. Μελοδραματικό, αλλά απολύτως πραγματικό. Πώς θα πληρώνουν; Τι θα πληρώνουν; Και πώς με το χαμηλότερο δυνατό μπάτζετ θα επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα; Αν ήταν εύκολο αυτό, θα είχαν εφαρμόσει τη συνταγή και οι άλλες ομάδες.
Όμως, και δύσκολο είναι και επισφαλές. Γιατί, αν τους γλιστρήσει το σκοινί και πάει η ομάδα παρακάτω, αποχαιρέτα την την... Αλεξάνδρεια που χάνεις! Το παρακάτω σημαίνει δραστική μείωση εσόδων που σε καμία περίπτωση δεν ισοφαρίζεται από τα μικρότερα συμβόλαια.
Από καλές προθέσεις, βέβαια, άλλο τίποτα στην «πανιώνια οικογένεια», αλλά και ο δρόμος προς την κόλαση, που λένε, είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Λεφτά χρειάζονται. Και λεφτά δεν υπάρχουν. Ούτε για προπονητή ισοϋψούς εμβέλειας με του Λεμονή, ούτε για ν' αποτραπεί περαιτέρω αφαίμαξη του ρόστερ, ούτε για να καλυφθούν παλαιά και νέα ανοίγματα.
Όσο για τους περιβόητους επενδυτές, τόσο καιρό τους ακούμε, αλλά επί της ουσίας τίποτε. Κι επειδή οι καιροί ου μενετοί, δύσκολο να προκύψει και να καρποφορήσει στην παρούσα φάση κάποια αξιόπιστη λύση.
Τι μένει; Ειλικρινά από το δικό μας μυαλό δεν περνάει κάτι. Ισως τα άτομα που θα προθυμοποιηθούν να στελεχώσουν τη Διοικούσα Επιτροπή, θυσιάζοντας την ησυχία τους και την ηρεμία τους, να έχουν κάτι στο μυαλό τους που δεν περνάει από το δικό μας. Οψόμεθα...
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: