Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

«Βατικανό το σύστημα της ΕΠΟ στη διαιτησία»

Ο Περικλής Βασιλάκης χαρακτήρισε Βατικανό το σύστημα της ΕΠΟ να προωθεί διαιτητές που δεν είναι έτοιμοι για τη Σούπερ Λιγκ, ενώ τόνισε πως πρέπει να παραπεμφθεί ο Μήτσιος.
«Βατικανό το σύστημα της ΕΠΟ στη διαιτησία»
Αναλυτικά, ο καθηγητής διαιτησίας μίλησε στον Athleticradio 104,2:
Για το παιχνίδι του Σαββάτου του Εργοτέλη στην Κέρκυρα: «Τα διαιτητικά λάθη ήταν πολλά και κραυγαλέα. Και στο παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Άρη, αλλά και στο παιχνίδι του Εργοτέλη στην Κέρκυρα, με το πέναλτι που κακώς δόθηκε στους γηπεδούχους. Δεν κατάφερα ούτε από τον τηλεοπτικό φακό να δω κάτι το μεμπτό στην φάση του Χίμπλινγκερ με τον Ιωάννου.
Ο διαιτητής δεν είχε την προσοχή του εκεί. Είδε τον παίκτη να πέφτει κάτω και παρασύρθηκε. Έδειξε ότι είδε κάποιο αγκάλιασμα από τον αμυντικό του Εργοτέλη στον επιθετικό της Κέρκυρας, αλλά δεν υπήρξε παράβαση. Το είπα και στην εκπομπή SKAIGOAL ότι δεν υπήρχε τίποτα στην φάση αυτή».
Για τις αποφάσεις του Μήτσιου στο ΟΦΗ-Άρης: «Στο Ηράκλειο είχαμε πολύ περισσότερες φάσεις. Φάσεις οι οποίες ήταν πιο κραυγαλέες και στις αποβολές, αλλά και στο πέναλτι το πρώτο που δε δόθηκε στον Μάντζιο. Γενικά η διαιτησία ήταν κακή. Στην πρώτη φάση υπάρχει καθαρό πέναλτι στην φάση του τραβήγματος του Μάντζιου από τον Σανκαρέ.
Στη δεύτερη περίπτωση ο Μάντζιος περισσότερο πέφτει μόνος του παρά του γίνεται παράβαση. Υπάρχει επαφή βέβαια, αλλά δεν σημαίνει ότι κάθε επαφή είναι και παράβαση. Εδώ βέβαια δεν υπάρχει αποβολή του Μάντζιου για θέατρο. Διατηρώ την ένσταση μου και γι' αυτό. Θεωρώ ότι δεν ήταν πέναλτι, αλλά θεωρώ επίσης ότι δεν έπρεπε να δώσει δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Επίσης κακώς δόθηκε η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ούμπιντεζ στην αποβολή. Δεν υπάρχει. Επίσης έπρεπε να δώσει κόκκινη κάρτα στον Ταυλαρίδη από την πρώτη φάση, όταν πετάει την μπάλα στο πρόσωπο του αντιπάλου του.
Η διαιτησία του Μήτσιου δεν μου άρεσε καθόλου. Θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποια πράγματα στον πειθαρχικό έλεγχο και θα πρέπει να είναι πιο κοντά στις φάσεις των πέναλτι. Με το σύστημα που επικρατεί με τους παρατηρητές, δεν ξέρω τι θα γίνει. Πρέπει να παραπεμφθεί. Αν δεν τον παραπέμψει και τόσα λάθη θα πρέπει να σκεφτούν πότε πρέπει να παραπεμφθεί ένας διαιτητής».
Για την διαιτησία του Γιάχου στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: «Ο Γιάχος έφυγε απαρατήρητος. Υπήρξαν κάποια λάθη αλλά γενικά η διαιτησία ήταν καλή».
Για τη νέα φουρνιά διαιτητών: «Η διαιτησία πηγαίνει καλύτερα από πέρσι, αλλά οι διαιτητές πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί. Είναι μια νέα φουρνιά διαιτητών, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο οι διαιτητές αυτοί είχαν τα φόντα να είναι στην Σούπερ Λιγκ. Την ικανότητα και την εμπειρία. Η Σούπερ Λιγκ δεν είναι Β' Εθνική. Και στο παρελθόν πολλοί ανέβηκαν νωρίς και είδατε τι έπαθαν.
Δεν μπορεί να παίζει στην Α' Εθνική διαιτητής με τρία μόνο παιχνίδια στην Β' Εθνική. Αυτό πρέπει να προβληματίσει. Σε ένα χρόνο γίνονται διεθνείς. Όπως ο Σιδηρόπουλος. Αν δεν έχουμε κατάλληλο, ας μην κάνουμε κανένα. Η ΕΠΟ με αυτό το σύστημα που έχει που είναι Βατικανό για μένα, με την διαιτησία, θα πρέπει να το δώσει αλλού για την διαιτησία και να μην το κρατάει αυτή. Δεν είναι επίσης σωστή η βαθμολόγηση των παρατηρητών. Ο καθένας βαθμολογεί κατά το δοκούν».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: