Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Οι άλλοι τούς βλέπουν με τα κιάλια!!

Εδέησε να γίνει... αρτιμελές το πρωτάθλημα της Super League λίγο πριν φτάσουμε στην ολοκλήρωση του α' γύρου κι αφού κόντεψε να βγει κι ο Νοέμβρης. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Οι άλλοι τούς βλέπουν με τα κιάλια
Η ομάδα Α, δηλαδή η Δόξα Δράμας, και η ομάδα Β, ο Λεβαδειακός, έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους και σε περίπου δύο μήνες θα έχουν τον ίδιο αριθμό αγώνων με τις άλλες 14 ομάδες.
Το διάστημα αυτό θα διαπιστώσουμε τι ρόλο θα μπορέσουν να παίξουν σε αυτό το πρωτάθλημα. Αν δηλαδή θα καταφέρουν να επιβιώσουν στη μεγάλη κατηγορία ή αν θα επιστρέψουν στη μικρότερη.
Προχθές, πάντως, ο Λεβαδειακός έκανε μια απροσδόκητα καλή εμφάνιση απέναντι στον Ατρόμητο στο Περιστέρι, πολύ καλύτερη από αυτές που θυμόμαστε πριν από δύο χρόνια, όταν έπαιζε στη Super League. Αντίθετα, η Δόξα, που δεν θέλησε ή δεν μπόρεσε να ανοιχτεί πέρα από τις οικονομικές της δυνατότητες, δεν μοιάζει να νοιάζεται και τόσο για την παραμονή της στην κατηγορία και κανείς δεν μπορεί να τη μεμφθεί γι' αυτό.
Εν πάση περιπτώσει, η εικόνα του πρωταθλήματος γίνεται λίγο πιο ξεκάθαρη, έστω κι αν οκτώ ομάδες έχουν οκτώ αγώνες κι άλλες δύο εννιά και μόνο τέσσερις έχουν συμπληρώσει και τους δέκα. Ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός έχουν ήδη ξεφύγει από τους υπόλοιπους κι όσο προχωράει το πρωτάθλημα η διαφορά θα μεγαλώνει.
Η απόδοση που είχαν στο μεταξύ τους ντέρμπι είναι απλησίαστη για τους άλλους. Επομένως από βαθμολογικής πλευράς το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στη διεκδίκηση των θέσεων που οδηγούν στα πλεϊ οφ και στη συμμετοχή των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και στη μάχη για την παραμονή στη Super League.
Με λίγα λόγια, έχουμε και φέτος ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων και αυτό θα έχει οπωσδήποτε επιπτώσεις στην προσέλευση των οπαδών στα γήπεδα. Ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Αρης βλέπουν τους οπαδούς τους να αποστασιοποιούνται αργά, αλλά σταθερά. Στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν μόνο 5.000 Ενωσίτες, στην Τούμπα 9.000 φίλοι του ΠΑΟΚ, ενώ ο Αρης βρίσκεται στον περσινό μέσο όρο εισιτηρίων (9.000 περίπου), αλλά έχει ήδη παίξει στην έδρα του με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.
Παράλληλα, η διαφορά αυτών των ομάδων από τις λεγόμενες μεσαίες (Ατρόμητος, Ξάνθη, ΟΦΗ κ.λπ.) δεν είναι πλέον τόσο μεγάλη, οπότε ούτε και το θέαμα που προσφέρουν αρκεί για να συγκινήσει τους οπαδούς τους.
Πρόκειται για μια σκληρή πραγματικότητα, στην οποία καλούνται να προσαρμοστούν όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: