Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Εχουν ανάγκη από παίκτη οι αιώνιοι!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος και ο Θανάσης Ασπρούλιας απαντούν στο ερώτημα σχετικά με την ανάγκη που υπάρχει στους δύο αιώνιους για ενίσχυση... Υπάρχει;
Εχουν ανάγκη από παίκτη οι αιώνιοι
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ
Μεταγραφή εδώ και τώρα...
Είναι εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Για τους πράσινους τα πράγματα είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρα. Ο Ομπράντοβιτς δεν θέλει ΝΒΑερ και το επανέλαβε στους συμπατριώτες του. Δεν επιθυμεί να ρισκάρει με παίκτη που ενδεχομένως να φύγει, διότι πιστεύει στο ρόστερ που έχει και περιμένει την επιστρογή των Τσαρτσαρή και Περπέρογλου. Θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός είναι πλήρης, άρα δεν χρειάζεται καμία προσθήκη. Συν τοις άλλοις, ο ίδιος ο Ζοτς εξήγησε πως δεν υπάρχουν και χρήματα για μεταγραφές. Αρα η όποια συζήτηση τελειώνει εδώ.
Ομως ο Ολυμπιακός είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Το ρόστερ του δεν είναι ανταγωνιστικό όχι μόνο ως προς τον Παναθηναϊκό, αλλά και ως προς τις περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες. Με τους αντιπάλους να ενισχύονται από το ΝΒΑ ή να έχουν ήδη προσθήκες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, είναι ήδη επίφοβη αυτή καθ αυτή η πρόκριση στους "16" της Ευρωλίγκα.
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, δεν μπορεί να μείνει ως έχει. Η διοίκηση έχει ανάψει το πράσινο φως για μεταγραφές εδώ και σχεδόν ένα μήνα, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς ζήτησε αναμονή ως τον Γενάρη. Η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα που χάνεται είναι σημαντική, γι αυτό και ο Ντούντα το σκέφτεται να προχωρήσει άμεσα. Αλλωστε έχοντας το ΟΚ της διοίκησης μοιάζει παράλογο να αφήνει το ρόστερ ως έχει, με κίνδυνο να μείνει ο Ολυμπιακός εκτός 16 στην Ευρωλίγκα.
Ακόμα και μπροστά στο ενδεχόμενο να σταματήσει εδώ και τώρα το λοκ άουτ και να γίνει μεταγραφή για λίγες μέρες, οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούν να μείνουν με μειονέκτημα. Σεβαστή η άποψη του Ιβκοβιτς ότι μια μεταγραφή δεν πρέπει να έχει ημερομηνία... λήξης ή δεν γίνεται να μην ξέρει ως πότε θα έχεις έναν παίκτη, αλλά η φετινή σεζόν δεν μοιάζει με καμία άλλη. Η φιλοσοφία του καθενός πρέπει να προσαρμόζεται και στις υπάρχουσες συνθήκες και αν ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει έναν σπουδαίο παίκτη έστω και για μία μέρα, ας το κάνει. Ο Ντράγκιτς, δηλαδή, που κατέληξε στην Κάχα Λαμποράλ δεν θα ήταν ιδανικό συμπλήρωμα του Σπανούλη; Τώρα θα είναι αντίπαλος στο ΣΕΦ.
Γι αυτό και ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει εδώ και τώρα ένας παίκτη πρώτης γραμμής. Κατά προτίμηση Ευρωπαίο από το ΝΒΑ, ώστε να προσαρμοστεί πιο γρήγορα. Με προτεραιότητα στους ψηλούς, γιατί εκεί πονάει περισσότερο η ομάδα, σε σχέση με την περιφέρεια. Κι αν σταματήσει το λοκ άουτ και φύγει ο όποιος παίκτης, προσαρμόζεται και η ομάδα. Ούτως ή άλλως ο Ολυμπιακός δεν είναι καλός για να πει κανείς ότι μια αλλαγή θα τον χαλάσει. Ο βρεγμένος της βροχή δεν τη φοβάται. Μόνο να κερδίσει έχει αν αλλάξει φορεσιά. Το πολύ, πολύ να βραχεί και πάλι. Αλλά θα έχει ήδη κλέψει χρόνο, που θα συνδυαστεί με μια πρόκριση στην επόμενη φάση. Ας σώσει πρώτα την παρτίδα ο Ολυμπιακός και μετά ας ψάξει τρόπο και να την κερδίσει. Στο κάτω, κάτω, μόνο αν ανακατευτεί η τράπουλα θα ζεσταθεί και ο κόσμος, που δεν έχει πάψει να ελπίζει και να περιμένει.
Διαβάστε και τα δύο άρθρα στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: