Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ουζουνίδης: «Βαρύτητα στα νέα παιδιά»


????U 
?????- OJ??
OUZOUNIDIS 
PANIONIOS - IRAKLIS

Ο τεχνικός της SKODA Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τα τελευταία επιτυχημένα αποτελέσματα της ομάδας του, το πλάνο βάσει του οποίου δίνεται βαρύτητα στα νεαρά παιδιά, αλλά και την εικόνα που έχει αποκομίσει για το ελληνικό πρωτάθλημα.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Ουζουνίδης στο Τρίτο Ημίχρονο

Για την πορεία της SKODA Ξάνθης στο φετινό πρωτάθλημα τόνισε:
«Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε καλά, από ποιότητα και ανταγωνιστικότητα, αλλά δεν ήρθαν τα αποτελέσματα και αυτό μας έκανε επιφυλακτικούς. Παρ’ όλα αυτά, δεν άλλαξε το στυλ μας, παρέμεινε γρήγορη και πιεστική η ομάδα πιο προσεκτικοί στο αμυντικό κομμάτι γιατί αυτή ήταν η αιτία που μας στέρησε τα αποτελέσματα τις πρώτες αγωνιστικές. Στα τελευταία ματς είμαστε πιο προσεκτικοί και από τη στιγμή που έχουμε την επιθετικότητα κερδίζουμε τα παιχνίδια. Στα δύο τελευταία ματς δε δεχθήκαμε γκολ, ήρθαν οι νίκες και αυτό μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια».
Για τις δυνατότητες που έχει η SKODA Ξάνθη και την πρωτοβουλία που θέλει να δώσει σε ορισμένους παίκτες είπε:

«Ακόμη μερικά παιδιά έχουν να δώσει περισσότερα με τις ικανότητες και τη φαντασία που έχουν. Οι προπονητές λόγω της πίεσης κοιτούν την τακτική και αφαιρούν την πρωτοβουλία του παίκτη και είπα φέτος να το αλλάξω. Το έχουμε σε γενικές γραμμές, με Μαρσελίνιο, Βλαχοδήμο, Βασιλακάκη που μπορούν να το κάνουν. Μπορούμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι και θεαματικοί, διότι πολλά παιδιά μπορούν να δώσουν περισσότερα. Ξέρουμε το όριο που μπορεί να γίνει αυτό, οπότε δε μας φοβίζει. Άλλωστε, μέσα από αυτή τη διαδικασία η ομάδα προσφέρει και θέαμα που αρέσει στον κόσμο.
Για την προσπάθεια της Ξάνθης να δώσει χρόνο συμμετοχής στα νεαρά παιδιά τόνισε:

«Τα τελευταία χρόνια είχε δοθεί βαρύτητα σε άλλους τομείς, από την προηγούμενη σεζόν όμως ξεκίνησε στην Ξάνθη μία προσπάθεια για επιλογή παικτών κάτω των 20 και 17 ετών, που προέρχονται τόσο από την Ξάνθη, όσο και από άλλες πόλεις της Ελλάδας. Έγινε καλή επιλογή παικτών, έχουν ήδη προωθηθεί στην πρώτη ομάδα αρκετά παιδιά και ήδη αγωνίζονται σε αυτήν 4 με 5 παιδιά από τις ακαδημίες. Σε μερικά χρόνια θέλουμε η ομάδα να απαρτίζεται από Έλληνες παίκτες και από παιδιά που θα προέρχονται από τις ακαδημίες μας. Κυρίως αυτό συμβαίνει γιατί η προηγούμενη συνταγή ήταν πετυχημένη. Ομάδες σαν τη SKODA δεν μπορούν να επιβιώσουν έχοντας συνέχεια έξοδα. Αυτό γίνεται ακόμη πιο αναγκαίο αυτή την εποχή, από τη στιγμή που λείπουν οι χορηγοί. Αυτό μας αναγκάζει να το κάνουμε πιο γρήγορα και πιο έντονα. Αν θέλεις να είσαι σοβαρή ομάδα και να δεις αλλιώς το μέλλον, πρέπει να αλλάξεις τη δομή και την οργάνωση της ομάδας. Αυτό γίνεται, δίνουμε βαρύτητα στις νεαρές ηλικίες και προσπαθούμε να το συνδυάσουμε με καλή αγωνιστική παρουσία. Μέσα από την κρίση ακολουθούμε αυτή τη φιλοσοφία. Το αξίζουν τα παιδιά, δεν τους κάνουμε χάρη, απλά γίνεται πιο εύκολα απ’ ότι παλαιότερα».
Για τη σχέση ομάδας και προπονητή και πως αυτή πρέπει να είναι είπε:

«Πρέπει να υπάρχει μια φιλοσοφία σε κάθε ομάδα και πάνω σε αυτό να επιλέξει και προπονητή. Ανεξάρτητα από το αν θα μείνει ή θα φύγει από μια ομάδα, θα πρέπει να έχει μια φιλοσοφία. Δεν το είχαν αυτό πολλές ομάδες και για αυτό και άλλαζαν προπονητή. Οι περισσότερες ομάδες δεν ήξεραν τι ήθελαν. Ανεξάρτητα από το αν ρισκάρει ή όχι ένας προπονητής πρέπει να ακολουθήσει συγκεκριμένη φιλοσοφία. Με την Ξάνθη έτσι έγινε και αυτό φαίνεται από το πώς λειτουργεί η ομάδα, αλλά και από το αγωνιστικό. Δε φύγαμε από το πλάνο αυτό, ακόμη κι όταν δεν ήρθαν τα αποτελέσματα. Θα το προχωρήσουμε».
Όσον αφορά την εικόνα που έχει σχηματίσει για το πρωτάθλημα ανέφερε:

«Το πρωτάθλημα έχει ενδιαφέρον, γιατί και στην κορυφή θα έχουμε μονομαχία μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, αλλά θα γίνει μάχη τόσο για την Ευρώπη, όσο και για τον υποβιβασμό. Δε μιλάμε βέβαια για σοβαρά πράγματα, όταν οι ομάδες μπαίνουν στο πρωτάθλημα ενώ έχει χειμωνιάσει. Δεν βγαίνουν και ακριβή συμπεράσματα, με τις διακοπές, τα ρεπό και δεν έχουμε ακριβή εικόνα.
Θα θέλαμε να είναι περισσότερες οι ομάδες που διεκδικούν τίτλο, αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα δε θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό. Τα προβλήματα δεν επιτρέπουν άλλες ομάδες. Δε γίνεται η μία ομάδα δεν μη χρωστά καθόλου, άλλη να χρωστάει 10 και άλλη 100. Δε γίνεται αυτό, δεν είναι τίμιο το πρωτάθλημα».
Για την πορεία του Άρη, του ΠΑΟΚ, αλλά και των άλλων ομάδων υπογράμμισε:

«Περίμενα περισσότερα από τον Άρη, αλλά ποδόσφαιρο είναι και τα αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να δημιουργήσουν ακόμη περισσότερα προβλήματα σε ομάδες όπως τον Άρη, όπου που υπάρχει πίεση. Θεωρώ όμως ότι θα το βρει το δρόμο του. Περίμενα και από τον ΠΑΟΚ περισσότερα, όμως πρέπει να βλέπουμε μακροπρόθεσμα και έγιναν προσθήκες για το μέλλον, με νέα παιδιά που θα προσφέρουν. Θα μπορούσε να φέρει και καλύτερα αποτελέσματα. Από τις άλλες ομάδες, δεν ξεχωρίζω κάποια, παρά τον Ατρόμητο, η πορεία και τα αποτελέσματα του οποίου είναι σημαντικά. Πήρε αυτό που άξιζε βέβαια, είναι κακή ομάδα».
Για την διαβόητη κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο σχολίασε:

«Πολύ κακό για το τίποτα. Όχι μόνο δεν άλλαξε τίποτα, αλλά όλα τα λόγια στην αρχή δεν έγιναν πράξη και από αυτό έχασε και από την αξιοπιστία του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έτσι όπως έγινε, ήταν χειρότερο».
Για τις ομάδες που δούλεψε στο παρελθόν, τη Λάρισα και τον Ηρακλή τέλος, ανέφερε:
«Δεν ξέρω τι έγινε πέρυσι στην ΑΕΛ και η ομάδα έφτασε με τόσο καλούς παίκτες να υποβιβάζεται, αλλά επειδή ξέρω τη νοοτροπία εκεί, αλλά θεωρώ σίγουρο ότι θα ανέβει στη Σούπερ Λίγκα».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: