Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

"Ο Σπανούλης δεν είναι μόνο αρχηγός, αλλά κι ηγέτης μας"

Με αφορμή το σημαντικό ματς με την Μπιλμπάο την Τετάρτη ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έπλεξε για άλλη μια φορά το εγκώμιο του Βασίλη Σπανούλη, λέγοντας οτι "δεν είναι αρχηγός μόνο, αλλά έχει ρόλο πραγματικού ηγέτη".

"Ο Σπανούλης δεν είναι μόνο αρχηγός, αλλά κι ηγέτης μας"
Αναλυτικά:
"Το αυριανό παιχνίδι είναι σε μια εβδομάδα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον για το πως θα ετοιμάσω το ματς. Θέλουμε να δούμε πόσο επιτυχημένοι ήμασταν. Αν ήταν το ματς με Νανσί ένα παιχνίδι που δεν είχαμε επαφή με το γήπεδο, το δεύτερο ήταν για να δείξουμε ότι έχουμε θέληση και ενέργεια παραπάνω για τον Παναθηναϊκό. Στο πρώτο πετύχαμε, αλλά στο δεύτερο δεν ήματαν έτοιμοι. Δεν είχε αντίδραση η ομάδα για να παίξει σετ παιχνίδι στην έδρα του Παναθηναϊκό με τον Πρίντεζη μόνο να είναι έτοιμος. Δεν ετοιμαστήκαμε καλά με κάποιες λεπτομέρειες. Πίστευα ότι θα κούραζα την ομάδα ψυχολογικά.
Έχουμε τώρα τη Μπιλμπάο που είχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη στη Βιτόρια και έχασαν από τη Κάχασολ. Είμασι αισιόδοξος για την κατάσταση της ομάδας. Οφείλουμε κάτι, επειδή το πρώτο ματς ήταν το χειρότερο φετινό μας. Παίξαμε χωρίς Λούκας, Κέσελ και με τραυματίες Παπαδόπουλο, Άντιτς. Εκεί χάσαμε το παιχνίδι και έγινε διαφορά. Οι ψηλοί μας ήταν πολύ άστοχοι, είχαμε 3/19 σουτ. Ο Μπάνιτς και ο Φίσερ έκαναν μεγάλο παιχνίδι.
Εμείς πρέπει να ετοιμάσουμε παιχνίδι έδρας και θέλουμε να έχουμε έδρα. Είναι πολύ σημαντικό ματς. Η Μπιλμπάο είναι μια ομάδα χωρίς μεγάλες εμπειρίες και έχει πολύ έμπειρους παίκτες, Ραούλ, Μουμπρού, Γκριμάου, Φίσερ. Ο Κατσικάρης έφτιαξε μια καλή ισορροπημένη ομάδα που τρέχει. Πρέπει να δούμε πως θα τους σταματήσουμε, να έχουμε μια άμυνα εναντίον των αιφνιδιασμών. Η ομάδα ρολάρει σιγά-σιγά και καταλαβαίνει ο ένας τον άλλο. Ελπίζω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Δεν έχουμε τραυματισμούς. Για τη δωδεκάδα θα αποφασίσω μετά στην προπόνηση και αύριο".
Σε ερώτηση για τη βαθμολογια του ομίλου και το -15 του πρώτου αγώνα είπε: "Είναι φανερο ότι είναι ισορροπημένες ομάδες. Η Κάχα Λαμποράλ πήρε τον Ντράγκιτς. Μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη διαφορά. Μετά την Φενέρ μου είπε ο Σπάχια για το τάιμ άουτ και του είπα ότι ήξερα ότι θα γίνοταν έτσι ο όμιλος. Μπορεί κάθε άμυνα και επίθεση να παίξει μεγάλο ρόλο".
Για τη σημασία του αγώνα και σε σχέση με το ματς με τον Παναθηναϊκό τόνισε: "Είναι νωρίς να μιλάμε για πρόκριση. Η ομάδα μου με τόσους νέους παίκτες είναι δύσκολο να παίξει δυο δυνατά ματς την εβδομάδα. Για αυτό φθάσαμε πριν τρεις εβδομάδες να πούμε ότι "είναι νωρίς να διαλέγουμε τα παιχνίδια". Δεν ταξιδεύουμε, έχουμε χρόνο να ετοιμάσουμε τα παιχνίδια. Πιστεύω ότι θα έχουμε ενέργεια. Ολα ξεκινάνε από τον εγκέφαλο. Από πλευράς ψυχολογίας η ομάδα θα είναι πανέτοιμη άυριο. Με τον Παναθηναϊκό δεν κάναμε πρωινή προπόνηση και θέλαμε να βγάλουμε τα πάντα, αλλά δεν το καταφέραμε".
Σχετικά με την τακτική του Παναθηναϊκού, αλλά και άλλων ομάδων να δώσουν βολές στους ψηλούς σχολίασε: "Πρέπει να βελτιωθούν. Η δουλειά μου ειναι αν έχει φάουλ στα τελευταία διυο λεπτά, να πω ποιος θα πάρει τις βολές. Αν κάποιος είναι εύστοχος, βάζει τις βολές κλπ. δεν θα έπαιζε στην Ευρωλίγκα, αλλά κάπου αλλού".
Σε ερώτηση για τον Βασίλη Σπανούλη και τις επιδόσεις του στην Ευρωλίγκα στο σκοράρισμα και την αξιολόγηση είπε: "Αν κάναμε την ανάλυση της ομάδας, θα λέγαμε ότι είναι ο μεγάλος στόχος των αντιπάλων. Ολοι είναι προσαρμοσμένοι πάνω του. Με την Νανσί ήταν πραγματικός ηγέτης της ομάδας. Με τον Παναθηναϊκό ζήτησε να παίξει άμυνα στον Διαμαντίδη. Δεν είναι αρχηγός μόνο, αλλά έχει ρόλο πραγματικού ηγέτη. Αυτά τα νούμερα δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου. Ούτε εγώ δεν ξέρω αυτά τα νούμερα. Συμμετέχει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Είναι στο στόχαστρο των αντιπάλων. Πρέπει να βοηθήσει και τα νέα παιδιά"
Όταν ρωτήθηκε για τους Έλληνες παίκτες τόνισε ότι: "Σε όλες τις ομάδες είναι σημαντικό να έχεις κορμό από ντόπιους παίκτες. Αυτή τη στιγμή ΄πεχουμε ομάδα που δεν ξεχωρίζει κανείς. Έχουμε αυτό τον κορμό που μας βοήθησε, αλλά πιστευω ότι υάρχουν περιθώρια για να βελτιωθούν όλοι. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ μεγάλα περιθώρια".
Τέλος, σε ερώτηση για τον Ματ Χάουαρντ είπε: "Είναι δύσκολο να τον κατεβάσω στη δωδεκάδα σε τέτοια παιχνίδια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: