Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Crash Test διαρκείας!!

Το crash test των ντέρμπι ήταν η πρώτη και απαραίτητη προϋπόθεση για να τεστάρουν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού τον εαυτό τους.
Crash Test διαρκείας
Οριοθετώντας τους στόχους τους για τη συνέχεια. Τα αποτελέσματα στα τρία ματς με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, δεν τους κρατούν απλά ζωντανούς στην πορεία του πρωταθλητισμού, αλλά τους μεταφέρουν και την υποχρέωση να υπερτερούν όλων των υποδεέστερων αντιπάλων τους στη συνέχεια, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Τα οποία, μπορεί να έχουν πάντοτε την πιο μεγάλη σημασία, αλλά οι φίλοι των πρασίνων, περιμένουν μετά από χρόνια να βγαίνει η ομάδα δυνατή στο γήπεδο.
Οι τίτλοι προφανώς και δεν κερδίζονται μόνο στα ντέρμπι, ακόμα κι αν στην Ελλάδα παίζουν πιο μεγάλο ρόλο, αφού η απόσταση που χωρίζει τους μεγάλους από τους μικρούς είναι πολύ μεγάλη.
Η συνέχεια των τεσσάρων αγώνων, μέχρι τη διακοπή για τα Χριστούγεννα, κρύβει πολλά «μυστικά», που οι πράσινοι καλούνται να ανακαλύψουν. Ο ΟΦΗ του Νίκου Αναστόπουλου, δεν πρόκειται να παραδοθεί χωρίς μεγάλη αντίσταση την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Το κλίμα στην ομάδα της Κρήτης είναι φορτισμένο, μετά τις αποβολές των Μάντζιου-Ταυλαρίδη, στο παιχνίδι με τον Άρη και οι παίκτες του θα παλέψουν, χωρίς ν αφήσουν χώρους στον Παναθηναϊκό, που θα κληθεί πρώτη φορά να λύσει φέτος τέτοιο πρόβλημα.
Η χρονική στιγμή της μάχης της Θεσσαλονίκης με τον Άρη, με την έλευση του φιλόδοξου Πρόμπιερζ στον πάγκο, είναι η δυσκολότερη. Ο Πολωνός δείχνει αποφασισμένος να οργανώσει το παιχνίδι των κιτρινόμαυρων, χάνοντας δύσκολα από τον Ολυμπιακό στο Βικελίδης, ενώ έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την έδρα του ΟΦΗ. Εκεί που έχασε η ΑΕΚ. Οι πράσινοι θα συνεχίσουν εκτός, με τον ταλαιπωρημένο Πανιώνιο στη Ν.Σμύρνη και θα κλείσουν το καρέ των παιχνιδιών στο ΟΑΚΑ με τον Αστέρα Τρίπολης, που έχει νέο αφεντικό τον Σάκη Τσιώλη.
Μία συζήτηση είναι αυτή που θα αποδείξει τον χαρακτήρα των παικτών του Φερέϊρα. Οι οποίοι για την ώρα παίρνουν άριστα. Λέτο, Ζέκα και Κουίνσι, αλλά και ο Καπίνο, οδηγούν την κούρσα και κάνουν τη διαφορά, σε μία 11αδα που δεν αλλάζει.
Η άλλη -και καθοριστική-συζήτηση είναι μάλλον αυτή. Η μονιμοποίηση της ενδεκάδας και για πόσο αυτή μπορεί να αντέξει χωρίς καμία αλλαγή. Η καταρχήν απάντηση για τις επαναλαμβανόμενες επιλογές του ίδιου σχήματος από τον Πορτογάλο, έχει να κάνει με τα αποτελέσματα και της επιτυχίες του. Δυστυχώς υπάρχει κι άλλη και αφορά στην έλλειψη των εναλλακτικών ισάξιων λύσεων.
Με τον Καραγκούνη εκτός για δύο εβδομάδες και τους Τοτσέ και Ρούντολφ να μην υπόσχονται απαραίτητα, με την επιστροφή τους στην αποστολή της Κυριακής, την ίδια αποτελεσματικότητα όταν θα έρθει η ώρα να προσφέρουν, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Χριστοδουλόπουλος και Νίνης να αναμένονται το 2012.
Η ποιότητα των πρώτων επιλογών του Παναθηναϊκού έχει ήδη αποδείξει την αξία της. Το βάθος του ρόστερ δεν έχει προλάβει ούτε να κριθεί.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: