Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Σπανούλης, "Σόφο" και μετά ...ποιος;

Ο Νίκος Παπαδογιάννης σκέφτεται το καλοκαίρι των Εθνικών ομάδων και ανυπομονεί να ζήσει το μέλλον.
Στην Εθνική Νέων Ανδρών που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μικρό Ευρωμπάσκετ του 2002, στη Λιθουανία, τα πρώτα βιολιά έπαιζαν ο Νίκος Ζήσης και ο Βασίλης Σπανούλης. Στην ίδια ομάδα έπαιξαν και οι Γιάννης Μπουρούσης, Κώστας Καϊμακόγλου.
Πριν συμπληρωθεί διετία, οι δύο πρώτοι έπαιξαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Οι άλλοι δύο μεταγγίστηκαν στην Ανδρών λίγο αργότερα και το κουαρτέτο αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά της ακόμα και σήμερα, δώδεκα χρόνια μετά το Βίλνιους.
Η Εθνική Νέων Ανδρών που έχασε στο νήμα το χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο το 2005 στην Αργεντινή, είχε στην πρώτη γραμμή τους Βασιλειάδη, Βασιλόπουλο, Μαυροκεφαλίδη, Μαυροειδή, ενώ ο Σχορτσανίτης αποκλείστηκε από την αποστολή την τελευταία στιγμή.
Αυτοί οι 5, μαζί με τον συνομήλικο Στράτο Περπέρογλου, στελέχωσαν και στελεχώνουν την Εθνική Ανδρών ανελλιπώς από το 2005 κιόλας.
Η Εθνική Νέων Ανδρών που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου το 2009 στη Ρόδο, είχε μπροστάρηδες τους Παππά, Παπανικολάου, Μάντζαρη, Σλούκα, Γιάνκοβιτς.
Αν δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά ο πρώτος, η πεντάδα θα είχε σοβαρές πιθανότητες να ταξιδέψει σύσσωμη στο Ζάγκρεμπ για το φετινό Ευρωμπάσκετ Ανδρών.
Η Εθνική Νέων Ανδρών που αρχίζει προετοιμασία για το φετινό Ευρωμπάσκετ U20 (και όχι U22 όπως λανθασμένα ανακοίνωσε η ΕΟΚ) αποτελείται από τους Λιάπη, Ζώρζο, Φακοπουλίδη, Σπυριδωνίδη, Χριστοδούλου, Παπαδιονυσίου, Πουλιανίτη, Αθηνιώτη, Μπέμπη, Κεφαλά, Χατζηνικόλα, Κουζέλογλου, Διαμαντάκο, Σπυρόπουλο, Ρεκουνιώτη, Φωτόπουλο, Μαλτέζο, Τσιπίδη, Σκλήβα.
Με όλη την αγάπη και τη συμπάθεια προς τα παιδιά και προς τον προπονητή τους, τον φίλτατο Μάνο Μανουσέλη, δεν πιστεύω να περιλαμβάνονται περισσότερα από 1-2 μελλοντικά στελέχη της Εθνικής Ανδρών σε αυτή τη 16άδα.
Στην πραγματικότητα, αμφιβάλλω αν υπάρχει έστω και ένας ικανός να παίξει ρόλο άμεσα σε ομάδα της Α1...
Πρόκειται, θυμηθείτε, για παιδιά 20 ετών. Όχι για αμούστακα πιτσιρίκια.  Ετοιμους, υποτίθεται, μπασκετμπολίστες.
Αλλά ο Γιώργος Διαμαντάκος παραμένει θαμμένος στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο Ανδρέας Χριστοδούλου στον αντίστοιχο του Ολυμπιακού, ο Μιχάλης Λιάπης και ο Στέλιος Πουλιανίτης έχουν σκόρπιες συμμετοχές στον ΠΑΟΚ και στον Άρη. Ο Βαγγέλης Μπέμπης σπουδάζει στις ΗΠΑ, ενώ ο Γιάννης Κουζέλογλου αγνοείται κάπου στο Βελιγράδι.
Πόσοι έχουν παραστάσεις από μπάσκετ υψηλού επιπέδου; Σχεδόν κανένας. Ο Βασιλόπουλος κέρδισε χρυσό με τους Άνδρες στο Βελιγράδι το ίδιο καλοκαίρι που έπαιξε στη Νέων (U22 όμως), ο Σχορτσανίτης απείχε έναν χρόνο από το θαύμα της Σαϊτάμα, ενώ οι Ζήσης-Σπανούλης μία διετία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Είναι, λοιπόν, μία χαμένη γενιά αυτή των ‘95άρηδων; Ισως. Αλλά ας μη βιαστούμε να σηκώσουμε τα μαύρα πανιά και να μιλήσουμε για ζοφερό μέλλον. Πρόκειται για σύμπτωση. Εάν ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ διάλεγε το σωστό διαβατήριο, θα μιλούσαμε τώρα για θωρηκτό...
Άλλωστε, μπορεί να κρύβεται στα αποδυτήρια αυτής της Νέων ένας καινούριος Διαμαντίδης ή Παπαλουκάς. Αυτοί οι δύο άργησαν πολύ ν'ανθίσουν και έπαιξαν ελάχιστα στις μικρές Εθνικές ομάδες.
Γεννάνε αλλού τα κοκόρια, μέσα στο καλοκαίρι που έρχεται.
Εκτός από το Ευρωμπάσκετ U20, υπάρχει στο φετινό καλεντάρι και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19, για αθλητές γεννημένους ως το 1996. Θα διεξαχθεί όχι σε κάποια ξενιτιά, αλλά στη λεβεντογέννα Κρήτη, από τις 27 Ιουνίου ως τις 5 Ιουλίου 2015.
Όπως είναι φυσικό, όλοι οι αξιόλογοι 19χρονοι (και …βγάλε) του ελληνικού μπάσκετ διοχετεύτηκαν στην «Εθνική Εφήβων» του μικρού Μουντομπάσκετ. Ορισμένοι από αυτούς θα μπορούσαν να στελεχώσουν την U20, αλλά η παγκόσμια διάκριση έχει προτεραιότητα.
Αυτή η Εθνική ζαλίζει με το ταλέντο της: Χαραλαμπόπουλος, Παπαγιάννης, Σταμάτης, Μήτογλου, Κόνιαρης, Μουράτος, Τσαλμπούρης, Κώττας, ο μόλις 16 Μαϊων Λούντζης και οι Τολιόπουλος, Σκουλίδας, Οικονομόπουλος, Μπιλλλής, Μιλεντίγιεβιτς, Μιχαλούτσος, Ντουζίδης, Χρηστίδης.
Το μοναδικό της πρόβλημα, μέχρι νεωτέρας, είναι η συμμετοχή ορισμένων βασικών στα πλέι-οφ της (ανδρικής) Α1. Δεν νομίζω ότι απέχει αιώνες το ντεμπούτο ορισμένων από τους σημερινούς 19χρονους στην Εθνική Ανδρών…
Ας μη ξεχνάμε και τους κορυφαίους ‘94άρηδες, που δεν έχουν πια δικαίωμα συμμετοχής στις μικρές Εθνικές ομάδες: Αντετοκούνμπο, Παπαπέτρου, Μποχωρίδης, Αγραβάνης, τέσσερις που ίσως ακούσουν το όνομά τους στο πρώτο φετινό προσκλητήριο του Φώτη Κατσικάρη.
Ποια χαμένη γενιά, λοιπόν; Η μισοπεθαμένη Ελλάδα με τις διαλυμένες υποδομές, τον ανύπαρκτο σχολικό αθλητισμό και τη νυχτωμένη Ομοσπονδία μπάσκετ ανέδειξε από τα σπλάχνα της μία πλειάδα σπουδαίων ταλέντων, που μπορούν να κρατήσουν τη σημαία ψηλά για 10-15 χρόνια.
Ολοι αυτοί οι μάγκες που αναφέρθηκαν στο δεύτερο μισό του κειμένου (αλλά και αρκετοί άλλοι αξιόλογοι, όπως ο σπουδαίος ‘99άρης Δημήτρης Μωραϊτης του Πανιωνίου, που θα παίξει στο Ευρωμπάσκετ U18 στον Βόλο) γεννήθηκαν από το 1994 κι έπειτα, δηλαδή μετά το φάιναλ-φορ της Αθήνας.
Το Ευρωμπάσκετ, τον Γκάλη, τον Γιαννάκη και τον Φασούλα τους γνωρίζουν μόνο από διηγήσεις. Οι μικρότεροι δεν θυμούνται καλά καλά τον Διαμαντίδη και τον Παπαλουκά στην Εθνική ομάδα! Αδιανόητο δεν είναι;
Το δικό τους σημείο αναφοράς είναι η εκτόξευση του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αύριο μεθαύριο, μπορεί να κατακτήσουν και οι ίδιοι τον κόσμο.
* Στη συλλεκτική κεντρική φωτογραφία εικονίζεται η κορυφαία πεντάδα του Ευρωμπάσκετ Εφήβων 2008: Κώστας Σλούκας, Νίκος Παππάς, Ντονάτας Μοτιεγιούνας, Μάριο Ντέλας, Ενές Καντέρ. Ο Λιθουανός και ο Τούρκος αγωνίζονται σε ομάδες του ΝΒΑ.

125028.jpg

Ο Βασίλης Σπανούλης το 2002.

125023.jpg

O Κώστας Καϊμακόγλου, χωρίς το μούσι του, το 2002.

20467.jpg

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς, το 1999.

53829.jpg

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, πριν από 15 χρόνια.

72209.jpg

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, τον Δεκέμβριο του 2000

125011.jpg

Ο Γιώργος Πρίντεζης, έφηβος το 2002

20356.jpg

Ο Νίκος Ζήσης, τροπαιούχος με την Εθνική Παίδων το 1999

19531.jpg

Ο Αντώνης Φώτσης, στα κόκκινα, το μακρυνό 1999.

125036.jpg

Ο Γιάννης Μπουρούσης, το 2002

191831.jpg

Ο Στράτος Περπέρογλου το 2003

191827.jpg

Κώστας Βασιλειάδης, Ιαν Βουγιούκας και ολίγος Παναγιώτης Βασιλόπουλος, στο Παγκόσμιο Εφήβων του 2003

190667.jpg

O Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, στα 19 του

503433.jpg

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, προ επταετίας

427232.jpg

Ο Κώστας Κουφός, MVP στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων του 2007

1005916.jpg

Παπαπέτρου και Αντετοκούνμπο, το καλοκαίρι του 2013

1129018.jpg

Ο Γιώργος Διαμαντάκος, στο Ευρωμπάσκετ Νέων του 2014.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η κλοτσοπατινάδα στο Μπαρτσελόνα - Μπιλμπάο!!

Με αφορμή το Μπάρτσα-Αθλέτικ, ο Γιώργος Καραμάνος θυμάται την επικότερη μάχη στην ιστορία των τελικών του Κόπα Ντελ Ρέι.
ADVERTISEMENT
Δεν ήταν μόνο η ήττα και οι κλωτσιές σε όλο το παιχνίδι. Υπήρχαν αίτια πιο παλιά, με τον Ντιέγκο Μαραντόνα να μην έχει ξεχάσει. Παραδόξως, δεν ήταν ο Αργεντινός μάγος που ψάχτηκε να ανοίξει τη φασαρία. Εκείνος λίγο μετά θα δήλωνε ότι τον προκαλούσαν όλη την ώρα με αντιαθλητικά χτυπήματα και πολλές βρισιές. Με τη λήξη του χαμένου για τη Μπαρτσελόνα τελικού του 1984, δεν άντεξε και όρμησε. Και τότε η κάμερα κατέγραψε απίθανες στιγμές πολεμικής τέχνης για σεμινάριο, τις οποίος θα ζήλευε και ο Μπρους Λι, που τότε μεσουρανούσε. Τι είχε συμβεί όμως και εκείνο το Μπάρτσα-Αθλέτικ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» εξελίχτηκε στον πλέον διάσημο καυγά στην ιστορία του Κόπα Ντελ Ρέι;

Για την ακρίβεια, η αρχή της εκδίκησης είχε τη ρίζα της στον «Χασάπη του Μπιλμπάο». Ετσι έχει καταγραφεί στα ποδοσφαιρικά κιτάπια ο Αντονι Γκοϊκοετσέα. Ο σκληροτράχηλος Βάσκος κεντρικός αμυντικός αν και έκανε σπουδαία καριέρα με τα Λιοντάρια, έχει συνδέσει το όνομα του με δύο τρομερά σοβαρά δολοφονικά τάκλιν. Το πρώτο ήταν εκείνο του Δεκεμβρίου του 1981 στον Μπερντ Σούστερ, που άφησε τον Ξανθό Αγγελο της Μπάρτσα για περίπου επτά μήνες εκτός δράσης και λίγο έλειψε να βάλει τέλος στην θητεία του στα γήπεδα. Το επόμενο ήρθε κοντά 1,5 χρόνο αργότερα...


Ο Μαραντόνα αποκτήθηκε από τους Καταλανούς, αλλά δεν είχε προλάβει να παίξει, μιας και με το που πάτησε το πόδι του στη Βαρκελώνη (καλοκαίρι 1982), του διαγνώστηκε ηπατίτιδα και έμεινε για τέσσερις μήνες μακριά από τους αγώνες. Αργησε λοιπόν να επανέλθει και τον Αύγουστο του 1983 σε αγώνα πρωταθλήματος στο «Καμπ Νόου» κόντρα στους Βάσκους, ο Γκοϊκοετσέα του διέλυσε το πόδι, στέλνοντας σχεδόν οκτώ μήνες εκτός δράσης. Μόλις είχε γυρίσει λοιπόν, όταν οι δυο τους συναντήθηκαν στο φινάλε της σεζόν στον τελικό του Κυπέλλου στη Μαδρίτη.




Η Αθλέτικ ήταν εκείνη που θα έπαιρνε την κούπα με γκολ του Εντίκα από το 11'. Η Μπαρτσελόνα όσο και να πίεζε, δεν μπορούσε να ισοφαρίσει. Τα νεύρα ήταν ούτως ή άλλως τεντωμένα. Με το τέλος λοιπόν το πρώτο πράγμα που συνέβη ήταν η αγκωνιά του Μαραντόνα στον προσωπικό του αντίπαλο, που του έσπασε τη μύτη. «Με έβριζε ασταμάτητα και μου έκανε δύο φορές κ@@@@λο», ούρλιαζε ο θύτης αμέσως μετά στην κάμερα για τον Τσάτο Νούνιεθ. Μόνο που εκείνη η αγκωνιά δεν έμεινε αναπάντητη...

Αμέσως μπήκε στο τερέν ο αναπληρωματικός της Αθλέτικ, Μιγκέλ Σόλα, ο οποίος θα πάθαινε και τη μεγαλύτερη ζημιά. Ο Μαραντόνα με μία καρατέκα κίνηση, του έσπασε με γονατιά στον αέρα, τη μύτη το ζυγωματικό και τον άφησε αναίσθητο, για να τον πάρουν με φορείο στο νοσοκομείο, όπου έμεινε μία βδομάδα. Σταδιακά στη μάχη ρίχτηκαν σχεδόν άπαντες από τα δύο στρατόπεδα. Πιο χαρακτηριστική ήταν όμως η καρατιά του αμυντικού της Μπάρτσα, Μιγκέλι, του επονομαζόμενου και Ταρζάν, ο οποίος χτύπησε με τις τάπες στην πλάτη του Ντε Αντρές. Η απάντηση των Βάσκων ήταν επίσης μία καρατιά του Σαράμπια που έριξε κάτω τον Μαραντόνα, για να ακολουθήσει η έξοδος με φορείο του Σάντσεθ της Μπάρτσα από χτύπημα του Ντάνι.






Η κλοτσοπατινάδα δεν είχε μεγάλη διάρκεια, αλλά είχε μεγάλη ένταση και απίστευτες στιγμές, με τον Μιγκέλι να δέχεται μπουκάλι στο κεφάλι και να εξαγριώνει την εξέδρα των Βάσκων, πετώντας το πίσω. Τελικά το ξύλο βρήκε μάλλον νικήτρια τη Μπαρτσελόνα, αλλά αυτό δεν είχε καμία αξία. Η Αθλέτικ του Χαβιέρ Κλεμέντε με την κατάκτηση του τροπαίου, πανηγύριζε το επικό νταμπλ (δεύτερο σερί πρωτάθλημα), ενώ εκείνος έμελλε να είναι και ο τελευταίος τίτλος της. Το επικότερο όλων όμως ήταν ότι δεν γράφτηκε τίποτα στο φύλλο αγώνα και δεν τιμωρήθηκε κανείς!

ΥΓ.: Ο Ντιεγκίτο ακόμα και στην καφρίλα του, στο ξύλο αλάνας, είχε απαράμιλλο αλήτικο στιλ!


*Πηγή: gazzetta.gr*

Ακλόνητο φαβορί ο Μπλάτερ!

Μετά από δεύτερη ψηφοφορία θα προκύψει ο νέος πρόεδρος της FIFA, με τον νυν Ζεπ Μπλατερ να είναι το απόλυτο φαβορί καθώς στην πρώτη έλαβε 133 ψήφους έναντι μόλις 73 του Αλί μπιν αλ Χουσεΐν.

Ακλόνητο φαβορί ο Μπλάτερ
Πολύ κοντά στο να επανεκλεγεί στην προεδρία της FIFA βρίσκεται ο Ζεπ Μπλάτερ. Ο Ελβετός παράγοντας, ο οποίος κατέχει τη θέση από το 1998 δεν κατάφερε στην πρώτη ψηφοφορία να λάβει τα 2/3 των 209 ψήφων, δηλαδή 140, αλλά το αποτέλεσμα τον κάνει να είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξος.

Στη διαδικασία ψήφισαν οι 209 ομοσπονδίες-μέλη και έγκυρα ήταν 206 ψηφοδέλτια. Από αυτά, ο Μπλάτερ έλαβε 133 ψήφους έναντι μόλις 73 που συγκέντρωσε ο πρίγκιπας Αλ μπιν αλ Χουσεΐν.

Αυτήν την ώρα διεξάγεται η δεύτερη ψηφοφορία για την οποία η απλή πλειοψηφία είναι αρκετή. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Απόλυτο, χάος, ασυδοσία και παρανομία»


Απογοητευμένος από την κατάσταση των τελευταίων χρόνων σε θέματα οικονομικών ελέγχων στις ΠΑΕ, εμφανίστηκε ο Σταύρος Κοντονής. Ανοιχτός για πρωτοβουλίες σχετικά με την διαφάνεια ο Υφ. Αθλητισμού.

«Απόλυτο, χάος, ασυδοσία και παρανομία»
Με αυτές τις λέξεις και σχολίασε ο Σταύρος Κοντονής την κατάσταση που επικρατούσε τις τελευταίες δεκαετίες σχετικά με τους οικονομικούς ελέγχους των ΠΑΕ.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να ληφθούν νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να αντιμετωπιστούν θέματα διαφάνειας.

Παράλληλα έκανε ξεκάθαρο πως η ελληνική Κυβέρνηση πάλευε για την διαφάνεια και την καθαρότητα (αναφερόμενος στα μέτρα κατά της βίας) την στιγμή που οι διεθνείς Ομοσπονδίες αντιδρούσαν.

Αναλυτικά:

«Μόλις χθες συνεδρίασε για πρώτη φορά η κοινή επιτροπή του υπουργείου Οικονομίας με το υπουργείο του οποίου προΐσταμαι για τα θέματα των ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιρειών που ελέγχει το παλιό υπουργείο Εμπορίου και ειλικρινά σας το λέω πως η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική. Επί πολλά χρόνια για να μη σας πω επί δεκαετίες υπήρχε μία κατάσταση που ενώ ένας οποιοσδήποτε συμπολίτης μας είχε μία ανώνυμη εταιρία και βρίσκονταν συνεχώς με την δαμόκλειο σπάθη των ελεγκτικών μηχανισμών, στις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες δεν υπήρχε τίποτα τέτοιο. Απόλυτο χάος, ασυδοσία και παρανομία. Και σύντομα θα έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία και ενδέχεται να έχουμε γι αυτό το λόγο νομοθετική πρωτοβουλία για τα επείγοντα ζητήματα της διαφάνειας και των οικονομικών των ΠΑΕ, όπως είχαμε επείγοντα μέτρα κατά της βίας ενδεχομένως να πάρουμε μια τέτοια πρωτοβουλία. Η κατάσταση είναι χαοτική».

«Οι πάντες γνώριζαν λίγο πολύ τι συνέβαινε στην ΦΙΦΑ. Η ελληνική κυβέρνηση παλεύει για την καθαρότητα και την διαφάνεια, αλλά οι διεθνείς ομοσπονδίες αντιδρούσαν σε αυτό», δήλωσε ο υφυπουργός Σταύρος Κοντονής μιλώντας στο Κόκκινο και προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για τα ζητήματα διαφάνειας των οικονομικών των εταιρειών:

«Μέχρι τώρα κανένας έλεγχος. Το τι συνέβαινε στις διεθνείς ομοσπονδίες λίγο πολύ είχαν δημοσιοποιηθεί και τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς όμως είχε διαμορφωθεί μια κατάσταση που απέτρεπε όχι μόνο τον έλεγχο αλλά υπήρχαν και αποκλεισμοί και ΜΜΕ και δημοσιογράφων από το να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία και σε καταστάσεις που δεν προσδιορίζονταν. Υπάρχουν βεβαίως και υγιείς δυνάμεις και στον αθλητισμό και σε διεθνείς ομοσπονδίες».

«Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί έχουμε μια ακραία εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και συγκεκριμένα του ποδοσφαίρου και μια διαχείριση των εισροών μεγάλων χρηματικών ποσών η οποία είναι αδιαφανής. Και κάθε φορά που κάποια κυβέρνηση ή ένας φορέας υπεράνω καταστάσεων προσπαθεί να διερευνήσει τι έχει συμβεί εκεί είχαμε απειλές και τελεσίγραφα. Δεν θα χα κανένα πρόβλημα η ΦΙΦΑ να απαιτεί την καθαρότητα και την διαφάνεια από τα μέλη της. Θα ήμουν ο πρώτος που θα έλεγα πως πρέπει να συνδράμουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Όμως εδώ η πορεία ήταν αντίστροφη. Δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση πάλευε για την καθαρότητα, για την διαφάνεια και ερχόντουσαν οι διεθνείς ομοσπονδίες και αντιδρούσαν. Μετά από μια έντονη συζήτηση και για μεγάλο διάστημα, τουλάχιστον στο κομμάτι αυτό είχαμε τελικά μια επιδοκιμασία της ελληνικής κυβέρνησης, βεβαίως με κάποιες αμοιβαίες υποχωρήσεις που όμως δεν έφυγαν από τον πυρήνα του νομοσχεδίου».

Οσον αφορά, τέλος, την επέτειο των 30 χρόνων από την τραγωδία στο Χέιζελ: «Δικό μας μέλημα και πρωταρχική μας ευθύνη είναι να κατοχυρώσουμε την ασφάλεια των εργαζομένων και των θεατών στους αγώνες που πρέπει να προστατεύονται οι πάντες, η ασφάλεια είναι πρωταρχικό μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης. Σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν γίνει αρκετά βήματα το θέμα είναι να ακολουθήσουμε και εμείς»
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπάκα: «Το μέλλον μου εξαρτάται από τον Θεό»

Μόνο ο… Θεός ξέρει ποιο θα είναι το μέλλον του Κάρλος Μπάκα καθώς, προς το παρόν, ο Κολομβιανός θέλει απλά να απολαύσει τη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του Europa League με τη Σεβίλλη.

Μπάκα: «Το μέλλον μου εξαρτάται από τον Θεό»
Μπορεί οι «σειρήνες» από άλλες ομάδες να ηχούν συνεχώς, ωστόσο ο Κάρλος Μπάκα δε φαίνεται να συγκινείται τη δεδομένη στιγμή.

Ο επιθετικός της Σεβίλλης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάρει μεταγραφή σε άλλο σύλλογο το καλοκαίρι, ωστόσο, το μόνο που θέλει αυτή τη στιγμή είναι να απολαύσει την κατάκτηση του Europa League (πέτυχε το τρίτο γκολ στον τελικό), με το μέλλον του να εξαρτάται από τον… Θεό!

«Δεν ξέρω τι θα συμβεί το καλοκαίρι. Προς το παρόν όμως θέλω να απολαύσω την κατάκτηση του Europa League, καθώς δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να επαναλάβουμε κάτι ανάλογο. Όσο για το μέλλον μου, εξαρτάται από τον Θεό», ήταν τα λόγια του Κολομβιανού που στη συνέχεια τόνισε ότι νιώθει τιμή που αγωνίζεται σε μία ομάδα όπως η Σεβίλλη.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα το γεγονός ότι έπαιξα με αυτή την ομάδα σε έναν τέτοιο τελικό και κέρδισα. Είμαστε η μόνη ομάδα στην ιστορία που έχει κατακτήσει το Europa League τέσσερις φορές. Αισθάνομαι υπερήφανος που ανήκω στη Σεβίλλη», είπε ο 28χρονος που στη συνέχεια εξέφρασε τη συγκίνηση που ένιωσε μετά τον τελικό με την Ντνίπρο.

«Ήμουν πραγματικά συγκινημένος μετά τον αγώνα και έκλαψα. Δουλεύω κάθε μέρα προκειμένου να παίζω καλά. Είμαι πάντα απαιτητικός με τον εαυτό μου. Δόξα τω Θεό, όλα πήγαν καλά στον τελικό τόσο για εμένα όσο και για όλη την ομάδα», δήλωσε ο διεθνής επιθετικός που τέλος ανέφερε ότι είναι παιδικό του όνειρο να αγωνιστεί στο Champions League.

«Θέλω να αγωνιστώ για πρώτη φορά στο Champions League. Είναι ένα όνειρο που είχα από τότε που ήμουν παιδί και ονειρευόμουν να γίνω ποδοσφαιριστής. Πάντοτε παρακολουθούσα τη συγκεκριμένη διοργάνωση και τώρα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ σε αυτήν», κατέληξε.

Την περίπτωση του Κάρλος Μπάκα φαίνεται πως εξετάζουν οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τότεναμ και Μίλαν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τιμωρία για Χάουαρντ!!

Απών από το πρώτο παιχνίδι της επόμενης σεζόν θα είναι ο Ντουάιτ Χάουαρντ, καθώς συμπλήρωσε τα τέσσερα αντιαθλητικά φάουλ στα play offs που επιφέρουν αυτόματα ποινή μίας αγωνιστικής.

Τιμωρία για Χάουαρντ
Τελικά δεν τη γλίτωσε την τιμωρία ο Ντουάιτ Χάουαρντ. Ο 29χρονος σέντερ των Χιούστον Ρόκετς ήταν τυχερός που δεν αποβλήθηκε στο τέταρτο ματς της σειράς με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς μετά το χτύπημα του στον Άντριου Μπόγκουτ, όμως δεν θα περάσει έτσι, το σκληρό φάουλ που έκανε στον Αντρέ Ιγκουντόλα στο τελευταίο παιχνίδι των «Ρουκετών» για φέτος.

Το ΝΒΑ αποφάσισε να αλλάξει την απόφαση που πήραν οι διαιτητές την ώρα του αγώνα και να αναβαθμίσει σε αντιαθλητικό το φάουλ του απέναντι στο φόργουορντ των «Πολεμιστών».

inner

Έτσι, συμπλήρωσε τα τέσσερα στα play offs φέτος, γεγονός που επισύρει αυτόματα την αποβολή του από το πρώτο παιχνίδι της επόμενης περιόδου, ενώ επιπλέον θα λάβει περίπου 272 χιλ. δολάρια λιγότερα από τα 22,36 εκατ. δολάρια που προβλέπει το συμβόλαιό του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κάλας στο Metropolis: «Δε ζητάμε χάρες, αλλά την εφαρμογή των νόμων» (audio)

Ο χρηματοδότης του ποδοσφαιρικού τμήματος του Αρη, Άλεξ Κάλας μίλησε αποκλειστικά στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την προσπάθεια των κιτρίνων να βρουν το δίκιο τους και να αγωνιστούν την επόμενη σεζόν στη Φούτμπολ Λιγκ.

Αρχικά για τη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή επεσήμανε:

«Συναντηθήκαμε με τον Υπουργό και μου φάνηκε ζεστός και ειλικρινής. Το κλίμα και το αποτέλεσμα της συνάντησης μας γέμισε με αισιοδοξία. Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι και η Πολιτεία μαζί, ότι ο Αρης δε ζητάει χάρη και κάτι παραπάνω από την εφαρμογή των νόμων και από αυτή την άποψη είμαστε σίγουροι ότι θα παίζουμε στη Β’ Εθνική».

Για το πότε θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα:

«Αυτό που θέλουμε να συμβεί, θα συμβεί. Το θέμα είναι το πότε. Κυριακή έχουμε ένα σημαντικό ραντεβού και ίσως το αποτέλεσμά του ξεδιαλύνει το θέμα. Σε 15- 20 μέρες, το αργότερο σε 30, θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, αλλά σε αυτό διάστημα πρέπει να είμαστε ενεργοί και να διατηρήσουμε ενεργή και την ομάδα».

Για τη συνάντηση που επίκειται με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη:

«Σκοπεύουμε να του θέσουμε μια σειρά από ζητήματα και είναι σημαντικό να συναντηθούμε και με τον καθ’ ύλην αρμόδιο που θα πάρει την απόφαση. Ελπίζω ότι οι απαντήσεις του θα ξεδιαλύνουν το τοπίο για μας και χρονικά, αλλά και για το αίτημα που έχουμε καταθέσει».

Για το ότι οι παίκτες δυσφορούν με την καθυστέρηση:

«Δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο από τη συζήτηση που είχα μαζί τους. Δεν είναι ότι δεν υπήρξε feedback μετά τη συζήτηση. Ήταν βέβαια ένας μονόλογος προς τους παίκτες, αλλά δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο από τις αντιδράσεις τους. Μπορεί να είναι ενοχλητικό για κάποιους και είναι κάτι που θα μεταφέρω στον πρόεδρο της ΕΠΟ, ότι από την απόφασή του εξαρτώνται πολλές οικογένειες. Χρειάζεται υπομονή».

Για το ενδεχόμενο των προληπτικών μπαράζ:

«Δεν είχε νόημα να θέσω ένα ζήτημα σε έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να αποφασίσει για αυτό. Θα ξέρουμε περισσότερα την Κυριακή το βράδυ».

Για την εκκαθάριση της ΠΑΕ Άρης και την ταχύτητα των διαδικασιών:

«Είναι μια κλασική ερώτηση. Στάση ζωής για μένα είναι ότι η προετοιμασία αποτελεί το ήμισυ της επιτυχίας. Αρα δε θα ήταν σωστό να ανέβουμε και να τρέχουμε για την εκκαθάριση. Θα μπορούσε βέβαια να γίνει όπως στο σχολείο, όπως όταν ο μαθητής κάνει τα μαθήματά του πριν πάει στην τάξη. Πρέπει να προετοιμαστούμε σαν να είμαστε στη Β Εθνική. Ετσι το έχω στο μυαλό μου. Μίλησα και με ανθρώπους του Υπουργείου Εμπορίου που χειρίζονται υποθέσεις σαν αυτή του Αρη και είπαν ότι είναι μια διαδικασία που πρέπει να πάρει χρόνο. Το αν θα ολοκληρωθεί στο σωστό χρόνο, δεν εξαρτάται απολύτως από εμάς. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε έτοιμοι στο σωστό χρόνο. Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, η ομάδα μπορεί να παίξει στην επόμενη κατηγορία και αν τρέχει η διαδικασία της εκκαθάρισης».

Στο ερώτημα για τους λόγους που συνεχίζεται η εκκαθάριση χωρίς να είναι βέβαιο ότι ο Αρης θα αγωνίζεται στη Φούτμπολ Λιγκ, είπε:

«Προσπαθούμε να δούμε πώς θα καταφέρουμε να δώσουμε λύσεις. Εξετάζουμε κάποια ως δεδομένα και ένα από αυτά είναι το να ανοίξουν οι θέσεις στη Β’ Εθνική, να δηλώσουν πτώχευση οι ομάδες που είναι να συμμετάσχουν στη Φούτμπολ Λιγκ. Μέχρι να συμβεί αυτό δεν μπορεί να είμαστε σίγουροι, αλλά σε αυτό το ενδεχόμενο να είμαστε έτοιμοι».

Για το αν θεωρεί επιτυχημένη τη θητεία του:

«Εχω αντιμετωπίσει και την επιτυχία και την αποτυχία στη ζωή μου και αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι για να πετύχεις τον στόχο σου πρέπει να έχεις το «knowhow» και την οικονομική άνεση να επιλύσεις προβλήματα. Αν έχεις το ένα από τα δύο δε θα μπορέσεις να πετύχεις. Από τότε που πήραμε στα χέρια μας το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη σε 15 παιχνίδια η ομάδα έφερε μία ισοπαλία και έκανε μία ήττα. Αν είχαμε από την αρχή της χρονιάς την ομάδα, θα είχε δέκα χαμούς βαθμούς από τους 90. Με 80 βαθμούς σε μια σεζόν θα ήταν καλή ή κακή;».

Για το πώς αισθάνονται οι οπαδοί του Άρη:

«Αν ήμουν οπαδός του Άρη πιθανότατα θα αντιδρούσα κι εγώ έτσι, θα αντιμετώπιζα έτσι την κατάσταση. Πρέπει να καταλάβουμε όμως ότι δεν είχαμε τον έλεγχο από την αρχή της χρονιάς, όταν και χάθηκαν πι περισσότεροι βαθμοί. Πρέπει να δούμε το αποτέλεσμα και να δούμε ότι κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να πετύχουμε. Από τη στιγμή που αυτό δεν επετεύχθη θεωρώ ότι μπορούμε να πούμε ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό, αλλά ο έλεγχος σε μας ήταν από τον Ιανουάριο».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Έκανε ρεκόρ στο Europa League ο ΠΑΟΚ!!

Φτωχή και χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις ήταν η φετινή συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο Europa League. Ο "Δικέφαλος" δεν κατάφερε σε έναν αρκετά βατό όμιλο να πάρει την πρόκριση στους "32" της διοργάνωσης, αφού Φιορεντίνα και Γκινγκάμπ πήραν τα δύο εισιτήρια από τον όμιλό του.
 
Παρά λοιπόν την απογοήτευση θα θυμόμαστε για αρκετό καιρό το εντός έδρας παιχνίδι με την Ντιναμό Μινσκ, την οποία ο ΠΑΟΚ φιλοδώρησε με έξι τέρματα!

Μάλιστα, αυτό το 6-1 με τους Λευκορώσους, σύμφωνα με ένα αφιέρωμα της UEFA, είναι μαζί με το 6-0 της νίκης της Στεάουα Βουκουρεστίου κόντρα στην Άαλμποργκ οι δύο μεγαλύτερες σε έκταση νίκες ομάδων στην διοργάνωση!

Πρώτα οι Ρουμάνοι κέρδισαν με τους Δανούς κι έγιναν η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει έξι γκολ σε έναν αγώνα του Europa League, αλλά λίγο αργότερα... τους χάλασε την πρωτιά ο ΠΑΟΚ με το δικό του πάρτι κόντρα στους αδύναμους Λευκορώσους της Ντινάμο Μινσκ.
*Πηγή: metrosport.gr*

Πιέζει για τη Μίλαν ο Ταετσουαμπόλ!!

Ο Μπι Ταετσουαμπόλ θέλει να πάρει στα χέρια του τη Μίλαν και προκειμένου να πείσει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανέβασε την προσφορά του στο 1 δις ευρώ.

Πριν από μερικές ημέρες η μεταβίβαση της Μίλαν από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στον Μπι Ταετσουαμπόλ έδειχνε να είναι τελειωμένη αλλά ο Ιταλός άλλαξε την απόφαση του.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε διαπραγματεύσεις και με Κινέζους επενδυτές αλλά ο Ταϊλανδός ανέβασε την πρόταση σου το 1 δις ευρώ προκειμένου να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των «ροσονέρι».

Οι εξελίξεις δεν αναμένεται να τρέξουν άμεσα καθώς επηρεάζονται από τις περιφερειακές εκλογές στη γειτονική χώρα.

*Πηγή: metrosport.gr*

Ζουρνατζίδης: «Να παίρνουμε αυτό που μας αναλογεί»

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατζίδης και μίλησε για τα δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, τη διαιτησία, ενώ απηύθηνε κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας 

«Φέτος μας έχει πονέσει πολύ το θέμα των τραυματισμών, τη στιγμή που προσθέσαμε έναν πολύ ποιοτικό παίκτη στο ρόστερ μας, με σκοπό να έχουμε περισσότερες επιλογές και να μπορούμε να κάνουμε ροτέισον. Είχαμε τον τραυματισμό του Βον στο παιχνίδι με τον ΑΓΟΡ, που μας άλλαξε άρδην τα σχέδια. Φάνηκε η απουσία του και στα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, γιατί έχουμε περιορισμένο ρόστερ. Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που βρίσκουμε ρυθμό. Στην αρχή της χρονιάς είχαμε πάλι την ατυχία με τους τραυματισμούς Χαραλαμπίδη και Κακαρούδη. Στο πρώτο παιχνίδι, σε μεγάλο βαθμό, δεν πήγαμε καλά. Υπήρχε πιεστική κατάσταση που δεν μπορούσαμε να τη διαχειριστούμε, λόγω του ότι αφενός, δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις και αφετέρου, οι παίκτες δεν είχαν ψυχολογία.
 
 
Η ομάδα στο δεύτερο ματς ήταν πιο ήρεμη και χάσαμε στις λεπτομέρειες ένα καλό τρίλεπτο του αντιπάλου. Κάποιες διαιτητικές αποφάσεις που καθόρισαν την εξέλιξη του παιχνιδιού... Και πέρυσι τέτοια εποχή τα ίδια λέγαμε. Υπάρχει μια παθογένεια μεγάλη σε αυτό το κομμάτι, το είπαμε δημόσια, πήγαμε στα όργανα, αλλά το θέμα συνεχίζεται.
Για να μη γινόμαστε, όμως, γραφικοί πρέπει όλοι να καταλάβουν, ακόμα και οι φίλαθλοι, ότι ξεκινάμε με ένα ντεσαβαντάζ στον επόμενο αγώνα και πρέπει να είμαστε καλύτεροι και να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις δυσκολίες. Στο παιχνίδι που έγινε στον πρώτο γύρο οι συνθήκες ήταν απόλυτα αθλητικές και ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα. Πρέπει να παίρνουμε αυτό που μας αναλογεί. Στο δεύτερο παίξαμε, προσπαθήσαμε και δεν γίνεται ο Λάνγκφορντ να έχει 12 προσπάθειες κάτω από το καλάθι και να μη δίνεται ένα φάουλ. Την Τρίτη μακάρι να εμφανιστούμε πλήρεις, να έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου μας και να αφοσιωθούμε μόνο αγωνιστικά στη φιλοσοφία μας. Πιστεύουμε στην ομάδα, γίνεται καταπληκτική δουλειά φέτος και θέλουμε να επανέλθουμε στη σειρά απέναντι στον Παναθηναϊκό με εμφατικό και δυναμικό τρόπο».
 
 
«Υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ του ‘κάνω σχέδια’ από το ‘βρίσκομαι στην Ευρωλίγκα. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωλίγκα, συμμετέχουμε άλλωστε στο Eurocup που είναι διοργάνωση της Ευρωλίγκα. Είχαμε μια σημαντική συνάντηση στη Θεσσαλονίκη και με τον Κώστα Ρήγα. Οι ιστορικές και οικονομικά ισχυρές ομάδες ενδιαφέρουν την Ευρωλίγκα, αλλά οφείλουμε να ακολουθήσουμε και το ράνκινγκ που προβλέπει για τις ομάδες να αγωνιστούν και στο Eurocup που ουσιαστικά αποτελεί τον προθάλαμο της Ευρωλίγκα. Η ΑΕΚ είναι ιστορική ομάδα, έχει διακρίσεις στην Ευρώπη, φέτος ανέβηκε όμως από την Α2. Η Ευρωλίγκα είναι ένας οργανισμός που δεν εντυπωσιάζεται από τα οικονομικά μεγέθη των ομάδων κι αυτό αποδεικνύεται από τις περιπτώσεις των πολύ πλούσιων ομάδων που αντιμετωπίσαμε φέτος όπως η Καρσίγιακα, η Κουμπάν και η Κίμκι που έπαιξαν στο Eurocup παρότι το μπάτζετ των δύο τελευταίων αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Εν τέλει, άποψή μου είναι ότι η Ευρωλίγκα θα πρέπει να δημιουργήσει έσοδα για τις ομάδες του Eurocup, αυτή τη στιγμή είναι μηδενικά, ώστε να δώσει υπόσταση στη διοργάνωση».
*Πηγή: metrosport.gr*

Σελεμανί: «Η Γερμανία πήρε παράνομα το Μουντιάλ του 2006»

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Κονγκό, Ομάρ Σελεμανί, κατήγγειλε ότι η Γερμανία πήρε με δόλιο τρόπο το Μουντιάλ του 2006.
 
Οι αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα που έγιναν και γίνονται στη FIFA διαδέχονται το ένα το άλλο και έχουν πάρει χαρακτήρα ντόμινο το οποίο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το που θα σταματήσει.

Η FIFA ανακοίνωσε ότι η ανεξάρτητη επιτροπή δεοντολογίας αποφάσισε με βάση "το άρθρο 83 παράγραφος 1" του Κώδικα ηθικής της Ομοσπονδίας να απαγορεύσει την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο σε 11 στελέχη της, τα οποία εμπλέκονταν με την υπόθεση.

Το πρωί της Παρασκευής 29/5, ήρθε η σειρά του Ομάρ Σελεμανί. Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Κονγκό, σε δηλώσεις του στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με την ανάληψη του Μουντιάλ του 2006 από τη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε οι Γερμανοί πήραν παράνομα την ψήφο της Ωκεανίας πληρώνοντας για αυτό. "Η Γερμανία αγόρασε τη ψήφο της Ωκεανίας παράνομα για τη διοργάνωση του Μουντιάλ" ήταν τα χαρακτηριστικό του σχόλιο.

Την ίδια ώρα πάντως ο Ομάρ Σελεμανί τονίζει πως ο Ζεπ Μπλάτερ είναι αθώος και δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα γίνονται.
*Πηγή: metrosport.gr*

Κοντονής: «Να μην υπάρχουν επενδυτές στο ποδόσφαιρο»

Την άποψή του ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν επενδυτές στο ποδόσφαιρο κατέθεσε ο Σταύρος Κοντονής, καλούμενος να σχολιάσει τον πλουτισμό μερίδας ανθρώπων  από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα.
 
Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων τοποθετήθηκε στον Alpha Radio και είπε αρχικά: ''Η ραγδαία εμπορευματοποίηση και τα τεράστια ποσά που διακινούνται στο ποδόσφαιρο από χορηγούς, εταιρίες κλπ. όχι μόνο σε ελληνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν διαμορφώσει ένα πεδίο απόλυτης σήψης και διαφθοράς. Δυστυχώς τα ποσά αυτά δεν χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του αθλητισμού αλλά προς ικανοποίηση προσωπικών απολαύσεων ορισμένων οι οποίοι βρίσκονται σε θέση διοίκησης.

Και αυτό είναι ανησυχητικό, διότι όταν βλέπει ο απλός κόσμος, την πολυτελή ζωή που κάνουν ορισμένοι η οποία φαντάζει στα μάτια των περισσοτέρων παραμυθένια, εύκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τι μεθοδεύσεις μπορεί να γίνονται για να διατηρούν αυτά τα προνόμια και να κρατούν δέσμιο τον αθλητισμό''.

- Πώς μπορεί να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο στην Ελλάδα, διότι και εδώ υπάρχουν άνθρωποι που πλουτίζουν από τον αθλητισμό;

''Εμείς δεν λέμε να μην υπάρχουν επενδυτές στο ποδόσφαιρο. Κανείς, άλλωστε δεν επενδύει τα χρήματά του για να χάσει. Αλλά πρέπει να υπάρχουν κανόνες έτσι ώστε μεγάλο μέρος αυτού του υπερπροϊόντος το οποίο παράγεται να έχει και μια αντανάκλαση στον αθλητισμό, στον ερασιτεχνικό,  στα σωματεία στις βάσεις κλπ.

Στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα θέσουμε το θέμα μετ’ επιτάσεως προκειμένου να θεσπιστεί ένα πλαίσιο που θα καθορίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των διεθνών ομοσπονδιών έναντι των κυβερνήσεων. Θα πρέπει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση να βάλει κανόνες στο πώς θα διαμορφωθεί το πεδίο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Δεν είναι δυνατόν να μη μπορούν οι κυβερνήσεις να νομοθετούν, να παίρνουν μέτρα κατά τον τρόπο τον οποίο τα κοινοβούλια αποφασίζουν. Θυμάστε τι αντιμετώπισε η ελληνική κυβέρνηση πρόσφατα με το νομοσχέδιο που πέρασε από τη Βουλή και την απειλή που είχαμε διαρκώς περί αποκλεισμού των ομάδων μας από τις διεθνείς διοργανώσεις. Αυτό πρέπει να αλλάξει''.
*Πηγή: metrosport.gr*

Νέο πρόστιμο στην ΠΑΕ Ηρακλής!!

Κατά την χθεσινή (28/5) ημέρα ο αθλητικός δικαστής της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League τιμώρησε με τετρακόσια (400) ευρώ την ΠΑΕ Ηρακλής για το εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Μία ημέρα μετά (29/5) ήρθε νέα «καμπάνα» για την «κυανόλευκη» ΠΑΕ από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Συγκεκριμένα, ο Ηρακλής καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους χιλίων πενήντα (1.050) ευρώ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Κηρύσσει την εγκαλούμενη ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 πειθαρχικά ελεγκτέα για τα αναφερόμενα στο σκεπτικό πειθαρχικά παραπτώματα και της επιβάλλει χρηματική ποινή χιλίων πενήντα (1.050) ευρώ (Κύπελλο Ελλάδας SKODA Ξάνθη-Ηρακλής στις 29/4)».

Φίλοι Ντόρτμουντ σε Άρη: «Πάντα μαζί σας»

Την συμπαράστασή τους στους οπαδούς του Αρη δείχνουν οι φίλοι της Ντόρτμουντ.

Οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι εξαιρετική κάτι που φάνηκε για ακόμη μια φορά. Σε πανό που σήκωσαν οι Γερμανοί, γράφουν: «Σε όποια κατηγορία κι αν παίζετε, εμείς πάντα μαζί σας».
*Πηγή: metrosport.gr*

Χάγκαν: «Ένα χρόνο υπομονή και μετά Ευρώπη» (audio)

Στο Μetropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Εμπενίζε Χάγκαν. Ο Γκανέζος αναφέρθηκε για την επικείμενη άνοδο του Ηρακλή στη μεγάλη κατηγορία της χώρας και για το τι πρέπει να γίνει τη νέα σεζόν στην ομάδα του «Γηραιού» για να μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη Super League. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Έμπε Χάγκαν «Στη Σέντρα»:

«Οι προβλέψεις για το ποιες ομάδες θα ανέβουν στη Super League επιβεβαιωθήκαν. Η ΑΕΚ έχει ήδη βγει, ενώ ο Ηρακλής είναι με το ενάμησι πόδι στην άνοδο» δήλωσε αρχικά ο Γκανέζος βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ημίθεου.

Για τη δήλωση Παπαθανασάκη ότι την ερχόμενη σεζόν θα μείνουν όλοι στην ομάδα: «Σίγουρα κάποιοι θα φύγουν, το ιδανικότερο είναι να έμεναν όλοι. Το τεχνικό τιμ πρέπει όποσδηποτε να μείνουν και να συνεχίσουν την εκπληκτική προσπάθεια που έκαναν τη χρονιά που μας πέρασε.»

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ηρακλής την ερχόμενη σεζόν και ποιοι θα πρέπει να είναι οι στόχοι του: «Ο Ηρακλής πρέπει να έχει ένα πλάνο με στόχο να κρατηθεί στη Σούπερ Λίγκα με αξιοπρέπεια και την επόμενη χρονιά να κυνηγήσουμε την έξοδο για την Ευρώπη. Χρειάζεται ένα χρόνο υπομονή...»



Ακούστε όσα είπε ο Χάγκαν στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα»


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style



*Πηγή: metrosport.gr*

Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να δει το φως το αληθινό...!!

Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης

Από τις πρώτες δηλώσεις του, τις χθεσινές, πρέπει να αρχίσει κανείς να βγάζει το καπέλο στον Φρανκ Αρνεσεν. Ο άνθρωπος είπε πολύ σωστές κουβέντες, που δείχνουν πόσο έμπειρος και έξυπνος είναι.  Είπε, στην ουσία, τα αυτονόητα, αλλά τα αυτονόητα στον ΠΑΟΚ είναι ζητούμενα. Και είναι ζητούμενα διότι ούτε εμπειρία υπάρχει, ούτε ιδιαίτερη εξυπνάδα.

Θα είναι, λέει, ηγέτης στα θέματα τα αγωνιστικά. Τεχνικό τιμ, παίκτες, ακαδημίες, σκάουτινγκ. Με άλλα λόγια, θα έχει τον πρώτο λόγο στην επιλογή του προπονητή, στην επιλογή των μεταγραφών, στην οργάνωση των ακαδημιών και στο σκάουτινγκ, το οποίο χαρακτήρισε πολύ σημαντικό. Και, φυσικά, είναι. Ενα από τα πιο σημαντικά ζητήματα για μια ομάδα που θέλει να λέγεται σοβαρή και να είναι μεγάλη. Στον ΠΑΟΚ μόνο μιλάνε για σκάουτινγκ τα τελευταία χρόνια. Ουδέποτε το υπηρέτησαν και απόδειξη το γεγονός ότι ουδέν απέφερε το (υποτιθέμενο) σκάουντινγκ του ΠΑΟΚ. Ούτε έναν παίκτη. Ούτε έναν, έτσι για δείγμα.

Είπε όμως και κάτι άλλο ο Δανός: “Ηδη στο θέμα των μεταγραφών υπάρχει αργοπορία”. Το κατάλαβαν άραγε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ; “Πιάνουν” τι εννοεί ο “ποιητής”; Αντιλαμβάνονται ότι δεν γίνεται να κοιμάσαι όρθιος όλον τον χρόνο και να τρέχεις πανικόβλητος στη μεταγραφική περίοδο για να πάρεις του παίκτες που θέλεις; Μπορούν να αναγνωρίσουν αυτή τη στιγμή πόσο επιπόλαια και ερασιτεχνικά κινήθηκαν όλα τα τελευταία χρόνια στις μεταγραφές, τσαλαβουτώντας εδώ κι εκεί και ψωνίζοντας, συνήθως την τελευταία στιγμή, από τα πανέρια των ίδιων και των ίδιων ατζέντηδων;

Είναι πολυτέλεια η παρουσία ενός τέτοιου στελέχους για τα ελληνικά δεδομένα και για τις παθογένειες του ΠΑΟΚ. Διαβάστε το σημερινό αφιέρωμα της Metrosport στον Φρανκ Αρνεσεν και θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, από τα σχόλια που έκαναν γι' αυτόν  διάσημοι παίκτες, με πρώτο και καλύτερο τον Ρονάλντο. Ο Αρνεσεν, με τις ικανότητές του, τις γνώσεις του, τις εμπειρίες του και τις γνωριμίες του, ενσαρκώνει τη νέα μεγάλη ελπίδα που γεννιέται για τη δημιουργία μιας ομάδας που θα είναι αληθινά μεγάλη και όχι μόνο στα λόγια. Μιας ομάδας που δεν θα φαντασιώνεται μόνο τίτλους, αλλά θα μπορεί και να τους κατακτά.

Το ζητούμενο είναι να κατορθώσει ο άνθρωπος να κερδίσει το στοίχημα με το οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπος. Αν νικήσει το περιβάλλον στο οποίο θα βρεθεί, ένα περιβάλλον που καμία σχέση  δεν έχει με το γερμανικό, ή το αγγλικό, ή το ολλανδικό, θα πετύχει ο ίδιος στο έργο του και θα ωφεληθεί και ο ΠΑΟΚ. Αν δεν επιβληθεί, αλλά αφομοιωθεί και νικηθεί από την ελληνική και ΠΑΟΚτσήδικη πραγματικότητα, μοιραίο είναι να αποτύχει, οπότε ο ΠΑΟΚ δεν θα κερδίσει τίποτε από τη συνεργασία μαζί του.

Εννοείται -κι αυτό είναι το σημαντικότερο όλων- ότι πρέπει ο Αρνεσεν να παίξει ελεύθερα και ανεμπόδιστα τον ρόλο για τον οποίο προσλήφθηκε. Να βοηθηθεί, να στηριχτεί και να έχει όλα τα εφόδια που χρειάζεται για να δουλέψει ως πραγματικός ηγέτης στους τομείς που αναλαμβάνει. Χωρίς “εξυπνάκηδες” πάνω από το κεφάλι του, χωρίς τρικλοποδιές από κακοήθεις και χωρίς θολούρα γύρω από τις αρμοδιότητες και και τις δικαιοδοσίες του. Στο κάτω – κάτω, στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ μόνο αυτός και ο Πάμπλο Γκαρσία ξέρουν τι πάει να πει ποδόσφαιρο. Οι υπόλοιποι, μηδέ εξαιρουμένου του ίδιου του ιδιοκτήτη, δεν έχουν ιδέα.


Αυτό το καλοκαίρι έχει τεράστια σημασία για τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να προσληφθεί ένας ικανός προπονητής, πρέπει και να αποκτηθούν πραγματικά ποιοτικοί παίκτες για να δημιουργηθεί μια πραγματική μεγάλη ομάδα. Για τον Αρνεσεν δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι μπορεί να δει πόσο αδύναμο είναι το υπάρχον ρόστερ και πόσοι παίκτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός φιλόδοξου ΠΑΟΚ. Για τους υπόλοιπους, το ευτύχημα είναι ότι ο φετινός ΠΑΟΚ, με το συγκεκριμένο ρόστερ, απέτυχε παταγωδώς σε όλους τους στόχους. Αυτό τους φέρνει υποχρεωτικά φάτσα με την αλήθεια. Διότι μια πρωτιά στα πλέι οφ, ή η κατάκτηση του Κυπέλλου, θα μπορούσε να δώσει μια λανθασμένη εντύπωση για την αληθινή αξία της ομάδας και των περισσότερων παικτών. Η τεράστια αποτυχία δείχνει ξεκάθαρα ότι για να γίνει ο ΠΑΟΚ μεγάλος αγωνιστικά, πρέπει να απαλλαγεί από τους “μικρούς” παίκτες και να αποκτήσει “μεγάλους”. Αυτό που δεν θα ήθελαν ή δεν θα μπορούσαν να δουν ορισμένοι στην ΠΑΕ, επηρεασμένοι από μια κάποια επιτυχία, προβάλλει τώρα μεγαλοπρεπώς μπροστά στα μάτια τους, οπότε είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις εισηγήσεις του Αρνεσεν. Απ' όλη τη φετινή ζημιά, προκύπτει αυτό το κέρδος. Τώρα ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να γίνει μια σοβαρή ΠΑΕ και να αποκτήσει μεγάλη ομάδα. Ηδη, με την πρόσληψη του Δανού, έγινε η καλύτερη μεταγραφή. Με τον Αρνεσεν υπάρχει η ελπίδα να δουν όλοι στον ΠΑΟΚ το φως το αληθινό.
*Πηγή: metrosport.gr*

Πρέπει να ξέρουν τι θέλουν από τον Αρνεσεν!!

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης
Αν και δεν προκύπτει ούτε από τις δηλώσεις του Φρανκ Αρνεσεν, ούτε από όσα είπε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κυριάκος Κυριάκος, το βασικό κριτήριο για την επιλογή του Δανού αθλητικού διευθυντή ήταν η ικανότητά του να επιλέγει νεαρούς παίκτες, οι οποίοι θα βοηθούν την ομάδα για να έχει σημαντική παρουσία, όμως, θα ανεβάζουν γρήγορα και τις μετοχές τους ώστε να φέρνουν –εφόσον δοθούν ως μεταγραφή- περισσότερα χρήματα από αυτά που δαπανήθηκαν για την απόκτησή τους.

Είναι μια δουλειά αυτή που την έχει κάνει ο Φρανκ Αρνεσεν και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Να ανακαλύπτει, δηλαδή, παίκτες οι οποίοι ταχύτατα αποκτούσαν πολύ μεγάλη μεταπωλητική αξία.

Ωστόσο, το ερώτημα που τίθεται σε ό,τι έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ, είναι πώς φαντάζονται, πώς το έχουν συζητήσει, πώς το έχουν συμφωνήσει ο Δανός με τον Σαββίδη ότι θα δουλέψει αυτό το πράγμα.

Αν κάποιος ρωτούσε εμένα, θα του έλεγα πως οι μεσοπρόθεσμοι σχεδιασμοί με ενθουσιάζουν. Το ζήτημα, όμως, δεν είναι τι ενθουσιάζει εμένα, ή ποιες είναι οι δικές μου αντοχές, αλλά ποιες είναι οι αντοχές του κ. Σαββίδη, ποιες είναι οι αντοχές των φίλων του ΠΑΟΚ.

Στο άκουσμα του ονόματος του Αρνεσεν, ο απλός φίλος του ΠΑΟΚ σκέφτεται πως ο μεγαλομέτοχος έφερε έναν παγκόσμιας φήμης πρώην ποδοσφαιριστή, που τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει πετύχει σπουδαία πράγματα και ως αθλητικός διευθυντής, άρα, είναι αποφασισμένος και να τον συνδράμει με ένα μπάτζετ που θα του επιτρέψει να κάνει τις επιλογές που θέλει.

Ο απλός φίλος του ΠΑΟΚ σκέφτεται ότι με τις επαφές, τις γνωριμίες, τις προσβάσεις που έχει ο Αρνεσεν, θα φέρει 4-5 παικταράδες που θα κάνουν τη διαφορά και θα βάλουν τον ΠΑΟΚ σε τροχιά πρωταθλητισμού.

Είναι, όμως, έτσι; Αυτό έχουν συμφωνήσει Σαββίδης και Αρνεσεν, ή τη δημιουργία μιας ομάδας που θα αποτελείται από παίκτες –νεαρούς κατά βάση- οι οποίοι και ένα σύνολο ικανό να βάλει τις βάσεις –έστω και όχι άμεσα- για πρωταθλητισμό θα μπορούν να φτιάξουν και λεφτά να φέρουν στα ταμεία ώστε να μην χρειάζεται μόνο να πληρώνει ο μεγαλομέτοχος;

Απ’ ό,τι φαίνεται, και νομίζω σύντομα θα το μάθουμε, ο στόχος αυτός θα είναι: να χτίσει ο ΠΑΟΚ ομάδα ικανή να κάνει πρωταθλητισμό, αλλά, ταυτόχρονα να γίνει μέσα από αυτή την διαδικασία και αυτάρκης οικονομικά, αφού, όπως αγοράζει θα μπορεί και να πουλάει.

Ως ιδέα, δεν είναι καθόλου άσχημη. Αυτό κάνουν οι περισσότερες ομάδες στην Ευρώπη, ακόμη και τα κορυφαία κλαμπ. Πρόκειται, ωστόσο, για μια διαδικασία η οποία απαιτεί υπομονή και στήριξη του τιμ που θα αναλάβει να υλοποιήσει αυτό το σχέδιο.

Επίσης, πρόκειται για μια διαδικασία με την οποία πρέπει να συμφωνήσουν, να την αποδεχτούν οι οπαδοί και να μην την τορπιλίσουν ακόμη κι αν υπάρξουν στραβοτιμονιές. Κι αν υπάρξουν κάποιοι οι οποίοι δυσανασχετήσουν εφόσον κάτι δεν πάει καλά, οι υπόλοιποι δεν θα πρέπει να επηρεαστούν, να αναθεωρήσουν, να πετάξουν στα σκουπίδια άλλη μια προσπάθεια.

Πάντως, το σημαντικότερο απ’ όλα, αυτό που λέω πάντα και πιστεύω πως αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πληγές στον ΠΑΟΚ, είναι πως ό,τι κι αν γίνει, θα πρέπει να είναι γνωστό σε όλους εξ’ αρχής. Όχι άλλα να λένε οι υπεύθυνοι το καλοκαίρι, άλλα στα μέσα της σεζόν και άλλα λίγο πριν τη λήξη της σεζόν.


*Πηγή: metrosport.gr*

Ευλογία η Turkish Airlines, μη φαντασιώνεστε πόλεμο στον Ηρακλή!!

Γράφει ο Καραγιάννης Γιώργος
Σε ένα πρωτάθλημα που παίζεται μπάλα στην Ευελπίδων και οι ομάδες περιμένουν σχεδόν παρακαλώντας τα λεφτά  από τη NOVAκαι τον ΟΠΑΠ, είναι ευλογία να ενδιαφέρονται εταιρίες σαν την TurkishAirlines για επενδύσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στον Ηρακλή εν προκειμένω. Οπότε μην ταλαιπωρούμαστε με τα δεδομένα…

Δεν υπάρχει κανένας πόλεμος προς τον Ηρακλή. Ας σοβαρευτούμε. Η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα αφαίρεσαν το σταυρό από το έμβλημα για να προσελκύσουν το μουσουλμανικό κοινό εμπορικά οπότε η παραμικρή κουβέντα για ιδεολογίες και λοιπές παπαριές όταν αναφερόμαστε για ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες, γίνεται απλά για να περνάμε το χρόνο μας στα καφενεία. Ευλογία, επαναλαμβάνω η TurkishAirlines, χωρίς, μάλιστα να έχει κανείς το παραμικρό να της προσάψει…

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, όμως και κάτι άλλο. Θα υπάρξουν φωνές. Χωρίς ουσία, χωρίς επιχειρήματα αλλά θα υπάρξουν. Θα είναι ΠΑΟΚτσήδες, Αρειανοί που θα ψάχνονται για καζούρα και σαματά, θα είναι κάποιοι. Μπορεί και Ηρακλειδείς που έχουν κολλήσει στο ’70 και περιμένουν από τους παίκτες να παίζουν για τη φανέλα. Θα είναι…

Κουβέντα λοιπόν, θα γίνει, ίσως προκύψει και θόρυβος. Κλειδί στην αστεία κουβέντα που κάνουμε, είναι ο τρόπος που θα διαχειριστεί την κατάσταση ο Ηρακλής. Ξεκαθαρίζοντας πως ΚΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι μια μεγάλη εταιρία με έξοδα που πρέπει να καλυφθούν. Τόσα απλά είναι τα πράγματα…

Αυτά προς απάντηση στα περί πολέμου…


*Πηγή: metrosport.gr*

«Ο Άρης διεκδικεί τα νόμιμα»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο νομικός του Άρη, Χρήστος Γρόλλιος και μίλησε για την προσπάθεια που κάνει η νομική υπηρεσία των «κίτρινων» ώστε να καταφέρει η ομάδα να αγωνιστεί στην Φούτμπολ Λιγκ. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα νομικά θέματα του συλλόγου.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την συνάντηση του Κάλας με τον Κοντονή:
«Ήταν θετικότατο το κλίμα και αισιοδοξούμε πως όλα θα πάνε καλά. Εφόσον δεν γίνει η δήλωση συμμετοχής από κάποιες ομάδες και προκύψουν κάποιες θέσεις ο Άρης βρίσκεται σε καλή θέση. Ακούμε πολλά σενάρια αλλά για εμένα θα έχει τελειώσει η υπόθεση όταν προκύψουν οι ημερομηνίες εκδήλωσης για τις θέσεις της Φούτμπολ Λιγκ και της Φούτμπολ Λιγκ 2. Επιπλέον, με την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου είναι πολύ πιθανό οι ομάδες να βιαστούν να δηλώσουν στη Φούτμπολ Λιγκ. Πρέπει να υπάρξουν κενές θέσεις και θα διεκδικήσει ο Άρης τα νόμιμα. Πρέπει ο Άρης να προλάβει να χτίσει την νέα ανώνυμη εταιρεία, να οργανωθεί και την επόμενη χρονιά να επιστρέψει στην Σούπερ Λιγκ. Ο Άρης προσπαθεί για λόγους πρόνοιας να μπορέσει να εξασφαλίσει το δίκιο των αιτημάτων του και να μην χάσει χρόνο. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και αν θέλει να ανέβει κατηγορία του χρόνου θα πρέπει να φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα. Όσα εξαρτώνται από τον Άρη πρέπει να τα προλάβουμε».
Για την συνάντηση με τον Καλογιάννη:
«Έγινε συνάντηση και με τον κ. Καλογιάννη όμως δεν ήμουν παρών. Ο κ. Κάλας είναι καλό να έχει την αντίληψη του τι συμβαίνει στην Ελλάδα και για αυτό είναι καλό που ήρθε και ασχολήθηκε και με το θέμα της εκκαθάρισης αλλά και με τα υπόλοιπα θέματα».
 Για την εκκαθάριση:
«Αν ο Άρης ήταν έτοιμος αγωνιστικά δεν θα είχε κανένα πρόβλημα και θα μπορούσε να συστήσει ανώνυμη εταιρεία με τα δεδομένα που έχουμε από πέρυσι. Βέβαια, η ομάδα δεν είναι έτοιμη και δεν ξέρουμε τι μπορεί να προκύψει τον επόμενο μήνα».
Για το πότε θα προχωρήσουν οι διαδικασίες των μπαράζ:
«Θα πρέπει να τελειώσει το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, να δοθούν οι θέσεις και στην συνέχεια θα δούμε αν θα προταθεί η λύση των μπαράζ. Αυτή την στιγμή μιλάμε με προϋποθέσεις».
Για την περίπτωση να γίνουν τα μπαράζ τον Ιούλιο:
«Δεν αποκλείεται. Το θέμα είναι πως οι συμφωνίες τελειώνουν στις 30/6. Επίσης, οι άλλες ομάδες δεν κάνουν προπονήσεις και υπάρχουν πρακτικά ζητήματα. Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει η ΕΠΟ αλλά μπορεί να ανακοινώσει ως πρόνοια πως σε περίπτωση που υπάρξουν θέσεις θα γίνουν τα μπαράζ. Είναι γνωστό πως απαγορεύεται η αυξομείωση των ομάδων αλλά και πως οι θέσεις σε μια κατηγορία πρέπει να καλύπτονται από τις θέσεις της κατώτερης κατηγορίας. Ο Άρης θέλει να τηρηθεί η νομιμότητα και οι διατάξεις που ήδη ισχύουν».
Για την έφεσε στο ΑΣΕΑΔ που έχει κάνει η ΚΑΕ Άρης:
«Θα δικαστεί η έφεση από το ΑΣΕΑΔ και η πρώτη δικάσιμη είναι 4/6 του 2015. Ευελπιστούμε μια σύντομη έκδοση της απόφασης και αν είναι επιτυχής η απόφαση να αγωνιστούμε με κόσμο. Στο παράδειγμα με τον Παναθηναϊκό η απόφαση βγήκε σε 8 μέρες αλλά δεν άλλαξε σε τίποτα η απόφαση. Η απόφαση είναι βαριά με βάση αυτά που έγιναν. Βρισκόμαστε στην περίοδο ενός νέου νόμου ενώ και  ο Άρης ήταν υπότροπος και για αυτό οι δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών έγιναν τέσσερις. Η ποινή ξεπερνάει το 50% του αγωνιστικού μπάτζετ του Άρη και αυτή η τιμωρία φαντάζει εξωπραγματική αν σκεφτούμε πως συνεχίστηκε ο αγώνας. Η σύντομη διακοπή του αγώνα ήταν απλά ένας μέρος πρόνοιας και μετά την διακοπή δεν έπεσε ούτε χαρτάκι. Υπήρχαν κάποια σφυρίγματα που μπορούσαν να προκαλέσουν αλλά ο κόσμος δεν έκανε τίποτα. Στα τρία 10λεπτα δεν υπήρξε το παραμικρό».
Για το αν είναι αισιόδοξος για την απόφαση:
«Υπάρχει το περί δικαίου αίσθημα στην πλευρά του Άρη αλλά δεν μπορώ να προβλέπω κάποια απόφαση. Θα γίνει το μεγαλύτερο νομικά δυνατό και ευελπιστούμε στο θετικό αποτέλεσμα».
Για το αν έχει γνωρίσει τον κ. Λάσκαρη:
«Προσωπικά δεν έχω γνωρίσει τον κ. Λάσκαρη. Εκτιμώ πως με την συμπαράσταση του διοικητικού συμβουλίου και με έναν δυνατό οικονομικό παράγοντα μόνο θετικά μπορεί να δει κάποιος το μέλλον του Άρη. Όλα τα μηνύματα είναι θετικά αλλά δεν μπορώ να μιλήσω επειδή δεν τον γνωρίζω».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Έχουμε καλές σχέσεις με τον ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Πέρα Κλαμπ (σωματείο από το οποίο προήλθαν αυτοί που ίδρυσαν τον ΠΑΟΚ), ο Απόστολος Χαριζάνος και μίλησε με αφορμή το γεγονός πως σαν σήμερα «έπεσε» η Κωνσταντινούπολη:
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Είναι πολύ στενάχωρο αυτό. Μάλιστα έχω πρόσκληση για την εκδήλωση που λέει πως πήραν την πόλη αλλά φυσικά δεν θα πάω. Όσοι έχουν έρθει στον σύλλογο μας ρωτάνε τι σημαίνει ο «Δικέφαλος» και τους εξηγούμε πως το 1923 έφυγαν οι πρόσφυγες και έκαναν τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ».
Για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί:
«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που ζούμε εδώ πέρα, μας φέρονται καλά και συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα».
Για τους Ρωμιούς που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη:
«Είμαστε γύρω στις 3.000 – 3.500 Ρωμιοί. Βέβαια, έρχονται αρκετοί Έλληνες που ιδρύουν εταιρείες αλλά και αρκετοί φοιτητές και με αυτόν τον αριθμό ανεβαίνουμε αρκετά. Με τους Τούρκους ως λαό δεν έχουμε κανένα θέμα».
Για το αν έχουν φτιαχτεί τα σπίτια:
«Τα σπίτια όσο μπορούν τα φτιάχνουν. Υπάρχουν και μερικά σπίτι των Ρωμιών που λείπουν και δεν μπορεί το κράτος να παρέμβει ενώ και οι άλλοι δεν μπορούν να αποφασίσουν αν θα το φτιάξουν».
Για τους Ρωμιούς που είχε η Θεσσαλονίκη:
«Σήμερα η Κωνσταντινούπολη έχει 18.000.000. Το 1955 ήταν 1.500.000 και οι Ρωμιοί ήμασταν 400.000».
Για τις σχέσεις με τον ΠΑΟΚ:
«Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τον ΠΑΟΚ. Περιμένουμε να μας έρθουν τώρα οι βετεράνοι του μπάσκετ. Αυτό μας έχουν τάξει».
Για το αν υπάρχουν Ρωμιοί στην ομάδα:
«Έχουμε μόνο δύο Ελληνικά ονόματα από Αραβόφωνα παιδιά. Μαθαίνουν τα Ελληνικά τα παιδιά και τα μιλάν αλλά είναι Αραβόφωνα. Δυστυχώς η νεολαία δεν ασχολείται ούτε με το ποδόσφαιρο ούτε με το μπάσκετ».
*Πηγή: arenafm.gr*

Κοντά σε Ταμπανού η Σουόνσι!!

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του αμυντικού της Σετν Ετιέν, Φρανκ Ταμπανού, βρίσκεται η Σουόνσι, σύμφωνα με πληροφορίες του «Sky Sports».
Η ενίσχυση που αναζητούσε η Σουόνσι στην αμυντική της γραμμή αναμένεται να προέλθει εκ... Γαλλίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Sky Sports», οι «κύκνοι» βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του Φρανκ Ταμπανού από τη Σεντ Ετιέν, έναντι ενός ποσού που αγγίζει τα 3,5 εκ. λίρες.
Ο 26χρονος φαίνεται πως βρίσκεται πολύ κοντά στη μετακόμισή του στο «Λίμπερτι», προσφέροντας ανταγωνισμό στη θέση του αριστερού μπακ.
*Πηγή: England365.gr*

Παρελθόν τρεις από τη Στόουκ!

Σε άλλη ομάδα θα αναζητήσουν το μέλλον τους οι Άντι Γουίλκινσον, Τόμας Σόρενσεν και Γουίλσον Παλάσιος, των οποίων τα συμβόλαια με τη Στόουκ έληγαν στο τέλος Ιουνίου και δεν πρόκειται να ανανεωθούν.
Παρελθόν από τη Στόουκ αποτελούν οι Άντι Γουίλκινσον, Τόμας Σόρενσεν και Γουίλσον Παλάσιος.
Τα συμβόλαια των τριών παικτών «εξέπνεαν» στις 30 Ιουνίου και η απόφαση των «πότερς» ήταν να μην ανανεωθούν.
Αξίζει να σημειωθεί πως και οι τρεις ποδοσφαιριστές ήταν για πολλά χρόνια στις τάξεις της Στόουκ, με τον Γουίλκινσον να βρίσκεται εκεί από παιδί, τον Σόρενσεν εδώ και επτά χρόνια και ο Παλάσιος από το 2011.
*Πηγή: England365.gr*

Θα επανέλθει για Κλάιν η Λίβερπουλ!!

Η «πόρτα» στην πρόταση των 10 εκατ.λιρών δεν πτοεί τη Λίβερπουλ που αναμένεται να επανέλθει για την απόκτηση του Ναθάνιελ Κλάιν από τη Σαουθάμπτον.  
Οι «κόκκινοι» χρειάζονται ένα καλό και δοκιμασμένο δεξί μπακ για να καλύψει το κενό που αφήνει πίσω του ο Γκλεν Τζόνσον, ενώ, ο μοναδικός δεξιός οπισθοφύλακας στο ρόστερ του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ αυτή τη στιγμή, είναι ο Τζον Φλάναγκαν.
Η Σαουθάμπτον απέρριψε προσφορά 10 εκατ.λιρών, ωστόσο, η Λίβερπουλ θα επανέλθει με βελτιωμένη πρόταση για τον Κλάιν, ώστε να πείσει τους «αγίους».
*Πηγή: England365.gr*

Προς Μπόρνμουθ ο Ατσού!!

Δανεικός στη Μπόρνμουθ αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του ο Κριστιάν Ατσού, για τον οποίο φερόταν να έχει ενδιαφερθεί αρκετά ο Ολυμπιακός.  
Ο Γκανέζος μέσος δεν έκανε καλή χρονιά πέρυσι στην Έβερτον, όπου είχε παραχωρηθεί επίσης με τη μορφή δανεισμού από την Τσέλσι και θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού θα μετακινηθεί στη νεοφώτιστη Μπόρνμουθ.
Η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί άμεσα και ο Ατσού θα γίνει το τέταρτο μεταγραφικό απόκτημα της Μπόρνμουθ μετά τους Μπόρουτς, Φεντέριτσι και Κινγκ.
*Πηγή: England365.gr*

Νέο πρόβλημα για Ντιέγκο Κόστα!!

Χωλαίνοντας αποχώρησε από τη σημερινή προπόνηση της Τσέλσι στην Μπανγκόκ ο Ντιέγκο Κόστα, χτυπώντας σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Τζον Όμπι Μίκελ!  
Ο Ισπανός επιθετικός που δεν συμπεριλήφθηκε στα πλάνα του Βιθέντε ντελ Μπόσκε για τα ματς των «φούριας ρόχας» προκειμένου να μη ρισκάρει με τις μυϊκές ενοχλήσεις του ποδοσφαιριστή, φαίνεται ότι αποκόμισε νέο πρόβλημα προκαλώντας ανησυχία στους ανθρώπους των «μπλε».
Ο Μίκελ του ζήτησε συγγνώμη για το μαρκάρισμα, όμως ο Ντιέγκο Κόστα δεν μπορούσε να συνεχίσει την προπόνηση και αποχώρησε βγάζοντας το παπούτσι του και χωλαίνοντας...
Είναι μάλλον απίθανο πλέον να παίξει στο φιλικό με τη μικρή ομάδα Ταϊλάνδης, το Σάββατο.
*Πηγή: England365.gr*

«Με Φαν Χάαλ απολαμβάνω ξανά το ποδόσφαιρο»

Απολαυστική ξανά έχει γίνει κάθε μέρα για τον Άσλεϊ Γιάνγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Άγγλο εξτρέμ να τονίζει ότι ο Λουίς Φαν Χάαλ έχει καταφέρει να τον κάνει ν' απολαμβάνει την καθημερινότητα του ποδοσφαιριστή.
Υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μόγιες δεν πέρασε καθόλου καλές μέρες.
Έμοιαζε να μην μπορεί να προσαρμοστεί και είχε χάσει τον καλό, ποδοσφαιρικό του εαυτό.
Φέτος ήταν πολύ διαφορετική (προς το καλύτερο) σεζόν για τον Άσλεϊ Γιάνγκ και αυτός μίλησε για την μεγάλη αλλαγή που έχει προκαλέσει ο Λουίς Φαν Χάαλ, τόσο στην ομάδα, όσο και στον ίδιο προσωπικά.
«Η συνεργασία με τον Λουίς Φαν Χάαλ είναι εξαιρετική μέχρι αυτή τη στιγμή και πραγματικά είναι από τις πιο καλές και χρήσιμες εμπειρίες. Από την πρώτη ημέρα μας είχε μιλήσει για τη φιλοσοφία του και για όσα θέλει να βγαίνουν στις προπονήσεις και μετά στο γήπεδο. Αισθάνομαι υπέροχα προσωπικά που είναι αυτός ο προπονητής μας. Μπορώ να πω ότι απολαμβάνω ξανά το ποδόσφαιρο και το αισθάνθηκα πολύ δυνατά φέτος. Είτε επρόκειτο για τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, είτε στη μεσαία γραμμή, είτε σαν εξτρέμ, ήμουν η επιλογή του και μου άρεσε αυτό». 
*Πηγή: England365.gr*

Απέρριψε τη Σάντερλαντ ο Μόγιες!!

Μετά από συζητήσεις των δύο πλευρών, ο Ντέιβιντ Μόγιες πήρε την απόφαση να απορρίψει την πρόταση της Σάντερλαντ για την ανάληψη της τεχνικής της ηγεσίας, βάσει πληροφοριών της «Daily Mail».
Στην Ισπανία και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ θα συνεχίσει να προπονεί ο Ντέιβιντ Μόγιες.
Ο πρώην τεχνικός των Έβερτον και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ, αναλαμβάνοντας τα ηνία της Σάντερλαντ, κάτι που ωστόσο φρόντισε να μην κάνει.
Σύμφωνα με τη «Daily Mail», ο Άγγλος τεχνικός είχε την Πέμπτη συζήτηση με ανθρώπους των «μαυρόγατων», ωστόσο η έκβαση αυτής δεν ήταν θετική, μιας και ο Μόγιες αρνήθηκε τη δουλειά.
*Πηγή: England365.gr*

Τα σάρωσε όλα ο Κέιχιλ!!

Μέσα σε τρία χρόνια παρουσίας στην Τσέλσι, ο Γκάρι Κέιχιλ κατέκτησε όλα τα τρόπαια που θα μπορούσε να έχει πάρει η Τσέλσι, με τον Άγγλο να γίνεται ο ταχύτερος στην Πρέμιερ Λιγκ με μετάλλιο απ' όλες τις διοργανώσεις!  
Πήρε το Κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ το 2012, το Γιουρόπα Λιγκ το 2013 και φέτος έχει το Λιγκ Καπ και το πρωτάθλημα.
Ο Γκάρι Κέιχιλ, ταχύτερα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στην Πρέμιερ Λιγκ, κρέμασε στο στήθος του τα μετάλλια από κάθε διοργάνωση στην οποία συμμετείχε και την οποία μπορούσε να κατακτήσει η ομάδα του!
Η πορεία της Τσέλσι και οι επιτυχίες της τα τελευταία χρόνια, έκαναν τον Άγγλο αμυντικό να κατέχει πλέον μια απίστευτα σπουδαία επίδοση.
*Πηγή: England365.gr*