Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Μήπως ξεχάσατε Παππά, Μπατίστα και Γκιστ;

Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης 
Προφανώς ο Παναθηναϊκός δεν έγινε σούπερ μέσα σε λίγες ημέρες, αλλά σταδιακά κόντρα σε έναν σαφώς πιο δυνατό αντίπαλο έστειλε θετικά μηνύματα ενόψει της συνέχειας.
Η ατάκα από την οποία βγαίνει το… ρεζουμέ της αναμόρφωσης των «πρασίνων» ανήκει στον Σωτήρη Μανωλόπουλο. «Πιστεύω σε όλους τους παίκτες, πιστεύω στον καθένα που μπαίνει στο παρκέ. Να αποδείξει τι μπορεί να κάνει».
Διότι το νούμερο ένα πράγμα, όταν αλλάζει ένας προπονητής, είναι ο τομέας της ψυχολογίας και η ψήφος εμπιστοσύνης σε παίκτες που μέχρι πρότινος ήταν οι πιο προνομιούχοι θεατές στους αγώνες. Εν ολίγοις το άνοιγμα του ροτέισον. Θέλετε παραδείγματα; Πιο τρανταχτό είναι αυτό του Λευτέρη Μποχωρίδη. Του 21χρονου πόιντ γκαρντ που δικαιολογημένα, ένιωθε αγχωμένος, σφιγμένος και «έφαγε» αρκετό πάγκο. Πλέον νιώθει απελευθερωμένος, πιο σίγουρος για τον εαυτό του και αυτό δεν αποτυπώνεται πρωτίστως από τα σουτ, αλλά από την άμυνα και την συμβολή στην διαχείριση του ρυθμού.
Δεύτερο τρανταχτό παράδειγμα, είναι ο ΝτεΜάρκους Νέλσον. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ δεν έχει ως φόρτε να σουτάρει από μακριά. Θυμίστε μου στα δύο αυτά ματς με τον ΠΑΟΚ, πόσες φορές επιχείρησε μακρινό σουτ. Ούτε μία φορά. Ο νέος του ρόλος πλην των αμυντικών αποστολών, είναι οι λύσεις στο χαμηλό ποστ, λόγω και της σωματικής του δύναμης.
Δύο ακόμη βασικά παραδείγματα είναι το δίδυμο Αντώνη Φώτση-Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Σαν να είναι νέες προσθήκες για τον Παναθηναϊκό και συνεργάζονται με κλειστά μάτια. Εμφανώς με περισσότερη ενέργεια στο ρεζερβουάρ τους, δίνουν πολλαπλές λύσεις είτε κοντά στο ζωγραφιστό, είτε έξω.
Ασφαλώς και οι «πράσινοι» θέλουν ακόμη δουλειά. Οπως στο «5 εναντίον 5» όπως είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, αλλά η αγωνιστική ταυτότητα που έχει βάση την άμυνα και κατά συνέπεια το επιθετικό τρανζίσιον με ορθολογικές αποφάσεις, είναι σε καλό δρόμο. Το σημαντικό μέσα σε όλα αυτά είναι ότι υπάρχουν και τρεις σημαντικές απουσίες για τον Παναθηναϊκό που στα ματς με τον ΠΑΟΚ δεν έχουν λείψει. Αυτές των Παππά, Μπατίστα και Γκιστ συν ότι ακόμα ο Διαμαντίδης δεν μπόρεσε να βοηθήσει στα δύο πρώτα παιχνίδια. Δεν ξέρω αν γίνει αισθητή η απουσία τους στην συνέχεια και αναφέρομαι κυρίως στους Παππά, Γκιστ που για φέτος είναι εκτός οπλοστασίου, αλλά το σίγουρο είναι ότι οι «πράσινοι» βγάζουν κάτι… όμορφο στο παρκέ.
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: