Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Μπλάτερ: «Δεν χρειαζόμαστε επαναστάσεις»

Την εμπειρία του στη διαχείριση των θεμάτων του ποδοσφαίρου πρόταξε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Ζεπ Μπλάτερ, ο οποίος τόνισε πως η FIFA δεν χρειάζεται επαναστάσεις αλλά εξελίξεις.

Μπλάτερ: «Δεν χρειαζόμαστε επαναστάσεις»
Το τελευταίο του χαρτί για να παραμείνει στην προεδρία της FIFA έπαιξε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Ζεπ Μπλάτερ.

Ο ισχυρός άνδρας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου τόνισε πως είναι ικανός να βγάλει το… καράβι από την καταιγίδα, δεν αρνήθηκε μέρος της ευθύνης, αλλά υποστήριξε ότι λόγω της εμπειρίας του είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την δουλειά.

Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε:

«Δεν χρειαζόμαστε επαναστάσεις, αλλά εξελίξεις. Θεωρούμαι υπεύθυνος για την καταιγίδα. Το αποδέχομαι σαν μια ευθύνη που έπεσε στους ώμους μου. Θα διορθώσουμε τη FIFA μαζί, θα φτιάξουμε μια συνομοσπονδία ακόμη πιο δυνατή. Σας το υπόσχομαι. Μπορώ να τα καταφέρω με την αγάπη μου και την ενέργειά μου. Μια όμορφη FIFA. Αλλά δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου. Σας χρειάζομαι. Η FIFA δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο ή μια οργάνωση. Πάνω από όλα είναι οι άνθρωποι, οι ποδοσφαιριστές, τα πρωταθλήματα, οι διαιτητές.

Θα φτιάξω μια ειδική επιτροπή που όλοι όσοι εμπλέκονται με το άθλημα θα συμμετέχουν σε αυτό. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η «χήνα με τα χρυσά αυγά». Πρέπει να το προστατέψουμε. Να αντιμετωπίσουμε τα στημένα παιχνίδια, τη βία, το ντόπινγκ. Η FIFA πρέπει να παίξει ενωτικό ρόλο ακόμη και όπου υπάρχει πόλεμος. Το ποδόσφαιρο είναι συναισθήματα και ελπίδα. Με ξέρετε όλοι. Δεν χρειάζονται συστάσεις. Ξέρετε με ποιον έχετε να κάνετε κι εγώ γνωρίζω πως μπορώ να στηριχθώ σε εσάς. Πρέπει να ξαναφτιάξουμε το καλό μας όνομα. Και θα ξεκινήσουμε από αύριο κιόλας. Κάποιοι θα πουν πως είμαι εδώ για πολύ καιρό. Ίσως πάρα πολύ. Τι είναι όμως ο χρόνος; Νιώθω σαν να είμαι πολύ λίγο καιρό εδώ.

Θέλω να είμαι μαζί σας. Θέλω να συνεχίσω μαζί σας. Είναι θέμα εμπιστοσύνης. Για μένα είναι θέμα σεβασμού. Αγαπητοί φίλοι, το ποδόσφαιρο χρειάζεται έναν δυνατό και έμπειρο ηγέτη που γνωρίζει τα μέσα και τα έξω. Πρέπει να συνεργαστούμε με τους οικονομικούς και πολιτικούς συμμάχους μας. Σας ευχαριστώ. Όλα είναι στα χέρια σας».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: