Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Φίλιπ Ελάντερ: Στους καλύτερους της ηλικίας του!!

Το Gazzetta.gr βρήκε την έρευνα του «CIES Football Observatory» στην οποία ο Φίλιπ Ελάντερ συμπεριλαμβάνεται στους 5 καλύτερους U-22 στόπερ 19 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Εδώ και περίπου ένα μήνα έχετε διαβάσει από το Gazzetta.gr ότι ο Παναθηναϊκός έχει θέσει σε προτεραιότητα τον Φίλιπ Ελάντερ για την θέση του κεντρικού αμυντικού. Σίγουρα το όνομά του δεν συγκαταλέγεται στην κατηγορία των εμπορικών, που θα προκαλέσουν ενθουσιασμό στον κόσμο της ομάδας, όμως τόσο ο Γιάννης Αναστασίου, όσο και ο Λεωνίδας Βόκολος έχουν πειστεί για τις ικανότητές του.
ADVERTISEMENT
Άλλωστε μιλάμε για έναν από τους καλύτερους νέους παίκτες που έχει βγάλει το Σουηδικό ποδόσφαιρο. Κάτι που δεν αποτελεί απλά μία αυθαίρετη εκτίμηση, αλλά επιβεβαιώνεται και από μία έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο που σας παρουσιάζει το Gazzetta.gr…
Πρόκειται λοιπόν για την μηνιαία έκδοση του «CIES Football Observatory» που ασχολήθηκε με τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη εφέτος και την επιμελήθηκαν τρεις άνθρωποι: Ο Ράφαελ Πόλι που μεταξύ άλλων έχει PhD στις ανθρώπινες επιστήμες, ο Λοίς Ραβανέλ που εκτός από συγγραφέας είναι λέκτορας στο University of Franche-Comté, αλλά και ο Ρότζερ Μπέσον.
Σε αυτή την έρευνα χώρισαν τα πρωταθλήματα όλης της Ευρώπης σε τρεις κατηγορίες. Σε αυτά που θεωρούνται top, δηλαδή Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία, σε αυτά που ανήκουν στην μέση κατηγορία όπως είναι του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Ουκρανίας, της Ελλάδας και στην τελευταία που πήγαν όλα τα υπόλοιπα.
Εδώ ανήκει και το πρωτάθλημα της Σουηδίας, μαζί με αυτά της Αυστρίας, της Λευκορωσίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Κύπρου, της Τσεχίας, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Ουγγαρίας, τους Ισραήλ, της Νορβηγίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας, της Σκωτίας, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας και της Ελβετίας.
Τα συγκεκριμένα βέβαια μόνο εμπορικά δεν είναι, ωστόσο επειδή μιλάμε για έναν παίκτη που γεννήθηκε εκεί και δεν πήγε με μεταγραφή από κάποια άλλη, πιο προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα, δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.
Από εκεί και πέρα, όλοι οι ποδοσφαιριστές που είναι κάτω των 23 ετών χωρίστηκαν ανά θέση (τερματοφύλακες, μπακ, στόπερ, αμυντικοί μέσοι, επιθετικοί μέσοι και επιθετικοί) και ανά ηλικία: U-20, U-21, U-22 και U-23.
Επειδή όπως είπαμε πιο πριν, η έρευνα δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο και ο Φίλιπ Ελάντερ είχε γενέθλια τον Απρίλιο, μπήκε στην κατηγορία των U-22 ποδοσφαιριστών. Εκεί λοιπόν, ο μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού ήταν τρίτος, πίσω από τον Εμίλ Μπέργκστρεμ της Τζουγκάρντεν που κοστολογείται από την ομάδα του περίπου 1,5 εκατομμύρια και τον Μπεράτ Τζιμσίτι της Ζυρίχης που η αξία του φτάνει περίπου τα 2,5 εκατομμύρια.
Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς λοιπόν, μπορεί ο Φίλιπ Ελάντερ να μην είναι μεταγραφή… αεροδρόμιου, αλλά έχει όλες τις προδιαγραφές, προκειμένου να αποτελέσει μία εξαιρετική επιλογή για το κέντρο της άμυνας.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: