Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Αντονί Μουνιέ: Νότος, Λιόν, νότος και... Ολυμπιακός!! (vids, photos)

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον στόχο του Ολυμπιακού Αντονί Μουνιέ: Τον παίκτη που άφησε τα... κάστανα για να «ψήσει» το ποδοσφαιρικό του ταλέντο και το... ψάρι στα χείλη των αντίπαλων αμυντικών.
Ο Αντονί Μουνιέ γεννήθηκε στη Νότια Γαλλία, στο Αουμπενάς κοντά στο Ροδανό ποταμό.
ADVERTISEMENT
Η περιοχή των 11.500 κατοίκων προσελκύει τουρίστες, ενώ οι ντόπιοι ασχολούνται με τη γη και κυρίως με την παραγωγή κάστανου.
Ο 27χρονος ακραίος της Μονπελιέ, ωστόσο, προτίμησε να... καλλιεργήσει το ποδοσφαιρικό του ταλέντο.

Aπό το νότο στη Λιόν και πάλι στο νότο!

Έτσι, το 2002 βρέθηκε στην ομάδα Νέων της Λιόν και ύστερα από πέντε χρόνια παρουσίας του εκεί προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα.
Την πρώτη του σεζόν την πέρασε μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Στις 12/1 του 2008, ο Αλέν Περέν, τον βάζει στο ματς με την Τουλούζ, αντικαθιστώντας στο 80' έναν παίκτη που στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο είχαν ασχοληθεί οι πρωταθλητές Ελλάδας: τον Χατέμ Μπεν Αρφά. Αυτή ήταν κι η μόνη παρουσία του στη Λιόν του Καρίμ Μπενζεμά αλλά και του σπουδαίου Ζουνίνιο Περναμπουκάνο τη σεζόν 2007-2008.
Την επόμενη σεζόν, ο Κλοντ Πιέλ γίνεται ο άνθρωπος που θα τον εμπιστευτεί και θα του δώσει ευκαιρίες.
Στις 17/9 παίζει για πρώτη του φορά στο Champions League, έστω κι αν βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο για 1'.
Στην τρίτη του εμφάνιση στ' αστέρια απέναντι στη Στεάουα, δίνει μία ασίστ σε μόλις 9' λεπτά, ενώ ήδη είχε δώσει άλλα δύο γκολ στο ματς με τη Νανσί, όπου και ήταν το δεύτερο επαγγελματικό του 90λεπτο.
Η σεζόν ολοκληρώνεται για τον ίδιο, με 5 γκολ (2 πρωτάθλημα, 3 Κύπελλο και 4 ασίστ) σε 27 ματς (1.120').

Την επόμενη χρόνια βρίσκεται στη Λιόν για πέντε ματς και μετά πηγαίνει στη Νις, μιας και τα 2.500.0000 ευρώ που προσφέρει δεν γίνεται να απορριφθούν. Εκεί έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, σκοράροντας 2 γκολ και μοιράζοντας άλλα επτά σε 34 ματς, προμηνύοντας ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο για τον ίδιο. Κάτι που επιβεβαιώθηκε μέσα από την παρουσία του στα γήπεδα. Σε 3.325' παίζει σε 39 ματς, δίνει 11 ασίστ και πετυχαίνει άλλα τέσσερα γκολ.
Την τρίτη του σεζόν στη Νίκαια, στο πρώτο ματς της χρονιάς σκοράρει κόντρα στην πρώην ομάδα του στη Λιόν αν κι η Νις γνωρίζει την ήττα με 1-3. Αν και δεν ήταν καλός... σερβιτόρος (2 ασίστ), πέτυχε 11 γκολ, διανύοντας την πιο παραγωγική του σεζόν.

Όταν τον... πλήγωσε ο Ολυμπιακός

Στις 29 Ιουνίου του 2012 έρχεται η Μονπελιέ να γεμίσει τα ταμεία της Νις με 3.250.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της.
Παίζει στην τρίτη αγωνιστική απέναντι στη Μαρσέιγ, όπου η ομάδα του έχασε με 0-1.
Εκείνη τη σεζόν, η Μονπελιέ είναι στον όμιλο του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν τη νίκη τόσο στο «Καραϊσκάκης» με 3-1 όσο και στο «Μοσόν» χάρη στο γκολ του Μήτρογλου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η χρονιά για τον ίδιο ολοκληρώνεται με 2 γκολ και 7 ασίστ, ενώ την ακριβώς επόμενη μένει χαμηλά στο σκοράρισμα (3 γκολ) και δίνει άλλες πέντε ασίστ.
Φέτος, η Μονπελιέ τερμάτισε στην 7η θέση. Ο ίδιος σε 38 ματς (πρωτάθλημα και Κύπελλο) πέτυχε 9 γκολ και έδωσε άλλες 8 ασίστ.
Ίσως τέταρτη σεζόν στο γαλλικό Νότο, ως ποδοσφαιριστής, να μην την περάσει. Ίσως, παίξει ρόλο σ' αυτό κι ο Ολυμπιακός, ο οποίος αν τον αποκτήσει θα βρει στο πρόσωπό του έναν παίκτη που ξέρει πως να πασάρει, πως να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή και φυσικά πως να σκοράρει.
Αρέσκεται στο να παίρνει όλο τον χώρο που του δίνεται κι οι αντίπαλοί του, δύσκολα κόβουν το αριστερό του.  Ο Νικουλέν δήλωσε ότι έχει συζητήσει με τους νταμπλούχους Ελλάδας για τον παίκτη. Μένει να δούμε αν θα προχωρήσει η περίπτωσή του.
Το απίστευτο γκολ του στην Παρί και όχι μόνο:





*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: