Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Ζουρνατζίδης: «Να παίρνουμε αυτό που μας αναλογεί»

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατζίδης και μίλησε για τα δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, τη διαιτησία, ενώ απηύθηνε κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας 

«Φέτος μας έχει πονέσει πολύ το θέμα των τραυματισμών, τη στιγμή που προσθέσαμε έναν πολύ ποιοτικό παίκτη στο ρόστερ μας, με σκοπό να έχουμε περισσότερες επιλογές και να μπορούμε να κάνουμε ροτέισον. Είχαμε τον τραυματισμό του Βον στο παιχνίδι με τον ΑΓΟΡ, που μας άλλαξε άρδην τα σχέδια. Φάνηκε η απουσία του και στα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, γιατί έχουμε περιορισμένο ρόστερ. Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που βρίσκουμε ρυθμό. Στην αρχή της χρονιάς είχαμε πάλι την ατυχία με τους τραυματισμούς Χαραλαμπίδη και Κακαρούδη. Στο πρώτο παιχνίδι, σε μεγάλο βαθμό, δεν πήγαμε καλά. Υπήρχε πιεστική κατάσταση που δεν μπορούσαμε να τη διαχειριστούμε, λόγω του ότι αφενός, δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις και αφετέρου, οι παίκτες δεν είχαν ψυχολογία.
 
 
Η ομάδα στο δεύτερο ματς ήταν πιο ήρεμη και χάσαμε στις λεπτομέρειες ένα καλό τρίλεπτο του αντιπάλου. Κάποιες διαιτητικές αποφάσεις που καθόρισαν την εξέλιξη του παιχνιδιού... Και πέρυσι τέτοια εποχή τα ίδια λέγαμε. Υπάρχει μια παθογένεια μεγάλη σε αυτό το κομμάτι, το είπαμε δημόσια, πήγαμε στα όργανα, αλλά το θέμα συνεχίζεται.
Για να μη γινόμαστε, όμως, γραφικοί πρέπει όλοι να καταλάβουν, ακόμα και οι φίλαθλοι, ότι ξεκινάμε με ένα ντεσαβαντάζ στον επόμενο αγώνα και πρέπει να είμαστε καλύτεροι και να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις δυσκολίες. Στο παιχνίδι που έγινε στον πρώτο γύρο οι συνθήκες ήταν απόλυτα αθλητικές και ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα. Πρέπει να παίρνουμε αυτό που μας αναλογεί. Στο δεύτερο παίξαμε, προσπαθήσαμε και δεν γίνεται ο Λάνγκφορντ να έχει 12 προσπάθειες κάτω από το καλάθι και να μη δίνεται ένα φάουλ. Την Τρίτη μακάρι να εμφανιστούμε πλήρεις, να έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου μας και να αφοσιωθούμε μόνο αγωνιστικά στη φιλοσοφία μας. Πιστεύουμε στην ομάδα, γίνεται καταπληκτική δουλειά φέτος και θέλουμε να επανέλθουμε στη σειρά απέναντι στον Παναθηναϊκό με εμφατικό και δυναμικό τρόπο».
 
 
«Υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ του ‘κάνω σχέδια’ από το ‘βρίσκομαι στην Ευρωλίγκα. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωλίγκα, συμμετέχουμε άλλωστε στο Eurocup που είναι διοργάνωση της Ευρωλίγκα. Είχαμε μια σημαντική συνάντηση στη Θεσσαλονίκη και με τον Κώστα Ρήγα. Οι ιστορικές και οικονομικά ισχυρές ομάδες ενδιαφέρουν την Ευρωλίγκα, αλλά οφείλουμε να ακολουθήσουμε και το ράνκινγκ που προβλέπει για τις ομάδες να αγωνιστούν και στο Eurocup που ουσιαστικά αποτελεί τον προθάλαμο της Ευρωλίγκα. Η ΑΕΚ είναι ιστορική ομάδα, έχει διακρίσεις στην Ευρώπη, φέτος ανέβηκε όμως από την Α2. Η Ευρωλίγκα είναι ένας οργανισμός που δεν εντυπωσιάζεται από τα οικονομικά μεγέθη των ομάδων κι αυτό αποδεικνύεται από τις περιπτώσεις των πολύ πλούσιων ομάδων που αντιμετωπίσαμε φέτος όπως η Καρσίγιακα, η Κουμπάν και η Κίμκι που έπαιξαν στο Eurocup παρότι το μπάτζετ των δύο τελευταίων αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Εν τέλει, άποψή μου είναι ότι η Ευρωλίγκα θα πρέπει να δημιουργήσει έσοδα για τις ομάδες του Eurocup, αυτή τη στιγμή είναι μηδενικά, ώστε να δώσει υπόσταση στη διοργάνωση».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: