Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Πρέπει να ξέρουν τι θέλουν από τον Αρνεσεν!!

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης
Αν και δεν προκύπτει ούτε από τις δηλώσεις του Φρανκ Αρνεσεν, ούτε από όσα είπε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κυριάκος Κυριάκος, το βασικό κριτήριο για την επιλογή του Δανού αθλητικού διευθυντή ήταν η ικανότητά του να επιλέγει νεαρούς παίκτες, οι οποίοι θα βοηθούν την ομάδα για να έχει σημαντική παρουσία, όμως, θα ανεβάζουν γρήγορα και τις μετοχές τους ώστε να φέρνουν –εφόσον δοθούν ως μεταγραφή- περισσότερα χρήματα από αυτά που δαπανήθηκαν για την απόκτησή τους.

Είναι μια δουλειά αυτή που την έχει κάνει ο Φρανκ Αρνεσεν και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Να ανακαλύπτει, δηλαδή, παίκτες οι οποίοι ταχύτατα αποκτούσαν πολύ μεγάλη μεταπωλητική αξία.

Ωστόσο, το ερώτημα που τίθεται σε ό,τι έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ, είναι πώς φαντάζονται, πώς το έχουν συζητήσει, πώς το έχουν συμφωνήσει ο Δανός με τον Σαββίδη ότι θα δουλέψει αυτό το πράγμα.

Αν κάποιος ρωτούσε εμένα, θα του έλεγα πως οι μεσοπρόθεσμοι σχεδιασμοί με ενθουσιάζουν. Το ζήτημα, όμως, δεν είναι τι ενθουσιάζει εμένα, ή ποιες είναι οι δικές μου αντοχές, αλλά ποιες είναι οι αντοχές του κ. Σαββίδη, ποιες είναι οι αντοχές των φίλων του ΠΑΟΚ.

Στο άκουσμα του ονόματος του Αρνεσεν, ο απλός φίλος του ΠΑΟΚ σκέφτεται πως ο μεγαλομέτοχος έφερε έναν παγκόσμιας φήμης πρώην ποδοσφαιριστή, που τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει πετύχει σπουδαία πράγματα και ως αθλητικός διευθυντής, άρα, είναι αποφασισμένος και να τον συνδράμει με ένα μπάτζετ που θα του επιτρέψει να κάνει τις επιλογές που θέλει.

Ο απλός φίλος του ΠΑΟΚ σκέφτεται ότι με τις επαφές, τις γνωριμίες, τις προσβάσεις που έχει ο Αρνεσεν, θα φέρει 4-5 παικταράδες που θα κάνουν τη διαφορά και θα βάλουν τον ΠΑΟΚ σε τροχιά πρωταθλητισμού.

Είναι, όμως, έτσι; Αυτό έχουν συμφωνήσει Σαββίδης και Αρνεσεν, ή τη δημιουργία μιας ομάδας που θα αποτελείται από παίκτες –νεαρούς κατά βάση- οι οποίοι και ένα σύνολο ικανό να βάλει τις βάσεις –έστω και όχι άμεσα- για πρωταθλητισμό θα μπορούν να φτιάξουν και λεφτά να φέρουν στα ταμεία ώστε να μην χρειάζεται μόνο να πληρώνει ο μεγαλομέτοχος;

Απ’ ό,τι φαίνεται, και νομίζω σύντομα θα το μάθουμε, ο στόχος αυτός θα είναι: να χτίσει ο ΠΑΟΚ ομάδα ικανή να κάνει πρωταθλητισμό, αλλά, ταυτόχρονα να γίνει μέσα από αυτή την διαδικασία και αυτάρκης οικονομικά, αφού, όπως αγοράζει θα μπορεί και να πουλάει.

Ως ιδέα, δεν είναι καθόλου άσχημη. Αυτό κάνουν οι περισσότερες ομάδες στην Ευρώπη, ακόμη και τα κορυφαία κλαμπ. Πρόκειται, ωστόσο, για μια διαδικασία η οποία απαιτεί υπομονή και στήριξη του τιμ που θα αναλάβει να υλοποιήσει αυτό το σχέδιο.

Επίσης, πρόκειται για μια διαδικασία με την οποία πρέπει να συμφωνήσουν, να την αποδεχτούν οι οπαδοί και να μην την τορπιλίσουν ακόμη κι αν υπάρξουν στραβοτιμονιές. Κι αν υπάρξουν κάποιοι οι οποίοι δυσανασχετήσουν εφόσον κάτι δεν πάει καλά, οι υπόλοιποι δεν θα πρέπει να επηρεαστούν, να αναθεωρήσουν, να πετάξουν στα σκουπίδια άλλη μια προσπάθεια.

Πάντως, το σημαντικότερο απ’ όλα, αυτό που λέω πάντα και πιστεύω πως αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πληγές στον ΠΑΟΚ, είναι πως ό,τι κι αν γίνει, θα πρέπει να είναι γνωστό σε όλους εξ’ αρχής. Όχι άλλα να λένε οι υπεύθυνοι το καλοκαίρι, άλλα στα μέσα της σεζόν και άλλα λίγο πριν τη λήξη της σεζόν.


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: