Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

«Pitbull η ομάδα της Χιλής»

Μπορεί να νικήσει τη Βραζιλία η Χιλή και να μείνουν στην ιστορία τα επιτεύγματά της, θεωρεί ο Αλέξις Σάντσες, όπως τόνισε σε δηλώσεις του.

«Pitbull η ομάδα της Χιλής»
Η εντυπωσιακή Χιλή μπορεί να… κατατροπώσει τη Βραζιλία στους "16" του Μουντιάλ και να μείνουν στην ιστορία του ποδοσφαίρου τα «καμώματά» της, πιστεύει ο Αλέξις Σάντσες.

Σε τρεις αναμετρήσεις που η Βραζιλία έχει συναντήσει τη Χιλή σε Παγκόσμια Κύπελλα έχει βγει νικήτρια, όμως το αστέρι της Μπαρτσελόνα εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως θα καταφέρουν αυτή τη φορά να νικήσουν τους "οικοδεσπότες" του Μουντιάλ.

«Ήρθαμε για να γράψουμε ιστορία. Έχουμε νικήσει την κάτοχο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Ισπανία. Το επόμενο παιχνίδι θα κριθεί από την αντοχή και ποίος το θέλει πιο πολύ. Σίγουρα, δεν γίνεται να είμαστε όλοι φίλοι, αλλά σε αυτή την ομάδα οι παίκτες τρέχουν σαν pitbull. Το Σάββατο (28/6/2014) θα έχουμε ένα στόχο, να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα, ήτοι την κατάκτηση του Μουντιάλ».
Πηγή: sport-fm.gr

Γενέθλια Χολέμπας… και μαθήματα ελληνικών!! (video)

Τριαντάρισε χθες ο Χοσέ Χολέμπας με τους συμπαίκτες του να συνεχίζουν την παράδοση του τραγουδιού, των ευχών και των γνωστών πειραγμάτων που δέχθηκαν και οι προηγούμενοι εορτάζοντες διεθνείς.

Γενέθλια Χολέμπας… και μαθήματα ελληνικών! (video)
Ούτε συνεννοημένοι να ήταν οι Έλληνες διεθνείς, καθώς και ο Χοσέ Χολέμπας μπαίνει στη λίστα αυτών που είχαν γενέθλια την περίοδο του Μουντιάλ.

Η γιορτή που γίνεται κάθε φορά στο εστιατόριο του ξενοδοχείου έχει γίνει πλέον καθημερινότητα για τους διεθνείς, με την χθεσινή ημέρα να ήταν αφιερωμένη στον 30άρη πλέον Χολέμπας.

Μετά το κλασικό τραγουδάκι και τις πρώτες ευχές ακολούθησαν και τα πειράγματα, με τον έτερο ακραίο αμυντικό της «γαλανόλευκης» ενδεκάδας να τον παροτρύνει να… μάθει ελληνικά!

Όλα αυτά τα κατέγραψε και η κάμερα της ΕΠΟ:


Πηγή: sport-fm.gr

Ξεκινά το πραγματικό Μουντιάλ!!

O Χρήστος Σούτος γράφει για τα νοκ άουτ ματς του Μουντιάλ και τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν. Ποιοι θα έχουν εύκολο έργο και ποιοι όχι;

Ξεκινά το πραγματικό Μουντιάλ
Για πολλούς το πραγματικό Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινά σήμερα με την φάση των νοκ- άουτ παιχνιδιών. Αρχή λοιπόν με το πρώτο πιάτο με δύο αναμετρήσεις με έντονο λάτιν χρώμα. Βραζιλία εναντίον Χιλής το απόγευμα και Κολομβία εναντίον Ουρουγουάης το βράδυ.

Ματς με ιδιαιτερότητες και τα δύο. Στο πρώτο οι διοργανωτές, και ένα εκ των μεγάλων φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Βραζιλιάνοι θα βρουν απέναντι τους την ομάδα της Χίλης που στον προηγούμενο γύρο πέταξε έξω την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία. Θα έχουν εύκολο έργο; Μάλλον όχι.

Στην φάση των ομίλων η ομάδα του Σκολάρι δεν έπεισε. Χωρίς μεγάλη φαντασία στο τρόπο ανάπτυξης της, ειδικά όταν μιλάμε για την Βραζιλία, μοιάζει να τα περιμένει όλα από τον Νεϊμάρ. Είναι, ίσως, το πρώτο μεγάλο τουρνουά που δεν διαθέτουν στις τάξεις τους έναν επιθετικό κλάσης με ευκολία στο σκοράρισμα.

Ούτε ο Φρεντ, ούτε ο Χουλκ είναι τέτοιοι παίκτες. Αν μπλοκαριστεί ο Νεϊμάρ τα πράγματα θα γίνουν μάλλον ζόρικα. Η άμυνα της μπορεί να έχει ένα από τα πιο καλά δίδυμα στα στόπερ, Νταβίντ Λουίζ και Τιάγκο Σίλβα είναι κορυφαίοι κεντρικοί αμυντικοί, αλλά έχει πρόβλημα στα άκρα. Μαρσέλο και Ντάνι Άλβες μοιάζουν περισσότερο με χαφ παρά με μπακ. Αν ξεχαστούν και σήμερα η Χιλή έχει και τον τρόπο και το ταλέντο να το εκμεταλλευτεί. Σάντσες και Βάργκας μπροστά, Βιντάλ και Ντιας στο κέντρο και Ίσλα πίσω είναι μεγάλοι παίκτες και κάνουν την διαφορά. Η ομάδα του Σαμπάολι έχει και έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες της διοργάνωσης τον Μπράβο που ώρες ώρες φαντάζει σχεδόν ανίκητος.Έχει όμως και εμφανές πρόβλημα ύψους στα στημένα που μπορεί να αποβεί μοιραίο. Αν συνυπολογίσει κανείς και το άγχος του φαβορί που διακατέχει τους γηπεδούχους η πιθανή έκπληξη ελοχεύει.
Στο άλλο αποψινό ζευγάρι μεταξύ Κολομβίας και Ουρουγουάης οι συνισταμένες άλλαξαν μετά την εξοντωτική τιμωρία του Σουάρες. Άλλη ομάδα με τον σταρ τους άλλη χωρίς αυτόν οι Ουρουγουανοί. Μπορεί να ξεκίνησαν στραβά με την ήττα της πρεμιέρας από την Κόστα Ρίκα, αλλά με την είσοδο στην ενδεκάδα του παίκτη της Λίβερπουλ, για λίγο καιρό ακόμα αφού οι πληροφορίες λένε πως πάει Βαρκελώνη, μετατράπηκαν σε θεριό ανήμερο.

Τώρα η απουσία του διαφοροποιεί τα δεδομένα. Η ομάδα του Πέκερμαν από την άλλη, από τους πιο σοβαρούς τεχνικούς, έδειξε στον πρώτο γύρο τα δόντια της. Με πολύ σκοράρισμα ακόμα και από μέσους, ο Ροντρίγκεζ έχει ήδη τρία τέρματα, με σχέδιο και πλάνο δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για την " σελέστε" του Όσκαρ Ταμπάρες.

Από την άλλη κάποιες φορές καταστάσεις σαν και αυτές που βιώνει η παρέα του Καβάνι συσπειρώνουν και γιγαντώνουν ένα σύνολο. Άλλωστε ποδοσφαιριστές επιπέδου υπάρχουν, Ρίος, Μουσλέρα, Γκοντίν, Φορλάν και άλλοι, διάθεση για απαντήσεις επίσης όποτε το αμφίρροπο της αναμέτρησης είναι δεδομένο.

Καθίστε και απολαύστε τα ματς και εις αύριον τα σπουδαία. Μην ξεχνάτε η εθνική μας είναι ξανά παρούσα.Πηγή: sport-fm.gr

Το κύπελλο του Άρη!(vid)

cup_aris
Σαν σήμερα 28 Ιουνίου, το 1970 ο Άρης κατέκτησε το μοναδικό κύπελλο Ελλάδος της ποδοσφαιρικής ιστορίας του, νικώντας στον τελικό του Καυταντζογλείου τον ΠΑΟΚ. Ήταν ο τελευταίος τίτλος που κατέκτησε ο Άρης. Από τότε πέρασαν 43 χρόνια με επιτυχίες, ευρωπαϊκούς άθλους, αλλά και δύσκολες στιγμές με αντιξοότητες, προβληματισμούς και πικρίες, χωρίς όμως έναν τίτλο.
Ήταν Κυριακή 28 Ιουνίου και ήταν ο… 28ος τελικός. Οι πύλες του σταδίου άνοιξαν από τις 17.00, τρεισήμισι ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα. Επί έξι ώρες η ποδοσφαιρική Θεσσαλονίκη έζησε μεγάλες στιγμές.
Μάλιστα, το καµαράκι του προληπτικού διαιτητή Χρήστου Μίχα (είχε γεµίσει την τσάντα του µε σκόρδα και σταυρουδάκια) επισκέφθηκαν στο ηµίχρονο αρχικά ο πρόεδρος του Άρη, Νίκος Καµπάνης και στη συνέχεια ο γενικός γραµµατέας του ΠΑΟΚ, Γιώργος Παντελάκης…
Τον αγώνα έκρινε το γκολ του Μανώλη Κεραµιδά στο ξεκίνημα, αφού στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ είχε ένα χαµένο πέναλτι του Γιώργου Κούδα.




Συνολικά κόπηκαν 46.695 εισιτήρια (κόστιζαν 30 και 50 δραχµές) και οι εισπράξεις έφτασαν τις 1.496.863 δραχµές. Αρκετές χιλιάδες φίλαθλοι έµειναν έξω από το γήπεδο, επειδή δεν χωρούσαν, ενώ τον αγώνα κάλυψαν 20 φωτογράφοι, δύο τηλεοπτικά συνεργεία (ΕΙΡ και Θεσσαλονίκης) και τρεις ραδιοσχολιαστές.
ΑΡΗΣ (Τσίριτς): Χρηστίδης, Πάλλας, Ναλμπάντης, Σπυρίδων, Ραπτόπουλος, Σεμερτζής (60′ Ψηφίδης), Συρόπουλος, Κεραμιδάς, Αλεξιάδης, Παπαϊωάννου, Μιχαηλίδης.
ΠΑΟΚ (Τσάκναντι): Χριστοδούλου (43′ Πίρτσος), Μακρής (21′ Κοντογιώργος), Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Παπαχριστούδης, Δράμαλης, Τερζανίδης, Σαράφης, Παρίδης, Κούδας, Λάζος.
Πηγή: arenafm.gr

Νέο «αγκάθι» για Άρη!!

aris_kalaitzidis1-610x400
Τα προβλήματα του Άρη τελειωμό δεν έχουν. Καθημερινά  έρχεται να προστεθεί  άλλη μια θηλιά  και να επιβαρύνει την κατάσταση στους κιτρινόμαυρους.
Όπως έγινε γνωστό  η ΠΑΕ πρέπει να καταβάλλει άμεσα 300-400 χιλιάδες ευρω σε εφορία,. Το ποσό αυτό αφορά  την καταβολή των χρημάτων για τους διακανονισμούς με πρώην παίκτες. Ετσι θα πρέπει να πληρωθεί το 40% που είναι η φορολογία και αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν.
Πηγή: arenafm.gr

Πήρε… επιστροφή ο Οζιέ!!

Σε μια επεισοδιακή τρίτη μέρα του Ράλι Πολωνίας, ο Σεμπαστιάν Οζιέ κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά του από τον Αντρέας Μίκελσεν παίρνοντας πίσω το χρόνο που έχασε από ένα ατύχημα.

Πήρε… επιστροφή ο Οζιέ
Ο Σεμπαστιάν Οζιέ οδηγεί την κούρσα μετά από 14 ειδικές διαδρομές στο Ράλι της Πολωνίας έχοντας προβάδισμα 16,7 δευτερολέπτων από τον δεύτερο.

Ο ομόσταβλός του, Αντρέας Μίκελσεν, που τιμωρήθηκε με 5.000 ευρώ πρόστιμο επειδή οι αγωνοδίκες έκριναν πως «έκοψε» δρόμο δύο φορές, παρότι πέρασε μπροστά προσωρινά, δεν κατάφερε να κρατηθεί για πολλή ώρα, ενώ οι υπόλοιποι οδηγοί έχουν πλέον… απομακρυνθεί από τη δυάδα των πρωτοπόρων Volkswagen.

Ο Μαντς Όστμπεργκ χτύπησε έναν βράχο και το αυτοκίνητό του αναποδογύρισε φράζοντας το δρόμο σε πολλούς οδηγούς και κάνοντας άνω-κάτω τον αγώνα. Ο Σεμπαστιάν Οζιέ πήρε από τους αγωνοδίκες πίσω το χρόνο που έχασε λόγω του ατυχήματος κι έτσι κατάφερε να παραμείνει μπροστά. Προβλήματα αντιμετώπισαν Έβανς (χτύπησε βράχο), Μικ και Κούμπιτσα (είχαν κλατάρισμα) χάνοντας πολύτιμο έδαφος.

Η κατάταξη:

1. Οζιέ, Volkswagen 1:23:24.3
2. Μίκελσεν, Volkswagen, +16.7
3. Λάτβαλα, Volkswagen, +1:16.5
4. Χάνινεν, Hyundai. +1:46
5. Χιρβόνεν, M-Sport, +2:00.3
6. Νουβίλ, Hyundai +2:08.6
7. Κούμπιτσα, Ford Fiesta, +2:18
8. Παντόν, Hyundai +2:51.9

Οι νικητές των ειδικών

SS1: Οζιέ
SS2: Χάνινεν
SS3: Οζιέ
SS4: Μίκελσεν
SS5: Όστμπεργκ
SS6: Οζιέ
SS7: *
SS8: *
SS9: Μίκελσεν
SS10: Οζιέ
SS11: Μίκελσεν
SS12: Όστμπεργκ
SS13: Οζιέ
SS14: Οζιέ

* Ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας (λόγω κακής κατάστασης του δρόμου και παρουσίας φιλάθλων σε επικίνδυνα σημεία) Πηγή: sport-fm.gr

Ογδόντα «χαρτιά» για Σουάρες!!

Έτοιμη να πουλήσει τον Λουίς Σουάρες παρουσιάζεται η Λίβερπουλ, όπως υποστηρίζουν δύο βρετανικές εφημερίδες.

Ογδόντα «χαρτιά» για Σουάρες
Το νέο… κατόρθωμα του Λουίς Σουάρες, ο οποίος δάγκωσε τον Τζόρτζιο Κιελίνι κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ουρουγουάης με την Ιταλία αναγκάζει τη Λίβερπουλ να αναθεωρήσει όσον αφορά την παρουσία του διεθνούς φορ στο «Άνφιλντ».

Φέτος οι «κόκκινοι» επιστρέφουν μετά από πέντε χρόνια στο Champions League και υπολόγιζαν πολλά στις… διαθέσεις του 27χρονου παίκτη.

Ωστόσο, όλα άλλαξαν από τη στιγμή που ο Σουάρες δάγκωσε για τρίτη φορά στην καριέρα του κάποιον αντίπαλο (είχαν προηγηθεί ο Μπακάλ και ο Ιβάνοβιτς).

Έτσι έρχονται τα σημερινά δημοσιεύματα των εφημερίδων «Sun» και «Mail» που αναφέρουν ότι η Λίβερπουλ έχει αποφασίσει να πουλήσει τον Ουρουγουανό φορ έναντι 100 εκατ. ευρώ, αφού δεν θέλει να κινδυνεύει με ενδεχόμενη νέα ανόητη κίνησή του.

Μάλιστα, η απόκτηση του Άνταμ Λαλάνα θα αλλάζει και τα πλάνα του Ρότζερς για τη λειτουργία της ομάδας, ενώ η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρ΄τιης παρουσιάζονται έτοιμες να κινηθούν για τον Σουάρες.
Πηγή: sport-fm.gr

Παράδοση ή… μήπως όχι;

Μια κλασική λατινοαμερικάνικη αναμέτρηση ανάμεσα σε Κολομβία και Ουρουγουάη για ένα εισιτήριο στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Ποια είναι η προϊστορία μεταξύ των δύο αντιπάλων.

Παράδοση ή… μήπως όχι;
Στις 23:00 (τοπική ώρα Ελλάδος) θα ξεκινήσει ο δεύτερος κατά σειρά αγώνας νοκ-άουτ για τους «16» του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Στο γήπεδο «Μαρακανά» του Ρίο Ντε Τζανέιρο, η Κολομβία θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ουρουγουάη και ο μεταξύ τους νικητής θα πέσει με μια εκ των Βραζιλίας-Χιλής στα προημιτελικά του θεσμού.

Από την μια, οι «καφετέρος» του Χοσέ Πέκερμαν πέρασαν πανηγυρικά πρώτοι από τον όμιλο της Εθνικής μας όντας αήττητοι, ενώ παράλληλα είναι μια από τις ομάδες που σκοράρει πολύ στην διοργάνωση, έχοντας 3 γκολ ανά αγώνα μέσο όρο. Στο συγκεκριμένο γεγονός αναμφίβολα συμβάλει και ο Τζέιμς Ροντρίγκες που με τις εμφανίσεις του, συγκαταλέγεται αναμφίβολα μέχρι στιγμής ανάμεσα στους κορυφαίους μέσους του τουρνουά.

Από την άλλη, η «σελέστε» του Όσκαρ Ταβάρες προκρίθηκε από τον όμιλο «φωτιά» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τερματίζοντας δεύτερη πίσω από την Κόστα Ρίκα και αφήνοντας εκτός Ιταλία και Αγγλία. Η επιθετική της συγκομιδή είναι χαμηλή (με μόλις 1.3 γκολ ανά αγώνα) και με την απώλεια του Λουίς Σουάρες ίσως δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα, όμως οι Καβάνι και Φορλάν θέλουν να δώσουν απαντήσεις.

Προηγουμένως έχουν συναντηθεί 38 φορές συνολικά και η μεταξύ τους προϊστορία δείχνει Ουρουγουάη. Συγκεκριμένα η Κολομβία έχει 11 νίκες, ενώ η «σελέστε» έχει 18, με τις ισοπαλίες να είναι 9. Επιπλέον, οι «καφετέρος» υπολείπονται και στα γκολ, καθώς έχουν πετύχει 43 τέρματα έναντι της μεγάλης αντιπάλου της που έχει σημειώσει 54.

Πιθανές συνθέσεις

Κολομβία (Πέκερμαν): Οσπίνα, Ζούνιγκα, Ζαπάτα, Γιέπες, Αρμέρο, Σάντσες, Αγκιλάρ, Κουαδράδο, Ροντρίγκες, Μαρτίνες, Γκουτιέρες

Ουρουγουάη (Ταβάρες): Μουσλέρα, Κάσερες, Γκοντίν, Χιμένες, Περέιρα, Γκονζάλες, Ρίος, Ροντρίγκες, Λοδέιρο, Φορλάν, Καβάνι

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία) Πηγή: sport-fm.gr

Το… άγχος και η εκδίκηση!!

Ο αγώνας που ανοίγει την αυλαία για τη φάση των «16» του Μουντιάλ είναι από αυτούς που κρύβουν… εκπλήξεις. Η πίεση και το άγχος της Βραζιλίας ίσως ευνοήσει τους Χιλιανούς που ψάχνουν ένα ακόμη «μπαμ».

Το… άγχος και η εκδίκηση
Σε ένα ακόμη αγώνα η Βραζιλία θα συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα πάνω της, κάτι που έχει αποδείξει πως δύσκολα διαχειρίζεται.

Το άγχος του γηπεδούχου, που είναι και το μεγάλο φαβορί, καθώς και η πίεση που ασκούν οι δεκάδες χιλιάδες οπαδοί της «σελεσάο» στους μέχρι τώρα αγώνες της ομάδας έναν και μόνο μπορούν να ωφελήσουν.

Την ομάδα-έκπληξη της διοργάνωσης, Χιλή, η οποία έκανε το πρώτο «μπαμ» και έδιωξε γρήγορα-γρήγορα τους τροπαιούχους Ισπανούς. Σήμερα στις 19:00 θα ψάξει και το δεύτερο «μπαμ», αν και μέχρι στιγμής οι εκπλήξεις δεν μας έχουν λείψει…

Η ομάδα των Αρτούρο Βιντάλ και Αλέξις Σάντσες έχουν ένα ακόμη κίνητρο για την αποψινή αναμέτρηση. Στα προηγούμενα δύο Παγκόσμια Κύπελλα η Βραζιλία ήταν η ομάδα που στη φάση των «16» - καλή ώρα… - είχε αποκλείσει τους «ρόχας». Πάντως, η «σελεσάο» έχει σαφώς το πάνω χέρι στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις τους, καθώς σε 68 αγώνες έχει μείνει αήττητη σε 61 ματς, τα 48 ήταν νικηφόρα, ενώ επτά φορές οι Χιλιανοί αναδείχθηκαν νικητές.

Διαιτητής της αναμέτρησης στο Εστάντιο Μινεϊράο, του Μπέλο Οριζόντε, θα είναι ο Άγγλος Χάουαρντ Γουέμπ.

Πιθανές συνθέσεις:

Βραζιλία (Φελίπε Σκολάρι): Σέζαρ, Άλβες, Σίλβα, Λουίζ, Μαρσέλο, Γκουστάβο, Φερναντίνιο, Όσκαρ, Χουλκ, Νεϊμάρ, Φρεντ

Χιλή(Χόρχε Σαμπάολι): Μπράβο, Ίσλα, Σίλωα, Τζαρά, Μεντέλ, Μένα, Αραγκουίς, Ντίας, Βιντάλ, Σάντσες, Βάργκας Πηγή: sport-fm.gr

Γκάλης: «Η τελευταία ευκαιρία του Άρη»

Ως την τελευταία ευκαιρία για την αναγέννηση του Άρη χαρακτήρισε ο Νίκος Γκάλης την προσπάθεια που καταβάλλεται στην ομάδα αυτή την χρονική στιγμή και της οποίας θα αποτελέσει μέλος.

Γκάλης: «Η τελευταία ευκαιρία του Άρη»
Ως την τελευταία ευκαιρία για την αναγέννηση του Άρη χαρακτήρισε ο Νίκος Γκάλης την προσπάθεια που καταβάλλεται στην ομάδα αυτή την χρονική στιγμή και της οποίας θα αποτελέσει μέλος.

Ο μεγάλος άσος του παρελθόντος μίλησε στο Metrosport εξηγώντας και τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να βοηθήσει κι εκείνος.

Η συνέντευξη του Νίκου Γκάλη στο “Metrosport”

-για την βραδιά στην οποία ο Άρης τον τίμησε:

«Εκείνη η βραδιά ήταν μαγική για όλους μας. Θα έλεγα ότι μας ταξίδεψε κάποια χρόνια πίσω, περάσαμε ωραία. Γελάσαμε, δακρύσαμε, κλάψαμε. Τα αισθήματά μου για τον Άρη είναι γνωστά. Απλά, κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο να τα εκφράζει. Προσωπικά, ποτέ δεν ήμουν των άκρων και των υπερβολών. Είναι αλήθεια όμως ότι εκείνη τη βραδιά την έχω πάντα στο μυαλό μου».

-για τους λόγους που αποφάσισε να βοηθήσει:

«Ξέρω πολύ καλά την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Άρης. Διαπίστωσα τη κρισιμότητά της, μέσα από τις συζητήσεις και με τους παράγοντες του Άρη. Αντιλήφθηκα ότι είναι η τελευταία ευκαιρία του συλλόγου για να κυνηγήσει τη δική του αναγέννηση. Όλοι όσοι αγαπάμε τον Άρη, πρέπει να είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε»

-για τη σημασία της βοήθειας του κόσμου σε αυτό…

«Ο κόσμος του Άρη ήταν η μεγάλη δύναμη της ομάδας από τη δική μου εποχή, όσο βέβαια και σε αυτές που ακολούθησαν. Πιστεύω στη δύναμή του, θεωρώ ότι είναι αυτός που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα. Από τη δική μου εποχή, όλοι μιλούσαν για την ομάδα, κυρίως όμως γι” αυτόν τον κόσμο που πήγαινε παντού και κυριαρχούσε στις ευρωπαϊκές πόλεις όπου παίζαμε. Με την απόλυτη στήριξη του κόσμου, να είστε σίγουροι ότι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για να αποκτήσει η ομάδα πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές. Αυτή τη στιγμή, η ομάδα έχει ανάγκη και πρώτα απ” όλα πρέπει να εξυγιανθεί. Θεωρώ όμως ότι ο συνδυασμός της εξυγίανσης με την δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας η οποία θα ανταποκρίνεται τα ιδανικά του συλλόγου, μπορεί να επιτευχθεί»

Σαμπάολι: «Πάντα ήμουν κατά της Βραζιλίας»

Ως Αργεντινός είναι πάντα κατά της Βραζιλίας. Αυτό επεσήμανε ο Σέζαρ Σαμπάολι στη συνέντευξη Τύπου για τον σημερινό αγώνα τη Χιλής με τη Σελεσάο για τη φάση των 16 του Μουντιάλ.

Σαμπάολι: «Πάντα ήμουν κατά της Βραζιλίας»
Ως Αργεντινός είναι πάντα κατά της Βραζιλίας. Αυτό επεσήμανε ο Σέζαρ Σαμπάολι στη συνέντευξη Τύπου για τον σημερινό αγώνα τη Χιλής με τη Σελεσάο για τη φάση των 16 του Μουντιάλ.

«Η αναμέτρηση αυτή, φυσικά, και είναι ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη. Όμως έχουμε αντιμετωπίσει πολλές δυνατές ομάδες όπως η Ισπανία και η Ολλανδία. Έτσι ξέρουμε πως μπορούμε να ανταποκριθούμε και να αντεπεξέλθουμε στην πίεση», τόνισε ο τεχνικός της εθνικής ομάδας της Χιλής.

Ο Σαμπάολι παραδέχθηκε ότι ο Αλέξις Σάντσες είναι ανεβασμένος και εξήγησε πως κάτι τέτοιο συμβαίνει διότι συγκριτικά με την Μπαρτσελόνα νιώθει πως είναι περισσότερο χρήσιμος και σημαντικός. Πηγή: sport-fm.gr

Σκολάρι: «Βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι»

Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ είναι ο στόχος που έθεσε ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι για το αποψινό παιχνίδι της με την Χιλή για τους 16 της διοργάνωσης.

Σκολάρι: «Βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι»
Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ είναι ο στόχος που έθεσε ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι για το αποψινό παιχνίδι της με την Χιλή για τους 16 της διοργάνωσης.

Ο προπονητής της Σελεσάο –μάλιστα- επεσήμανε ότι η απόδοση των παικτών του σταδιακά ανεβαίνει και έτσι στο σημερινό ματς περιμένει μια ακόμη καλύτερη εμφάνιση.

«Νομίζω ότι από το πρώτο της παιχνίδι η ομάδα έχει άλλη δυναμική και σαφώς καλύτερη απόδοση. Οι παίκτες ανταποκρίνονται καλύτερα σε αυτά που τους ζητάμε και έχουν φτάσει σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο απόδοσης», ανέφερε ο προπονητής της Βραζιλίας.

Μεγάλη αναφορά έκανε ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η Σελεσάο ο οποίος διαφέρει με αυτόν που έχουν συνηθίσει όλοι.

Μάλιστα, τον παρομοίωσαν με εκείνον της Ατλέτικο Μαδρίτης…

«Η Ατλέτικο παίζει πολύ οργανωμένα. Μπορεί να αμυνθεί εξαιρετικά αλλά επίσης γνωρίζει πολύ καλά και το πώς θα φτάσει στο τέρμα του αντιπάλου της», σχολίασε ο Σκολάρι. Πηγή: sport-fm.gr

Αποθέωση… πρωταθλητών για την Κόστα Ρίκα!!

Με τα συνθήματα «ναι, μπορούμε» και «θα είμαστε πρωταθλητές» υποδέχθηκαν οι φίλαθλοι της Κόστα Ρίκα την εθνική τους ομάδας στο Ρεσίφε εν όψει του κυριακάτικου ματς με την Ελλάδα.

Αποθέωση… πρωταθλητών για την Κόστα Ρίκα
Ένα μικρό πάρτι στήθηκε έξω από το ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή της Κόστα Ρίκα εν όψει του κυριακάτικου αγώνα με την Ελλάδα για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία.

Οι Κοσταρικανοί έφτασαν στις 9 το βράδυ (3 ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο της περιοχής, όπου περίμεναν χιλιάδες φίλαθλοι για να αποθεώσουν την ομάδα του Χόρχε Λουίς Πίντο.

inner

Μάλιστα, προκλήθηκε μποτιλιάρισμα εξαιτίας των ανθρώπων που βρέθηκαν στην παραλία Μπόα Βιαγέμ και έτσι η αποστολή καθυστέρησε να πάει στο ξενοδοχείο της.

«Ναι, μπορούμε!», ήταν ένα από τα πρώτα συνθήματα που ακούστηκαν εν όψει του αγώνα με την Ελλάδα και στη συνέχεια φώναζαν ότι «εμείς θα είμαστε πρωταθλητές».

inner

Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι στιγμές λατρείας στον ομοσπονδιακό προπονητή της Κόστα Ρίκα, τονίζοντας ότι εκείνος πρέπει να γίνει ο πρόεδρος της χώρας τους.

Η τελευταία προπόνηση των Κοσταρικανών είναι προγραμματισμένη στις 21:30 (Ώρα Ελλάδας) στο Περναμπούκο Αρένα.

Δείτε το σχετικό βίντεο



Πηγή: sport-fm.gr

Κλείνει Σλότερ, αισιοδοξεί για Καλάθη!!

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του Έι Τζέι Σλότερ, ενώ υπάρχει αισιοδοξία για την απόκτηση του Νικ Καλάθη. Αλλαγή πλάνων για ψηλό.

Κλείνει Σλότερ, αισιοδοξεί για Καλάθη
Μια ανάσα από την απόκτηση του Έι Τζέι Σλότερ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να ανακοινωθεί η απόκτησή του. Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ έχει ουσιαστικά συμφωνήσει με τους «πράσινους» (για 350.000 δολάρια) και αποχωρεί από τη Σαλόν εκμεταλλευόμενος έναν όρο στο συμβόλαιό του. Μάλιστα χθες αποχαιρέτησε τη γαλλική ομάδα, ενώ ο πρόεδρος και ο προπονητής της φάνηκε να συμβιβάζονται με την αποχώρησή του.

Από εκεί και πέρα, μπορεί χθες βράδυ να έληξε η διορία που είχε ο Νικ Καλάθης να απαντήσει στην πρόταση που του έγινε κι ακόμη να μην έχει υπογράψει, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως η υπόθεση είναι σε πολύ καλό δρόμο. Ο 25χρονος γκαρντ ζήτησε λίγο χρόνο παραπάνω και φαίνεται πως ο Παναθηναϊκός είναι πάρα πολύ κοντά στην απόκτησή του. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα θα ξεκαθαρίσει άμεσα, αφού μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει ο Καλάθης να ενημερώσει τους Γκρίζλις ότι δεν θέλει να ενεργοποιηθεί ο δεύτερος χρόνος του συμβολαίου του που θα του αποφέρει λιγότερα από 800.000 δολάρια, τη στιγμή που οι «πράσινοι» του προσφέρουν 7,5 εκατ. για τρία χρόνια.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην υπόθεση του σέντερ, ο Οθέλο Χάντερ παρότι εξετάστηκε δεν απασχολεί πλέον και πιθανότατα καταλήγει στον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» εξετάζουν διάφορες λύσεις ψηλών, κυρίως από την ευρωπαϊκή αγορά, όπως είναι ο Μάρκους Σλότερ της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Τρέβορ Εμπάκουε της Ρόμα, αν και ο δεύτερος έχει προτεραιότητα το ΝΒΑ.Πηγή: sport-fm.gr

Πιάνει δουλειά ο «Μίλο»

Η καθυστέρηση και το ενδεχόμενο «ναυάγιο» στις επαφές με τον Κάλβο αναγκάζουν την ΑΕΚ και συγκεκριμένα τον νέο της τεχνικό διευθυντή, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, να ψάξουν για άλλον αριστερό εξτρέμ.

Πιάνει δουλειά ο «Μίλο»
Τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους της ΑΕΚ ψάχνει ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα τη θέση που κατείχε μέχρι πρότινος ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης» κινείται για αμυντικά χαφ, αριστερό εξτρέμ και επιθετικό, γνωρίζοντας ότι δεν έχει κλείσει ακόμα του Ραφίκ Τζεμπούρ.

Ωστόσο, η καθυστέρηση που υπάρχει στο θέμα του Κάρλο Κάλβο της Skoda Ξάνθης και το ενδεχόμενο «ναυάγιο» στις επαφές μαζί αναγκάζει τον 41χρονο παράγοντα να ψάξει πρώτα για τη συγκεκριμένη θέση. Μάλιστα, ήδη έχει ακουστεί το πρώτο όνομα και είναι εκείνο του Σπας Ντέλεφ.

Πρόκειται για τον 25χρονος Βούλγαρος, ο οποίος ανήκει στην Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, και έχει τη δυνατότητα να παίξει και στις δύο πλευρές. Δεν πρόκειται για εύκολη περίπτωση, αλλά στην πατρίδα του παίκτη αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξει κάποια εξέλιξη στην υπόθεση. Ο Ντέλεφ, εκτός των άλλων, έχει και 7 παρουσίες με την εθνική Βουλγαρίας.

Περιμένει να μείνει ελεύθερος

Νέα επικοινωνία με τον Ραφίκ Τζεμπού είχαν στην ΑΕΚ, με τον Γαλλοαλγερινό επιθετικό να υποστηρίζει πως σύντομα θα καταφέρει να μείνει ελεύθερος από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Μόλις συμβεί αυτό οι δύο πλευρές θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και θα συζητήσουν όλες τις λεπτοεμέρες της συνεργασίας τους, αν και στο προσκήνιο παραμένει το ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ που διαρρέει ότι έχει συμφωνήσει ήδη με τον «τρομοκράτη».

Όπως γράφει η SportDay, AEK και Τζεμπούρ είναι κοντά σε συμφωνία, με τον «Δικέφαλο» να είναι διατεθειμένος να δώσει ένα ποσό 300.000 ευρώ στον παίκτη. Στη λίστα των παικτών που εξετάζουν οι «κιτρινόμαυροι» υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις φορ, εφόσον δεν υπάρξει κάποια θετική κατάληξη στην παραπάνω υπόθεση.Πηγή: sport-fm.gr

Προχωράει για στόπερ!!

Την μεταγραφή του κεντρικού αμυντικού θέλει να κλείσει άμεσα ο Νίκος Νταμπίζας, ώστε ο παίκτης να ενσωματωθεί στον Παναθηναϊκό πριν από την έναρξη της προετοιμασίας. Τι γίνεται με «Σίφο» και Αμπέντ.

Προχωράει για στόπερ
Τις διαπραγματεύσεις με τον κεντρικό αμυντικό, που προσπαθεί να κλείσει ο Παναθηναϊκός και θα αποτελέσει την μεταγραφή εν όψει της νέας σεζόν, συνέχισε και χθες ο Νίκος Νταμπίζας.

Πρόθεση του τεχνικού διευθυντή της «πράσινης» ΠΑΕ είναι ο νέος στόπερ να ενσωματωθεί στην ομάδα πριν πάει στην Πολωνία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Η διαφορά στο οικονομικό με τον συγκεκριμένο παίκτη φαίνεται πως δεν είναι μεγάλη, αλλά το «τριφύλλι» δεν μπορεί να κάνει υπερβάσεις και προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία με τους δικούς του όρους. Για τον στόπερ υπάρχουν δύο λύσεις και ο Νταμπίζας εκτιμά ότι τουλάχιστον ο ένας μπορεί να έχει συμφωνήσει σύντομα.

Όσον αφορά τώρα την υπόθεση του Γκόρντον Σίλντενφελντ, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη και μετά την αρνητική απάντηση της Σπαρτάκ Μόσχας ο Παναθηναϊκός κινείται όσο πιο γρήγορα γίνεται για τον αντικαταστάτη του.

Σημάδια παραμονής για Αμπέντ

Στην Ελλάδα βρίσκεται από χθες ο Μεχντί Αμπέντ, ο οποίος έφτασε μαζί με τον αδερφό του, Βαλίντ, και από σήμερα θα υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Χθες οι Άγγλοι έγραψαν ότι ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει πρόταση που ξεπερνάει τις 350.0000 ευρώ στη Νιούκαλστ, αλλά η αλήθεια είναι ότι το «τριφύλλι» δεν προσφέρει χρήματα στην πρόταση που έχει καταθέσει στον βρετανικό σύλλογο.

Πλέον οι «πράσινοι» περιμένουν την απάντηση από τις «καρακάξες», εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία για τν έκβαση της υπόθεσης του 22χρονου χαφ. Οριστικές εξελίξεις -πιθανότατα θετικές για τον Παναθηναϊκό- αναμένονται πάντως σε μία εβδομάδα. Πηγή: sport-fm.gr

«Έχει μιλήσει με τον Μίτσελ»

Στην Ισπανία επιμένουν ότι υπάρχει θέμα Μπόγιαν Κρκιτς για τον Ολυμπιακό, παρότι οι Πειραιώτες έχουν διαψεύσει τα πάντα για τον Ισπανό φορ, και υποστηρίζουν ότι έχει υπάρξει ήδη επαφή με τον Μίτσελ!

«Έχει μιλήσει με τον Μίτσελ»
Εδώ και αρκετό καιρό έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωση του Μπόγιαν Κρκιτς, κάτι που έχει διαψευστεί από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Στην Ισπανία, όμως, συνεχίζουν να αναφέρονται στο θέμα και, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο 24χρονος φορ (που μπορεί να παίξει στην κορυφή και στα άκρα) έχει μιλήσει ήδη με τον Μίτσελ για να έρθει στους Πειραιώτες.

Μάλιστα, τα καταλανικά Μέσα υποστηρίζουν ότι αυτή τη στιγμή ο Ισπανός άσος είναι ανάμεσα στους πρωταθλητές Ελλάδας και τη Μάλαγα, αλλά προτιμάει να έρθει στην Ελλάδα με το δέλεαρ της συμμετοχής στο Champions League.

Προβάδισμα, όμως, για την απόκτηση του Μπόγιαν έχει ο Άγιαξ, αφού μπορεί μέχρι την 1η Ιουλίου να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του, καθώς φέτος αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην ολλανδική ομάδα.

Ο 24χρονος άσος έχει ενημερωθεί από τον Λουίς Ενρίκε πως δεν είναι στα πλάνα του στην Μπαρτσελόνα και ουσιαστικά βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας, κάτι που θα μπορεί να κάνει επίσημα από την Τρίτη που λήγει η συγκεκριμένη ρήτρα. Πηγή: sport-fm.gr

«Πάτησε» Ρεσίφε η Εθνική!! (pics)

Με πίστη και αποφασιστικότητα να περάσει στην επόμενη φάση του Μουντιάλ η αποστολή της Εθνικής έφτασε στο Ρεσίφε, όπου την Κυριακή αντιμετωπίζει τη Κόστα Ρίκα για τους «16» της διοργάνωσης.

«Πάτησε» Ρεσίφε η Εθνική (pics)
Χωρίς να θέλει να τραβήξει την προσοχή και με ένα μεγάλο όνειρο στις αποσκευές της έφτασε το βράδυ η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας στο Ρεσίφε, όπου την Κυριακή θα αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τους διεθνείς και τα υπόλοιπα μέλη της «γαλανόλευκης» περίμεναν περίπου δέκα φίλαθλοι στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή, η κατευθείαν μπήκε μέσα χωρίς να έχει επαφή με τον οποιαδήποτε στις πρώτες της στιγμές στην βραζιλιάνικη πόλη.

inner

Από την πλευρά τους, οι Έλληνες φίλαθλοι που βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο κατάφεραν με τον… γνωστό τους τρόπο να τραβήξουν την προσοχή των διερχόμενων αυτοκινήτων.

inner

Μάλιστα, ο πρόεδρος του «Γαλανόλευκου Φάρου», Νίκος Φλέκκας, έκανε δηλώσεις στα τοπικά Μέσα, τονίζοντας: «Έχουμε πολλές Ελπίδες, πόσω μάλλον μετά από τα όσα έκανε η ομάδα μας στο Euro 2004. Έχουμε μάθει να μην αμφιβάλλουμε ποτέ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Σίγουρα, η Κόστα Ρίκα είναι η καλύτερη ομάδα που θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε για να καταφέρουμε να φτάσουμε στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ». Πηγή: sport-fm.gr

Πέτγουεϊ: «Στον αέρα το μέλλον μου»

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ περιμένει τον Ολυμπιακό για το μέλλον του, όπως δήλωσε σε διάλογό του στο Twitter.

Πέτγουεϊ: «Στον αέρα το μέλλον μου»
Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ μιλώντας στον Μάρκους Χάτεν, γνωστό από τη θητεία του στον Κολοσσό, δήλωσε άγνοια για το μέλλον του και περιμένει τον Ολυμπιακό.

«Είναι στον αέρα. Η ομάδα έχει οψιόν και πρέπει να με ενημερώσει μέχρι τις 15 Ιουλίου. Περιμένω να ακούσω για να δω τι θα κάνω», τόνισε μέσω Twitter ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει κάτι καλύτερο για τη θέση «4» κι έτσι η παραμονή του Πέτγουεϊ είναι εξαιρετικά αμφίβολη.
marcus hatten @MoeHatten
@The_Pet_Way I can dig it... I'm n bmore... What u gonna do next season
@MoeHatten it's up in the air man team has the option as they gotta let me know sumn by July 15th so I'm just waiting to hear so I can look


Πηγή: sport-fm.gr

«Προτεραιότητα ο Μαρκόπουλος»

Την ανανέωση της συνεργασίας με το Σούλη Μαρκόπουλο έθεσε ως προτεραιότητα του ΠΑΟΚ ο Τέλης Ζουρνατσίδης.

«Προτεραιότητα ο Μαρκόπουλος»
Ο τιμ μάνατζερ του δικεφάλου του Βορρά μίλησε στον Arena και στάθηκε στο θέμα του προπονητή και την παραμονή του πολύπειρου τεχνικού:

«Το θέμα χειρίζεται ο πρόεδρος. Γρήγορα θα έχουμε νέα και είναι πολύ βασικό και πλέον υπάρχουν κάποια διαδικαστικά ζητήματα. Πρέπει κάποιες συζητήσεις να ταχτοποιηθούν και κάποια θέματα από το παρελθόν να διευθετηθούν.

Από όσο έχω ενημερωθεί βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Εύχομαι να κυλήσει ομαλά, εγώ με τον κόουτς συζητάμε για πολλά θέματα και πιστεύω θα κυλήσει ομαλά η σχετική διαδικασία».Πηγή: sport-fm.gr

Σεμινάριο για Ρούτερ!!

Σε σεμινάριο της UEFA βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο συνεργάτης του Αναστασίου στον Παναθηναϊκό, Στιβ Ρούτερ.

Σεμινάριο για Ρούτερ
Κάτι παραπάνω από βοηθός προπονητή είναι ο 46χρονος τεχνικός, κάτι που γνωρίζουν όλοι στο τριφύλλι.

Ο Ρούτερ βρέθηκε στην Αγγλία και παρακολούθησε σεμινάριο που διοργάνωσε η UEFA, , ως ειδικός για θέματα ανάδειξης νέων ταλέντων στο διεθνές ποδόσφαιρο, με θεματολογία τις αντιξοότητες που μπορούν να προκύψουν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του προπονητή της U17 της Αγγλίας.
Πηγή: sport-fm.gr

Στο παιχνίδι και η Γιουνάιτεντ!!

Δύο μέρες μετά το ενδιαφέρον της Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε στο παιχνίδι απόκτησης του Αρτούρο Βιδάλ…

Στο παιχνίδι και η Γιουνάιτεντ!
Επαφή με την Γιουβέντους είχαν οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία μίλησαν για την περίπτωση μετακίνησης του Χιλιανού μεσοεπιθετικού.

Η Γιουνάιτεντ θέλει να επιστρέψει δυναμικά, αλλά η «γηραιά κυρία» τονίζει αρχικά ότι ο παίκτης δεν παραχωρείται, αλλά ένα μεγάλο ποσό μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι η Άρσεναλ είναι διατεθειμένη να δώσει 44 εκατ. για τον παίκτη στην Γιουβέντους. Πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται δεύτερος στα δαγκώματα ο Σουάρες!! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με τον μποξέρ που δάγκωνε όταν ακόμα ο Σουάρες ήταν ένα 10χρονο μπομπιράκι.
 



Πότε γεννήθηκε ο …πίτμπουλ Σουάρες που δαγκώνει ό,τι βρει μπροστά του; Το 1987.
Το 1997, λοιπόν, όταν ο Σουάρες ήταν 10 ετών, και μάλιστα σαν σήμερα, γινόταν ο αγώνας πυγμαχίας του Τάισον με τον Χόλιφιλντ.
Στον τρίτο γύρο της αναμέτρησης ο Τάισον δαγκώνει το αυτί του αντιπάλου του, με συνέπεια να γεμίσει αίματα.
Μια σκηνή που έκανε τον γύρο του κόσμου. Ο διαιτητής τελικά διέκοψε τον αγώνα σε βάρος του Τάισον, με τον Χόλιφιλντ να διατηρεί τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.
Ποια ήταν η τιμωρία του μποξέρ; Στις 30 Ιουνίου απολογήθηκε κι έφαγε ένα χρόνο αποκλεισμό από αγώνες στην Πολιτεία της Νεβάδα και 3 εκατομμύρια δολάρια πρόστιμο. Η ποινή του Σουάρες, δηλαδή, μοιάζει με …χάδι.Πηγή: sportdog.gr

MLS: Σωτήριος Ράιτ-Φίλιπς για Ρεντ Μπουλς!! (videos)

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων βρήκε δίχτυα ο Μπράντλι Ράιτ-Φίλιπς, χαρίζοντας στους Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς εντός έδρας 2-2 με το Τορόντο.
Το σκορ άνοιξε ο Πεγκί Λουγιντουλά στο 36’, αλλά ο Ζερμέν Ντεφόε στο 55’ και ο Ζιλμπέρτο στο 72’ πέτυχαν γκολ για τον καναδικό σύλλογο, πριν ισοφαρίσει ο 29χρονος Άγγλος. Σε άλλο σημερινό (ξημερώματα 28/06) παιχνίδι του MLS, η Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι πέρασε με 1-0 από την έδρα των Πόρτλαντ Τίμπερς χάρη σε τέρμα του Λόρενς Όλουμ στο 24ο λεπτό, ενώ σε προχθεσινό ματς το οποίο αποτέλεσε το πρώτο μετά τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο οι Βανκούβερ Ουάιτκαπς και οι Μόντρεαλ Ίμπακτ έμειναν στο 0-0.
Οι βαθμολογίες
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
15
25
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
16
25
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
14
23
Τορόντο
12
20
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
16
19
Κολόμπους Κρου
15
18
Χιούστον Ντάιναμο
16
17
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
16
15
Σικάγο Φάιρ
14
14
Μόντρεαλ Ίμπακτ
14
11
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
15
32
Ρέαλ Σολτ Λέικ
15
25
Κολοράντο Ράπιντς
15
22
Ντάλας
17
22
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
14
22
Πόρτλαντ Τίμπερς
17
20
Λος Άντζελες Γκάλαξι
12
17
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
13
16
Σίβας ΗΠΑ
14
11
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα πλέι οφ.







Πηγή: onsports.gr

Έβαλε τιμή για Σουάρες…!!

Το ποσό που θέλει για να διαπραγματευτεί για την πώληση του Σουάρες γνωστοποίησε ανεπίσημα η Λίβερπουλ

Έβαλε τιμή για Σουάρες…
Το νέο περιστατικό του Λουίς Σουάρες στο Μουντιάλ, όπου ο Ουρουγουανός φορ δάγκωσε τον Κιελίνι έφερε νέα τιμωρία και δυσαρέσκεια στις τάξεις των κόκκινων.

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα στο «νησί» η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς θέλει 80 εκατ. λίρες για τον παραχωρήσει.

Φαβορί, όπως γράφουν οι Άγγλοι, είναι η Μπαρτσελόνα που φέρεται αποφασισμένη αν τον κάνει δικό της, παρά τις επιθετικές του τάσεις, αφού εκτιμούν τις αναμφισβήτητες ικανότητες του στο αγωνιστικό κομμάτι. Πηγή: sport-fm.gr

Κατάθλιψη: Ημέρα χωρίς Μουντιάλ!!

Ο Γιώργος Καραμάνος καταγράφει την αρνητική διάθεση από το διάλειμμα του Μουντιάλ και την προσμονή για τις ματσάρες των «16», τα παιχνίδια για «κουστούμια και σάβανα».
Στην Αργεντινή έχουν να θυμούνται έναν αστικό μύθο για την τελευταία ομιλία του Κάρλος Μπιλάρδο πριν την αναχώρηση για το Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό: «Παλικάρια, στη βαλίτσα μην ξεχάσατε να βάλετε ένα κουστούμι και ένα σάβανο. Το κουστούμι το θέλουμε για όταν θα κατεβαίνουμε από το αεροπλάνο πρωταθλητές κόσμου και το σάβανο για να μετακομίσουμε στην Αραβία εάν δεν κατακτήσουμε το τρόπαιο. Γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουμε στην πατρίδα. Θα μας φάνε ζωντανούς». Αυτό δεν είναι όμως λίγο πολύ το Μουντιάλ; Μία υπόθεση για κουστούμια και σάβανα!
Σήμερα Παρασκευή για εμάς τους συντάκτες που δουλεύουμε κάθε μέρα με το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα μπορούσε να είναι μία ημέρα χαλάρωσης. Μετά από 15 αγωνιστικές ημέρες με φουλ γράψιμο και ξενύχτι και άλλες τόσες που είχαν προηγηθεί για τις σχετικές μουντιαλικές προετοιμασίες, θα παίρναμε ανάσα και θα συνεχίζαμε στα πιο βαθιά που έπονται. Για κάποιον λόγο όμως -που μόνο όσοι από εσάς εκεί έξω έχετε τον ίδιο εθισμό μπορείτε να κατανοήσετε- εδώ τριγύρω έχουμε πεσμένη διάθεση.
Είναι αυτό το διάλειμμα που τελικά δεν θέλαμε. Δεν είναι ωραία που δεν έχει αγώνες. Ούτε που αδειάζει το κεφάλι μας. Η σχετική βόλτα στα social media και ειδικά στο twitter είναι η πιο ξενέρωτη εδώ και σχεδόν μισό μήνα. Τόσο που σε κάνει να εύχεσαι να έβλεπες ξανά το χειρότερο ματς των ομίλων, το Νιγηρία-Ιράν ή το μονότερμα του Σακίρι στο Ονδούρες-Ελβετία. Μπαίνεις λοιπόν να δεις τα τιτιβίσματα και αντί για τις δαγκωνιές του Λουίς Σουάρες ή τα κουρέματα του Κριστιάνο Ρονάλντο βλέπεις τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για το 3ο Μνημόνιο.
Η τηλεόραση δείχνει τένις (οκ για όσους το γουστάρουν, αλλά οι υπόλοιποι πεθαίνουμε), ενώ οι άλλες επιλογές σου από το χαζοκούτι έχουν να κάνουν με τις σειρές που έδειχναν τα κανάλια και πριν από 20 χρόνια. Υπάρχει όμως αυτή η προσμονή για το Σάββατο που θυμίζει σε αίσθηση τη λαχτάρα για ένα καλό πρώτο-δεύτερο ερωτικό ραντεβουδάκι. Κολομβία-Ουρουγουάη και Βραζιλία-Χιλή. Πόσο υπέροχα ματς για να περιμένεις.
Η Παρασκευή δεν ήταν ωραία μέρα. Θα είναι όμως οι τέσσερις που θα ακολουθήσουν. Θα είναι τέλειες. Ειδικά το ΣΚ όσοι έχουν την ευκαιρία, θα ζήσουν τον απόλυτο ανδρικό οργασμό: θάλασσα, ρακέτες, μπύρες, αραλίκι και από το απόγευμα το τηλεκοντρόλ και πάλι στο δικό τους χέρι. Τα ζευγαρώματα είναι εξαιρετικά και σε τούτα περιλαμβάνεται και η Ελλάδα. Είναι οι ματσάρες των «16», οι αγώνες που σε άλλους θα φορέσουν κουστούμια και σε άλλους σάβανα...
Τι ωραία που είναι χωρίς βουβουζέλες!
Πηγή: gazzetta.gr

O Xαλίλχοτζιτς και μία χώρα που περιμένει εκδίκηση!!

Ο Θάνος Σαρρής γράφει για την ευχάριστη έκπληξη της Αλγερίας, τον αέρα αλλαγής που έφερε ο Βαχίντ Χαλίλχοντζιτς και για την εκδίκηση που θέλει από τη Γερμανία, 32 χρόνια μετά τη ντροπή της Ισπανίας. Πέραν της πρόκρισης στα νοκ άουτ του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της, ο Βαχίντ Χαλίλχοντζιτς κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό για την Αλγερία. Να διώξει το φόβο και την πεποίθηση ότι για μια ομάδα του βεληνεκούς της, η επιτυχία μπορεί να έρθει μόνο με αμυντική προσέγγιση και νοοτροπία. Μετά την ήττα από το Βέλγιο στην πρώτη αγωνιστική, ο Βόσνιος προπονητής είχε απέναντί του όλον τον Τύπο της χώρας του, που κατακεραύνωσε την τακτική του προσέγγιση.  Εκείνος πέρασε στην αντεπίθεση. Δεν φοβήθηκε να μιλήσει ανοιχτά για ψέματα του Τύπου και αήθεις επιθέσεις προς το πρόσωπό του. «Δεν δουλεύω για τους δημοσιογράφους και τις κριτικές τους. Είμαι στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου για δεκαετίες. Και δεν δουλεύω για εσάς. Μπορείτε να συνεχίσετε την κριτική σας, εγώ θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε ότι στοχεύουν στην τιμή και την οικογένειά του.
Στο παιχνίδι με τη Νότια Κορέα, η Αλγερία κέρδισε πολλούς ουδέτερους. Το πρώτο ημίχρονο ήταν εκπληκτικό. Εκμεταλλευόμενη τις αγωνιστικές αρετές του Σλιμανί, ο οποίος είναι τρομερός στο ψηλό παιχνίδι, ενώ έχει και την ταχύτητα να και την τεχνική να δημιουργήσει ευκαιρίες, κατάφερε να χτυπήσει με διαφορετικούς τρόπους τους Κορεάτες που δεν ήξεραν τι τους βρήκε. Τρομερό πρέσινγκ, το οποίο τη βοήθησε να ξεπεράσει τις «παγίδες» των αντιπάλων, συνοχή, εξαιρετική ανάπτυξη και πολύ καλή λειτουργία στη μεσαία γραμμή. Παρότι μετά το 3-0 έδειξε να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή της. Το τέταρτο γκολ της ομάδας του ήταν ενδεικτικό του παιχνιδιού της.
Και στο τρίτο ματς, παρότι βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ και δεν είχε το ρυθμό και της κινήσεις χωρίς τη μπάλα του προηγούμενου αγώνα, κατάφερε να βγει ζωντανή εκμεταλλευόμενη τα στημένα.  Απείλησε την «αρκούδα» από στημένες φάσεις πριν ο Σλιμανί ισοφαρίσει. Ρεαλιστής και μαχητής. «Λατρεύω να βλέπω τους παίκτες μου να μάχονται έτσι», τόνισε. Το fighting spirit που έχει εμφυσήσει στην ομάδα, αποκολλώντας την από την αμυντική νοοτροπία του Σααντάνε, έχει σημαντικό ρόλο και στην ψυχολογία. Και πλέον είναι έτοιμος για την τεράστια πρόκληση της Γερμανίας στους «16».
Το 1982, ο Χαλίλχοτζιτς ήταν μέλος της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας, βλέποντας την νυν ομάδα να αποκλείεται άδοξα από το Μουντιάλ της Ισπανίας. «Δεν έχουμε ξεχάσει. Όλοι μιλούν για το Αλγερία - Γερμανία του 1982. Τα 32 χρόνια που περιμέναμε ήταν πολλά. Είμαι πολύ περήφανος», δήλωσε μετά το τέλος του ματς με τη Ρωσία, δίνοντας το σύνθημα που όλοι περίμεναν. Για τους Αλγερινούς έχει φτάσει η ώρα να σβήσουν την ντροπή.
Η Δυτική Γερμανία μπήκε στη διοργάνωση της Ισπανίας ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Προκρίθηκε με οκτώ νίκες και 33 γκολ.  Πριν το παιχνίδι με την Αλγερία στους ομίλους, η υποτίμηση ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. «θα αφιερώσουμε το έβδομο γκολ στις συζύγους μας και το όγδοου στους σκύλους μας», ειπώθηκε χαρακτηριστικά από ποδοσφαιριστή πριν το ματς, όπως μεταφέρει ο Guardian. Ο προπονητής δεν μπήκε καν στον κόπο να αναλύσει σε βίντεο την αντίπαλο της Γερμανίας, θεωρώντας ότι οι ποδοσφαιριστές θα γελούν μαζί του, ενώ κάποιος άλλος είπε ότι θα αγωνιστεί καπνίζοντας πούρο. Το τελικό 2-1 ήταν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που έχει γίνει ποτέ σε Μουντιάλ.
Η Αλγερία έχασε από την Αυστρία, αλλά νίκησε τη Χιλή με 3-2 και ήταν έτοιμη να γίνει η πρώτη αφρικανική ομάδα που προκρίνεται από τους ομίλους του Μουντιάλ, αν η Αυστρία δεν έχανε ή αν η Γερμανία νικούσε με 3+ γκολ διαφορά.  H «νασιονάλμανσαφτ» από την πλευρά της ήθελε μόνο νίκη. Τα πάντσερ μπήκαν επιθετικά στο ματς και στο 11' έκαναν το 1-0 με τον Χορστ Χρούμπες. Και ξαφνικά όλα ξεχάστηκαν. «Οι παίκτες μου πάντα έχουν έξτρα κίνητρο απέναντι στους Γερμανούς», έλεγε ο Αυστριακός προπονητής Σμιντ, με τις αναμνήσεις της νίκης τους επί της Νασιοναμανσάφτ στο προηγούμενο Μουντιάλ να μένει στην ιστορία ως το «Θαύμα της Κόρδοβα». Τίποτα από αυτά δεν είχε σημασία. Παρότι υπήρχαν στιγμές με προϋποθέσεις για κάποιο ακόμα γκολ, οι δύο ομάδες με την προκλητική τους συμπεριφορά προκειμένου το ματς να τελειώσει 1-0 ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Τα στατιστικά της Opta, που έχει αρχείο για κάθε Μουντιάλ από το 1966 και μετά, τα λένε όλα. Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξαν μόλις τρία σουτ, όλα εκτός εστίας. Οι Γερμανοί έκαναν μόνο οκτώ τάκλιν, ενώ και οι δύο ομάδες είχαν περισσότερο από 90% ποσοστό επιτυχίας στις πάσες. Στο δικό της μισό η Αυστρία είχε 99% και η Δυτική Γερμανία 98%. Με ελάχιστες εξαιρέσεις όλες έβρισκαν στόχο. Ο ίδιος ο αυστριακός σχολιαστής πρότεινε στον κόσμο να κλείσει τις τηλεοράσεις, ενώ ο Γερμανός ομόλογός του έκανε λόγο για «ντροπή που δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο».
Οι Αλγερινοί που ήταν στο γήπεδο ξεκίνησαν να φωνάζουν ότι «είναι στημένο» και να κουνούν χαρτονομίσματα. Την ίδια άποψη είχαν και οι ουδέτεροι Ισπανοί. Ένας Γερμανός έκαψε τη σημεία της χώρας του. Η κατακραυγή που ακολούθησε από τα ΜΜΕ των δύο χωρών ήταν απίστευτη.  Η Αλγερία είχε τη συμπάθεια που σχεδόν πάντα έχουν τα αουτσάιντερ. Στο κάτω-κάτω είχε καταφέρει να νικήσει τους αλαζόνες Ευρωπαίους. Η έφεσή της έπεσε στο κενό, αλλά είχε το κεφάλι ψηλά. Ο τότε δεξιός μπακ, Τσααμπάν Μεζεκάν το έθεσε ως εξής σε συνέντευξή του στον Guardian: «Το να βλέπεις δύο μεγάλες δυνάμεις να ξεφτιλίζονται ώστε να μας αποκλείσουν ήταν τιμή για την Αλγερία. Προκρίθηκαν με άτιμο τρόπο, εμείς αποχωρήσαμε με το κεφάλι ψηλά».
Το Μουντιάλ του 2014 κατά πάσα πιθανότητα κλείνει το κεφάλαιο Χαλίλχοτζιτς για τους «Verts». Σε μια τριετία κατάφερε να αλλάξει νοοτροπίες, να αφήσει το προπονητικό του στίγμα και να οδηγήσει την ομάδα για πρώτη φορά στα νοκ-άουτ του Μουντιάλ. Η μεγάλη πρόκληση είναι μπροστά του. Όλοι ζουν σε ρυθμούς εκδίκησης, Έχουν ακόμα το κεφάλι ψηλά και περιμένουν ένα θαύμα που θα μείνει στην ιστορία. Ακόμα όμως κι αν δεν γίνει η έκπληξη με τη Γερμανία, η κληρονομιά που άφησε στους Αλγερινούς αναγνωριζεται από τον κόσμο, που σε αντίθεση με τα ΜΜΕ, λατρεύει τον Βόσνιο!
Πηγή: gazzetta.gr

Μπάλα με άρωμα θανάτου!!

Ο Γιώργος Καραμάνος ανασύρει την ιστορία των Ιντιος της Χουάρες, την πρώην ομάδα της πόλης με τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα στο Μεξικό. Εκεί όπου το ποδόσφαιρο πλέον υπάρχει μόνο ως γλυκιά ανάμνηση.
«Τελείωσε. Τα λόγια περισσεύουν. Η θλίψη και η μιζέρια θα επανέλθουν μόνιμα στην πόλη μας. Η Χουάρες θα μείνει και πάλι δίχως τη μοναδική χαρά της. Δεν πειράζει που δεν είχαμε καλή ομάδα. Αρκούσε που τουλάχιστον είχαμε μία να υποστηρίζουμε και να δίνει νόημα στις Κυριακές μας. Οι Ιντιος έχασαν την κατηγορία και η πόλη έχασε το κέφι, την ανάσα, τον κόσμο της. Τώρα θα μας μείνει μόνο η λύπη». Τέτοιος… επικήδειος υποβιβασμού, όπως αυτός μίας τοπικής εφημερίδας της πόλης Χουάρες, δεν πρέπει να έχει υπάρξει ξανά στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
Οι Ιντιος είχαν ηττηθεί με 3-0 από την Ατλάντε και είχαν χάσει την κατηγορία. Ο πρώιμος υποβιβασμός τους ήταν επακόλουθο μίας πορείας που περιλάμβανε 27 ήττες στη μεξικανική Απερτούρα και Κλαουσούρα. Το χειρότερο όμως είναι πως η εν λόγω ομάδα παρά την τραγική πορεία της, αποτελούσε το καμάρι της πόλης και το γήπεδο της, το «Ολίμπικο Μπενίτο» ήταν πάντοτε κατάμεστο από 22.000 οπαδούς. Βλέπετε στην Χουάρες, την πόλη των ναρκωτικών, το ποδόσφαιρο αποτελούσε -κατά τραγική ειρωνεία- το όπιο τους. Σε αυτή τη μεθοριακή μεγαλούπολη στα σύνορα με τις Η.Π.Α, οι 1,3 εκατ. κάτοικοι της βιώνουν καθημερινά την πιο σκληρή πραγματικότητα της ωμής βίας, της εγκληματικότητας και των ουσιών.
Ο θάνατος παραμονεύει ανά πάσα ώρα και στιγμή και ειδικά εξαιτίας του πολέμου των συμμοριών και των ένοπλων δολοφονικών ληστειών. Με τον υποβιβασμό λοιπόν των Ιντιος, η πρωτεύουσα της επαρχίας Τσιουάουα δεν έχει ξεμείνει απλά δίχως εκπρόσωπο στην πρώτη κατηγορία, μα δίχως καθόλου ομάδα γενικότερα. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία με εκείνο τον υποβιβασμό αποφάσισε να αλλάξει την έδρα της και να την μεταφέρει σε άλλο μέρος του Μεξικού. Κατά συνέπεια οι κάτοικοι της Χουάρες έκτοτε δεν είχαν κάποιον να υποστηρίξουν, μιας και η αμέσως επόμενη ομάδα αγωνίζεται στο τοπικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.

Εγκλήματα χωρίς τιμωρία
Η Χουάρες δεν αποτελεί και το καταλληλότερο μέρος για να δημιουργήσει κανείς οικογένεια. Θεωρείται και όχι αδίκως η πιο κακόφημη από άποψη εγκληματικότητας πόλη του Μεξικού. Και μιλάμε για μία χώρα όπου η διαφθορά και η παρανομία ανθίζει όσο σε λίγες περιοχές του πλανήτη. Επομένως, γίνεται εύκολα κατανοητό το πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες διαβίωσης ή πιο συγκεκριμένα… επιβίωσης. Και εφόσον δεν γίνεται αντιληπτό με τη θεωρία, υπάρχουν και οι αριθμοί που με τον πιο τραγικό τρόπο επιβεβαιώνουν το γιατί αυτή η πόλη έχει βαπτιστεί ως άντρο της παρακμής.
Η τοποθεσία της συμβάλει σε όλα αυτά. Βρίσκεται στα σύνορα με την πολιτεία του Τέξας και απέναντι της (σ.σ.: τις χωρίζει ο ποταμός Ρίο Γκράντε) βρίσκεται το περίφημο Ελ Πάσο. Ουσιαστικά πρόκειται για το σταυροδρόμι της διακίνησής των ναρκωτικών που μπαίνουν στις Η.Π.Α. και κυριολεκτικά γίνεται σφαγή για τον έλεγχο των διανομών. Σε όλη το Μεξικό από το 2008 μέχρι σήμερα υπολογίζεται πως έχουν πεθάνει κοντά στους 8.000 ανθρώπους. Οι αιτίες είναι είτε ο πόλεμος των συμμοριών είτε η χρήση. Το τεράστιο σχετικό μερίδιο της Χουάρες σε αυτό τον λυπητερό αριθμό είναι κοντά στις 2.000 ψυχές.
Πέραν όσων μπλέκουν με τα καρτέλ των ναρκωτικών, εκείνες που πραγματικά υποφέρουν στην Χουάρες είναι οι γυναίκες. Μόνο τα τελευταία οκτώ χρόνια έχουν δολοφονηθεί 578, με τις 192 εξ αυτών να είναι ιερόδουλες ή να πρόκειται για σεξουαλικά εγκλήματα. Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως λόγω διαφθοράς στο σύστημα, συνήθως οι δράστες παραμένουν ατιμώρητοι.

Οι δεύτεροι χειρότεροι της ιστορίας
Δεν είναι τυχαίο πως στην Χουάρες δεν ευδοκίμησε ποτέ κάποια σημαντική ομάδα. Πολλοί ήταν οι σύλλογοι που κατά καιρούς την εκπροσώπησαν ποδοσφαιρικά, μα μόνο μία φορά οι Κόμπρας και αυτοί το μακρινό 1992 κατάφεραν να αγωνιστούν στην Α' Κατηγορία. Και εκείνοι όμως το 2005 αποφάσισαν να μετακομίσουν την έδρα τους στο Μοντερέι, αφήνοντας την πόλη ποδοσφαιρικά… ορφανή.
Πριν από εννέα χρόνια, μία εταιρεία φάντασμα άσχετη με την πόλη αγόρασε το «brand name» της δεύτερης ομάδας της Πατσούκα (σ.σ.: αγωνιζόταν στην Γ' Κατηγορία) και αφού τη μετονόμασε σε Ιντιος, την πήγε στην Χουάρες. Το μαύρο χρήμα προϊόν ξεπλύματος έρεε σαν χείμαρρος και το 2007 αφού κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας αμέσως αμέσως προβιβάστηκε στα σαλόνια του Μεξικού. Οι επενδύσεις συνεχίστηκαν και την επόμενη σεζόν. Το μεγάλο όνομα που αποκτήθηκε ήταν ο Αργεντινός επιθετικός της Εστουδιάντες, Εσεκίελ Ματζιόλο, ενώ επίσης καλές αγορές αποδείχτηκαν εκείνες των διεθνών μέσων που βρέθηκαν και στο Μουντιάλ ΤΟΥ 2010, Εμίλ Μαρτίνες (Ονδούρες), Αλέν Ν’Κονγκ (Καμερούν).
Η πρώτη σεζόν στην Πριμέρα ήταν μέτρια, αλλά την επόμενη βρέθηκε να παλεύει για τον τίτλο μέσω των πλέι οφ. Παραδόξως και εντελώς ξαφνικά, η χρηματοδότηση διεκόπη, με συνέπεια την ελεύθερη πτώση. Στην Απερτούρα του 2009 οι Ιντιος κατέρριψαν το αρνητικό ρεκόρ, καθώς δεν νίκησαν ούτε σε ένα από τα παιχνίδια τους. Μάλιστα από τις 55 ομάδες που έχουν λάβει μέρος στην Πριμέρα από καταβολής της, οι Ιντιος είναι οι δεύτεροι χειρότεροι όλων των εποχών. Σήμερα εξακολουθούν να αλλάζουν ονόματα και πόλεις, να κάνουν συγχωνεύσεις, να ξεπλένουν χρήμα και και να εξαφανίζονται ξανά και ξανά. Στη Χουάρες όμως το ποδόσφαιρο παραμένει μία γλυκιά ανάμνηση σε μία πολύ δύσκολη καθημερινότητα...
Πηγή: gazzetta.gr

Καμία πρόταση για Καπίνο!!

Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση στον Παναθηναϊκό από την Μπενφίκα για τον Στέφανο Καπίνο, όπως ξεκαθαρίζουν από την ΠΑΕ.
Τις φήμες περί επίσημης πρότασης της Μπενφίκα για την απόκτηση του Στέφανου Καπίνο, διαψεύδουν από τον Παναθηναϊκό... Από το «τριφύλλι», είναι ξεκάθαροι πως δεν έχει φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ καμία πρόταση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ όπως γράφτηκε την Παρασκευή.
Από εκεί και πέρα, από τον Παναθηναϊκό τονίζουν πως το μόνο που υπάρχει για τον ποδοσφαιριστή είναι οι φιλολογικό ενδιαφέρον από Πορτογαλία και Ισπανία το οποίο δεν αποκλείουν μελλοντικά να επισημοποιηθεί. Ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχει τίποτα το επίσημο σε ότι αφορά τον διεθνή Έλληνα κίπερ.
Πηγή: gazzetta.gr

Μια Εθνική που παραμένει ξένη με την Ελλάδα!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την Εθνική, που δείχνει να παίρνει στα σοβαρά την Κόστα Ρίκα, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα που στα λόγια έχει ήδη φτάσει στον τελικό του Μουντιάλ.
Ως εδώ πολύ καλά λοιπόν. Η Εθνική ξεκίνησε με στιγμές αδράνειας, που τις πλήρωσε πολύ ακριβότερα από το συνηθισμένο στο πρώτο της παιχνίδι, απέναντι στην Κολομβία. Κι έπειτα ήρθαν τα ελληνικά ήθη και έθιμα, δηλαδή η χλεύη και η απαξίωση της ομάδας από μια σημαντική μερίδα της πλατιάς μάζας των ποδοσφαιρόφιλων, για να επιδράσουν θετικά στην ψυχοπνευματική προετοιμασία προπονητή και ποδοσφαιριστών, με τα γνωστά αποτελέσματα: το “Χ” με την Ιαπωνία και την νίκη επί της Ακτής.
Το κυρίαρχο ερώτημα της επόμενης ημέρας, αυτό που θα καθορίσει την απόδοση της Ελλάδας στο ματς με την Κόστα Ρίκα είναι αυτό που σχετίζεται με την επίδραση που θα έχει στους ποδοσφαιριστές αυτή η διάχυση της κυρίαρχης ελληνικής αντίληψης για το ιστορικό κυριακάτικο παιχνίδι στο Ρεσίφε. Ο μέσος Ελληνας, του οποίου η ποδοσφαιρική γνώση είναι ελάχιστη και η μόρφωσή του για το παιχνίδι περίπου μηδαμινή, ζει τούτες τις μέρες με την ψευδαίσθηση ότι η Εθνική έχει μπροστά της ένα παραπάνω από εύκολο παιχνίδι. Πρόκειται για τον ίδιο μέσο Ελληνα, ο οποίος πριν από το παιχνίδι με την Ακτή έως που ευχόταν τον αποκλεισμό της Εθνικής, επειδή δεν ήθελε να τη βλέπει στη συνέχεια του τουρνουά και θεωρούσε βέβαιη την ήττα και μάλιστα με έκταση, του σκορ, ντροπιαστική.
Οπως έχεις καταλάβει, οι ποδοσφαιριστές έχουν wifi στο ξενοδοχείο. Κι έχουν αρκετό χρόνο για να σερφάρουν, να διαβάσουν, να ακούσουν και να δουν. Προφανώς αυτός είναι ο λόγος που βάζει σε ανησυχία τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος την επομένη της νίκης επί της Ακτής περίπου ζήτησε παρακλητικά από τους Ελληνες δημοσιογράφους στο Αρακαζού να μην υποτιμούν την Κόστα Ρίκα. Ο Πορτογάλος έχει εδώ και χρόνια διακρίνει ένα από τα βασικά ποδοσφαιρικά ελαττώματα της φυλής μας, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο της ψυχολογίας στο ποδόσφαιρο, το ότι ακόμη και ο ποδοσφαιριστής φτάνει να υποβάλει εαυτόν στην διαδικασία να επηρεαστεί επειδή έτσι έχει μάθει ότι πρέπει να συμβαίνει, να του συμβαίνει. “Κάνει ένα κακό σουτ και πέφτει ψυχολογικά στο ναδίρ, επηρεάζεται τόσο που τα παρατάει, κάνει ένα καλό σουτ και νομίζει ότι έχει φέρει σε πέρας την αποστολή με συνέπεια να πέφτει στη συνέχεια η απόδοσή του, τον Ελληνα ποδοσφαιριστή τον φέρνεις πολύ δύσκολα σε ισορροπία”, είναι ένα από τα συμπεράσματα – σλόγκαν του Σάντος από την εμπειρία περίπου 13 ετών ζωής στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή την επιρροή φοβάται και σήμερα, δηλαδή την πιθανότητα οι παίκτες του να φτάσουν, από το ελληνικό “πες πες” που φτάνει σε αυτούς ψηφιακά, να πιστέψουν ότι είναι εύκολη η δουλειά της Κυριακής και να μην αντιμετωπίσουν τον αγώνα ως το μεγαλύτερο και πιο δύσκολο ποδοσφαιρικό στοίχημα που έχουν συναντήσει – οι περισσότεροι – στην μέχρι σήμερα καριέρα τους.
Ας είμαστε ειλικρινείς, ο μέσος Ελληνας ποδοσφαιριστής, όπως και ο μέσος Ελληνας γενικότερα, θα την “πάταγε” στο κυριακάτικο παιχνίδι. Θα πήγαινε να παίξει με την Κόστα Ρίκα με την “έλα μωρέ, ποια Κόστα Ρίκα, για πλάκα τους έχουμε” συνείδηση και θα πάθαινε ζημιά μεγαλύτερη από αυτήν που έπαθαν η Ιταλία και η Ουρουγουάη.
Στην διάρκεια των τελευταίων 10 ετών της ζωής της, η Εθνική μας έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές ότι δεν είναι Ελληνίδα. Μας έχει αποδείξει ότι είναι ξένη με το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ελληνική νοοτροπία, και έχει πάρα πολλές φορές συμπεριφερθεί σαν ευρωπαϊκή μεγάλη ομάδα. Αυτή είναι και σήμερα η ευχή: στο mind game που έχει στηθεί, οι Κοσταρικανοί προσπαθούν να τινάξουν από πάνω τους τον τίτλο του φαβορί, να ξεκολλήσουν την ετικέτα που τους έβαλαν τα media όλου του πλανήτη επειδή εκείνοι βγήκαν πρώτοι σε έναν όμιλο φωτιά, σε αντίθεση με την Ελλάδα που ήρθε δεύτερη σε έναν όμιλο αδειανό από μεγάλα ονόματα. Για την ώρα οι δικοί μας δεν δείχνουν, τουλάχιστον στα λόγια, να “τσιμπάνε”. Ο δημόσιος λόγος τους φανερώνει μυαλά που προσεγγίζουν με σεβασμό τον αντίπαλο και αντιλαμβάνονται ότι ο αγώνας της Κυριακής μπορεί να αποδειχθεί ο πιο δύσκολος και ο πιο σκληρός που έχουν δώσει μέχρι σήμερα σε βραζιλιάνικο έδαφος. Δεν σκέφτονται δηλαδή σαν μέσοι Ελληνες. Μακάρι να αποδειχθεί αυτό στο τερέν. Μακάρι να αποδειχθεί ότι παραμένουν ξένοι.

Πηγή: gazzetta.gr

Το Αρακαζού αποχαιρετά την Ελλάδα!!

O απεσταλμένος του gazzetta.gr Κώστας Σωτηρόπουλος γράφει για την Εθνική ομάδα που αποχαιρετά για πάντα το Αρακαζού. 
Ίσως αν κατακτήσει  το τρόπαιο επιστρέψει για ένα μεγάλο ευχαριστώ στο «χωριό» που την (μας) φιλοξένησε για περισσότερο από 15 μέρες. Ωστόσο το σχέδιο είναι “adeus Aracaju e obrigadu” ή ελληνιστή «Αντίο Αρακαζού και ευχαριστώ».
Τα συναισθήματα όλων των Ελλήνων που βρεθήκαμε σε αυτή την μικρή πόλη στα Βορειοανατολικά της Βραζιλίας είναι τουλάχιστον θερμά. Έπειτα από κάθε αποστολή σε μεγαλύτερες πόλεις όπως το Μπέλο Οριζόντε, το Νατάλ και η Φορταλέζα η ατάκα «Άντε να επιστρέψουμε στο χωριό μας» ακουγόταν από διάφορα χείλη. Και όχι άδικα. Η μικρή κοινωνία του Αρακαζού μας υποδέχτηκε σαν σωτήρες, καθώς η Ελλάδα και οι Έλληνες άλλαξαν άθελα τους την καθημερινότητά της.
«Ζάχαρη, ευχαριστώ, παρακαλώ, καλησπέρα»

Ο Ματέο δουλεύει στο κυλικείο του Media Center, όπου προπονούνται οι διεθνείς μας. Είναι 17 χρονών και σπουδάζει για να γίνει πολιτικός μηχανικός. Με τα λίγα αγγλικά που γνωρίζει φρόντισε να μας εκφράσει τα συναισθήματά του για την οριστική φυγή της ελληνικής αποστολής:
 «Λυπάμαι πολύ που θα φύγει η Ελλάδα. Πριν έρθει η αποστολή σας η ζωή εδώ ήταν βαρετή και η καθημερινότητα πιο πεζή. Μακάρι να μένατε για πολλές μέρες ακόμα, όμως χαίρομαι τόσο που προκριθήκατε στην επόμενη φάση».
Τι «κρατάει» ωστόσο απ’ όλη αυτή την εμπειρία: «Χάρηκα πολύ για όλο αυτό που έζησα τις τελευταίες μέρες. Κυρίως για τους ανθρώπους που γνώρισα και τους φίλους που έκανα. Η πιο ωραία στιγμή μου ήταν όταν κάποιος μου έμαθε την λέξη «μαλάκας». Τον έκανε τόσο χαρούμενο και γέλαγα πολύ!».
Ο Ματέο ξάφνιαζε τους πάντες με τις λιγοστές, αλλά πάντα εύστοχες γνώσεις ελληνικών λέξεων και μου αποκάλυψε το μυστικό του: «Το μυστικό μου είναι αυτά τα χαρτάκια. Έμπαινα στο google translate και μάθαινα τις ελληνικές λέξεις και τους αριθμούς που θα ήταν χρήσιμα για την δουλειά μου. Ζάχαρη, ευχαριστώ, παρακαλώ, καλησπέρα».

«Δώσατε άλλο αέρα στην πόλη μας»
Ο Ρούντινει είναι ο διευθυντής της αλυσίδας εστιατορίων “Sal e Brasa” η οποία μας τάισε ουκ ολίγες φορές κατά την παραμονή μας στο Αρακαζού. Για αυτό η παρουσία της ελληνικής αποστολής στο Αρακαζού ήταν κάτι το τιμητικό: «Είναι τιμή για εμάς που επισκεφτήκατε και το Αρακαζού και το μαγαζί μας. Είστε ευγενικοί άνθρωποι και φιλικοί. Απλοί σαν κι εμάς. Η παραμονή σας εδώ έδωσε άλλο αέρα στην πόλη μας».

Στο εστιατόριο που διευθύνει ο Ρούντινέϊ ο πιανίστας έπαιξε τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας, μια ιδέα που ήταν δικιά του: «Εγώ είχα την ιδέα να παιχτεί ο ελληνικός ύμνος. Ήθελα με αυτό τον τρόπο να σας τιμήσω. Αν πήγαινα κι εγώ στην Ελλάδα κι έπαιζαν τον εθνικό ύμνο της Βραζιλίας θα ήταν κάτι το ξεχωριστό. Αυτό ήθελα να δημιουργήσω και για όλους εσάς».
Ο Ρούντινεϊ δεν γνώριζε πως σε περίπτωση πρόκρισης της «γαλανόλευκης» στην επόμενη φάση, ο επόμενος προορισμός δεν θα είναι και πάλι το Αρακαζού: «Αλήθεια;  Κρίμα και σας περίμενα για άλλο ένα γεύμα. Πιστεύω πάντως πως θα περάσετε την Κόστα Ρίκα. Δεν είναι τόσο καλή. Αν φτάσετε μέχρι τον τελικό πρέπει να επιστρέψετε στο Αρακαζού οπωσδήποτε!», κατέληξε.
«Νιώθω Έλληνας»
Ο Ράφα είναι 18 χρονών. Είναι εθελοντής για την FIFA και μόνιμος κάτοικος του Αρακαζού. Τις τελευταίες 30 μέρες έχει ζήσει από κοντά την ελληνική αποστολή όσο κανείς άλλος. Όπως λέει ο ίδιος, πλέον νιώθει Έλληνας: «Δουλεύω με τους Έλληνες εδώ και ένα μήνα και τώρα που θα φύγετε νιώθω λες και δεν θα έχω τι να κάνω. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που βοήθησα την ελληνική ομάδα, αλλά νιώθω και στεναχωρημένος που όλα τελειώνουν. Δεν έχω ιδέα πότε και αν θα σας ξαναδώ. Όλοι οι κάτοικοι του Αρακαζού στεναχωριόμαστε, όμως σας στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Ποια ήταν η πιο δυνατή στιγμή του όσο καιρό βρίσκεται μαζί με την ελληνική ομάδα; Αυτή δεν είναι άλλη από το γκολ πρόκρισης του Σαμαρά: «Πίστευα πως όλα είχαν τελειώσει, αλλά ήρθε τα πέναλτι και το γκολ και όλοι με αγκάλιαζαν και μου έλεγαν ‘Στο λέγαμε’. Μου συμπεριφέρθηκαν σαν να ήμουν ένας από αυτούς. Νιώθω Έλληνας».
Όσον αφορά την αγάπη που έδειξε το Αρακαζού στην ελληνική αποστολή, ο Ράφα το «μετέφρασε» κάπως έτσι: «Η πόλη δεν περίμενε να υποδεχτεί κάποια ομάδα για Παγκόσμιο Κύπελλο. Όταν λοιπόν εμφανίστηκε η Ελλάδα όλοι ήταν τόσο χαρούμενοι. Τα Αρακαζού θα «συμμετείχε» στο Μουντιάλ! Μας κάνατε τόσο χαρούμενους και θέλαμε να σας κάνουμε κι εμείς».
Πηγή: gazzetta.gr

Από Τουρέ σε Κάμπελ κι από Πουλίδο σε Μιραλάς!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το blog του στο gazzetta την διαδρομή της εθνικής κάτω από άλλο πρίσμα! 
ΕΝΑΣ Ολυμπιακός δεν μπορεί παρά να τα συνδυάζει όλα με τον Ολυμπιακό! Και την εθνική ομάδα βεβαίως βεβαίως!
Ας δούμε λοιπόν την πορεία της εθνικής Ελλάδας σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω από ένα «άλλο» πρίσμα: ερυθρόλευκο. Άλλωστε, βάση της ομάδας μας ποιος είναι; Ο Ολυμπιακός είναι.
Η εθνική μας…
Στη φάση των ομίλων απέκλεισε την Ακτή Ελεφαντόδοντος του Τουρέ.
Τώρα, στη φάση των 16 αντιμετωπίζει την Κόστα Ρίκα του Κάμπελ.
Περνώντας την Κόστα Ρίκα, παίζει με τη νικήτρια του Ολλανδία-Μεξικό. Δηλαδή με το Μεξικό του Πουλίδο!
Περνώντας και το Μεξικό, παίζει με τη νικήτρια των ζευγαριών Αργεντινής-Ελβετίας και Βελγίου-ΗΠΑ. Δηλαδή, με το νικητή του Αργεντινή-Βέλγιο. Δηλαδή με το Βέλγιο του Μιραλάς!
Και μετά κερδίζουμε στον τελικό την διοργανώτρια Βραζιλία, όπως το 2004, που κερδίσαμε τη διοργανώτρια Πορτογαλία. Άντε από την Βραζιλία μπορεί να χάσουμε, γιατί δεν έχει παίκτη, νυν η, πρώην, του Ολυμπιακού!
Το παρατράβηξα; Εντάξει ρε παιδιά. Δεν πρέπει να έχουμε…λίγη φαντασία;
Πηγή: gazzetta.gr

Καλύτερα τώρα, παρά μετά!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την πορεία της μεταγραφής του Μενσά-Μπονσού, αναφέρεται στην περίπτωση του Μάλκολμ Ντιλέινι και απορεί πως ο Ολυμπιακός δεν ασχολήθηκε με τον Λοβέρν.
Σίγουρα δεν αποτελεί σύνηθες φαινόμενο ένας παίκτης να μην περνάει τα ιατρικά τεστ, αλλά στον Ολυμπιακό έχουν ξαναζήσει κάτι παρόμοιο. Θυμάμαι την περίπτωση του Τόμας Κελάτι ο οποίος ανακοινώθηκε ξημερώματα Σαββάτου (το θυμάμαι διότι ήμουν έξω κι έπινα), ωστόσο μετά από λίγα 24ώρα ακυρώθηκε η μεταγραφή.
Στην περίπτωση του Ποπς Μενσά-Μπονσού χρειάστηκαν κάτι περισσότερο από 48 ώρες. Δευτέρα ανακοινώθηκε, Τετάρτη πέρασε ιατρικά, Πέμπτη αποφασίστηκε πως κουβαλάει αρκετά προβλήματα για να ρισκάρουν οι Πειραιώτες.
Φυσικά και ορθά έπραξε ο Ολυμπιακός, γιατί είναι πολύ καλύτερα να ανακαλυφθούν τα όποια προβλήματα ή ενδεχόμενη προδιάθεση τραυματισμού πριν υπογράψει ο παίκτης παρά τον Δεκέμβριο. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο μεσούσης της σεζόν αφενός η αγορά θα είχε μειωθεί αισθητά και αφετέρου θα υπήρχε ενδεχομένως πίεση χρόνου για τις διάφορες προθεσμίες.
Το ιατρικό τιμ της ομάδας το οποίο πέρυσι πέρασε δύσκολες στιγμές αφού φαίνεται πως υπέπεσε σε ορισμένα σφάλματα, στην περίπτωση του Μενσά-Μπονσού έπραξε άριστα!
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ
Ο Ολυμπιακός από δω κι ύστερα κοιτάζει άλλες περιπτώσεις. Ο Οθέλο Χάντερ είναι βασικός υποψήφιος, αλλά δεν είναι ο μόνος. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ζητάει πλούσια αθλητικά προσόντα, καλό χαρακτήρα και να παίζει σωστά το pick 'n' roll. Για τον σέντερ της Σιένα θα γράψω αν και όταν αποκτηθεί.
Επαναλαμβάνω πως δεν είναι ο μοναδικός ψηλός που εξετάζει ο Ολυμπιακός.
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΤΙΛΕΪΝΙ
Θα χωρίσω τη συγκεκριμένη αναφορά σε δύο κομμάτια.
Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Ολυμπιακός και ο παίκτης έχουν έρθει σε συμφωνία με αστραπιαίες κινήσεις του προπονητή και της διοίκησης. Ο παίκτης έχει δεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού, ωστόσο θέλει να διεκδικήσει τις πιθανότητες να παίξει στο ΝΒΑ. Δικαίωμά του είναι, όπως είναι και δικαίωμά του Ολυμπιακού να μη θέλει να περιμένει.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3 παίκτες (μεταξύ των οποίων ο Ντιλέινι) τους οποίους θέλει ο Μπαρτζώκας. Αν ο Ντιλέινι πει πως θέλω να σας απαντήσω στις 15 Ιουλίου και ο Ολυμπιακός δεχτεί, τότε υπάρχει η περίπτωση οι άλλοι δύο στόχοι να βρουν ομάδα και σε ενδεχόμενη παρουσία του Ντιλέινι στο ΝΒΑ ο Ολυμπιακός να έχει χάσει και τους τρεις στόχους του και να ψάξει κατώτερου επιπέδου γκαρντ.
Πολύ καλά κάνουν στον Ολυμπιακό και τον πιέζουν λοιπόν.
Πάμε και στο δεύτερο κομμάτι το οποίο αποτελεί προσωπική άποψη... Ολυμπιακός και παίκτης επικοινωνούν. Δεδομένο αυτό. Αν μέχρι την Δευτέρα το μεσημέρι δεν έχει πει το «ναι», τότε προσωπική μου εικασία είναι πως ο Ολυμπιακός θα πάει με το plan b.
ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
Μου προκαλεί τεράστια απορία το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν ασχολήθηκε με τον Λοβέρν ο οποίος κατέληξε στην Χίμκι! Βασικά όχι μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά όλες οι ποιοτικές ομάδες της Ευυρωλίγκας. Νεαρός, εκπληκτικά αθλητικός, τρομερός ριμπάουντερ, βελτιωμένος στο σουτ από μέση απόσταση και σέντερ που λατρεύει την επαφή. Και πήγε στην Χίμκι...
Η Ρεάλ απέτυχε παταγωδώς τη φετινή σεζόν. Ομαδάρα μέχρι και τον Απρίλιο, αλλά από εκεί και πέρα άτιτλη. Ο Σέρχι κλάταρε σωματικά και κυρίως πνευματικά. Ο Γιουλ έχει στο μυαλό του το ΝΒΑ. Ο Μίροτιτς στα δύσκολα ματς κρύβεται και επίσης σκέφτεται τους Σικάγο Μπουλς. Στον Ρούντι δε μιλάνε ούτε καν οι συμπαίκτες του κι έμειναν οι Μπουρούσης, Ρέγες και Ντάρντεν να κάνουν τα τρόλεϊ και να ακουμπούν τη μπάλα κατόπιν αιτήσεως.
Η ελληνική σχολή προπονητών είναι μαζί με την ισπανική η κορυφαία στην Ευρώπη. Περιζήτητοι οι Έλληνες κόουτς και από ομάδες με τεράστια μπάτζετ.
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης τη σεζόν 2014-15 θα αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Αυτό που θα μάθουμε τις επόμενες μέρες θα είναι, αν θα λαμβάνει 200.000 ευρώ ή αρκετά περισσότερα.
Ο Ολυμπιακός εξετάζει τον Βασίλη Χρηστίδη του Μαντουλίδη. 16 ετών με ύψος 2.06 ο οποίος αγωνίζεται και στις δύο θέσεις των ψηλών και αποτελεί σπουδαίο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ. Μάλιστα πριν λίγους μήνες ο Χρηστίδης μαζί με τον Λούντζη του Παναθηναϊκού συμμετείχαν και στο camp του Μάικλ Τζόρνταν.
Ο Ολυμπιακός έχει «καεί» ουκ ολίγες φορές υπογράφοντας παίκτες που δεν ήταν καλά σωματικά με κορυφαία περίπτωση όλων τον Ιάκωβο Τσακαλίδη. Τεράστιο συμβόλαιο, αλλά σακατεμένος πριν καν υπογράψει και αμφιβάλλω αν ποτέ πέρασε από ιατρικά τεστ.
Πηγή: gazzetta.gr

O λαός μιλάει... αλλά τι λέει;

Η Βασιλική Παπαντωνοπούλου γράφει από τη Βραζιλία για την... εθνική υπόθεση του Κατσουράνη και για τη μαζική σύμπλευση του λαού... Παραδέχομαι ότι τρεις μέρες τώρα, μετά τη νίκη της Ελλάδας επί της Ακτής Ελεφαντοστού στη Φορταλέζα, «μπλόκαρα». Δεν μπορούσα να γράψω. Οχι από τη συγκίνηση –έχουμε ξεπεράσει και εντονότερα σοκ ευτυχίας με αυτή την ομάδα στο παρελθόν. Και ήμουν εκεί να την καμαρώσω από κοντά: και στην Πορτογαλία και στην Πολωνία. Οχι, μπλόκαρα στη σκέψη ότι πρέπει να γράψω, τη στιγμή που όλοι αυτό κάνουν.
Γράφουν ανεξέλεγκτα ποτάμια λέξεων, όχι επειδή έχουν άποψη, αλλά επειδή διαθέτουν υπολογιστή και σύνδεση στο διαδίκτυο. Και να τα γκρουπ στο Facebook, και να μια Ελλάδα χωρισμένη σε εχθρούς Κατσουράνη, σε φίλους Κατσουράνη, σε μετριοπαθείς του στυλ «τον-σέβομαι-αλλά-να-μην-παίξει», σε δημόσιους κατηγόρους, σε αυτόκλητους υπερασπιστές. Και όλοι αυτοί με τη σειρά τους να χαρακτηρίζονται από τους υπόλοιπους ως φιλο-Ολυμπιακοί ή φιλο-ΠΑΟΚ ή φιλο-ΑΕΚτζήδες, ανάλογα με τη στάση που κρατάνε. Και, όλοι μα όλοι μαζί, δεινοί κριτές και Μουρίνιο του καναπέ να παραθέτουν την κατάλληλη ενδεκάδα για το ματς με την Κόστα Ρίκα.
Γιατί; Μα γιατί είναι εθνική υπόθεση! Ποιος είναι ο Φερνάντο Σάντος που δεν θα ακούσει το πανελλήνιο αίτημα των τόσων χιλιάδων που του λένε να ρίξει τον Κατσουράνη στο πυρ το εξώτερον; Το επιχείρημα είναι πως όλοι αυτοί οι χιλιάδες, δεν μπορεί, κάποιο δίκιο θα έχουν –ότι δεν είναι σύμπτωση, αλλά σύμπτωμα αυτή η μαζική σύμπλευση...
Ο λαός μιλάει. Οπως μιλάει όταν ψηφίζει Χρυσή Αυγή. ‘H, όταν «σπάει τα μηχανάκια» τηλεθέασης για να δει τη μουσάτη αοιδό της Γιουροβίζιον. ‘H, όταν η καθολική αντίδρασή του στην ανακοίνωση των μνημονιακών μέτρων το 2010, είναι να κάνει ακριβώς το ίδιο βράδυ download την τσόντα της κυρίας Αλεξανδράτου...
Τι να πω... Καληνύχτα και καλή (μας) τύχη!Πηγή: gazzetta.gr

«Εχει το momentum η Κόστα Ρίκα»

H Κόστα Ρίκα στο... μικροσκόπιο και ο αρχισυντάκτης της «La Nacion» σας φέρνει μέσα από το gazzetta.gr την ομάδα - έκπληξη στο πιάτο σας. 
Η Κόστα Ρίκα γράφει ιστορία στη Βραζιλία και αποτελεί δίχως αμφιβολία την ομάδα – έκπληξη της διοργάνωσης! Η αντίπαλο της Εθνικής μας έβγαλε τρεξίματα, πάθος, «έσκασε» Ουρουγουανούς, Ιταλούς και βρέθηκε... εύκολα στις 16 καλύτερες ομάδες του Πλανήτη. Ωστόσο, για τους Κοσταρικανούς μόνο εντύπωση δεν προκάλεσε η φετινή πορεία και ο Γκάμπριελ Βάργκας αναλύει στο gazzetta.gr γιατί η Κόστα Ρίκα είναι ικανή για την υπέρβαση. Ο αρχισυντάκτης της «La Nacion» γράφει για τον Πίντο και το πως έχτισε την ομάδα που τρελαίνει κόσμο...

Αυτή η ομάδα έχει περίσσια προσωπικότητας και ψυχικής δύναμης. Σε αυτά προσθέστε την τάξη και την τακτική που έχει επιβάλει ο κόουτς, Χόρχε Λουίς Πίντο και θα έχετε τα βασικά κλειδιά για την επιτυχία της Κόστα Ρίκα. Για πολλούς μπορεί να πρόκειται για έκπληξη η πορεία της στο Μουντιάλ. Ωστόσο, όσοι γνωρίζαμε τη δουλειά που έχει γίνει, θεωρούμε αυτή την επιτυχία ως απολύτως φυσιολογική.

Το συγκεκριμένο γκρουπ παικτών μπορεί να επανέλαβε το θαύμα του Μουντιάλ του 1990 (σ.σ.: και τότε είχε περάσει από τον όμιλο), αλλά θέλουν να πάνε ακόμα παρακάτω. Έχοντας πάντα σεβασμό για την Ελλάδα που σε αυτή την περίπτωση είναι η αντίπαλος, το πιστεύουν πως θα περάσουν. Ετσι όπως βαδίζουν, βήμα βήμα, αυτά τα παλικάρια βλέπουν την όρεξη τους να μεγαλώνει και σκέφτονται το πως θα γράψουν ιστορία. Η Ελλάδα είναι μία πολύ δύσκολη αντίπαλος. Η δυναμική και τον δύο ομάδων φαίνεται παρόμοια και μπορεί να περάσει οποιαδήποτε εκ των δύο.

Η αίσθηση που επικρατεί, είναι πως θα προκριθεί εκείνος που θα υποπέσει στα λιγότερα λάθη και που θα μπορέσει παράλληλα να εκμεταλλευτεί εκείνα της αντίπαλης άμυνας. Η Κόστα Ρίκα βασίζεται στη συνολική δουλειά και λιγότερο στο ατομικό ταλέντο. Δεν υπάρχει κάποια φιγούρα που να ξεχωρίζει κατά πολύ από τους άλλους και να γίνεται σημείο αναφοράς. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο και εάν το διατηρήσει και κόντρα στην Ελλάδα, τότε θα έχει αυξημένες πιθανότητες να προκριθεί στα προημιτελικά και να εξελιχθεί στην απόλυτη έκπληξη στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Επίσης σημαντικό είναι το κίνητρο που θα έχουν οι παίκτες την ώρα του αγώνα. Αυτό σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση που θα επιδείξουν, κάτι που πιστεύω ότι δεν θα το χάσουν εκείνη την κρίσιμη στιγμή. Την ίδια αυτοσυγκέντρωση δηλαδή που τους οδήγησε στην 1η θέση σε έναν όμιλο, όπου συμμετείχαν τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές. Αυτή τη στιγμή τα προγνωστικά μπορούμε να πούμε πως είναι μοιρασμένα. Ωστόσο, θεωρώ ότι η Κόστα Ρίκα έχει το απαραίτητο Momentum για να είναι εκείνη που θα προκριθεί. 
Πηγή: gazzetta.gr

Κοντά σε Σακίρι η Λίβερπουλ!

Οι Κόκκινοι φέρονται να τα έχουν βρει με τον 22χρονο Ελβετό εξτρέμ και να έχουν προσφέρει 20 εκατ. ευρώ στη Μπάγερν για την απόκτηση του.
Στο Μουντιάλ ξεχωρίζει και ήταν λογικό να προκαλέσει το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα από την Αγγλία, ο Σερνάν Σακίρι έχει πει το ΟΚ στη Λίβερπουλ, η οποία πλέον το παλεύει με τη Μπάγερν. Οι Κόκκινοι φέρονται να έχουν συναντηθεί με τον αδερφό και μάνατζερ του παίκτη, Ερντίν και να προσφέρουν στους Βαυαρούς 20 εκατ. ευρώ για τον 22χρονο εξτρέμ που δεν αποτελεί βασική επιλογή για τον Πεπ Γκουαρδιόλα.
Πηγή: gazzetta.gr

Mundial 2014: Δεύτερη ευκαιρία για τελικό!!

Ενας 85χρονος Βραζιλιάνος που ενώ είχε εισιτήριο, δεν είχε μπορέσει να βρεθεί στον τελικό του «Μαρακανά» το 1950, πήρε δώρο από τη FIFA το μαγικό χαρτάκι για το φετινό μεγάλο ραντεβού.
Στα 21 του ήταν ένας από τους 200.000 αρχικά τυχερούς και εν συνεχεία άτυχους (μιας και τους έκανε τη ζημιά η Ουρουγουάη) που είχε εξασφαλίσει μαγικό χαρτάκι για τον τελικό του 1950. Ωστόσο, στο «Μαρακανά» δεν κατάφερε να βρεθεί, καθώς η μητέρα του αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και επέλεξε να βρίσκεται κοντά της.
Η μοίρα λοιπόν χρωστούσε στον Ζοεντίρ Μπελμόντ έναν τελικό Μουντιάλ και θα του ξοφλήσει τα χρωστούμενα στις 13 Ιουλίου. Στα 85 του πλέον ο Βραζιλιάνος παππούς παρέλαβε από τον Νο2 της FIFA, Ζερόμ Βάλκε το εισιτήριο του φετινού τελικού. Για την ακρίβεια έκανε ανταλλαγή το παλιό με το καινούργιο. Ισως να ήρθε και η στιγμή η Σελεσάο να διώξει το φάντασμα του «Μαρακανάσο»
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο για τους Νικς και το NBA!!

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μιλάει αποκλειστικά στο gazzetta.gr για το όνειρο του ΝΒΑ που πλησιάζει για την εμπειρία του από τον Φιλ Τζάκσον, για την στήριξη του αδελφού του και το μυστικό της οικογένειάς του!
Ήταν τόσες πολλές οι ώρες που έμεινε μέσα στο “Barclays Center”, που η “βροχή” των μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων που δέχτηκε αμέσως μετά την επιλογή του στο ντραφτ του ΝΒΑ (νο51 από τους Νικς), του έριξαν την μπαταρία. Το gazzetta.gr τον εντόπισε τις πρώτες πρωινές ώρες (Αμερικής), όταν πλέον είχε φτάσει στο ξενοδοχείο και προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί.
 
Ο λόγος για τον Θανάση Αντετοκούνμπο, μετά από μία πολύ καλή χρονιά στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ (ΝΒDL) με τους Ντέλαγουερ 87ers, άκουσε χθες το όνομά του στον 2ο γύρο του ντραφτ, με τους Νιου Γιορκ Νικς, που μέχρι πριν από λίγες μέρες δεν είχαν επιλογή στην εφετινή διαδικασία (απέκτησαν μέσω της ανταλλαγής των Τσάντλερ και Φέλτον στους Μάβερικς), να του δίνουν να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στην πραγμάτωση του ονείρου. Ο 21χρονος γκαρντ-φόργουορντ (1,98), μίλησε στον Αντώνη Καλκαβούρα για την προπόνηση και τη συνέντευξη με τον Φιλ Τζάκσον, για την στήριξη της οικογένειάς του, για την ατελείωτη αγάπη των Ελλήνων της Νέας Υόρκης και δήλωσε διπλά χαρούμενος γιατί τώρα “δεν θα πάω να παίξω στο Μιλγουόκι, είμαι αδερφός του Γιάννη, αλλά στους Νικς, επειδή είμαι ο Θανάσης”! 
 
- Ποιες ήταν οι προσδοκίες σου, δηλώνοντας συμμετοχή στο εφετινό ντραφτ; Είχες μιλήσει με κάποιες ομάδες, είχες δεχθεί κάποιες υποσχέσεις ότι θα επιλεγείς;
 
«Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα τίποτε, αν και είχα προπονηθεί με όλες τις ομάδες και σε γενικές γραμμές, είχα πάει καλά στα περισσότερα work-outs. Το εφετινό ντραφτ, όμως, ήταν πολύ περίπλοκο και πολύ πιο ποιοτικό σε ταλέντα σε σχέση με το περυσινό, οπότε δεν ήξερα τι να περιμένω... Για να σας πω την αλήθεια, ο περισσότερος κόσμος θεωρούσε την εφετινή φουρνιά παικτών, ως την πιο ταλαντούχα μετά το 2004, όταν επελέγησαν στο ντραφτ ο Λεμπρόν, ο Καρμέλο, ο Μπος και ο Γουέϊντ... Εγώ απλά ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου...»
 
- Οι Νικς πως προέκυψαν;
 
«Μέχρι πριν από λίγες μέρες οι Νικς δεν είχαν επιλογές στο εφετινό ντραφτ. Γι‘ αυτό και ελάχιστοι παίκτες προπονήθηκαν μαζί τους. Εγώ ήμουν ένας απ‘ αυτούς και μάλιστα θυμάμαι ότι ήταν το δεύτερο work-out που είχα κάνει με ομάδα του ΝΒΑ και τα είχα πάει πολύ καλά! Ήθελα να δουλέψω με όλες τις ομάδες, γιατί για να παίξεις στο ΝΒΑ, δεν είναι απαραίτητο να γίνεις ντραφτ και υπήρχαν αρκετοί οργανισμοί που με ήθελαν και μου είχαν πει ότι θα με υπογράψουν.»
 
- Προφανώς, κάτι είδαν οι Νικς και αποφάσισαν να διαλέξουν... Ποιος είχε εποπτεύσει την προπόνηση;
 
«Τότε, δεν είχαν συμφωνήσει ακόμη με τον Ντέρικ Φίσερ και την προπόνηση την έκανε ο Φιλ Τζάκσον με κάποιους βοηθούς. Έπαθα την πλάκα μου, αλλά προσπάθησα να μην το δείξω! Μας μιλούσε και μας έδινε οδηγίες κι εγώ αναρωτιόμουν αν αυτό που ζω είναι αλήθεια ή βλέπω όνειρο! Η δεύτερη που τον είδα, ήταν στο Σικάγο, όταν στο πλαίσιο του pre-draft camp, πέρασα από μία ωριαία συνέντευξη με τους Νικς και ο κ. Τζάκσον ήταν μέσα στο δωμάτιο και άκουγε τις απαντήσεις μου...»
 
- Πως είναι από κοντά ο μεγάλος “Ζεν Μάστερ”;
 
«Κατ‘ αρχήν, ο τύπος είναι πολύ ψηλός! Αλλά, αυτό που τον κάνει ξεχωριστό, δεν είναι αυτό που σου λέει, αλλά ο τρόπος που το κάνει και όλο αυτό το vibe που εκπέμπει σαν προσωπικότητα. Έχει πάρει 11 πρωταθλήματα, έχει προπονήσει τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών και είναι τόσο απλός, ειδικότερα όταν μιλάει για μπάσκετ.»
 
- Επομένως για να σε διαλέξουν τελικά οι Νικς, σημαίνει ότι κάτι είδε ο Φιλ Τζάκσον σε σένα;
 
«Εγώ έδειξα ότι δουλεύω σκληρά και βάζω την ομάδα πάνω από όλους και νομίζω ότι οι Νικς, στην μεταβατική περίοδο που βρίσκονται, χρειάζονται τέτοιου είδους παίκτες.»
 
- Είδαμε την αντίδρασή σου, μόλις ακούστηκε το όνομά σου από ένα video που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Πως αισθάνθηκες κατεβαίνοντας τα σκαλιά για να φτάσεις τη σκηνή και να πάρεις το καπέλο των Νικς;
 
«Δεν υπάρχει αυτό το συναίσθημα! Ένιωσα μία απίστευτη αγαλλίαση, σαν επιβράβευση όλης αυτής της σκληρής δουλειάς που έχω κάνει... Αλλά ήταν στιγμιαίο, γιατί τώρα αρχίζουν όλα και πλέον ο επόμενος στόχος είναι να αρχίσω προπονήσεις, να παίξω στο summer league και να πείσω την ομάδα ότι αξίζω να μου δώσουν την ευκαιρία να κερδίσω μία θέση στο ρόστερ και να πατήσω το παρκέ του ΝΒΑ! Τίποτε δεν είναι εγγυημένο και μόνο αν συνεχίσω να δουλεύω με τους ίδιους ρυθμούς, θα έχω πιθανότητες να τα καταφέρω...»
 
- Πέρυσι τέτοια εποχή, σε θυμόμαστε όλοι να κρατάς την ελληνική σημαία και να πανηγυρίζεις την επιλογή του αδελφού σου από τους Μπακς. Φέτος, οι ρόλοι αντιστράφηκαν και δίπλα σου, εκτός από τον Γιάννη είχες και τους γονείς σου. Πόσο δύναμη σου έδωσε αυτό;
 
«Μπορεί εγώ να πίστευα στον εαυτό μου, αλλά χωρίς τη δύναμη και τη στήριξη που μου έδωσαν οι γονείς μου και τα αδέρφια μου, δεν θα τα είχα καταφέρει! Οι γονείς μου έκλαιγαν από συγκίνηση και ο Γιάννης πανηγύριζε σαν τρελός, από χαρά και περηφάνια! Πιο πολύ χάρηκε για μένα, παρά πέρυσι γι’ αυτόν, όπως κι εγώ άλλωστε... Αυτός μας έχει φτάσει μέχρι εδώ...»
 
- Ο Γιάννης τι σου είπε, όταν αργότερα, μείνατε μόνοι;
 
«Είναι διπλά χαρούμενος γιατί, πλέον για τον πολύ κόσμο θα είμαι ο Θανάσης που διαγράφει κι αυτός την δική του πορεία και όχι ο μεγάλος αδελφός του Γιάννη! Πολλοί θεωρούσαν ότι δεν θα επιλεγώ στο ντραφτ και ότι θα με πάρουν οι Μπακς για να κάνουν χάρη στον Γιάννη. Αυτό δεν μου άξιζε και χάρηκα πολύ όχι που οι Νικς μου δίνουν αυτή την ευκαιρία...»
 
- Και τώρα, θα συναντηθείτε ως αντίπαλοι στο Summer-League του Λας Βέγκας (11-21 Ιουλίου)...
 
«Ναι για πρώτη φορά και αν τελικά, πάρω μία θέση στο ρόστερ, θα παίξουμε αντίπαλοι και στο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας Μπακς-Νικς που θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Λονδίνο! Ποιος να το περίμενε...»
 
- Πως φαντάζεσαι τη ζωή σου στη Νέα Υόρκη;
 
«Πολύ ευχάριστη, γιατί η πόλη έχει πολύ μπασκετική παιδεία, έχει δύο ομάδες ΝΒΑ και το κυριότερο, έχει πάρα πολλούς Έλληνες! Έπαθα πλάκα! Όπου και να κοιτάξεις, έχει Έλληνες! Έβγαινα από το γήπεδο κι άκουγα από παντού ελληνικά και δεχόμουν συγχαρητήρια... Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είχα περισσότερη απήχηση από παίκτες που επελέγησαν στον πρώτο γύρο... Αυτό αγαπάω στην Ελλάδα, τη μοναδική μας νοοτροπία να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, γιατί έχουμε κοινή καταγωγή, έστω κι αν δεν γνωριζόμαστε! Αρκεί το ότι είμαστε Έλληνες...»
 
- Ποιος είναι ο επόμενος στόχος, αν κι εφόσον καταφέρεις και υπογράψεις συμβόλαιο με τους Νικς;
 
«Η Εθνική ομάδα, που είναι για μένα όνειρο, από την εποχή που άρχισα να χτυπάω τη μπάλα κάτω. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να εκπροσωπείς την πατρίδα σου σε διεθνείς αγώνες και παράλληλα, κάνοντας αυτό που αγαπάς, να προσφέρεις χαμόγελα, περηφάνια και ευτυχία σε όλους τους συμπατριώτες σου...»
 
- Πέρα από την οικογένειά σου, ποιους άλλους κρίνεις ότι θέλεις να ευχαριστήσεις;
 
«Τον manager μου, το κ. Λώτσο, που ήταν συνεχώς δίπλα μου και έχει μεγάλη συμβολή στην επιλογή μου στο ντραφτ, δίνοντάς μου τις κατάλληλες συμβουλές. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης, τους προπονητές μου, τον Σπύρο τον Βεληνιάτη, τον Γρηγόρο τον Μελά και τον Τάκη τον Ζήβα, την διοίκηση του Φιλαθλητικού για όλη τη βοήθεια όλα αυτά τα χρόνια και όλον τον κόσμο στην Ελλάδα που στηρίζει τους νέους αθλητές, γιατί το έχουμε ανάγκη. »
Πηγή: gazzetta.gr