Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο για τους Νικς και το NBA!!

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μιλάει αποκλειστικά στο gazzetta.gr για το όνειρο του ΝΒΑ που πλησιάζει για την εμπειρία του από τον Φιλ Τζάκσον, για την στήριξη του αδελφού του και το μυστικό της οικογένειάς του!
Ήταν τόσες πολλές οι ώρες που έμεινε μέσα στο “Barclays Center”, που η “βροχή” των μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων που δέχτηκε αμέσως μετά την επιλογή του στο ντραφτ του ΝΒΑ (νο51 από τους Νικς), του έριξαν την μπαταρία. Το gazzetta.gr τον εντόπισε τις πρώτες πρωινές ώρες (Αμερικής), όταν πλέον είχε φτάσει στο ξενοδοχείο και προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί.
 
Ο λόγος για τον Θανάση Αντετοκούνμπο, μετά από μία πολύ καλή χρονιά στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ (ΝΒDL) με τους Ντέλαγουερ 87ers, άκουσε χθες το όνομά του στον 2ο γύρο του ντραφτ, με τους Νιου Γιορκ Νικς, που μέχρι πριν από λίγες μέρες δεν είχαν επιλογή στην εφετινή διαδικασία (απέκτησαν μέσω της ανταλλαγής των Τσάντλερ και Φέλτον στους Μάβερικς), να του δίνουν να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στην πραγμάτωση του ονείρου. Ο 21χρονος γκαρντ-φόργουορντ (1,98), μίλησε στον Αντώνη Καλκαβούρα για την προπόνηση και τη συνέντευξη με τον Φιλ Τζάκσον, για την στήριξη της οικογένειάς του, για την ατελείωτη αγάπη των Ελλήνων της Νέας Υόρκης και δήλωσε διπλά χαρούμενος γιατί τώρα “δεν θα πάω να παίξω στο Μιλγουόκι, είμαι αδερφός του Γιάννη, αλλά στους Νικς, επειδή είμαι ο Θανάσης”! 
 
- Ποιες ήταν οι προσδοκίες σου, δηλώνοντας συμμετοχή στο εφετινό ντραφτ; Είχες μιλήσει με κάποιες ομάδες, είχες δεχθεί κάποιες υποσχέσεις ότι θα επιλεγείς;
 
«Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα τίποτε, αν και είχα προπονηθεί με όλες τις ομάδες και σε γενικές γραμμές, είχα πάει καλά στα περισσότερα work-outs. Το εφετινό ντραφτ, όμως, ήταν πολύ περίπλοκο και πολύ πιο ποιοτικό σε ταλέντα σε σχέση με το περυσινό, οπότε δεν ήξερα τι να περιμένω... Για να σας πω την αλήθεια, ο περισσότερος κόσμος θεωρούσε την εφετινή φουρνιά παικτών, ως την πιο ταλαντούχα μετά το 2004, όταν επελέγησαν στο ντραφτ ο Λεμπρόν, ο Καρμέλο, ο Μπος και ο Γουέϊντ... Εγώ απλά ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου...»
 
- Οι Νικς πως προέκυψαν;
 
«Μέχρι πριν από λίγες μέρες οι Νικς δεν είχαν επιλογές στο εφετινό ντραφτ. Γι‘ αυτό και ελάχιστοι παίκτες προπονήθηκαν μαζί τους. Εγώ ήμουν ένας απ‘ αυτούς και μάλιστα θυμάμαι ότι ήταν το δεύτερο work-out που είχα κάνει με ομάδα του ΝΒΑ και τα είχα πάει πολύ καλά! Ήθελα να δουλέψω με όλες τις ομάδες, γιατί για να παίξεις στο ΝΒΑ, δεν είναι απαραίτητο να γίνεις ντραφτ και υπήρχαν αρκετοί οργανισμοί που με ήθελαν και μου είχαν πει ότι θα με υπογράψουν.»
 
- Προφανώς, κάτι είδαν οι Νικς και αποφάσισαν να διαλέξουν... Ποιος είχε εποπτεύσει την προπόνηση;
 
«Τότε, δεν είχαν συμφωνήσει ακόμη με τον Ντέρικ Φίσερ και την προπόνηση την έκανε ο Φιλ Τζάκσον με κάποιους βοηθούς. Έπαθα την πλάκα μου, αλλά προσπάθησα να μην το δείξω! Μας μιλούσε και μας έδινε οδηγίες κι εγώ αναρωτιόμουν αν αυτό που ζω είναι αλήθεια ή βλέπω όνειρο! Η δεύτερη που τον είδα, ήταν στο Σικάγο, όταν στο πλαίσιο του pre-draft camp, πέρασα από μία ωριαία συνέντευξη με τους Νικς και ο κ. Τζάκσον ήταν μέσα στο δωμάτιο και άκουγε τις απαντήσεις μου...»
 
- Πως είναι από κοντά ο μεγάλος “Ζεν Μάστερ”;
 
«Κατ‘ αρχήν, ο τύπος είναι πολύ ψηλός! Αλλά, αυτό που τον κάνει ξεχωριστό, δεν είναι αυτό που σου λέει, αλλά ο τρόπος που το κάνει και όλο αυτό το vibe που εκπέμπει σαν προσωπικότητα. Έχει πάρει 11 πρωταθλήματα, έχει προπονήσει τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών και είναι τόσο απλός, ειδικότερα όταν μιλάει για μπάσκετ.»
 
- Επομένως για να σε διαλέξουν τελικά οι Νικς, σημαίνει ότι κάτι είδε ο Φιλ Τζάκσον σε σένα;
 
«Εγώ έδειξα ότι δουλεύω σκληρά και βάζω την ομάδα πάνω από όλους και νομίζω ότι οι Νικς, στην μεταβατική περίοδο που βρίσκονται, χρειάζονται τέτοιου είδους παίκτες.»
 
- Είδαμε την αντίδρασή σου, μόλις ακούστηκε το όνομά σου από ένα video που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Πως αισθάνθηκες κατεβαίνοντας τα σκαλιά για να φτάσεις τη σκηνή και να πάρεις το καπέλο των Νικς;
 
«Δεν υπάρχει αυτό το συναίσθημα! Ένιωσα μία απίστευτη αγαλλίαση, σαν επιβράβευση όλης αυτής της σκληρής δουλειάς που έχω κάνει... Αλλά ήταν στιγμιαίο, γιατί τώρα αρχίζουν όλα και πλέον ο επόμενος στόχος είναι να αρχίσω προπονήσεις, να παίξω στο summer league και να πείσω την ομάδα ότι αξίζω να μου δώσουν την ευκαιρία να κερδίσω μία θέση στο ρόστερ και να πατήσω το παρκέ του ΝΒΑ! Τίποτε δεν είναι εγγυημένο και μόνο αν συνεχίσω να δουλεύω με τους ίδιους ρυθμούς, θα έχω πιθανότητες να τα καταφέρω...»
 
- Πέρυσι τέτοια εποχή, σε θυμόμαστε όλοι να κρατάς την ελληνική σημαία και να πανηγυρίζεις την επιλογή του αδελφού σου από τους Μπακς. Φέτος, οι ρόλοι αντιστράφηκαν και δίπλα σου, εκτός από τον Γιάννη είχες και τους γονείς σου. Πόσο δύναμη σου έδωσε αυτό;
 
«Μπορεί εγώ να πίστευα στον εαυτό μου, αλλά χωρίς τη δύναμη και τη στήριξη που μου έδωσαν οι γονείς μου και τα αδέρφια μου, δεν θα τα είχα καταφέρει! Οι γονείς μου έκλαιγαν από συγκίνηση και ο Γιάννης πανηγύριζε σαν τρελός, από χαρά και περηφάνια! Πιο πολύ χάρηκε για μένα, παρά πέρυσι γι’ αυτόν, όπως κι εγώ άλλωστε... Αυτός μας έχει φτάσει μέχρι εδώ...»
 
- Ο Γιάννης τι σου είπε, όταν αργότερα, μείνατε μόνοι;
 
«Είναι διπλά χαρούμενος γιατί, πλέον για τον πολύ κόσμο θα είμαι ο Θανάσης που διαγράφει κι αυτός την δική του πορεία και όχι ο μεγάλος αδελφός του Γιάννη! Πολλοί θεωρούσαν ότι δεν θα επιλεγώ στο ντραφτ και ότι θα με πάρουν οι Μπακς για να κάνουν χάρη στον Γιάννη. Αυτό δεν μου άξιζε και χάρηκα πολύ όχι που οι Νικς μου δίνουν αυτή την ευκαιρία...»
 
- Και τώρα, θα συναντηθείτε ως αντίπαλοι στο Summer-League του Λας Βέγκας (11-21 Ιουλίου)...
 
«Ναι για πρώτη φορά και αν τελικά, πάρω μία θέση στο ρόστερ, θα παίξουμε αντίπαλοι και στο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας Μπακς-Νικς που θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Λονδίνο! Ποιος να το περίμενε...»
 
- Πως φαντάζεσαι τη ζωή σου στη Νέα Υόρκη;
 
«Πολύ ευχάριστη, γιατί η πόλη έχει πολύ μπασκετική παιδεία, έχει δύο ομάδες ΝΒΑ και το κυριότερο, έχει πάρα πολλούς Έλληνες! Έπαθα πλάκα! Όπου και να κοιτάξεις, έχει Έλληνες! Έβγαινα από το γήπεδο κι άκουγα από παντού ελληνικά και δεχόμουν συγχαρητήρια... Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είχα περισσότερη απήχηση από παίκτες που επελέγησαν στον πρώτο γύρο... Αυτό αγαπάω στην Ελλάδα, τη μοναδική μας νοοτροπία να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, γιατί έχουμε κοινή καταγωγή, έστω κι αν δεν γνωριζόμαστε! Αρκεί το ότι είμαστε Έλληνες...»
 
- Ποιος είναι ο επόμενος στόχος, αν κι εφόσον καταφέρεις και υπογράψεις συμβόλαιο με τους Νικς;
 
«Η Εθνική ομάδα, που είναι για μένα όνειρο, από την εποχή που άρχισα να χτυπάω τη μπάλα κάτω. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να εκπροσωπείς την πατρίδα σου σε διεθνείς αγώνες και παράλληλα, κάνοντας αυτό που αγαπάς, να προσφέρεις χαμόγελα, περηφάνια και ευτυχία σε όλους τους συμπατριώτες σου...»
 
- Πέρα από την οικογένειά σου, ποιους άλλους κρίνεις ότι θέλεις να ευχαριστήσεις;
 
«Τον manager μου, το κ. Λώτσο, που ήταν συνεχώς δίπλα μου και έχει μεγάλη συμβολή στην επιλογή μου στο ντραφτ, δίνοντάς μου τις κατάλληλες συμβουλές. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης, τους προπονητές μου, τον Σπύρο τον Βεληνιάτη, τον Γρηγόρο τον Μελά και τον Τάκη τον Ζήβα, την διοίκηση του Φιλαθλητικού για όλη τη βοήθεια όλα αυτά τα χρόνια και όλον τον κόσμο στην Ελλάδα που στηρίζει τους νέους αθλητές, γιατί το έχουμε ανάγκη. »
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: