Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

«Εχει το momentum η Κόστα Ρίκα»

H Κόστα Ρίκα στο... μικροσκόπιο και ο αρχισυντάκτης της «La Nacion» σας φέρνει μέσα από το gazzetta.gr την ομάδα - έκπληξη στο πιάτο σας. 
Η Κόστα Ρίκα γράφει ιστορία στη Βραζιλία και αποτελεί δίχως αμφιβολία την ομάδα – έκπληξη της διοργάνωσης! Η αντίπαλο της Εθνικής μας έβγαλε τρεξίματα, πάθος, «έσκασε» Ουρουγουανούς, Ιταλούς και βρέθηκε... εύκολα στις 16 καλύτερες ομάδες του Πλανήτη. Ωστόσο, για τους Κοσταρικανούς μόνο εντύπωση δεν προκάλεσε η φετινή πορεία και ο Γκάμπριελ Βάργκας αναλύει στο gazzetta.gr γιατί η Κόστα Ρίκα είναι ικανή για την υπέρβαση. Ο αρχισυντάκτης της «La Nacion» γράφει για τον Πίντο και το πως έχτισε την ομάδα που τρελαίνει κόσμο...

Αυτή η ομάδα έχει περίσσια προσωπικότητας και ψυχικής δύναμης. Σε αυτά προσθέστε την τάξη και την τακτική που έχει επιβάλει ο κόουτς, Χόρχε Λουίς Πίντο και θα έχετε τα βασικά κλειδιά για την επιτυχία της Κόστα Ρίκα. Για πολλούς μπορεί να πρόκειται για έκπληξη η πορεία της στο Μουντιάλ. Ωστόσο, όσοι γνωρίζαμε τη δουλειά που έχει γίνει, θεωρούμε αυτή την επιτυχία ως απολύτως φυσιολογική.

Το συγκεκριμένο γκρουπ παικτών μπορεί να επανέλαβε το θαύμα του Μουντιάλ του 1990 (σ.σ.: και τότε είχε περάσει από τον όμιλο), αλλά θέλουν να πάνε ακόμα παρακάτω. Έχοντας πάντα σεβασμό για την Ελλάδα που σε αυτή την περίπτωση είναι η αντίπαλος, το πιστεύουν πως θα περάσουν. Ετσι όπως βαδίζουν, βήμα βήμα, αυτά τα παλικάρια βλέπουν την όρεξη τους να μεγαλώνει και σκέφτονται το πως θα γράψουν ιστορία. Η Ελλάδα είναι μία πολύ δύσκολη αντίπαλος. Η δυναμική και τον δύο ομάδων φαίνεται παρόμοια και μπορεί να περάσει οποιαδήποτε εκ των δύο.

Η αίσθηση που επικρατεί, είναι πως θα προκριθεί εκείνος που θα υποπέσει στα λιγότερα λάθη και που θα μπορέσει παράλληλα να εκμεταλλευτεί εκείνα της αντίπαλης άμυνας. Η Κόστα Ρίκα βασίζεται στη συνολική δουλειά και λιγότερο στο ατομικό ταλέντο. Δεν υπάρχει κάποια φιγούρα που να ξεχωρίζει κατά πολύ από τους άλλους και να γίνεται σημείο αναφοράς. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο και εάν το διατηρήσει και κόντρα στην Ελλάδα, τότε θα έχει αυξημένες πιθανότητες να προκριθεί στα προημιτελικά και να εξελιχθεί στην απόλυτη έκπληξη στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Επίσης σημαντικό είναι το κίνητρο που θα έχουν οι παίκτες την ώρα του αγώνα. Αυτό σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση που θα επιδείξουν, κάτι που πιστεύω ότι δεν θα το χάσουν εκείνη την κρίσιμη στιγμή. Την ίδια αυτοσυγκέντρωση δηλαδή που τους οδήγησε στην 1η θέση σε έναν όμιλο, όπου συμμετείχαν τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές. Αυτή τη στιγμή τα προγνωστικά μπορούμε να πούμε πως είναι μοιρασμένα. Ωστόσο, θεωρώ ότι η Κόστα Ρίκα έχει το απαραίτητο Momentum για να είναι εκείνη που θα προκριθεί. 
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: