Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ξεκινά το πραγματικό Μουντιάλ!!

O Χρήστος Σούτος γράφει για τα νοκ άουτ ματς του Μουντιάλ και τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν. Ποιοι θα έχουν εύκολο έργο και ποιοι όχι;

Ξεκινά το πραγματικό Μουντιάλ
Για πολλούς το πραγματικό Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινά σήμερα με την φάση των νοκ- άουτ παιχνιδιών. Αρχή λοιπόν με το πρώτο πιάτο με δύο αναμετρήσεις με έντονο λάτιν χρώμα. Βραζιλία εναντίον Χιλής το απόγευμα και Κολομβία εναντίον Ουρουγουάης το βράδυ.

Ματς με ιδιαιτερότητες και τα δύο. Στο πρώτο οι διοργανωτές, και ένα εκ των μεγάλων φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Βραζιλιάνοι θα βρουν απέναντι τους την ομάδα της Χίλης που στον προηγούμενο γύρο πέταξε έξω την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία. Θα έχουν εύκολο έργο; Μάλλον όχι.

Στην φάση των ομίλων η ομάδα του Σκολάρι δεν έπεισε. Χωρίς μεγάλη φαντασία στο τρόπο ανάπτυξης της, ειδικά όταν μιλάμε για την Βραζιλία, μοιάζει να τα περιμένει όλα από τον Νεϊμάρ. Είναι, ίσως, το πρώτο μεγάλο τουρνουά που δεν διαθέτουν στις τάξεις τους έναν επιθετικό κλάσης με ευκολία στο σκοράρισμα.

Ούτε ο Φρεντ, ούτε ο Χουλκ είναι τέτοιοι παίκτες. Αν μπλοκαριστεί ο Νεϊμάρ τα πράγματα θα γίνουν μάλλον ζόρικα. Η άμυνα της μπορεί να έχει ένα από τα πιο καλά δίδυμα στα στόπερ, Νταβίντ Λουίζ και Τιάγκο Σίλβα είναι κορυφαίοι κεντρικοί αμυντικοί, αλλά έχει πρόβλημα στα άκρα. Μαρσέλο και Ντάνι Άλβες μοιάζουν περισσότερο με χαφ παρά με μπακ. Αν ξεχαστούν και σήμερα η Χιλή έχει και τον τρόπο και το ταλέντο να το εκμεταλλευτεί. Σάντσες και Βάργκας μπροστά, Βιντάλ και Ντιας στο κέντρο και Ίσλα πίσω είναι μεγάλοι παίκτες και κάνουν την διαφορά. Η ομάδα του Σαμπάολι έχει και έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες της διοργάνωσης τον Μπράβο που ώρες ώρες φαντάζει σχεδόν ανίκητος.Έχει όμως και εμφανές πρόβλημα ύψους στα στημένα που μπορεί να αποβεί μοιραίο. Αν συνυπολογίσει κανείς και το άγχος του φαβορί που διακατέχει τους γηπεδούχους η πιθανή έκπληξη ελοχεύει.
Στο άλλο αποψινό ζευγάρι μεταξύ Κολομβίας και Ουρουγουάης οι συνισταμένες άλλαξαν μετά την εξοντωτική τιμωρία του Σουάρες. Άλλη ομάδα με τον σταρ τους άλλη χωρίς αυτόν οι Ουρουγουανοί. Μπορεί να ξεκίνησαν στραβά με την ήττα της πρεμιέρας από την Κόστα Ρίκα, αλλά με την είσοδο στην ενδεκάδα του παίκτη της Λίβερπουλ, για λίγο καιρό ακόμα αφού οι πληροφορίες λένε πως πάει Βαρκελώνη, μετατράπηκαν σε θεριό ανήμερο.

Τώρα η απουσία του διαφοροποιεί τα δεδομένα. Η ομάδα του Πέκερμαν από την άλλη, από τους πιο σοβαρούς τεχνικούς, έδειξε στον πρώτο γύρο τα δόντια της. Με πολύ σκοράρισμα ακόμα και από μέσους, ο Ροντρίγκεζ έχει ήδη τρία τέρματα, με σχέδιο και πλάνο δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για την " σελέστε" του Όσκαρ Ταμπάρες.

Από την άλλη κάποιες φορές καταστάσεις σαν και αυτές που βιώνει η παρέα του Καβάνι συσπειρώνουν και γιγαντώνουν ένα σύνολο. Άλλωστε ποδοσφαιριστές επιπέδου υπάρχουν, Ρίος, Μουσλέρα, Γκοντίν, Φορλάν και άλλοι, διάθεση για απαντήσεις επίσης όποτε το αμφίρροπο της αναμέτρησης είναι δεδομένο.

Καθίστε και απολαύστε τα ματς και εις αύριον τα σπουδαία. Μην ξεχνάτε η εθνική μας είναι ξανά παρούσα.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: